Unë nuk qëndroj asnjêherë pas një burri, nuk qëndroj pas askujt.Pas çdo burri,qëndron një grua,mos e harro këtë.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.
Unë nuk qëndroj asnjêherë pas një burri, nuk qëndroj pas askujt.Pas çdo burri,qëndron një grua,mos e harro këtë.
Po bota ska ngel as për mendimin tënd. Fshij ti pluhurat tek shtëpia jote se unë i kam fshirê moti. Ti mêso të shkruash njëherë sepse nuk di.. Merre abetaren mësoje alfabetin, mëso të shkruash dhe të lexosh..Po ik mer hu gardhi ke qe sa ke ardh kjo ishte 9 vjec ajo 10
A ske noj corap me la e me fshi noj tavolin pluhurin? Ka njel bota per menimin tat.
Ti hala ske msu tabelen e shumzimit dole ti sikur ke bo shkollen e krejt dynjos.
ti nrm qe nuk qendro pas ni burri se sje gayUnë nuk qëndroj asnjêherë pas një burri, nuk qëndroj pas askujt.
Në çfarë mënyre duhet me i marr 4 gra? Se në atë mënyrë do i marr edhe unë 4 burra.ke lexu ti ne qfar menyre duhet marr der kater gra apo veq ja fut kshtu si budalla
edhe pse krv mu mkan than je djal kshtu qe boll u shtire
shko lexo thash se skam nerva me fol me te pa marrurit veshNë çfarë mënyre duhet me i marr 4 gra? Se në atë mënyrë do i marr edhe unë 4 burra.
Edhe unë kam dëgjuar se ti je i tillë.. E di çfarë ti. ?He se sje me verte jo, shaka kan bo.
Por nuk e di a pajtohesh me shprehjen 'Shakaja osht gjysma e se Vertetes' ?
1. Sa për luftën ke të drejtë.. Një gruaje i ka vdekur burri dhe duhet të bëhet gruaja e dytë e atij burrit, unë jam dakord nëse do ajo gruaja le tê bëhet gruaja e dytë dhe nêse pranon gruaja e parë.. (Por unë personalisht nuk jam dakord që të bëhem gruaja e dytê e askujt, dhe nuk dua që burri im të marri grua të dytë dhe nuk më intereson se asaj gruas i ka vdekur burri)..1. Shkaku i luftëraveShumë herë shteti islam ballafaqohet me luftëra të shumta dhe në këtë rast vdesin shumë meshkuj, kështu që patjetër dikush duhet të marrë përsipër mbikëqyrjen e gruas së shehidit të rënë në luftë dhe rruga më e mirë për një mbikëqyrje të mirë është martesa me të.Shumë prej muslimanëve të parë martoheshin me ato gra të veja të cilave burrat u ishin vrarë në luftë dhe kështu kujdeseshin për to dhe për fëmijët e saj duke i larguar nga rruga e keqe dhe duke shpenzuar për edukimin e tyre.
2. Mbrojtja e vetesKa disa meshkuj (sipas natyrshmërisë së tyre mendore dhe trupore) të cilët kanë epsh të papërmbajtur dhe ndonjëherë nuk ngopen me një grua të vetme, sidomos në disa vende të nxehta, dhe për këtë shkak në vend që të zërë një dashnore, e cila ia prish moralin, e ka të lejuar ta shfryjë epshin e tij në mënyrë hallall.A është më e mirë për burrat dhe për shoqërinë që mashkulli të ndjekë rrugën e amoralitetit dhe shkatërrimit të shoqërisë (duke bërë amoralitet me gratë, vajzat, nënat e të tjerëve në mënyrë të paligjshme) apo t’i lejohet atij – me mëshirën e Allahut – që të martohet me më shumë se një grua? (Dhe në këtë rast ai do të jetë mbikëqyrës për të gjitha këto gra dhe duhet të jetë i drejt mes tyre.)
