Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Chat Shqip

Chati më i madh Shqipëtar Takohu.com

Futu në Chat !

• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

Pyetje - Përgjigje

Po megjithëse ky qëllim kërkon përparime të mëdha në shkencë dhe teknologji

A mendon që kemi njohuritë e duhura për hapsirën dhe fizikën?
Njohuri kemi për shumë gjëra teorike por na mungon aftësia për t'i realizuar.

Konceptet janë të lehta për t'u imagjinuar kurse në realitet kanë shumë sfida për t'u zbatuar.

A mendon se ka jetë të tjera aliene ?

Nuk mendoj se kemi njohuri te plota per kohen hapesiren fiziken etc sepse ne shohim vec 5 perqind te universit .
Ndersa per AI nese perdoret sic duhet na e ben jeten me te lehte nese perdoret per qellime te keqia do na mari ne qafe mendoj ...

sa per aliene mund te kete sepse ne kte univers kaq te madh mendon jemi te vetmit ne?

Nuk mendoj se kemi njohuri te plota per kohen hapesiren fiziken etc sepse ne shohim vec 5 perqind te universit .
Ndersa per AI nese perdoret sic duhet na e ben jeten me te lehte nese perdoret per qellime te keqia do na mari ne qafe mendoj ...

sa per aliene mund te kete sepse ne kte univers kaq te madh mendon jemi te vetmit ne?
Universi është një mrekulli më vete për t'u studjuar e për t'u vëzhguar.
Sa më shumë veti të lëndës të zbulojmë, aq më shumë na shërben për jetën tonë të përditshme në rradhë të parë e pastaj për hapësirën. Është nevoja për të përmbushur nevojat me energji të pastër, përshembull fuzioni termonuklear, Iter https://fusionforenergy.europa.eu/iter/

Për jetën Aliene, pa folur me hamëndje por objektivisht, nuk kemi. Është fantazuar shumë nga mediat por realisht çfarë jete aliene kemi parë ne ?

Apsolut jo,nje prej tyre jam une.

Cfare mendimi keni per jeten?
Jeta është e jashtëzakonshme, e paimagjinueshme, e papërsëritshme, ndaj është kaq spektakolare sepse nuk arrin ta parashikosh dot, është e gjitha e bukur, që nga fillimi deri në fund.

Po këndvështrimi yt për jetën ?

Universi është një mrekulli më vete për t'u studjuar e për t'u vëzhguar.
Sa më shumë veti të lëndës të zbulojmë, aq më shumë na shërben për jetën tonë të përditshme në rradhë të parë e pastaj për hapësirën. Është nevoja për të përmbushur nevojat me energji të pastër, përshembull fuzioni termonuklear, Iter https://fusionforenergy.europa.eu/iter/

Për jetën Aliene, pa folur me hamëndje por objektivisht, nuk kemi. Është fantazuar shumë nga mediat por realisht çfarë jete aliene kemi parë ne ?
e vertete po jane shume faktore qe nuk na i tregojne te gjitha mendoj .. mbase dhe sjemi gati

ke degjuar per Kardashev scale .. qe flet per tipet e ndryshme te civilizimeve? ne synojm si fillim Type 1

e vertete po jane shume faktore qe nuk na i tregojne te gjitha mendoj .. mbase dhe sjemi gati

ke degjuar per Kardashev scale .. qe flet per tipet e ndryshme te civilizimeve? ne synojm si fillim Type 1
Ja po lexoj për të. Interesante, më pëlqen mënyra si e shpjegon. Mendoj që përveç kësaj toke nuk kemi për të pasur mundësi tjetër dhe ndaj e vlerësoj ambientalizmin për ta ruajtur dhe për ta shëruar planetin nga ndërhyrjet masive që bën njeriu. Këtë e vuajmë vetë, tek ajri, uji dhe jetesa që kemi të cilën e krijojmë sipas rrethanave dhe mundësive.

Cili beson që është sistemi më i mirë qeverisës për një popull ?

