Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.
He na e gatuj per darke.Mire e di se Mumd ta kisha shkru keq
por e di ta gatuaj mire?
Do bej sarme besoj e di ca jan ?madje me laker jo me gjethe rrushi ?He na e gatuj per darke.
Skam ngrene naiher.Do bej sarme besoj e di ca jan ?madje me laker jo me gjethe rrushi ?
Laker turshi dmth,,mbrenda i mbush me pregaditje me heret,,qepe oriz mish dhe melmeza sipas deshiresh edhe i mbeshtjerr ata me laker,,Skam ngrene naiher.
?Revani Vlonjate
PËRBËRËSIT
2 gota ujë
4 gota niseshte
1 gotë vaj ulliri dhe gjalp (gjysëm-gjysëm)
1 gotë arra
1-2 lugë mjaltë
1 vezë,
2 gota uji me sheqer.
PËRGATITJA
1
Në një enë të thellë hedhim ujin dhe niseshtenë dhe e tresim mirë të mos ketë kokriza.
2
Pas kësaj vemë në zjarr një tenxhere të thellë (materiali ideal i tenxheres është bakri, nëse jo përdorni një tenxhere që nuk ngjit të tipit tefal) shtojmë vajin e gjalpin dhe pasi është ngrohur pak hedhim sheqerin dhe e trazojmë me lugë druri derisa të shkrijë sheqeri e të karamelizohet tërësisht e të ketë marë ngjyrën karakteristike të karamelës.
3
Shtojmë arrat (ose bajame, lajthi, kikirikë) hedhim me kujdes të mos digjemi niseshtenë e tretur në ujë dhe me lugë druri trazojmë masën e përftuar me lëvizje të lugës nga jashtë brenda të paktën për 15-20 minuta.
4
Në këtë fazë ose e shërbeni sië është (hasude) duke e hedhur në një formë që të ftohet ose e shtroni në një tepsi, shtoni sipër vezën të cilën e kemi rrahur me 2 lugë mjaltë dhe e fusim në furrë të ngrohtë në 160 gradë C për 35 minuta.
5
Pasi është pjekur e lemë të ftohet dhe e servirim sipas dëshirës vetëm ose të shoqëruar me akullore, fruta të freskëta apo kremra të ndryshëm.
?
Mami im e kish shum qejf kte embelsiren.
Osude e quajn nga anet tona
Pata ime ???Une bera mish keci me patate ne glastra ne furre sot.
1 kg mish keci
5 kokrra patate mesatare
2 kokrra qepe te kuqe
3 thelpinj hudher
Nje kuti tretesir domateje 500 gr
Kripe
Piper i zi
Vaj ulliri
View attachment 82066
Ka then qe do beje ftoht ne ditet ne vijim.Pata ime ???
Po supennn time ku e keeee miiii
Po presss ????Ka then qe do beje ftoht ne ditet ne vijim.
Do e bej ne nje nga ato dite ?
Une bera mish keci me patate ne glastra ne furre sot.
1 kg mish keci
5 kokrra patate mesatare
2 kokrra qepe te kuqe
3 thelpinj hudher
Nje kuti tretesir domateje 500 gr
Kripe
Piper i zi
Vaj ulliri
View attachment 82066
MetalikeTe lumshin duart ...cfare gastre perdor pilino apo metaliko ?
Domate qershi apo domatinaPastiçe me perime
Përbërësit:
4 kokrra vezë
1 patate1 qepë e vogël
1 filxhan çaji me boçe lulelakër ( 150 gr )
8 domate qershi
kripë dhe piper
1 filxhan kafe pure domate
4 lugë gjelle vaj ulliri
majdanoz
Përgatitja:
Në një tigan të thellë ngrohim vajin dhe kaurdisim qepën deri sa të bëhet transparente shtojmë në të pataten të prerë në kubikë të vegjël me brinjë 0.5 cm dhe I kaurdisim sëbashku me qepën për 3-4 minuta. Shtojmë lulelakrën sëbashku me qepën për 3-4 minuta. Shtojmë lulelkarën të prerë dhe atë në copëza të vogla dhe vazhdojmë përzierjen për 3 minuta. Shtojmë domatet të prera në 1/4 , purenë e domates I përziejmë dhe I lëmë të marrim pak valë,dhe 1 filxhan kafeje ujë, kripë dhe vendosim kapakun që të zbuten patatet dhe lulelakër rreth 4-5 minuta në temperaturë të ulët. Shtojmë vezët, syze I rregullojmë shijen me kripë, piper vendosim kapakun dhe I lëmë vezët deri sa të zbardhen fikim temperaturën spërkasim me majdanoz dhe I shërbejmë të ngrohta.
D.M./Shqiptarja.com
You can control a structure that you can use to use your theme wide or narrow.
You can control the layout of the forum list in a grid or ordinary listing style structure.
You can control the structure where you can open/close images in the grid forum list.
You can get rid of the crowded view in the forum by closing the sidebar.
You can make it more useful and easier to access by pinning the sidebar.
You can use the radius at the corners of the blocks according to your taste by closing/opening it.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.