Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Chat Shqip

Chati më i madh Shqipëtar Takohu.com

Futu në Chat !

• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

Shqiperia ne "shtet rrethim".

Për herë të.parë jam dakord me Ramën
Biles i mbylli me vonesë, duhej ti mbyllte më para kufinjtë me italinë..
Të paktën u mësua nga fqinjët tanë.dhe shpresoj të jetë nën kontroll edhe pse populli se ka marrë dhe aq seriozisht..
Zoti na ruajt?‍♀️

Watëfakinshit, ka shkru pinkisita dicka brenda temes? :oops:

giphy.gif
Di dhe un ti qendroj temave por serio reagova mire se me ato qe thot vinjoli m ben te acarohesha , e kush e di n c menyre do ju kisha kthy

Patjeter qe jane masa drastike pasi ka stopuar gjithcka, bizneset, institucionet!
Por shqiperia nuk ka rruge tjeter !
Nuk ka protokoll epidemo-pandemik, nuk ka rezerva epidemie, nuk ka spitale, nuk ka pothuajse asgje, por ka ate qe shume shtete nuk e kane, ketu perfshire Italine, Gjermanine, Suedine etj, ka mjek te mbrekullueshem dhe profesionist, qe dita dites po ikin.
Ne keto kushte zgjidhja e vetme mbetet izolimi!

Besoj se ja dolen ta kapin ne kohe problematiken, kjo vetem si rezultat i profesionalizmit te disa mjekeve te vjeter me eksperience, pasi ata argumentuan, sugjeruan dhe rekomanduan gjithcka.

Dhe meqenese jemi ne kete teme, kush ka FB mund te kerkoje e te lexoj 1 mjek shqiptar si Tritan Kalo, qe e kane zili ne gjith boten. Shikoni sa i sakte, i qarte dhe bindes eshte.

Vetem ideja qe ai virus mund te jete i gjalle brenda familjes time i pazbuluar akoma me tmerron ! E te mendosh qe prinderit jan ata me delikatet, jo jo sjam gati ti humbas ata ! Edrama esht ********* se masat duheshin marre qe kur virusi erdhi ne itali po hapej bythsh duke thon qe shqiperia esht e paster nderkohe qe virusi hidhte valle per dy jave !!!
Ishalla si gjen gjo me te shtrejtet tane se ndryshe nuk e di cdo boj!
Zoti na rujt gjitheve ?

Vetem ideja qe ai virus mund te jete i gjalle brenda familjes time i pazbuluar akoma me tmerron ! E te mendosh qe prinderit jan ata me delikatet, jo jo sjam gati ti humbas ata ! Edrama esht * se masat duheshin marre qe kur virusi erdhi ne itali po hapej bythsh duke thon qe shqiperia esht e paster nderkohe qe virusi hidhte valle per dy jave !!!
Zoti na rujt gjitheve ?
Asnje sesht gati zemer. Ishalla se kemi per rrisk thuaj. Te perqafoj ?????

Jane masa qe duheshin marr dhe shpresojm te jen marr ne kohen e duhur.
Uroj qe edhe njerzit te jene pak bashkpunues se shteti jone asht kryesisht i mbajtur/koncentrum ne tirane dhe ne rast se epidemia perhapet ne rrethet e tjera situata do jet keq, spitalet jasht tirane nuk kan kapacitet per gripe normale e jo ma per ket virusin! ?
“Krijusi thot ruju pak vet , e une t’ruj shum...”

Mendoj se e rendesishte eshte qe vet ne duhet te kemi shume kujdes.
Qeveria i ka mare masat ne kohe,dhe lo perpiqet dita dites te fls,komunikoje,ka marre masa por me e keqja eshte se Shqitaret nuk binden.
Shqiperia eshte ne rrezik,dhe cfare bojme ne?
Dalim me makina medemek me sfidu covid-19
Nncncncnnccnnc eshte papergjegjshmeri shm e madhe. Mendoj se duhet te ndergjegjsohen akoma me shume dhe ta marin seriozisht sepse eshte shm e rrezikshme.

