Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Chat Shqip

Chati më i madh Shqipëtar Takohu.com

Futu në Chat !

• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

Zvicra ndalon me referendum veshjen Burka!

• Thread starter Thread starter ...
  • Data e fillimit Data e fillimit
Piramidat a i bëri Muhamedi ose ndonjê pejgamber? Ato mrrekullitë që thua ti i kanë bërë shkenctarë dhe ato nuk janë njerëz të paditur.. Por ato që janë martuar me vajza të vogla kanë qenë të paditur.
A e ke te vertetuar ti qe jane martuar me vajza te vogla?
Nese po a i di arsyet pse?

Piramidat a i bëri Muhamedi ose ndonjê pejgamber? Ato mrrekullitë që thua ti i kanë bërë shkenctarë dhe ato nuk janë njerëz të paditur.. Por ato që janë martuar me vajza të vogla kanë qenë të paditur.
Shkencëtarët që kanë ndërtuar piramidat me shumë gjasa janë martuar me minorenet dhe kanë bërë seks me skllavet... Sepse kanë jetuar në një kohë kur kjo ishte e pranueshme dhe normale

Po çfarë më thua për lejimin e marrdhënieve seksuale tê pejgambërve me skllavet? Unë e di se në atë kohë lejohej të mbahej skllave.. Dhe se gruaja skllave nuk kishte të drejtë të refuzoj shërbimet seksuale dhe shërbimet tjera.. Unë këtë e kam lexuar në një postim të @HERA

Une mund te them shume gjera, por thjesht po them se per mua kane qene thjeshte njerez qe kane bere e jane sjelle sipas kohes.

Pse Muhamedi a bëri ndonjë zbulim shkencor?
Muhamedi, paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi të, ishte profet dhe jo shkencëtar... Plotë profetësi të tij janë përmbushur dhe mësime e udhëzime të tij janë burim i pashtershëm i plotë shkencave shoqërore...

Kjo është e saktë, ajo u feju në moshën 6 vjeçe dhe shkoi tek burri në moshën 9 vjeçare... Dhe para moshës 6 vjeçare e kishte kërkuar dikush tjetër për grua... Pra, para Profetit, paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi të

Une personalisht kete variant nuk e besoj. Prandaj dhe nuk e solla te tema tjeter.
Por juve e dini me mire se cka bere Profeti juaj.

• Pëlqej
Reactions: A2.
diskutoni me qetesi ju lutem mos humbni respektin se po ju lezojm nga lart..

Edhe une nuk jam rrit ne kosove..
Po me pak perpjekje mud ta kuptosh.
Nese se kupton dot te gjithen pyete prap e jo direkt ta ofendosh e te hiqish si e zgjuar
Sepse kjo nuk te ben te zgjuar
Kush mê respekton do e respektoj. Duhet së pari ju të tregoni respekt për njerëzit, qê ato të ju respektojnë.. Dhe jo si Kosovarka qê më tha mua "e pamarrveshun, mos fol si budalla" etj. ?‍♀️

Une personalisht kete variant nuk e besoj. Prandaj dhe nuk e solla te tema tjeter.
Por juve e dini me mire se cka bere Profeti juaj.
Unë kam lexuar disa libra, në lidhje me këtë temë, dhe jam fortë i bindur se kjo është kështu. Një që më kujtohet në shqip është Aishja, nëna e besimtarëve, Ibrahim Duvejsh, në mos gabohem është botuar nga fjalaebukur... Është një libër tematik, jo kronologjik, për jetën e Aishes...

Shkencëtarët që kanë ndërtuar piramidat me shumë gjasa janë martuar me minorenet dhe kanë bërë seks me skllavet... Sepse kanë jetuar në një kohë kur kjo ishte e pranueshme dhe normale
Nuk shkruan nê asnjê libêr se Frojdi, Platoni ose Aristoteli janê martuar dhe kanê kryer marrdhênie seksuale me njê 9 vjeçare.. As nê librat e Frojdit ose Aristotelit nuk thuhet se burri ka tê drejtë tê martohet me 4 gra dhe burri jo.. Unê sjam kundër Poligamisë thjeshtë them se nëse burrat kanë të drejtë të martohen me 4 gra atëherë kanë të drejtë edhe gratë të martohen me 4 burra dhe nëse për burrat kjo gjë nuk është turp atëherë nuk është turp as për gratë.

