Mbaj mend kur mora valixhet, i mbusha plot me rroba. I hodha brenda tyre ashtu rremuje sic i kapa. I mbylla dhe dola jashte. Terhoqa deren me force dhe me pas fillova te eci plot revolte drejt stacionit.
Ne njeren prej valixheve varej nje corape e ne tjetren nje menge trikoje.
Nuk ishin te renda. Te renda ishin ato qe mbaja brenda vetes, valixhe plot kujtime, plot premtime te thyera.
U ula ne vendin tim ne tren dhe mbeshteta koken ne xham.
Bah, dashuria... Cfryva i lodhur.
Nje perralle e vjeter. Jo nuk largohesh nga njeriu qe do, jo nuk mund te jetosh pa ate, jo nuk e harron kurre, bla bla bla, te gjitha traplliqe te shkrimtarve te deshperuar... Shtova i nervozuar...
Ja do me shikosh si do jetoj pa ty, si do te harroj dhe sa mire do jem. I lumtur, keshtu do jem. Keshtu posi... Fola serish dhe e ngrita zerin pak si teper. Nje grua po me shikonte e cuditur dhe e friksuar. Epo dukesha si i cmendur qe flet me vete. ti me bere te flas me vete, e poshter.
Treni filloi te ecte dhe per dreq s'e di pse mu mblodh nje lemsh ne gryk, qe edhe pse mundohesha, nuk e kaperdija dot poshte.
Vendosa te iki larg, te harroj, te le pas gjithcka. Isha lodhur aq shume sa vec zoti e di.
Dhoma e hotelit ishte teper e bukur.
Tavani prej druri.
Disa orendi te vjetra.
Nje ambazhur me poca te thyer, por megjithate bukur.
Fillova te bind veten se cdo gje ishte mire dhe se kisha filluar te harroja, madje une s'te mendova fare edhe pse te mendoja duke menduar se s'po te mendoja.
Dola jashte, duke u munduar te shijoja ate dite te bukur me diell.
Dikush thirri emrin tend dhe si i cmendur fillova te shikoj mes njerzve se mos te dalloja. Mendova se me kishe ndjekur. Me pas vura re se nje grua po terhiqte prej krahu nje femije, qe ishte vajza e vogel qe mbante emrin tend. E mallkova ate gruan qe i kishte vendosur emrin tend dhe pse bertiti aq shume kur e thirri, pse? Sikur e beri per inat, une sapo kisha nisur te harroja, kisha tre ore qe nuk po me merrte malli.
U ktheva ne hotel. Mora valixhet ashtu sic ishin me corape te varura jashte. Thyva dhe pocin e fundit te ambazhurit te lodhur dhe dola jashte.
Mora trenin dhe u ktheva serish.
Njeren valixhe e harrova ne tren, nga nxitimi per tu kthyer ne shtepi, e lash atje dhe kushedi c'u be me corapen time te varur ne valixhe.
Hapa deren dhe te pash ty te shtrire ne divan, me nje cigare ne dore, floket e leshuar poshte sa gati nuk preknin dyshemen dhe kembet e ngritura ne mur.
He erdhe? ... me pyete plot shperfillje, madje as nuk me hodhe syte.
Jo nuk erdha, ta ktheva vrazhde dhe hodha valixhen ne qoshe te dhomes.
Po ti cdo ketu njeher? te pyeta dhe ti qeshe nderkohe qe thithe cigaren.
Po te prisja ty. Ti nga ishe? ... Me pyete dhe me shikove drejt e ne sy.
Ika te harroj ty... ta ktheva duke te shikuar me inat dhe me vinte kaq inat qe isha plot inat dhe ti po ma zbusje inatin me ate shikimin e embel.
Dhe?
Dhe lesht. Nuk ishte vendi i duhur. Duhet te gjej nje vend me te posatshem. Te them une dhe ti qesh nderkohe qe ngrihesh ne kembe...
E di qe te dua shume apo jo nevrik i poshter. Me the dhe hape kembet duke u ul ne prehrin tim.
Mos e thuaj ate.
Ke?
Qe me do!
Pse?
Se une filloj e besoj dhe me ikin nervat me iken inati me iken edhe ndjenja se te kam harruar pak...
Ti qeshe dhe fillove te me perserisje disa here se me doje dhe me kapje nga faqet dhe e dije qe e urreja te me kapin faqet, e beje me kast qe te nervozohesha dhe kur nervozohesha, kisha ate nevojen te puthja egersisht, te shtrengoja fort...
Me mungove. Te thashe dhe ula koken i lodhur, u lodha duke u munduar se harruari ty, tre ore perpjekje te cuara dem.
Edhe ti mua... peshperite ne veshin tim, gje qe e dije dhe per kete se me cmendte. Njihje cdo ane timen, dije cdo gje per mua, gjera qe askush nuk i dinte dhe une te doja aq shume atehere dhe te dua edhe me teper sot.