Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Chat Shqip

Chati më i madh Shqipëtar Takohu.com

Futu në Chat !

• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

Përshtypje dhe ndjesi letrare

Për të kuptuar se sa e vërtetë,
e thellë dhe e sinqertë është një marrëdhënie
në mënyrë paradoksale duhet të presësh
të vijë stuhia e parë.
Ose merr gjithçka me vete,
ose do ta gjeni veten duke mbledhur guaska
dorë për dore...

Jo atij që i mungon në 2 të mëngjesit kur është vetëm në dhomën e tij dhe nuk mund të flejë.
Atij që i mungon në orën 15:00 kur qesh
me miqtë e tij dhe mendon...
“Do të doja të ishte këtu” Sepse është e vërtetë, çdokujt mund t'i mungojë dikush kur është i vetmuar dhe i mërzitur, por kur i mungon në mes të të qeshurit sepse me ty pranë qesh më përzemërsisht...
Kjo është e veçantë.

Bukowski

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Duke u përpjekur dëshpërimisht për të ribërë një hap të gabuar, por sado që përpiqem, nuk funksionon
Munduar nga zhgënjimi dhe acarimi

Pikëlluar nga inferioriteti i pashpjegueshëm
Varesha nga kënaqësia, e lindur prej përqeshjes ndaj të tjerëve

Lajmet stresuese që të bëjnë t'i shmangësh sytë, transmetohen vazhdimisht
Pse njerëzit janë kaq të dobët dhe të marrë?

Kush dreqin jam unë?
Kush dreqin je ti?
Zemra ime është në agoni nga fjalët që mërmërita me vete në pasqyrë
Madje humba nga sytë ‘Unin’ duke mbajtur veten me një maskë buzëqeshjeje

"Njerëzit tradhtojnë kaq lehtë, por paratë dhe veset nuk më braktisin kurrë."
Me sy të zbrazët, më tha duke fshehur shenjat në kyçin e dorës
Ajo buzëqeshje e saj e pafajshme
Është krejt e zhdukur tani
Nuk gjendet më askund

Tingulli i thyerjes së zemrës njerëzore është shumë i heshtur
Njerëzit nuk mund ta kuptojnë derisa të jetë tepër vonë

Çfarë është lumturia?
Pse ekzistoj?
Përçmim dhe irritim dhe që nuk mund të gjej përgjigjet
Ngashërimet pa fund, përmes dhëmbëve të shtrënguar, kumbojnë nëpër rrugët e qeta të natës

Një korb me krahë të lënduar, i ndarë nga tufa nxiton në perëndim të diellit, fluturon me mundim
Të kuptoj thellësisht
Pse është kaq e vështirë thjesht të jetosh?

Le ta kërkojmë duke besuar në dritën që depërton përmes të çarave të rrënojave
"Arsyen për të jetuar"
I pëshpëriti me zë të ulët korbit asaj dite,
"Si ti edhe unë. A nuk është shumë herët që të vdesim?"

Nëse mendon se ke humbur gjithçka
Kujto pemët që i humbin gjethet çdo vit
Por mbeten në këmbë
Duke pritur ditë më të mira.

Frederik Garsia Lorka

Fjalim i mbajtur me rastin e inagurimit të bibliotekës në qytetin e tij, Granada, shtator 1931.

