Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Chat Shqip

Chati më i madh Shqipëtar Takohu.com

Futu në Chat !

  • PËRSHËNDETJE VIZITOR!

    Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

Recetë gatimesh nga të gjithë.

Revani Vlonjate​

Revani Vlonjate - Marina - KuzhinaIme.al

PËRBËRËSIT​

2 gota ujë
4 gota niseshte
1 gotë vaj ulliri dhe gjalp (gjysëm-gjysëm)
1 gotë arra
1-2 lugë mjaltë
1 vezë,
2 gota uji me sheqer.

PËRGATITJA​

1
Në një enë të thellë hedhim ujin dhe niseshtenë dhe e tresim mirë të mos ketë kokriza.
2
Pas kësaj vemë në zjarr një tenxhere të thellë (materiali ideal i tenxheres është bakri, nëse jo përdorni një tenxhere që nuk ngjit të tipit tefal) shtojmë vajin e gjalpin dhe pasi është ngrohur pak hedhim sheqerin dhe e trazojmë me lugë druri derisa të shkrijë sheqeri e të karamelizohet tërësisht e të ketë marë ngjyrën karakteristike të karamelës.
3
Shtojmë arrat (ose bajame, lajthi, kikirikë) hedhim me kujdes të mos digjemi niseshtenë e tretur në ujë dhe me lugë druri trazojmë masën e përftuar me lëvizje të lugës nga jashtë brenda të paktën për 15-20 minuta.
4
Në këtë fazë ose e shërbeni sië është (hasude) duke e hedhur në një formë që të ftohet ose e shtroni në një tepsi, shtoni sipër vezën të cilën e kemi rrahur me 2 lugë mjaltë dhe e fusim në furrë të ngrohtë në 160 gradë C për 35 minuta.
5
Pasi është pjekur e lemë të ftohet dhe e servirim sipas dëshirës vetëm ose të shoqëruar me akullore, fruta të freskëta apo kremra të ndryshëm.
?
Mami im e kish shum qejf kte embelsiren.
Osude e quajn nga anet tona
 
  • Përqafime
Reactions: ...
Une bera mish keci me patate ne glastra ne furre sot.
1 kg mish keci
5 kokrra patate mesatare
2 kokrra qepe te kuqe
3 thelpinj hudher
Nje kuti tretesir domateje 500 gr
Kripe
Piper i zi
Vaj ulliri
20210124_132729.jpg
 
Une bera mish keci me patate ne glastra ne furre sot.
1 kg mish keci
5 kokrra patate mesatare
2 kokrra qepe te kuqe
3 thelpinj hudher
Nje kuti tretesir domateje 500 gr
Kripe
Piper i zi
Vaj ulliri
View attachment 82066
Pata ime ???
Po supennn time ku e keeee miiii
 
Une bera mish keci me patate ne glastra ne furre sot.
1 kg mish keci
5 kokrra patate mesatare
2 kokrra qepe te kuqe
3 thelpinj hudher
Nje kuti tretesir domateje 500 gr
Kripe
Piper i zi
Vaj ulliri
View attachment 82066

Te lumshin duart ...cfare gastre perdor pilino apo metaliko ?
 
Me falni ca eshte gastra apo glastra?
 
  • receta e pulës me kos e hudhra

Mish i butë dhe plotë lëng, receta e pulës me kos e hudhra


Receta e pulës me kos dhe hudhra përgatitet në shumë pak minuta dhe krijon një pjatë të mrekullueshme.

Kjo do të jetë një recetë që do t’ju mahnisë, mishi qëndron i butë e plot lëng, por gjithashtu ka një shije perfekte nga erëzat e përdorura.


Përbërësit për 4-5 persona
Një pulë mesatare
2 gota me kos
6-8 thelpinj hudhër
2-3 lugë gjelle me vaj ulliri
Kripë
Piper
Majdanoz i grirë


Përgatitja e recetës

Pulën lajeni me ujë të bollshëm, pasi ta keni pastruar, ndajeni në disa copa. Pasi t’i keni kulluar, vendosini në një pjatë dhe spërkatni me pak kripë.
Në një tas hedhim kosin, pak kripë e piper sipas dëshirës, dhe i përziejmë në mënyrë që të formojnë një masë të njëtrajtshme.
Ju këshillojmë që në rast se përdorni kos të përgatitur në shtëpi, duhet t’i kulloni lëngun që lëshon vetë kosi. Kjo recetë mund të bëhet me çdo lloj kosi, por më ideali është ai i deles, pasi është dhe më kremoz.
Pasi e kemi përgatitur kosin, kalojmë aty copat e mishit të pulës dhe i përziejmë me një lugë druri.
Në një tavë qelqi ose balte, hedhim vajin e ullirit dhe mundohemi që ta përhapim në të gjithë sipërfaqen e saj. Më pas qërojmë hudhrat dhe mjafton t’i ndajmë në gjysmë.
Masën me kosin dhe mishin e pulës e kalojmë në tavë, aty shtojmë dhe hudhrat e prera.
E vendosim për t’u pjekur në furrë të parangrohur me 220 gradë celsius, përreth 40 minuta, ose derisa mishi i pulës të jetë pjekur plotësisht.
Nëse dëshironi t’i forconi shijen kësaj recete mund t’i shtoni dhe disa feta limoni pasi kanë kaluar 20 minuta nga pjekja.
Ju sugjerojmë që kur mishi i pulës të ketë marrë një ngjyrë të artë, ta kthejmë nga ana tjetër, kështu do të piqet uniform.
Para se ta servirni në tryezën tuaj, hidhini sipër majdanozin e freskët, të cilin e keni grirë imët, dhe përgatituni për një shije unike.
Mund të shoqërohet me bukë të thekur apo me sallatë perimesh të stinës për një vakt sa më të lehtë.