Ja po lexoj për të. Interesante, më pëlqen mënyra si e shpjegon. Mendoj që përveç kësaj toke nuk kemi për të pasur mundësi tjetër dhe ndaj e vlerësoj ambientalizmin për ta ruajtur dhe për ta shëruar planetin nga ndërhyrjet masive që bën njeriu. Këtë e vuajmë vetë, tek ajri, uji dhe jetesa që kemi të cilën e krijojmë sipas rrethanave dhe mundësive.

Cili beson që është sistemi më i mirë qeverisës për një popull ?
barazi per te miren e te gjitheve ... nese ka kokrra qe prishin balancen te mbahen te vecuar ne menyre qe mos te prishin qetesine ...

po ti si e mendon ne kte aspekt?

barazi per te miren e te gjitheve ... nese ka kokrra qe prishin balancen te mbahen te vecuar ne menyre qe mos te prishin qetesine ...

po ti si e mendon ne kte aspekt?
Besoj tek një sistem demokratik që kujdeset për të gjithë, jo vetëm për të varfrit, jo vetëm për shtresën e mesme, zakonisht shtresa e varfër lihet pas dore tek të gjitha demokracitë.
Besoj që njerëzit përpara se të kenë politika të duhura duhet të kenë dashuri për njëri tjetrin, besoj tek vëllazëria njerëzore e jo thjesht tek drejtues të aftë ose të korruptuar.
Besoj që aparateve shtetërore u mungon përkujdesi dhe dhembshuria për njerëzit, madje edhe vetë njerëzit janë bërë të huaj për njëri tjetrin.
Besoj që duhet të na lidhin vlera të përbashkëta shpirtërore dhe humane, e për këtë më pëlqen shumë besimi sepse vëllazëron njerëzit. Urdhërimi i Biblës është të duash tjetrin ashtu siç do veten tënde.
Pra dua një shtet në të cilin ka dashuri për tjetrin, por kjo nuk mund të vendoset me ligje e me rregulla. Duhet të jetë një dëshirë e vetë njerëzve. Më fal se u zgjata.

Çfarë mendon ti për këtë që po flisja? Si mund të bashkëjetojnë njerëzit më mirë sot? Çfarë i mungon shoqërisë njerëzore?

Besoj tek një sistem demokratik që kujdeset për të gjithë, jo vetëm për të varfrit, jo vetëm për shtresën e mesme, zakonisht shtresa e varfër lihet pas dore tek të gjitha demokracitë.
Besoj që njerëzit përpara se të kenë politika të duhura duhet të kenë dashuri për njëri tjetrin, besoj tek vëllazëria njerëzore e jo thjesht tek drejtues të aftë ose të korruptuar.
Besoj që aparateve shtetërore u mungon përkujdesi dhe dhembshuria për njerëzit, madje edhe vetë njerëzit janë bërë të huaj për njëri tjetrin.
Besoj që duhet të na lidhin vlera të përbashkëta shpirtërore dhe humane, e për këtë më pëlqen shumë besimi sepse vëllazëron njerëzit. Urdhërimi i Biblës është të duash tjetrin ashtu siç do veten tënde.
Pra dua një shtet në të cilin ka dashuri për tjetrin, por kjo nuk mund të vendoset me ligje e me rregulla. Duhet të jetë një dëshirë e vetë njerëzve. Më fal se u zgjata.

Çfarë mendon ti për këtë që po flisja? Si mund të bashkëjetojnë njerëzit më mirë sot? Çfarë i mungon shoqërisë njerëzore?
jam shume dakort me ato qe thua .. duhet te gjithe te kontribuojme qe dhe ata qe ndoshta skane te njejtat aftesi me ata me siper te ndihmohen e tu jepet krahu te arrijne ne nje nivel me te gjithe :) , kjo eshte barazi .

Te jepet per vizatim?

jam shume dakort me ato qe thua .. duhet te gjithe te kontribuojme qe dhe ata qe ndoshta skane te njejtat aftesi me ata me siper te ndihmohen e tu jepet krahu te arrijne ne nje nivel me te gjithe :) , kjo eshte barazi .

