Jo , e kisha ne parim. Edhe une jam semure e nuk e di nese e kam marre, dhe 100% i riskuar, sepse jam cdo dite ne kontakt me person qe punon ne front atje ku shkojne te semuret. Ketu po diskutohet qe vendi ta perballoje me sukses, skenari me i mire eshte imunizimi i 60% te popullsise per te ulur efektet fatale te virusit. Rasti me i mire nuk eshte ta kalojme pa e mare virusin fare, pasi ne sezonin tjeter ai behet fatal ! Imunizimi eshte rasti me i mire. Ceshtja eshte se virusi peson mutacione dhe se nje vaksine mund te funksionoj per kete virus por jo per nje tjeter psh NCOVID-20.
them se se duhet gjetur rruga per imunitet ndaj ketij virusi. Jo menligj xhungle sic komentohet neper media, por me shkence e hapa te sigurte.
Nje gje eshte e sigurte jeta ne toke do te ket tjeter hap e zhvillim pas kesaj pandemie.
Ju uroj shendet te gjitheve.
Duke u nisur nga pergjigja jote, ti nenkupton se Kina, Italia etj. jane budallenj dhe kane ligje xhungle.
Nga vendet nordike, Vetem Suedia nuk ka marre masa, sepse Norvegjia dhe Danimarka kane marre.
E verteta eshte se Suedia nuk ka para, sepse gjysmen e buxhetit ia ha sociali. Suedia ka mungese mjekesh dhe numrin me te vogel te shtreterve te spitaleve ne BE. Ka pensionet e pensionisteve (pleqve) me te uletat ne BE.
Suedia nuk deshiron te marre masa, apo nuk merr dot, se nuk ka mundesi. Per te marre ca masa te vogla tani, sa per te thene, do te marrin borxh nga bankat 500 miliarde korona, se nuk kane para. Keshtu qe mundohen te gjejne justifikime per kete gjendje, duke i lene njerezit ne meshiren e fatit.
Keto viruset ne pergjithesi, nuk jane natyrale, por te krijuara neper laboratore. Koronavirusi ekziston ne natyre, ne formen e gripit, por ato perpunohen e forcohen neper laboratore dhe dalin shpesh lloje te reja. Ne gjendje natyrale, nje virus mund te ndryshoje cdo 50 apo 100 vjet, kurse tani na dalin lloje te reja cdo vit
Sars, Mers, Covid19, Grip Shpendesh, Derri, Lopa e Cmendur etj etj. na dolën të gjitha këto 20 vitet e fundit. Eshte e qarte se keto jane viruse qe perdoren per qellime te caktuara politike/ekonomike.
Vitin qe kaloi, ne Kine u shkaterrua industria e mishit te derrit. Fermat e derrave u goditen me drone te ngarkuara me virusin e derrit dhe 40% e derrave ne Kinë ngordhen.
Pas kesaj, plasi covid19 ne Wuhan, po prapë ne Kine.
Kina eshte nje vend ne rritje qe po konkurron boten dhe jane te kuptueshme disa marifete ndaj saj.
Sa per Shqiperine, e rithem se ka bere gjene me te duhur ne keto kohe.