Kjo recetë në Maqedoni njijhet me emrin "Proja" në Gjakovë me emrin "Leqenik
Duhen:
4 filxhana çaji me miell gruri
4 filxhana çaji me miell misri
3 vezë
1 filxhan çaji me vaj
2 fixhana çaji me qumësht ose kos
1 gotë ujë
1 pluhur fryrës, pluhur për ëmbëlsira
pak kripë
Sigurisht masa e saj është për një tavë jo të madhe, mesatare, sa ato që përdorim për ëmbëlsirat. Përgatisim brumin. Brenda hedhim djathë të bardhë, djathë kaçkavall, këto të grira në copa të vogla, sallam ose proshutë, po ashtu të grira edhe këto. I përzijemë të gjitha sebashku dhe i hedhim te një tepsi të lyer me vaj më parë. E pjekim në furrë të nxehur më parë në 180 °c për 30 minuta. Shoqërohet me kos. Ju bëftë mirë.View attachment 4716
Duhen:
4 filxhana çaji me miell gruri
4 filxhana çaji me miell misri
3 vezë
1 filxhan çaji me vaj
2 fixhana çaji me qumësht ose kos
1 gotë ujë
1 pluhur fryrës, pluhur për ëmbëlsira
pak kripë
Sigurisht masa e saj është për një tavë jo të madhe, mesatare, sa ato që përdorim për ëmbëlsirat. Përgatisim brumin. Brenda hedhim djathë të bardhë, djathë kaçkavall, këto të grira në copa të vogla, sallam ose proshutë, po ashtu të grira edhe këto. I përzijemë të gjitha sebashku dhe i hedhim te një tepsi të lyer me vaj më parë. E pjekim në furrë të nxehur më parë në 180 °c për 30 minuta. Shoqërohet me kos. Ju bëftë mirë.View attachment 4716