Te jepet per vizatim?
Më pëlqen, por nuk kam praktikuar. Besoj që ka të bëjë shumë se sa e ushtron diçka që të bëhesh i aftë.
Unë kam studjuar muzikë klasike.

A të pëlqen ty muzika klasike ?

Më pëlqen, por nuk kam praktikuar. Besoj që ka të bëjë shumë se sa e ushtron diçka që të bëhesh i aftë.
Unë kam studjuar muzikë klasike.

A të pëlqen ty muzika klasike ?
Oj te pelqyer ! ...
kjo eshte nje nga pjeset e preferuara per mua .
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

po ti ?

Oj te pelqyer ! ...
kjo eshte nje nga pjeset e preferuara per mua .

po ti ?
Ka shumë, secila pjesë orkestrale ka jetën e vet kur je në brendësi të saj dhe kur i dëgjon zërat njëri pas tjetrin të ndërthuren e të dialogojnë.
Në të njëjtën tematikë të dritës së hënës:

Cilin Kompozitor pëlqen apo rrymë muzikore.

Ka shumë, secila pjesë orkestrale ka jetën e vet kur je në brendësi të saj dhe kur i dëgjon zërat njëri pas tjetrin të ndërthuren e të dialogojnë.
Në të njëjtën tematikë të dritës së hënës:

Cilin Kompozitor pëlqen apo rrymë muzikore.
Me i madhi thone Bethoven , i dyti Moxart e keshtu me radhe por mua me pelqen dhe Vivaldi e ca te tjere ..
Para disa kohesh kam pare shume opera te ndryshme ne youtube dhe jam mahnitur .

Pse ke zgjedhur pikerisht kete dege?

Me i madhi thone Bethoven , i dyti Moxart e keshtu me radhe por mua me pelqen dhe Vivaldi e ca te tjere ..
Para disa kohesh kam pare shume opera te ndryshme ne youtube dhe jam mahnitur .

Pse ke zgjedhur pikerisht kete dege?
Vivaldi është tepër i mahnitshëm dhe galant, elegant, plot dritë. Krijimet e tij janë produkt i kulturës italiane që estetikën e kanë në nivelin më të lartë.
Për mua thellësia e mendimit të Bachut nuk është e arritur nga bashkëkohësit e tij po madje edhe sot mbetet gjenial dhe kontemporan.

Motra ime studjonte për violinë dhe më nxiti që të studjoja edhe unë muzikë.
Më pëlqente edhe dega edhe ambjenti, artistët kanë një botë të pasur shpirtërore.
Cili instrument të pëlqen më shumë ?

Vivaldi është tepër i mahnitshëm dhe galant, elegant, plot dritë. Krijimet e tij janë produkt i kulturës italiane që estetikën e kanë në nivelin më të lartë.
Për mua thellësia e mendimit të Bachut nuk është e arritur nga bashkëkohësit e tij po madje edhe sot mbetet gjenial dhe kontemporan.

Motra ime studjonte për violinë dhe më nxiti që të studjoja edhe unë muzikë.
Më pëlqente edhe dega edhe ambjenti, artistët kanë një botë të pasur shpirtërore.
Cili instrument të pëlqen më shumë ?
oh bach shume elegante si muzike

me pelqejne violina dhe piano , kam pas deshire ti mesoj , po si i thone nuk eshte vone kurre , mbase e provoj ndonje dite ...

Te pelqejn te vizitosh muze kur shkon diku per pushime?

oh bach shume elegante si muzike

me pelqejne violina dhe piano , kam pas deshire ti mesoj , po si i thone nuk eshte vone kurre , mbase e provoj ndonje dite ...

Te pelqejn te vizitosh muze kur shkon diku per pushime?
Muzetë janë fantastikë. Muze veglash muzikore, me kufje në vesh që dëgjon secilin instrument të luhet kur afrohesh pranë.
Muze pikture që ndjen nga afër magjinë e krijimit të veprave në pëlhurë. Ke një marrëdhënie aq të afërt dhe intime me ngjyrat dhe shpirtin krijues, me historinë e tij të jetës, që virtualiteti nuk ta jep dot kurrë.
Habitem me ty që ke një diapazon të gjerë ndaj kulturës dhe të përgëzoj :)
Do të pëlqente të jetoje në të shkuarën ?

