Ditar keq puna spo na i varin grat ?na ka dal boja ? duhet te behemi me te heshtur te nderrojm emer e tua lypim grave privat se keshtu spo na hec ??!
I dashur ditar mos ja prano se çte thote ????
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.
Ditar keq puna spo na i varin grat ?na ka dal boja ? duhet te behemi me te heshtur te nderrojm emer e tua lypim grave privat se keshtu spo na hec ??!
Haq boll ?duhet tju lem radh juve rinis pak e sakt tani 1 here ne jave forum?I dashur ditar mos ja prano se çte thote ????
Tdoli boja per pedofili mer ca do mo ti ?Ditar keq puna spo na i varin grat ?na ka dal boja ? duhet te behemi me te heshtur te nderrojm emer e tua lypim grave privat se keshtu spo na hec ??!
??????Të entuziasmuar nga më i madhi te më i vogli kishin filluar përgatitjet,
në shtëpinë tonë do shtoheshin me një pasardhës, i cili do trashëgonte tokat, mbiemrin, e babait tim do i rrihnin shpatullat " me hajër, u bëre ne djalë" , rakia do derdhej lumë....
Gjyshja kish bërë gati djepin e qëndisur me lule, kish taks dhe emrin e nipit.
Mirëpo zoti u prishi planet, erdha unë, vajza e parë e shtëpisë, nënën time nuk e vizitoi askush në spital, madje e ngushëllonin a u mërzite?
As babai im nuk e vizitoi,e penguan dhe u deh atë natë nga dhimbja...
Gjyshja e pa shtrembër nusen( nënën time) me ditë a thu se ajo ish fajtore e gjinisë sime...
Gjithsesi në familjen time u shtuan gëzime të tjera, dhe themelet e babës tim tani kish kush me i trashëgu...
U rrita dhe unë, me të mira e me të këqija, me dashuri apo jo, me shumë apo me pak, u rrita.
Gjithmonë fëmija i parë në familjet e tjera ish më i përkëdheluri, kurse unë jo, më e vuajtura e kjo, mbase ngaqë isha vajzë...
Kur gjyshja po dergjte ditët e fundit të saj, iu afrova e i thashë:
Nënë, pse smë deshët kur linda unë?
Mezi dëgjohej kur fliste dhe e përlotur më tha, jo bijë, nuk eshte se ste desha por femrat e derës tonë vuajnë ndaj nuk doja të ishe vajzë.
Unë, vajza e padëshiruar, iu bëra krah familjes, kam forcën e një mashkulli(jo fizikisht), dhe vendimet meren me konfirmimin tim
Nga e gjithë kjo kuptova një gjë, që dashuria peshon shumë me qenë djalë...e kur je vajzë, jep kaq shumë, aq shumë sa në fund nuk pret asgjë, si këmbim.
Si gjithmon shkruan shume bukur.Të entuziasmuar nga më i madhi te më i vogli kishin filluar përgatitjet,
në shtëpinë tonë do shtoheshin me një pasardhës, i cili do trashëgonte tokat, mbiemrin, e babait tim do i rrihnin shpatullat " me hajër, u bëre ne djalë" , rakia do derdhej lumë....
Gjyshja kish bërë gati djepin e qëndisur me lule, kish taks dhe emrin e nipit.
Mirëpo zoti u prishi planet, erdha unë, vajza e parë e shtëpisë, nënën time nuk e vizitoi askush në spital, madje e ngushëllonin a u mërzite?
As babai im nuk e vizitoi,e penguan dhe u deh atë natë nga dhimbja...
Gjyshja e pa shtrembër nusen( nënën time) me ditë a thu se ajo ish fajtore e gjinisë sime...
Gjithsesi në familjen time u shtuan gëzime të tjera, dhe themelet e babës tim tani kish kush me i trashëgu...
U rrita dhe unë, me të mira e me të këqija, me dashuri apo jo, me shumë apo me pak, u rrita.
Gjithmonë fëmija i parë në familjet e tjera ish më i përkëdheluri, kurse unë jo, më e vuajtura e kjo, mbase ngaqë isha vajzë...
Kur gjyshja po dergjte ditët e fundit të saj, iu afrova e i thashë:
Nënë, pse smë deshët kur linda unë?
Mezi dëgjohej kur fliste dhe e përlotur më tha, jo bijë, nuk eshte se ste desha por femrat e derës tonë vuajnë ndaj nuk doja të ishe vajzë.
Unë, vajza e padëshiruar, iu bëra krah familjes, kam forcën e një mashkulli(jo fizikisht), dhe vendimet meren me konfirmimin tim
Nga e gjithë kjo kuptova një gjë, që dashuria peshon shumë me qenë djalë...e kur je vajzë, jep kaq shumë, aq shumë sa në fund nuk pret asgjë, si këmbim.