3. Shtimi i numrit të femrave në krahasim me numrin e meshkujveKa raste të ndonjë shoqërie ku numri i femrave është më i madh se numri i meshkujve, siç ndodh në ndonjë vend pas përfundimit të luftës; numri i femrave është më i madh sesa numri i meshkujve në shumë vende të botës edhe nëse nuk ka pasur luftë në atë vend.Dhe ky shtim i numrit të femrave obligon poligaminë, kështu që të gjitha femrat të kenë një përgjegjës i cili do t’i furnizojë ato dhe mbrojë, përndryshe do të detyrohen të devijojnë duke marrë rrugën e prostitucionit dhe kështu do ta shkatërrojnë shoqërinë dhe moralin e tyre. Ose do të kalojnë jetën e tyre me dhembje dhe mundime në beqari duke humbur edhe nervat e tyre dhe kështu shoqëria do të humbë forcën e saj duke pasur mundësi që të ruajë fuqinë e shoqërisë.
4. Shtimi i pasardhësveKa mundësi në disa raste që gruaja të jetë sterile dhe nuk lind ose ka ndonjë sëmundje prej së cilës nuk pritet shërimi dhe dëshiron të vazhdojë jetën me burrin e saj dhe në të njëjtën kohë burri dëshiron të ketë fëmijë dhe të ketë një grua e cila mbikëqyr kërkesat e shtëpisë.Në këtë rast, a është më e mirë që burri të jetë i kënaqur me këtë gjendje të dhimbshme duke shoqëruar gruan e tij pa pasur fëmijë dhe kjo grua e sëmurë pa pasur dikë që kujdeset për shtëpinë e të përballojë të gjitha këto humbje?!Apo është më mirë ta shkurorëzojë këtë grua duke pasur dëshirë ajo që të vazhdojë jetën me këtë burrë dhe ai do ta lëndojë atë me shkurorëzim?Apo të bashkojë dëshirën e saj dhe dëshirën e tij e të martohet edhe me një grua e ta mbajë edhe të parën në shtëpi dhe kështu do të ketë dobi edhe ai edhe ajo?!
5. Ndryshimi i natyrshmërisë së mashkullit nga ajo e femrësNë shumicën e rasteve mashkulli ka epsh më shumë sesa femra dhe është i gatshëm për marrëdhënie gjatë gjithë jetës së tij, kurse gruaja është e gatshme për këtë deri kur mbush të pesëdhjetat (50-vjeçare). Pas kësaj moshe gjaku i menstruacioneve ndërpritet dhe fillojnë të zhduken vezët e shumimit.Dhe nëse gruaja nuk mund të kryejë obligimet bashkëshortore ndaj burrit, si p.sh. të lindë fëmijë apo të bëjë marrëdhënie me të (kur të dëshirojë ai, kur dihet se në këtë kohë pas zhdukjes së vezëve të shumimit gruaja humb epshin e saj), çfarë duhet të bëjë? A nuk është më mirë për burrin të martohet edhe me një grua dhe kështu të ruhet nga haramet sesa të zërë ndonjë dashnore në haram?
6. Shkaqet e tjera të poligamisëKa mundësi që burri ta marrë gruan tjetër për respekt ndaj dikujt tjetër, pasi kësaj gruaje i ka vdekur burri ose e ka shkurorëzuar atë dhe nuk ka kush të kujdeset për të përveç një burri.
a. Çfarë të bëjë një mashkull nëse gruaja e tij ka dëshirë të grindet dhe ia mbush jetën me grindje ditë e natë? Në këtë rast ky person ose duhet të shkurorëzohet nga kjo grua dhe ta shkatërrojë familjen duke pasur fëmijë me këtë grua ose duhet të martohet edhe me një grua tjetër dhe ka mundësi që ky rast të bëhet shkak për përmirësimin e saj, sepse shumë gra frikësohen nga ortaket se mos e bën për vete burrin e saj dhe në këtë rast ajo do të përmirësojë sjelljet me burrin e saj.
edhe krjet krjet neseeeee gruja nuk ban fmi edhe ja lejon burrit ather nuk osht haram me marrr lexoje mirrrrr e shtine ntru se ka kush mirret me gjykime
sje ti
4. Po, po edhe nëse gruaja e ka burrin steril i lejohet të marri një burrë të dytë që të mos e lëndoj burrin e parë me shkurorëzim.1. Sa për luftën ke të drejtë.. Një gruaje i ka vdekur burri dhe duhet të bëhet gruaja e dytë e atij burrit, unë jam dakord nëse do ajo gruaja le tê bëhet gruaja e dytë dhe nêse pranon gruaja e parë.. (Por unë personalisht nuk jam dakord që të bëhem gruaja e dytê e askujt, dhe nuk dua që burri im të marri grua të dytë dhe nuk më intereson se asaj gruas i ka vdekur burri)..
