To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.
He na e gatuj per darke.Mire e di se Mumd ta kisha shkru keq
por e di ta gatuaj mire?
Do bej sarme besoj e di ca jan ?madje me laker jo me gjethe rrushi ?He na e gatuj per darke.
Skam ngrene naiher.Do bej sarme besoj e di ca jan ?madje me laker jo me gjethe rrushi ?
Laker turshi dmth,,mbrenda i mbush me pregaditje me heret,,qepe oriz mish dhe melmeza sipas deshiresh edhe i mbeshtjerr ata me laker,,Skam ngrene naiher.
?Revani Vlonjate
PËRBËRËSIT
2 gota ujë
4 gota niseshte
1 gotë vaj ulliri dhe gjalp (gjysëm-gjysëm)
1 gotë arra
1-2 lugë mjaltë
1 vezë,
2 gota uji me sheqer.
PËRGATITJA
1
Në një enë të thellë hedhim ujin dhe niseshtenë dhe e tresim mirë të mos ketë kokriza.
2
Pas kësaj vemë në zjarr një tenxhere të thellë (materiali ideal i tenxheres është bakri, nëse jo përdorni një tenxhere që nuk ngjit të tipit tefal) shtojmë vajin e gjalpin dhe pasi është ngrohur pak hedhim sheqerin dhe e trazojmë me lugë druri derisa të shkrijë sheqeri e të karamelizohet tërësisht e të ketë marë ngjyrën karakteristike të karamelës.
3
Shtojmë arrat (ose bajame, lajthi, kikirikë) hedhim me kujdes të mos digjemi niseshtenë e tretur në ujë dhe me lugë druri trazojmë masën e përftuar me lëvizje të lugës nga jashtë brenda të paktën për 15-20 minuta.
4
Në këtë fazë ose e shërbeni sië është (hasude) duke e hedhur në një formë që të ftohet ose e shtroni në një tepsi, shtoni sipër vezën të cilën e kemi rrahur me 2 lugë mjaltë dhe e fusim në furrë të ngrohtë në 160 gradë C për 35 minuta.
5
Pasi është pjekur e lemë të ftohet dhe e servirim sipas dëshirës vetëm ose të shoqëruar me akullore, fruta të freskëta apo kremra të ndryshëm.
?
Mami im e kish shum qejf kte embelsiren.
Osude e quajn nga anet tona
Pata ime ???Une bera mish keci me patate ne glastra ne furre sot.
1 kg mish keci
5 kokrra patate mesatare
2 kokrra qepe te kuqe
3 thelpinj hudher
Nje kuti tretesir domateje 500 gr
Kripe
Piper i zi
Vaj ulliri
View attachment 82066
Ka then qe do beje ftoht ne ditet ne vijim.Pata ime ???
Po supennn time ku e keeee miiii
Po presss ????Ka then qe do beje ftoht ne ditet ne vijim.
Do e bej ne nje nga ato dite ?
Une bera mish keci me patate ne glastra ne furre sot.
1 kg mish keci
5 kokrra patate mesatare
2 kokrra qepe te kuqe
3 thelpinj hudher
Nje kuti tretesir domateje 500 gr
Kripe
Piper i zi
Vaj ulliri
View attachment 82066
MetalikeTe lumshin duart ...cfare gastre perdor pilino apo metaliko ?
Domate qershi apo domatinaPastiçe me perime
Përbërësit:
4 kokrra vezë
1 patate1 qepë e vogël
1 filxhan çaji me boçe lulelakër ( 150 gr )
8 domate qershi
kripë dhe piper
1 filxhan kafe pure domate
4 lugë gjelle vaj ulliri
majdanoz
Përgatitja:
Në një tigan të thellë ngrohim vajin dhe kaurdisim qepën deri sa të bëhet transparente shtojmë në të pataten të prerë në kubikë të vegjël me brinjë 0.5 cm dhe I kaurdisim sëbashku me qepën për 3-4 minuta. Shtojmë lulelakrën sëbashku me qepën për 3-4 minuta. Shtojmë lulelkarën të prerë dhe atë në copëza të vogla dhe vazhdojmë përzierjen për 3 minuta. Shtojmë domatet të prera në 1/4 , purenë e domates I përziejmë dhe I lëmë të marrim pak valë,dhe 1 filxhan kafeje ujë, kripë dhe vendosim kapakun që të zbuten patatet dhe lulelakër rreth 4-5 minuta në temperaturë të ulët. Shtojmë vezët, syze I rregullojmë shijen me kripë, piper vendosim kapakun dhe I lëmë vezët deri sa të zbardhen fikim temperaturën spërkasim me majdanoz dhe I shërbejmë të ngrohta.
D.M./Shqiptarja.com
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.