Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Chat Shqip

Chati më i madh Shqipëtar Takohu.com

Futu në Chat !

• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

Stilet e prindërimit ..?

Mendon se fëmija në moshën 3-vjeç do e kuptoj se ti po e bên se nuk të duket e arsyshme, jo fëmin tënd e ban shum konfuz siq e thash ma par,ai nuk ka aftësin të mendoj siq mendojm ne dhe do i duket se ti po e largon se ne vet e kemi mësuar se tê tilla puthje jan të pranushme..
ec puthena bashk i lejm fmit. ???

"Rregulla të qarta"

Nuk dija si ta vendsja një fillm si temë por zgjodha ktë si mê të përshtashmin.

Shumë herë ndodh që prindërit nuk bien dakort me ato që fëmijët kërkojnë duke i thënë një "Jo" pa sqarime dhe kjo ndikon në psikolgjin e fëmijës, në këtë mënyrë fëmija mbyllet në botën e tijë, ulet vetêbesimi i tyre, do ken gjithmonë frikë të thonë apo kërkojnë diçka se do gjenden gjithmonë para një pêrgjigjeje"JO"
Kështu do rrism fëmijë me vetbesim të ulët dhe gjithmonë do ken frikê të thon dhe bëjnë diçka.

-Ja disa shembuj se si ne jo vetm ti rrsim fëmijës vetbesimin por dhe i tregojmë se nëse ne duam diçka duhet që të kontribojmë..
Shembulli 1.
Nëse fëmija juaj kërkon që në shtëpin tuaj të vij një mik i ri vetm për atë .
Një mace ,një qen.Nuk duhet ti themi jo, menjhrë por ta lam të zgjidh fêmija, nëse do e marrim apo jo..
Si mund ta bëjmë ktë?!
E vendosim para pêrgjisisë, në rregull ne do e marrim por a je ti gati të kujdesësh për tê, ta lash, ta ushqesh, dhe ta mësosh që të urinoj në banjo?! Unë nuk mundem ti bêjë këto sepse nuk kam kohên e mjaftushme , nëse ti mund ti bësh të gjitha këto do e marrim..Pra në ktë mênyrë ne nuk i them "jo" direkt , por i tregojmë qê nëse e do duhet dhe ti të kontribosh..
Shembull 2
Fëmija dëshiron të blej një lodêr dhe ju kërkon qê ju tê ja blini, që të rrsim fêmij jo vetem investues tek vetja e tyre por edhe ja rrsim vetvlersimin duhet ti themi që nëse e do lodren duhet të fitosh ti parst duke punuar ..
Nëse ti je gati që të punosh për mua dhe unë do tê paguaj..
Mund ti kërkojm punê që fëmijët mund të bëjnë psh: tê uijis lulet, të pastroj lulet, tê rregulloj krevatin e tij/saj, tê na ndihmoj nê pêrgaditjenn e ushqimit apo shtrimin e tavlolinês.. Kêshtu do mësoj se të kesh atë që duam duhet ta fitojmë vetê dhe ma besoni do i duket sikur ka bêrê diçka shum të madhe dhe do keni fëmij të lumtur dhe me dêshir pêr punë!!
??

oh shqiptar,,,ne shum disa mund te ishmi rrit ne vende te huja ,por dashuria e prinderve nuk tregohet me puthje ne buze,dashuria per femijet treogohet qoft me nje perqafim apo nje puthje ne faqe,mentalit/dashuri eshte ajo se te meson prinderi per prinderit jo shoqeria,,kemi ec shum para i harruam edhe mantalitetin edhe traditat shqiptare,,dashuria ndahet po ashtu dhe puthjet se ku puthet prinderit,frmija,partneri etj?

S' di te them shume ne kete pjese, por sa e mbaj mend veten femije babi me puth ne ball duke me thene je princesha babit ❤️
Dhe mami hiç?
Ndersa mami vellain me shume e perqafon dhe e puth tek koka duke i thene se eshte i mencuri mamit?
Me shume s' di, vec se duhet kujdes sepse gjerat jane te ndara, jam dakord me @Alea qe e perqafoj ?

S' di te them shume ne kete pjese, por sa e mbaj mend veten femije babi me puth ne ball duke me thene je princesha babit ❤
Dhe mami hiç?
Ndersa mami vellain me shume e perqafon dhe e puth tek koka duke i thene se eshte i mencuri mamit?
Me shume s' di, vec se duhet kujdes sepse gjerat jane te ndara, jam dakord me @Alea qe e perqafoj ?
hugs xhan ?

• Përqafime
Reactions: .
S' di te them shume ne kete pjese, por sa e mbaj mend veten femije babi me puth ne ball duke me thene je princesha babit ❤
Dhe mami hiç?
Xhelozeeee ?
Mipos nuk te puth sepse ti i qendron larg dhe sja lejon te te afrohet?

• Kiss
Reactions: .
Xhelozeeee ?
Mipos nuk te puth sepse ti i qendron larg dhe sja lejon te te afrohet?
Ndoshta sepse menyra e saj te kontrolluarit me ka bere keshtu, por qe e di se zemra e saj eshte tempulli dashurise per mua?❤️
Prap gjerat e mia babit ja them, mamit s'ka shanc?
Jo se gaboj por e kam frike, qyyyy?