Ashu siç e ceke dhe ti, doja të pasqyroja realitetin e hidhur që vazhdon akoma dhe në 2020 në zonat e thella nëpër mjet vetes së parë( unë)..të gjitha femrat veriore kanë ndjerë këtë lloj refuzimi dhe paragjykimi...Si gjithmon shkruan shume bukur.
me keto rreshta ke then nje te vertet te hidhur te shqiperis. Nje diferencim gjinie te femijeve qe ne lindje dhe kjo ka ndikuar edhe me tej. Duhet te jemi te bekuar nga lindja e nje femre pasi ajo eshte simbol i jetes.! Nuk jemi ne luft qe na duhen sa me shume meshkuj per te luftuar turqit. Me vjen shume keq qe ke perjetuar nje femiri te till , por te shikosh anen pozitive kjo gje te ka bere nje femer te forte dhe nje arsye per te qene nje nene , nje gjushe shembull.
Ashu siç e ceke dhe ti, doja të pasqyroja realitetin e hidhur që vazhdon akoma dhe në 2020 në zonat e thella nëpër mjet vetes së parë( unë)..të gjitha femrat veriore kanë ndjerë këtë lloj refuzimi dhe paragjykimi...
Unë jam.fëmijë i një fryti dashurie por ka pasur të tjerë pjestarë të rrethit familjar keqëdashës që veç flisnin flisnin flisnin a thu se fëmijët e tyre i kishin perfektë...
Jam përgojur aq shumë saqë kur shohin tani se si kam arritur çdo gjë, më rrahin shpatullat, bravo...ndaj sduhet me bo diferencë gjinie..se ne femrat jemi të pabarabarta që në djep.
Mendoj se dhe vete fjala "like" artikulimi "lajk" vjen nga shqipja qe dmth "lajka".Po jetoj në një epokë aq artificiale sa konkurenca e vetme është midis atij që bën më shumë ´lajk´ (like) dhe atij që bën më shumë lajka...
Shpresoj te behet mir zemerHeyyy ditar. Erdha uneee. ?
Them qe nuk do rri shume, por kjo varet nga biseda jone. Shpresoj te jesh mire, dhe uroj qe kete muaj te lexosh vetem shkrime te bukura...
Une jam “mire”, jam mire qe njerezit qe me rrethojne te mos merziten me merzitjen time. Jam mire qe te jap force familjes time. Them mire qe te behet mire.
Nuk e shikoj me veten ne pasqyre, nuk e shikoj veten time me syrin qe sa “e mire” jam. Ne nje moment hoqa dore nga vetja, hoqa dore nga perkujdesja ndaj vetes, i hodha ne kosh te gjjtha gjerat e make up. Une nuk mundem te ndihem mire, nese ajo nuk eshte mire. Ishte gjeja me e mire qe kisha. Tashme eshte gjeja me e Vecante qe une kam. Ajo ka nevoje per pranine dhe mbeshtjetjen time, gje qe une nuk po e bej. Ditar, nuk dua qe ajo te shikoj lotet e mi, nuk dua qe ta ndjej merzitjen time. Si ta mbaj veten? Si te mos shprehem? Une dua ta shikoj, dhe ajo mos ta kuptoj. Nuk dua te ndihet keq me veten. Ajo mban shume gjera brenda vetes qe nuk i shpreh. Ajo me jep shprese mua, qe gjithcka do kaloj. E beson apo e ben te me qetesoj mua? Si ta kuptoj une cfar ndjen ajo vertete? Nuk e njoh une mjaftueshem? A jam une ne rolin e gabuar? Kam shume pyetje ndaj vetes, dhe pyetja me e veshtire eshte, a do behet gjithcka mire? A do kete dite te bardha per ne? Kam shume gjera te flasim por e shikoj qe emocionet nuk po lene hapesire. Po iki te flas me te dhe te jap fjalen qe do e mbaj veten! Te lutem ditar letren palose dhe ruaje diku, qe pas disa kohesh ishalla jo nje kohe shume e gjate te rikthehem dhe te jap pergjigje te gjitha pyetjeve qe kam. Do i lutem zotit te vi me lajme te mira. Nuk po te perqafoj se te ngjis “semundjen” time. Lexohemi perseri. ?
A e bëre pemën? ishin këto fjalët e mamit nga telefoni, jo-ma dhe ia nderrova temën me shpejtesi...më pyeti për gjërat e përditshme, se si isha, a isha lodhur, veshur trashë nga i ftohti, te mbaja distancë nga njerezit, maskën, dizefektuesin etj e prapë ndaloi tek pema e vitit te ri.
Nuk kam pasur kohë ma por do e vej, pa merak...
Ajo nuk është se eshte shumë e dhënë pas dekoreve por më njeh kaq mire dhe e kupton se diçka nuk shkon...arrin ta kuptojë dhe zvarritjen dhe anën morale timen në këto detaje ...
Unë, vajza e shpisë që s'lija xham pa zbukuruar, mbushja shtëpinë plot me drita e e me yje...na kishin të gjithë zili ambjentin, kundermonte aromë festash 1 muaj para...
por jo, ky vit ndryshe, çdo dëshirë është shuar si ato yjet që shuhen dhe bien si meteor...
