Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Chat Shqip

Chati më i madh Shqipëtar Takohu.com

Futu në Chat !

• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

Zvicra ndalon me referendum veshjen Burka!

• Thread starter Thread starter ...
  • Data e fillimit Data e fillimit
Të gjithë janë ekstremistë ,kjo është e vërtetë. Sidomos femrat ,janë super ekstremiste. Gjatë gjithë historisë ,(kam lexuar shumë histori ),kam ndeshur në femra me instikte përbindëshi. Tash po lexoja historinë e zonjës Sivekar,njërës nga gratë e sulltan Ibrahimit të dytë. Zonja në fjalë ,e shtyu të shoqin të mbyste në det 280 gra të haremit,për shkaqe rivaliteti. I futën në thes,dhe i hodhën në Bosfor. Kam idenë se Islami nuk i vendosi kot disa rregulla. Diçka dinin rreth karakterit të femrës ,diçka të frikshme ,që femrat e mbajnë brenda në lëkurën e tyre,që u dridhet nga xhelozia....

Po edhe ti je shume ekstremist ne lidhje me femrat.
Ti flet per disa gra qe paskan qene te tmerrshme ne histori. Fillo njehere numero se sa burra te tmerrshem ka pasur historia e ato grate do te duken si nje pike uje...

Po e do me perkufizim duhet te lexosh konventen nderkombetare te te drejtave te njeriut...te cilave une u referohem.

i njoh mire kto konventa, ti mendon qe keto komventa gjejne vend per zbatim ne bote ?

pastaj une du thelbin se ca asht e drejta e njerit pavarisisht se ca thote nje akt marrveshje traktakt apo konvente ??

i njoh mire kto konventa, ti mendon qe keto komventa gjejne vend per zbatim ne bote ?

pastaj une du thelbin se ca asht e drejta e njerit pavarisisht se ca thote nje akt marrveshje traktakt apo konvente ??

Ti do filozofi tani? Ti futemi mendimit filozofik mbi ate cka eshte apo duhet te jete e drejta e njeriut?!!
Per kete duhet teme me vete..

Ajo qe une po flisja me siper ishte mbi bazen e asaj cka jane konventat dhe marrveshjet mbi te drejtat e njeriut. Ashtu si jane, njihen e pranohen sot boterisht. Zvicra ne ate rast eshte kunder atyre te drejtave.

Ti do filozofi tani? Ti futemi mendimit filozofik mbi ate cka eshte apo duhet te jete e drejta e njeriut?!!
Per kete duhet teme me vete..

Ajo qe une po flisja me siper ishte mbi bazen e asaj cka jane konventat dhe marrveshjet mbi te drejtat e njeriut. Ashtu si jane, njihen e pranohen sot boterisht. Zvicra ne ate rast eshte kunder atyre te drejtave.

te them se ca asht e drejta e njeriut, koncept abstrakt!!

me beso njoh mire jo vetem konventat e te tjera …

Kush me thote, cfare kuptimi ka mbulimi i fytyres nga ana e femres?!?Nuk mund te fajesosh nje shtet qe vendos te rregulla ndryshme nga nje shtet tjeter, atyre qe sju pelqejne ato rregulla mund te shkojne te jetojne ne nje shtet tjeter! Dihet historikisht qe Europianet nuk kane ndonje dashamiresi per vendet Islamike dhe anasjelltas!

te them se ca asht e drejta e njeriut, koncept abstrakt!!

me beso njoh mire jo vetem konventat e te tjera …

Edhe e drejta e jetes eshte koncept abstrakt edhe ti edhe une po te hyjme si koncept jemi abstrakt.
Edhe e mira edhe e keqja, edhe e drejta e padrejta, e bukura e shemtuara, etj etj jane abtrakte....
Por kane nje baze konceptuale reale ku ne bazohemi e sipas saj japim mendime vleresime etj.

Edhe e drejta e jetes eshte koncept abstrakt edhe ti edhe une po te hyjme si koncept jemi abstrakt.
Edhe e mira edhe e keqja, edhe e drejta e padrejta, e bukura e shemtuara, etj etj jane abtrakte....
Por kane nje baze konceptuale reale ku ne bazohemi e sipas saj japim mendime vleresime etj.

ajo qe thu ti quhet relativizem ?

po flasim per norma juridike, dhe nese e din ajo quhet abstrakte deri ne momentin qe nuk gjen zbatim…

pra a gjen zbatim e drejta e njeriut sipas koncepteve abstrakte te konventave ?

ajo qe thu ti quhet relativizem ?

po flasim per norma juridike, dhe nese e din ajo quhet abstrakte deri ne momentin qe nuk gjen zbatim…

pra a gjen zbatim e drejta e njeriut sipas koncepteve abstrakte te konventave ?

Ik me gjej nenin apo nenet e konventes mbi te drejtat e njeriut i cili nuk gjen zbatim....nese i di kush jane...

Ne rastin konkret shkelet neni18 i deklarates se te drejtave te njeriut. Ku sipas keti neni cdo njeri ka te drejten e mendimit dhe te besimit. Besimin fetar ka te drejte ta shfaq si te doje publikisht dhe privatisht.

