Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Chat Shqip

Chati më i madh Shqipëtar Takohu.com

Futu në Chat !

• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

Zvicra ndalon me referendum veshjen Burka!

• Thread starter Thread starter ...
  • Data e fillimit Data e fillimit
As evropianët skanë të drejtë të martohen me vajza të mitura.
Qëllimi i asaj që solla është se kjo ishte standard i kohës, dhe përpara se Aishja, Allahu qoftë i kënaqur me të, të martohej me Profetin, paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi të, dorën e saj e kërkoi dikush tjetër... Të gjitha shënimet historike, të të gjitha palëve nuk regjistrojnë asnjë kundërshtim për martesën e Profetit me Aishen, në moshën e saj kaq të re.. E di pse? Sepse ishte diçka normale, e zakonshme dhe e pranueshme për kohën.

P. S. Ndoshta e kupton këtë zonjë e zgjuar ?

2021 dhe akoma ka njerëz të cekët në mendime.

Qëllimi i asaj që solla është se kjo ishte standard i kohës, dhe përpara se Aishja, Allahu qoftë i kënaqur me të, të martohej me Profetin, paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi të, dorën e saj e kërkoi dikush tjetër... Të gjitha shënimet historike, të të gjitha palëve nuk regjistrojnë asnjë kundërshtim për martesën e Profetit me Aishen, në moshën e saj kaq të re.. E di pse? Sepse ishte diçka normale, e zakonshme dhe e pranueshme për kohën.

Ndoshta njerëzit në atë kohë ka qenë të paditur dhe prandaj janë martuar me vajza të vogla.. Por ia vlen sot në shekullin e 21 të ndjekim njerëz dhe të jetojmë sipas parimeve të disa njerëzve që janë martuar me vajza të vogla?.

Ndoshta arrin të logjikosh pak Zotri i zgjuar

Ndoshta njerëzit në atë kohë ka qenë të paditur dhe prandaj janë martuar me vajza të vogla.. Por ia vlen sot në shekullin e 21 të ndjekim njerëz dhe të jetojmë sipas parimeve të disa njerëzve që janë martuar me vajza të vogla?.

Nese njerezit atehere do kishin qene te paditur ....
Ca mendimi ke per piramidat dhe shume mbrekulli te tjera qe sot nuk u eshte dhene ende zgjidhje?

Me shume mundesi ka te mos kete qene ne ate moshe. Edhe pse ka te pakten 6 hadithe qe percaktojne ate moshe.
Vete studiuesit e islamit i permbahen haditheve dhe duan apo sduan nuk mund te mohojne moshen e Aishes, sepse hadithet gjithsesi quhen nje nga bazat e fese Islame.
Te tjere si psh biografi i Profetit qe ja kam sjelle emrin te tema tjeter se e ka te ngaterruar nuk e kam kollaj ta kujtoj, ai pohon se Aisha duhet te kete qene 16 dhe pas tre vjetesh pra 19 vjec konsumoi martesen. Por per shume arsye qe ti duhet ti dish me mire ky nuk merret parasysh nga besimtaret dhe studiuesit Islam.
Ne mbeshtetje te kesaj ka edhe studiues te ndryshem perendimor qe thone se e para me hadithet ne vetvete ka shume probleme, disa prej tyre jane te pasakta dhe pse jo dhe te rreme. Kjo vjen si pasoje e faktit se ato jane shkruar shume vone pas vdekjes se Profetit, dhe deri ateher u trasheguan si gojedhena.

Por sic e thash ne fene Islame i qendrohet besnik haditheve dhe ata nuk e vene ne diskutim moshen e Aishes 6-9 vjece.

Eshte e vertete po ashtu se kjo praktike nuk eshte Islamike, perkundrazi eshte me shume mundesi boterore dhe para Islamike...pagane.

Gjithsesi shume prej besimtareve ketu nuk e dine se mosha e njohur dhe e pranuar e Aishas ka qene pikerisht 6 vjeve dhe konsumoi martesen 9 vjece.

• Pëlqej
Reactions: A2.
Ca mendimi ke per piramidat dhe shume mbrekulli te tjera qe sot nuk u eshte dhene ende zgjidhje?
Pse Muhamedi a bëri ndonjë zbulim shkencor?