Fraza më e shumëpritur dhe e dashur nga unë ndër vite " Ja na erdhi viti ri" është zbehur, zbehet çdo vit në fakt por këtë herë e ndjej më shumë se çdo herë....
Më kaploi nostalgjia e sytë mu rrotulluan me lot, mu kujtua se si e ' zhveshnim" shtëpinë nga tapetët, mbulesat, perdet dhe prisnim ditët e afërta që ti shtronim,apo divanët të mbushura me petë bakllavaje....
Eh..thashë, kjo eh, më doli plot ngazëllim.
Rrëmbeva xhupin e dola, siç bëj nga herë kur mërzitem, shëtitja nuk i bën keq askujt, po i shmangesha kujtimeve, e në ecje, në çdo vitrinë ka pemë, drita, gjëra zbukuruar , kemi hyrë në muajin e festave, njerëz indiferentë, që nuk vrapojnë të kapin ndonjë kile arrë më lirë,gjel deti, apo pronotime restorantesh, por dyndje nëpër farmaci, radhë të gjata për të bërë një skopi, grafi, skaner...të veshur çju ka kapur dora, asnjë kombinim, ngjyrë në trup apo qofte e fytyrë, të zbehtë , të zbehtë.si vetë dhjetori i këtij viti ..
Më keq që dola, pashë përtej asaj që shoh çdo ditë, ose ky eshte vërtet realiteti ose unë jam.shumë më e thellë në mendime ..
Krrup bëri dera, u ktheva në shtëpi, aty në qoshe eshte bosh, 4×4,dhoma e mobiluar mirë por prapë pema i mungon, por më mungon mua dëshira ta vendos, këtë vit ska atmosferë, as cakërrimë gotash mes nesh si familjarë, as biletë avioni, as bakllava por një gjë të sigurtë ka, ai quhet covid.
05.12.2020
Ahhh sa e vertete Dor ?A e bëre pemën? ishin këto fjalët e mamit nga telefoni, jo-ma dhe ia nderrova temën me shpejtesi...më pyeti për gjërat e përditshme, se si isha, a isha lodhur, veshur trashë nga i ftohti, te mbaja distancë nga njerezit, maskën, dizefektuesin etj e prapë ndaloi tek pema e vitit te ri.
Nuk kam pasur kohë ma por do e vej, pa merak...
Ajo nuk është se eshte shumë e dhënë pas dekoreve por më njeh kaq mire dhe e kupton se diçka nuk shkon...arrin ta kuptojë dhe zvarritjen dhe anën morale timen në këto detaje ...
Unë, vajza e shpisë që s'lija xham pa zbukuruar, mbushja shtëpinë plot me drita e e me yje...na kishin të gjithë zili ambjentin, kundermonte aromë festash 1 muaj para...
por jo, ky vit ndryshe, çdo dëshirë është shuar si ato yjet që shuhen dhe bien si meteor...
Fraza më e shumëpritur dhe e dashur nga unë ndër vite " Ja na erdhi viti ri" është zbehur, zbehet çdo vit në fakt por këtë herë e ndjej më shumë se çdo herë....
Më kaploi nostalgjia e sytë mu rrotulluan me lot, mu kujtua se si e ' zhveshnim" shtëpinë nga tapetët, mbulesat, perdet dhe prisnim ditët e afërta që ti shtronim,apo divanët të mbushura me petë bakllavaje....
Eh..thashë, kjo eh, më doli plot ngazëllim.
Rrëmbeva xhupin e dola, siç bëj nga herë kur mërzitem, shëtitja nuk i bën keq askujt, po i shmangesha kujtimeve, e në ecje, në çdo vitrinë ka pemë, drita, gjëra zbukuruar , kemi hyrë në muajin e festave, njerëz indiferentë, që nuk vrapojnë të kapin ndonjë kile arrë më lirë,gjel deti, apo pronotime restorantesh, por dyndje nëpër farmaci, radhë të gjata për të bërë një skopi, grafi, skaner...të veshur çju ka kapur dora, asnjë kombinim, ngjyrë në trup apo qofte e fytyrë, të zbehtë , të zbehtë.si vetë dhjetori i këtij viti ..
Më keq që dola, pashë përtej asaj që shoh çdo ditë, ose ky eshte vërtet realiteti ose unë jam.shumë më e thellë në mendime ..
Krrup bëri dera, u ktheva në shtëpi, aty në qoshe eshte bosh, 4×4,dhoma e mobiluar mirë por prapë pema i mungon, por më mungon mua dëshira ta vendos, këtë vit ska atmosferë, as cakërrimë gotash mes nesh si familjarë, as biletë avioni, as bakllava por një gjë të sigurtë ka, ai quhet covid.
05.12.2020
You can control a structure that you can use to use your theme wide or narrow.
You can control the layout of the forum list in a grid or ordinary listing style structure.
You can control the structure where you can open/close images in the grid forum list.
You can get rid of the crowded view in the forum by closing the sidebar.
You can make it more useful and easier to access by pinning the sidebar.
You can use the radius at the corners of the blocks according to your taste by closing/opening it.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.