Per me teper duke qene se flitet se cdo njeri eshte i lire qe ne hyrje te kesaj konvente presupozohet jo vetem te flase mendoje punoje jetoje etj etj por edhe se si te vishet...perjashto nudizmin e publik askush smund te ndaloje veshjen.

Kjo eshte shume praktike dhe gjen zbatim shume k8nkretisht.
Nuk e di per cilen pjese e ke fjalen ti se nuk gjen zbatim?

Sa bukur e ke thon ?
Një gjë kam kuptuar unë ,që gratë po tu shkrepet,bëhen me të liga së burrat. Sulltan Mehmeti ,ndjesë pastë ,i këshilloi pasardhësit e tij që ti mbanin gratë larg nga qendra e pushtetit ,ndryshe do të merrnin në qafë perandorinë. Ata hajvanët nuk e dëgjuan, dhe si pasojë për afro 160 vjet Perandorinë Osmane e drejtuan gratë. Plasi korrupsioni sheshit bre vlla,u shthurr shoqëria,dhe mori tatëpjetën perandoria. Ato gra të liga ju prenë kokën 7 sulltanëve,dhe mirë ja u bënë qafirave ,se vetë e kërkuan. Kam frikë se,nëse një ditë gratë shqiptare do të marrin pushtetin,do ja presin kokën edhe Harrakatit....Allah belaversen.

Une po lexoj qe veshja 'burka' nuk eshte detyrim fetar. Mund te me thote dikush se ku bazohen opinionet se kjo veshje eshte e detyrueshme nga Islami?

Ndjese paste Mehmet Pushtuesi, armiku me i eger i shqiptareve?!
Oh,për atë zot,boll me këto "më i egri ,më i buti". Shqiptarët me shumë kanë luftuar me njëri tjetrin ,se sa me të huajin. Mos harroni se trashëgimia Osmane në Shqipëri është e pafund. Unë kam studiuar histori , arkeologji,kulturën dhe trashëgiminë kulturore. Pjesa më e madhe e asaj trashëgimie i takon periudhës Osmane. Ke dy qytete otomane ,Beratin dhe Gjirokastrën ,që janë përrallore ,dhe pjesë e trashëgimisë botërore. Ke monumente kulture pa fund nga ajo epokë. A u be luftë? Po. A pati vrasje,masakra, grabitje? Po. Por pas saj erdhi paqja,dhe zhvillimi për 500 vjet.....amiiiin.

Oh,për atë zot,boll me këto "më i egri ,më i buti". Shqiptarët me shumë kanë luftuar me njëri tjetrin ,se sa me të huajin. Mos harroni se trashëgimia Osmane në Shqipëri është e pafund. Unë kam studiuar histori , arkeologji,kulturën dhe trashëgiminë kulturore. Pjesa më e madhe e asaj trashëgimie i takon periudhës Osmane. Ke dy qytete otomane ,Beratin dhe Gjirokastrën ,që janë përrallore ,dhe pjesë e trashëgimisë botërore. Ke monumente kulture pa fund nga ajo epokë. A u be luftë? Po. A pati vrasje,masakra, grabitje? Po. Por pas saj erdhi paqja,dhe zhvillimi për 500 vjet.....amiiiin.
Erdhi zhvillimi modh per ket jan shpernda shqiptaret si jevgjiterit neper bote se patem trashegimin e madhe kulturore dhe ekonomike nga osmanet
Hidhi nje sy ballkanit aty ku nguli turku fene dhe I mbajti me gjate dhe aty shtetet pereth
Beje pak krahasimin Vendet muslimane osmane (shqiperi bosnje kosove dhe pjesa muslimane e maqedonis)
Dhe pjesa tjeter qe se moren ose e hoqen ket trashegimin e famshme , hungari greqi kroaci serbi beni pak krahasimet beni mendoni pak ?????
Sa per temen vendim I drejte perderisa e kan vendos zvicerianet ,cdo njeri e ben ligjin ne shtepine e tij

Nese ti njeh historine, atehere deklarata jote eshte edhe me e papranueshme.

Te isha admin do te kisha dhene 'ban' te perhershem per ate qe shkrove! Me ate deklarate peshtyve mbi gjakun e dhjetra mijera heronjve arberor qe dhane jeten gjate luftrave skenderbegase. Peshtyve mbi kujtesen e mijera vajzave dhe femijeve arberor qe u rrembyen dhe u skllaveruan nga osmanet. Peshtyve mbi dhimbjen e nje populli te tere qe luftoi per liri si asnje komb tjeter ne Europe.

Ti je si nje adhurues i Hitlerit duke e lavderuar ne nje forum per hebrenjt. E patolerushme.

Mos beni debat me Harrakatin per fene. Ai nuk perfaqeson myslimanet shqiptar, por propaganden neo-osmane.

Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

• Wide/Narrow view

You can control a structure that you can use to use your theme wide or narrow.

Grid view forum list

You can control the layout of the forum list in a grid or ordinary listing style structure.

Picture grid mode

You can control the structure where you can open/close images in the grid forum list.

Close sidebar

You can get rid of the crowded view in the forum by closing the sidebar.

Fixed sidebar

You can make it more useful and easier to access by pinning the sidebar.

Close radius

You can use the radius at the corners of the blocks according to your taste by closing/opening it.

• Choose the color combination that reflects your taste
    Background images
    Color gradient backgrounds
Back