2. Po ke të drejtë por edhe grave nuk ju mjafton vetëm një burrë, sepse kanë epsh të papërmbajtur, dhe për këtë shkak në vend që të zërë dashnor dhe të prish moralin, e ka të lejuar të shryj epshin në mënyrë hallall. A është më mirë për gratë dhe për shoqërinë qê femra të ndjeki rrugên e imoralitetit dhe shkatërrimit të shoqërisë duke bërë imoralitet me burrat e të tjerëve në mënyrë tê paligjshme apo ti lejohet asaj të martohet me më shumë se një burrë? (Dhe në këtë rast ajo do të jetë mbikëqyrës për të gjitha këto burra dhe duhet të jetë e drejtë mes tyre.)
epo ska faj ktu feja e qysh thoni ju kena faj na qe kena qef mu kurvall se ju qeshet qysh feja lejon 4 gra e blablabla1. Sa për luftën ke të drejtë.. Një gruaje i ka vdekur burri dhe duhet të bëhet gruaja e dytë e atij burrit, unë jam dakord nëse do ajo gruaja le tê bëhet gruaja e dytë dhe nêse pranon gruaja e parë.. (Por unë personalisht nuk jam dakord që të bëhem gruaja e dytê e askujt, dhe nuk dua që burri im të marri grua të dytë dhe nuk më intereson se asaj gruas i ka vdekur burri)..
2. Po ke të drejtë por edhe grave nuk ju mjafton vetëm një burrë, sepse kanë epsh të papërmbajtur, dhe për këtë shkak në vend që të zërë dashnor dhe të prish moralin, e ka të lejuar të shryj epshin në mënyrë hallall. A është më mirë për gratë dhe për shoqërinë qê femra të ndjeki rrugên e imoralitetit dhe shkatërrimit të shoqërisë duke bërë imoralitet me burrat e të tjerëve në mënyrë tê paligjshme apo ti lejohet asaj të martohet me më shumë se një burrë? (Dhe në këtë rast ajo do të jetë mbikëqyrës për të gjitha këto burra dhe duhet të jetë e drejtë mes tyre.)
Dikush të ma përkthej se hiq se kuptoj se çfarë ka shkruar. ?epo ska faj ktu feja e qysh thoni ju kena faj na qe kena qef mu kurvall se ju qeshet qysh feja lejon 4 gra e blablabla
ska lidhje e kupton ma vonDikush të ma përkthej se hiq se kuptoj se çfarë ka shkruar. ?
As evropianët skanë të drejtë të martohen me vajza të mitura.
Ti je e zgjuar duhet ta kuptosh.Dikush të ma përkthej se hiq se kuptoj se çfarë ka shkruar. ?
Sado e zgjuar të jesh nuk mundesh ti kuptosh njerëzit që se dinë as vetë se çfarë kanë thënë, dhe që sdinë të shkruajnë në gjuhën shqipe.Ti je e zgjuar duhet ta kuptosh.
Eshte shume e qarte cfare tha
Vete nga emri @KosoovaarkaaSado e zgjuar të jesh nuk mundesh ti kuptosh njerëzit që se dinë as vetë se çfarë kanë thënë, dhe që sdinë të shkruajnë në gjuhën shqipe.
Epo unë nuk jam rritur në Kosovë dhe nuk e kuptoj Kosovarqen.Vete nga emri @Kosoovaarkaa
Kuptohet qe eshte kosovare.
Ndoshta ti se di cfare ka dashur te thoj sepse ajo e di shume mire.
Dhe une e kuptova shume mire.
ashtu thuaj ,jo qe as ajo nuk e din cfare ka shkruarEpo unë nuk jam rritur në Kosovë dhe nuk e kuptoj Kosovarqen.
You can control a structure that you can use to use your theme wide or narrow.
You can control the layout of the forum list in a grid or ordinary listing style structure.
You can control the structure where you can open/close images in the grid forum list.
You can get rid of the crowded view in the forum by closing the sidebar.
You can make it more useful and easier to access by pinning the sidebar.
You can use the radius at the corners of the blocks according to your taste by closing/opening it.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.