Teorikisht mendoj se ketu ku jam une do te behet me keq se ne Itali !
Problemi eshte se une nuk jam expert apo dijetar i fushes,
keshtu qe nuk me mbetet gje tjeter te le veten, familjen ne dore te experteve.
Nga ana tjeter ndihem shume konfort ne zonen e panikut, dhe jo vetem une por te gjithe ata qe kam te afert
prandaj, me lejoni tju transmetoj disa detaje te administrimit te stresit dhe panikut:

1- pranoni realitetin ku jeni dhe perqendrohuni ne te ardhmen e afert( ne 2-3 javet ne vazhdim)
2- merrni masa konkrete per rezerva ushqimi (kryesisht ushqime te thata me kohe te gjate konservimi e skadence)
3- krijoni nje protokoll veprimesh si larja e gjymtyreve, heqja dhe larja e robave ne nje ambjent te izoluar, pirja dhe hidratimi i lengjeve per ti siguruar trurit funksion optimal por edhe per higjene te rrugeve te siperme te frymemarrjes.
4- krijoni dhe aplikoni aktivitete fizike, me pjestaret e shtepise, stervitje e peshe trupore, kercim apo lojra zbavitese.
5- ulni nivelin e komunikimit me njerezit pasi informacioni i tepruar dhe i pa sakte krijon regres.
6- informohuni rreth situates ne rang kombetar dhe global
7- mund te aplikoni QI_GONG dhe YOGA ne kushte shtepie, behet me argetuese nese e beni ne grup familjar, ka video instruksione ne youtube. (Stervitja psikologjike eshte po aq e rendesishme sa ajo fizike ne rastin e stresit dhe panikut)
8- siguroni te keni ilace, barna antipiretik, antimflamatore dhe ndonje antibiotik te pergjithshem.

Mendoni vetem dicka, si e administrojne astronautet stresin apo panikun ne mes te erresires ne hapesire, po nje operator i forcave speciale si duhet te ndihet kur duhet te marre nje vendim per te ekzekutuar nje individ jashte objektivit te misjonit por me probabilitet rreziku ? Qetesia eshte pergjigja e duhur.

Sigurisht pas gjith kesaj njerezimi do te vazhdoj te jetoje por jo si me pare, ndergjegjia e shoqerise tashme eshte koshiente per ndryshimet globale, ku pa dyshim fajin e kemi ne njerezit e ketij planeti.

Duke ju uruar fat, gezuar Veren 2020.

O moleee dua mendimin tend..

Vetem ideja qe ai virus mund te jete i gjalle brenda familjes time i pazbuluar akoma me tmerron ! E te mendosh qe prinderit jan ata me delikatet, jo jo sjam gati ti humbas ata ! Edrama esht * se masat duheshin marre qe kur virusi erdhi ne itali po hapej bythsh duke thon qe shqiperia esht e paster nderkohe qe virusi hidhte valle per dy jave !!!
Zoti na rujt gjitheve ?
Ishalla nuk ju gjen gje
e kete ta them sinqerisht

Besoj se e mer me mend pergjigjen time dhe me shum dashuri ?
Sarush si je ? U sherove plotesisht ?
Te lutem ka mundesi te hapesh 1 teme “rreth COVID-19” ku te na pershkruash si e kalove ti , psh dita e pare si ishe ca dimptomash, dita e dyte, e kshu me radhe, me gripin tend, pasi mund te kesh kaluar edhe ate. Thnx

Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

• Wide/Narrow view

You can control a structure that you can use to use your theme wide or narrow.

Grid view forum list

You can control the layout of the forum list in a grid or ordinary listing style structure.

Picture grid mode

You can control the structure where you can open/close images in the grid forum list.

Close sidebar

You can get rid of the crowded view in the forum by closing the sidebar.

Fixed sidebar

You can make it more useful and easier to access by pinning the sidebar.

Close radius

You can use the radius at the corners of the blocks according to your taste by closing/opening it.

• Choose the color combination that reflects your taste
    Background images
    Color gradient backgrounds
Back