"Gjysmë buke dhe një libër."
"Kur dikush shkon në teatër, në një koncert ose në një festë të çdo lloji, nëse festa i pëlqen, menjëherë kujtohet dhe trishtohet për njerëzit që do e nuk janë aty të pranishëm. "Atë që po shikon e që do ta pëlqente motra ime, babai im", mendon dhe nuk e shijon më shfaqjen, por përjeton një melankoli. Kjo është melankolia që unë ndiej, jo për njerëzit e familjes sime, por për të gjithë njerëzit që për mungesë të kushteve nuk shijojnë mirësinë hyjnore që bukuria na ofron, zemërbutësinë, harmoninë dhe pasionin.
Kjo është arsyeja pse unë nuk kam asnjëherë një libër, sepse i dhuroj aq sa blej, që janë pafund, dhe për këtë arsye jam këtu i nderuar dhe i lumtur të përuroj këtë bibliotekë të qytetit.
Njeriu nuk jeton vetëm me bukë. Po të isha i uritur dhe i pambrojtur në rrugë, nuk do të kërkoja një bukë; Do të kërkoja gjysmë buke dhe një libër.
Dhe unë i kundërshtoj me forcë ata që flasin vetëm për kërkesa ekonomike pa përmendur asnjëherë kërkesat kulturore, të cilat i kërkojnë popujt me brohorima.
Është mirë të hanë të gjithë, por është mirë edhe që të kenë dituri të gjithë.
Le të gëzojnë të gjithë frytet e shpirtit njerëzor sepse e kundërta është t'i shndërrosh në makineri në shërbim të shtetit, është t'i bësh skllevër të një organizimi të tmerrshëm shoqëror.
Më vjen shumë keq për një njeri që dëshiron të dijë dhe nuk mundet, sesa për një njeri të uritur. Sepse një njeri i uritur lehtë mund ta shuajë urinë me një copë bukë ose ndonjë frut, por një njeri që dëshiron të dijë dhe nuk ka mjete, vuan një agoni të tmerrshme sepse i duhen libra, libra, shumë libra dhe ku janë këto libra?
Libër! Ja një fjalë magjike që është njësoj si të thuash: 'dashuri', e të cilën njerëzit duhet ta kërkojnë siç kërkojnë bukën ose siç dëshirojnë shiun për të mbjellat e tyre.
Kur shkrimtari i njohur rus Fjodor Dostojevski, babai i revolucionit rus shumë më tepër se Lenini, ishte i burgosur në Siberi, larg botës, mes katër mureve dhe i rrethuar nga fusha me borë të pafundme; dhe kërkonte ndihmë nga larg në një letër dërguar familjes së tij, ai vetëm thoshte: 'Më dërgoni libra, libra, shumë libra në mënyrë që shpirti im të mos vdesë! '.
Kisha ftohtë dhe nuk kërkoja zjarr, kisha etje të tmerrshme dhe nuk kërkoja ujë: kërkoja libra, domethënë horizonte, domethënë shkallë për të ngjitur majën e shpirtit dhe të zemrës. Sepse agonia fizike, biologjike, natyrore e një trupi për shkak të urisë, etjes apo të ftohtit zgjat pak, shumë pak, por agonia e shpirtit të pangopur me dije zgjat gjithë jetës.

Forma më njerëzore për të fluturuar
vazhdon të jetë përqafimi

Markez

Heshtja është e mbushur me tension si një sustë në maksimum të tendosjes dhe dëshira që vazhdoj të ndiej e ngarkon edhe më shumë. Për të ndarë edhe pak në përshkrimin e disa rreshtave ku një botë e tërë merr formë, aty ku ti je diell dhe arsye që të ketë jetë.
Të vështroj me buzën në gaz që shndërrohet në të qeshur me gjithë shpirt prej gëzimit që më risjell sa herë kthehem tek ti, sa herë të mendoj, e pastaj mbetem i magjepsur me grimcat e tua të humorit dhe lojës prej çapkëneje të ëmbël që nuk ka humbur asgjë në rrjedhën e kohës.
E këndshme, e freskët, plot ëmbëlsi, në çdo ditë të kaluar lë pas vetes dëshirën për të më shumë, për të mos mbaruar ajo që përjetuam, japim e marrim, ti me rezistencën tënde mohuese dhe unë me kokëfortësinë time sentimentale që nuk ngopet dhe nuk pëlqen kufinjtë.
Në fund të ditës dorëzohemi butësisht, ti ndoshta duke bërë plane të jesh më e vendosur e unë duke shtrënguar që disi të prangos duart prej fajtori sepse nuk ndalen dot pa të shkruar.
Më zbulon horizont pas horizonti sesa e jashtëzakonshme mund të jetë jeta atëherë kur nuk prisja më asgjë prej saj. Atëherë kur kridhesha vetëm për të gjetur forcë tek e shkuara ti u bëre e tashme ngazëllyese emocionante plot frymëzim dhe me paqen tënde qetëson pasiguritë e mia. Komunikimi ynë kalon përmes fijeve të holla e delikate të ndienjave që ndezin kureshtje e krijojnë mahnitje si një mrekulli më vete.

Nuk ka zgjidhje të shpejta në këtë jetë.
Çdo gjë që është e rëndësishme duhet të ushqehet dhe të presësh pa nxitim. Rritja kërkon kohë, lumturia kërkon kohë, shërimi kërkon kohë.
Lëre zemrën tënde të vendosë ritmin, në mënyrë që të mund të ndjekësh ëndrrat e tua më intime.
Mos harro se jeta është një udhëtim i vazhdueshëm në zbulim të vetes, shfrytëzoje kohën, nuk është e pafundme.

Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

• Wide/Narrow view

You can control a structure that you can use to use your theme wide or narrow.

Grid view forum list

You can control the layout of the forum list in a grid or ordinary listing style structure.

Picture grid mode

You can control the structure where you can open/close images in the grid forum list.

Close sidebar

You can get rid of the crowded view in the forum by closing the sidebar.

Fixed sidebar

You can make it more useful and easier to access by pinning the sidebar.

Close radius

You can use the radius at the corners of the blocks according to your taste by closing/opening it.

• Choose the color combination that reflects your taste
    Background images
    Color gradient backgrounds
Back