Nuk shkruan nê asnjê libêr se Frojdi, Platoni ose Aristoteli janê martuar dhe kanê kryer marrdhênie seksuale me njê 9 vjeçare.. As nê librat e Frojdit ose Aristotelit nuk thuhet se burri ka tê drejtë tê martohet me 4 gra dhe burri jo.. Unê sjam kundër Poligamisë thjeshtë them se nëse burrat kanë të drejtë të martohen me 4 gra atëherë kanë të drejtë edhe gratë të martohen me 4 burra dhe nëse për burrat kjo gjë nuk është turp atëherë nuk është turp as për gratë.
Po tê shkruante në librat e Frojdit se Frojdi është martuar me një vajzê 9 vjeçare atëherê sigurisht qê do e gjykoja dhe do isha dakord me fjalët e tjera të shkruara në librat e tij qê nuk e diskriminojnë gjininê femrore..

Barazia gjinore ka ardhur shume vone ...
Dhe kte e di shume mire dhe ti dhe une...
Mashkulli ka qene superior.

Kshu si flet ti i bie te ndryshojme historine e ta bejme si thua ti?..
Po historia tani ka kaluar.

Madje dhe tani nuk egziton barazia gjinore. Plotesisht.

Hmm a beson që gjithçka që kanë vepruar këta filozof është shkruar? Unë s'besoj, por të solla argument për martesat e hershme nga udhëheqës shtetesh, dhe atë disa shekujsh pas Profetit Muhamed, paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi të.

Sa i përket poligamisë, mund të diskutojmë por së pari duhet të konstatojmë që meshkuj dhe femrat janë të barabartë si qenie, si biologji, e pastaj u japim dhe të drejtat e barabarta, e nëse s'janë të barabartë në konstrukt biologjik dhe psikologjik, pastaj diskutojmë cila gjini në çka është superiore ndaj tjetrës e ku është inferiore... Pas kësaj është mirë të futemi edhe në sistemin e stastikave botërore dhe të shohim të gjitha periudhat historike, a kishte ndonjëherë bota më shumë meshkuj se femrat... E kështu zonjë diskutojmë por le t'i bëjmë gjërat me radhë ?

O djem lereni gocen se qenka e filozofise ,nuk do e bindi dot se ka idete e veta , por nje gje le ta di qe ne qofte se ka nje personalite qe i dha rendesi gruas dhe nenes ne histori eshte pikerisht Profeti Muhamed (a.s) , ku bota vinte nga nje periudhe qe gruaja shihej si vegel sexuale ,nuk i takonte trashegimni dhe po varrosej e gjalle se ishte turp ta dini njerzit qe ke vajze.

• Pëlqej
Reactions: A2.
Edhe një fakt për ty zonjë e nderuar @Arbenita, historia botërore nuk njeh një rast tjetër si ai i Profetit Muhamed, paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi të, ku secila imtësi e jetës së tij është regjistruar. Veprimet, aprovimet, thëniet dhe cilësitë e tij fizike e morale, janë të regjistruar në më shumë se 1700 tituj, me mbi 10,000 vëllime në rreth 1 milion citate...

Qëllimi i asaj që solla është se kjo ishte standard i kohës, dhe përpara se Aishja, Allahu qoftë i kënaqur me të, të martohej me Profetin, paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi të, dorën e saj e kërkoi dikush tjetër... Të gjitha shënimet historike, të të gjitha palëve nuk regjistrojnë asnjë kundërshtim për martesën e Profetit me Aishen, në moshën e saj kaq të re.. E di pse? Sepse ishte diçka normale, e zakonshme dhe e pranueshme për kohën.

P. S. Ndoshta e kupton këtë zonjë e zgjuar ?
Gjithsesi në një libër kam lexuar (nuk po më kujtohet momentalisht cili) që konsumimi i martesës është bërë kur Aishja r.a arriti moshën madhore ?

Ndoshta njerëzit në atë kohë ka qenë të paditur dhe prandaj janë martuar me vajza të vogla.. Por ia vlen sot në shekullin e 21 të ndjekim njerëz dhe të jetojmë sipas parimeve të disa njerëzve që janë martuar me vajza të vogla?.

Ndoshta arrin të logjikosh pak Zotri i zgjuar
Ku i sheh kto martesa në moshë të vogël sot se na cudite.

Ps.mos harro 12 vjeçaret sot që kanë fillu vet me kërku "burrë" ?

Mir thua ti,po hec e merre vesh se të kujt burri do jenë fëmijët pastaj ?

Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

• Wide/Narrow view

You can control a structure that you can use to use your theme wide or narrow.

Grid view forum list

You can control the layout of the forum list in a grid or ordinary listing style structure.

Picture grid mode

You can control the structure where you can open/close images in the grid forum list.

Close sidebar

You can get rid of the crowded view in the forum by closing the sidebar.

Fixed sidebar

You can make it more useful and easier to access by pinning the sidebar.

Close radius

You can use the radius at the corners of the blocks according to your taste by closing/opening it.

• Choose the color combination that reflects your taste
    Background images
    Color gradient backgrounds
Back