Muzetë janë fantastikë. Muze veglash muzikore, me kufje në vesh që dëgjon secilin instrument të luhet kur afrohesh pranë.
Muze pikture që ndjen nga afër magjinë e krijimit të veprave në pëlhurë. Ke një marrëdhënie aq të afërt dhe intime me ngjyrat dhe shpirtin krijues, me historinë e tij të jetës, që virtualiteti nuk ta jep dot kurrë.
Habitem me ty që ke një diapazon të gjerë ndaj kulturës dhe të përgëzoj :)
Do të pëlqente të jetoje në të shkuarën ?
oh un jam thjesht nje amatore :) por me ka pelqyer gjithmone arti ne forma te ndryshme , si dhe kinematografi e muzike etj ...

Do me pelqente sepse jam kurjoze si kane jetuar njerezit atehere ...

po ty?

oh un jam thjesht nje amatore :) por me ka pelqyer gjithmone arti ne forma te ndryshme , si dhe kinematografi e muzike etj ...

Do me pelqente sepse jam kurjoze si kane jetuar njerezit atehere ...

po ty?
Ti je një amatore por shprehesh si artiste e mirëfilltë. Ke një botë të pasur dhe mund të mësoj e të dëgjoj me kërshëri prej teje.

Në lidhje me kohën e shkuar, jam i magjepsur pas saj. Edhe pse nga ana materiale më të varfër, nga ana shpirtërore njerëzit besoj kanë qenë më të pasur. Më të kulturuar, më naivë në kuptimin e mirë të fjalës që nuk ishin aq të djallëzuar sa sot dhe që kishin norma morale, dhe shumë gjëra i quanin të pahijshme. Kurse sot pothuajse po shkatërrohet gjithçka dhe po thyhen gjithë tabutë. Qytetërimi është në një rënie të pashmangshme se brezat as nuk janë në gjendje të zëvendësohen.

Çfarë dallimesh do të bëje ti mes të shkuarës dhe të tashmes ?

Ti je një amatore por shprehesh si artiste e mirëfilltë. Ke një botë të pasur dhe mund të mësoj e të dëgjoj me kërshëri.

Në lidhje me kohën e shkuar, jam i magjepsur pas saj. Edhe pse nga ana materiale më të varfër, nga ana shpirtërore njerëzit besoj kanë qenë më të pasur. Më të kulturuar, më naivë në kuptimin e mirë të fjalës që nuk ishin aq të djallëzuar sa sot dhe që kishin norma morale, dhe shumë gjëra i quanin të pahijshme. Kurse sot pothuajse po shkatërrohet gjithçka dhe po thyhen gjithë tabutë. Qytetërimi është në një rënie të pashmangshme se brezat as nuk janë në gjendje të zëvendësohen.

Çfarë dallimesh do të bëje ti mes të shkuarës dhe të tashmes ?
ke te drejte per kte qe thua .. sic mund ti shikosh dhe nga keto pamje kane qene njerez ne kuptimin e vertete te fjales .. ndersa sot po ti shohesh njerezit te duken me shume si robota🤭

Si e parashikon te ardhmen , pershembull e zeme pas 50 vitesh?

Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

• Wide/Narrow view

You can control a structure that you can use to use your theme wide or narrow.

Grid view forum list

You can control the layout of the forum list in a grid or ordinary listing style structure.

Picture grid mode

You can control the structure where you can open/close images in the grid forum list.

Close sidebar

You can get rid of the crowded view in the forum by closing the sidebar.

Fixed sidebar

You can make it more useful and easier to access by pinning the sidebar.

Close radius

You can use the radius at the corners of the blocks according to your taste by closing/opening it.

• Choose the color combination that reflects your taste
    Background images
    Color gradient backgrounds
Back