Me shume mundesi ka te mos kete qene ne ate moshe. Edhe pse ka te pakten 6 hadithe qe percaktojne ate moshe.
Vete studiuesit e islamit i permbahen haditheve dhe duan apo sduan nuk mund te mohojne moshen e Aishes, sepse hadithet gjithsesi quhen nje nga bazat e fese Islame.
Te tjere si psh biografi i Profetit qe ja kam sjelle emrin te tema tjeter se e ka te ngaterruar nuk e kam kollaj ta kujtoj, ai pohon se Aisha duhet te kete qene 16 dhe pas tre vjetesh pra 19 vjec konsumoi martesen. Por per shume arsye qe ti duhet ti dish me mire ky nuk merret parasysh nga besimtaret dhe studiuesit Islam.
Ne mbeshtetje te kesaj ka edhe studiues te ndryshem perendimor qe thone se e para me hadithet ne vetvete ka shume probleme, disa prej tyre jane te pasakta dhe pse jo dhe te rreme. Kjo vjen si pasoje e faktit se ato jane shkruar shume vone pas vdekjes se Profetit, dhe deri ateher u trasheguan si gojedhena.

Por sic e thash ne fene Islame i qendrohet besnik haditheve dhe ata nuk e vene ne diskutim moshen e Aishes 6-9 vjece.

Eshte e vertete po ashtu se kjo praktike nuk eshte Islamike, perkundrazi eshte me shume mundesi boterore dhe para Islamike...pagane.

Gjithsesi shume prej besimtareve ketu nuk e dine se mosha e njohur dhe e pranuar e Aishas ka qene pikerisht 6 vjeve dhe konsumoi martesen 9 vjece.
Po çfarë më thua për lejimin e marrdhënieve seksuale tê pejgambërve me skllavet? Unë e di se në atë kohë lejohej të mbahej skllave.. Dhe se gruaja skllave nuk kishte të drejtë të refuzoj shërbimet seksuale dhe shërbimet tjera.. Unë këtë e kam lexuar në një postim të @HERA

Pse Muhamedi a bëri ndonjë zbulim shkencor?
sa te duash ,sa zbulime shkencore ka ne Kuran tu luan mendja ,qe jan dasht te kalojne shekuj per tu vertetuar. Nje shembull i thjesht , thuhet se eshte nje vend ku takohen dy dete dhe nuk perzihen me njeri tjetrin . Si ky ka shume ?

Pak po, shumë jo, pastaj më dhemb koka... (shaka kjo, dhe pardon për shakanë)...

Nëse është kështu si thua, atëherë s'mund të ndjekim askënd, dhe nesër as neve s'mund të na ndjek askush... Ngase secila kohë i ka standarde të saj, madje edhe brenda të njëjtës kohë shoqëritë e ndryshme kanë standarde të ndryshme. Diçka që në syrin tonë mund të jetë e papranueshme përbrenda kontekstit kohor dhe shoqëror ku ne jetojmë nuk duhet të jetë pengesë që ta trajtojmë tërësinë. Sepse nëse ky është argumenti yt i vetëm dhe më i fortë për kotësinë e fesë, gjegjësisht Islamit, kam plotë argumente tjera rrethanore të bashkangjitura me fakte të prekshme se pse iu desh Profetit, paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi të, të martohej me një vajzë kaq të re...

sa te duash ,sa zbulime shkencore ka ne Kuran tu luan mendja ,qe jan dasht te kalojne shekuj per tu vertetuar. Nje shembull i thjesht , thuhet se eshte nje vend ku takohen dy dete dhe nuk perzihen me njeri tjetrin . Si ky ka shume ?
Lere se na beri e si tip qe ka lexuar kjo ne fillim e tani ben ca pyetje retorike.

Kjo është e saktë, ajo u feju në moshën 6 vjeçe dhe shkoi tek burri në moshën 9 vjeçare... Dhe para moshës 6 vjeçare e kishte kërkuar dikush tjetër për grua... Pra, para Profetit, paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi të

Piramidat a i bëri Muhamedi ose ndonjê pejgamber? Ato mrrekullitë që thua ti i kanë bërë shkenctarë dhe ato nuk janë njerëz të paditur.. Por ato që janë martuar me vajza të vogla kanë qenë të paditur.

Po çfarë më thua për lejimin e marrdhënieve seksuale tê pejgambërve me skllavet? Unë e di se në atë kohë lejohej të mbahej skllave.. Dhe se gruaja skllave nuk kishte të drejtë të refuzoj shërbimet seksuale dhe shërbimet tjera.. Unë këtë e kam lexuar në një postim të @HERA
Mardhëniet me skllevëret janë të lejuar për të gjithë besimtarët, jo vetëm për profetët por me plotë kushte...

Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

• Wide/Narrow view

You can control a structure that you can use to use your theme wide or narrow.

Grid view forum list

You can control the layout of the forum list in a grid or ordinary listing style structure.

Picture grid mode

You can control the structure where you can open/close images in the grid forum list.

Close sidebar

You can get rid of the crowded view in the forum by closing the sidebar.

Fixed sidebar

You can make it more useful and easier to access by pinning the sidebar.

Close radius

You can use the radius at the corners of the blocks according to your taste by closing/opening it.

• Choose the color combination that reflects your taste
    Background images
    Color gradient backgrounds
Back