AgroWeb.org
 
Receta Vezes se zier ?

1.mbyshni me ujte te nxehte zhevzen ?

2. Fusni vezet brenda hulli krymi edhe leje te pi gjysmen e ujtit qe ka mrena ?


3. Hull pak kryp e piper anash pjates edhe ju bofte mire ? se harrova qerohen vezet ?
 

Pastiçe me perime​


lg.php

Përbërësit:
4 kokrra vezë
lg.php
lg.php
1 patate1 qepë e vogël
lg.php
1 filxhan çaji me boçe lulelakër ( 150 gr )
8 domate qershi
kripë dhe piper
1 filxhan kafe pure domate
4 lugë gjelle vaj ulliri
majdanoz

Përgatitja:
Në një tigan të thellë ngrohim vajin dhe kaurdisim qepën deri sa të bëhet transparente shtojmë në të pataten të prerë në kubikë të vegjël me brinjë 0.5 cm dhe I kaurdisim sëbashku me qepën për 3-4 minuta. Shtojmë lulelakrën sëbashku me qepën për 3-4 minuta. Shtojmë lulelkarën të prerë dhe atë në copëza të vogla dhe vazhdojmë përzierjen për 3 minuta. Shtojmë domatet të prera në 1/4 , purenë e domates I përziejmë dhe I lëmë të marrim pak valë,dhe 1 filxhan kafeje ujë, kripë dhe vendosim kapakun që të zbuten patatet dhe lulelakër rreth 4-5 minuta në temperaturë të ulët. Shtojmë vezët, syze I rregullojmë shijen me kripë, piper vendosim kapakun dhe I lëmë vezët deri sa të zbardhen fikim temperaturën spërkasim me majdanoz dhe I shërbejmë të ngrohta.
lg.php

lg.php

D.M./Shqiptarja.com
 
Mu me plq shum gatimi,dhe receta ime eshte 50g vaj ulliri 2 kokra vez 2 salcice 20g djath kackavall dhe eshte shum e mir,me lodh pak kjo po ja vlen
 

Pastiçe me perime​


lg.php

Përbërësit:
4 kokrra vezë
lg.php
lg.php
1 patate1 qepë e vogël
lg.php
1 filxhan çaji me boçe lulelakër ( 150 gr )
8 domate qershi
kripë dhe piper
1 filxhan kafe pure domate
4 lugë gjelle vaj ulliri
majdanoz

Përgatitja:
Në një tigan të thellë ngrohim vajin dhe kaurdisim qepën deri sa të bëhet transparente shtojmë në të pataten të prerë në kubikë të vegjël me brinjë 0.5 cm dhe I kaurdisim sëbashku me qepën për 3-4 minuta. Shtojmë lulelakrën sëbashku me qepën për 3-4 minuta. Shtojmë lulelkarën të prerë dhe atë në copëza të vogla dhe vazhdojmë përzierjen për 3 minuta. Shtojmë domatet të prera në 1/4 , purenë e domates I përziejmë dhe I lëmë të marrim pak valë,dhe 1 filxhan kafeje ujë, kripë dhe vendosim kapakun që të zbuten patatet dhe lulelakër rreth 4-5 minuta në temperaturë të ulët. Shtojmë vezët, syze I rregullojmë shijen me kripë, piper vendosim kapakun dhe I lëmë vezët deri sa të zbardhen fikim temperaturën spërkasim me majdanoz dhe I shërbejmë të ngrohta.
lg.php

lg.php

D.M./Shqiptarja.com
Domate qershi apo domatina
 

Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

  • Wide/Narrow view

    You can control a structure that you can use to use your theme wide or narrow.

    Grid view forum list

    You can control the layout of the forum list in a grid or ordinary listing style structure.

    Picture grid mode

    You can control the structure where you can open/close images in the grid forum list.

    Close sidebar

    You can get rid of the crowded view in the forum by closing the sidebar.

    Fixed sidebar

    You can make it more useful and easier to access by pinning the sidebar.

    Close radius

    You can use the radius at the corners of the blocks according to your taste by closing/opening it.

  • Choose the color combination that reflects your taste
    Background images
    Color gradient backgrounds
Back