Ndoshta sepse menyra e saj te kontrolluarit me ka bere keshtu, por qe e di se zemra e saj eshte tempulli dashurise per mua?❤
Prap gjerat e mia babit ja them, mamit s'ka shanc?
Jo se gaboj por e kam frike, qyyyy?
Epo njeri nga prinderit duhet pak i ashper,sa keq qe na e len vetem ne
Rolin e keq.mis ketu e mos aty.
Lidhja vajze-baba dhe djale-mama ?‍♀️
Mua vajza mori apostasi sapo kam lind djalin dhe ka nje xhelozi qe cte them.
Gjithashtu dhe ky ben luft nese un perkedhel vajzen vjen e shtyn tutje dhe i shkul floket ?

Gjithashtu dhe ky ben luft nese un perkedhel vajzen vjen e shtyn tutje dhe i shkul floket ?
Ju mamat shume te poshtra jeni?? dhe kjo e imja ka mama cun thote? eh medet joo ? po ne gocat sna keni po ju, nuk vjen cuni n'orar pjata vec i ngrohet i ftohet pas qefit. Kurse per ne vec esht po deshe ngrohe po deshe leje? e kur iken per pun mos u zini me vellain ?‍♀️

Sa e vertete, faleminderit ❤️

Mua nuk me kane puthur ne buze prinderit kur isha e vogel
Por un nuk jam kunder kesaj deri ne nje far moshe 2-3 vjec
Un personalisht I puthja kur ishin te vegjel ,tashme se bej me se jan rritur
PRa deri ne nje moshe Jam dakord !

Un perzotin them drejten nbuz si puth
Mpelqen me shum tja puth ato faqet e bukra se buzen
Keqen ?teta
Se mami e teze ala sjam ber ?
Kshuqe se di si do bej vet?
Kur te behem mami ju them.?

E pse mos tja puth buzhën.fëmijës tim?
Puthet lloj lloj buze e jo më fëmija yt.

Nuk jam kundër me një POR, të madhe. Ja pse.

Nëse fillojmë ta shohim puthjen si një mënyrë të gabuar për të përçuar dashuri nga nëna ose babai, ne u sinjalizojmë fëmijëve tanë se emocionet janë të rrezikshme dhe të turpshme. Kjo, i bën fëmijët të pasigurt, dhe nëse nuk lejohen të tregojnë emocione, ata do të heqin dorë nga të shprehurit e tyre. Në fund të fundit mund të rezultojë në krijimin e një indiference ndaj njëri-tjetrit.

Frika për tu prekur është e rrënjosur edhe në marrëdhëniet e vetë të rriturve. Idealet e trupit, turpi dhe ankthi nga prekja, janë disa nga arsyet pse ne hezitojmë të shprehemi fizikisht.
Ne kemi frikë të tregojmë ndjenjat tona, sepse lehtë mund të perceptohet se ngacmon tjetrin, ose tejkalon kufijtë e dikujt tjetër. Atë trup trembë ne e transferojmë në marrëdhëniet me fëmijët tanë.
Kjo ka të bëjë me faktin se ka pasur një trup trembë. Një siklet i ri, që buron nga debati mbi pedofilinë dhe debati se sa duhet të prekim fëmijët tanë.

Gjithësesi, është e vështirë të gjendet kufiri kur diçka është shkelje etike dhe një shprehje dashurie.

Pastaj, puthja në buzë nuk është më intime se gjidhënia ose ‘prekja’ e gjith trupit të fëmijës gjatë larjes.
Vjen koha kur fëmija bëhet i vetëdijshëm për trupin e vet dhe largohet vet nga këto ‘intimitete të pafajshme’.
Mendoj se më e rëndësishmja është që prindërit vetë ti njohin fëmijët dhe zbulojnë kufirin që shpie në shkelje etike.

Do thoja e ka xhelozin sepse pjesa më e madhe e vêmëndjes tuaj si prindër , ishte tek antari i ri i familjes, dhe asaj i është dukur sikur ju tani nuk e doni mē.
Mendoj se gjëja më e mirë do ishte që fëmijt ti përgadisim për ardhjen e antarit të ri.
Duke bër një bised me ato, dhe ti tregojmë se bebi që do vijë në familjen tonë, do shum kujdes, që ne duhet ta ushqejm se ai është i vogël dhe nuk ha dot vet siq ti ha, apo ta vesh vet, ta mbaj në prher, ta vë në gjumëTi tregojmë se të dy i duam, por bebi është i vogël dhe nuk mund të tregoj kur do ushqeht siq ti na tregon..Ti kërkosh ndihmë psh , do ma sjellsh një panolin për vëllain ose motrën, ti kërkosh ta sjell ushqimin, ta përgadisni bashk ushqimin e bebit..
Jan shumë mënyra dhe stile të cilat japin rezultat...??

Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

• Wide/Narrow view

You can control a structure that you can use to use your theme wide or narrow.

Grid view forum list

You can control the layout of the forum list in a grid or ordinary listing style structure.

Picture grid mode

You can control the structure where you can open/close images in the grid forum list.

Close sidebar

You can get rid of the crowded view in the forum by closing the sidebar.

Fixed sidebar

You can make it more useful and easier to access by pinning the sidebar.

Close radius

You can use the radius at the corners of the blocks according to your taste by closing/opening it.

• Choose the color combination that reflects your taste
    Background images
    Color gradient backgrounds
Back