Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Chat Shqip

Chati më i madh Shqipëtar Takohu.com

Futu në Chat !

• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

Mos Rrespektimi i Turisteve ne Alb

Nje rast ndalova ne nje kioske anash rruges per te bler nje shishe uje. Aty vjen edhe nje makine me targa zvicerane, ishin Shqiptar te Kosoves. Pane ca fiq, u pelqyen dhe pyeten per çmimin. Shitesi u tha 5€, une u habita nga çmimi i "kripur"(Ne qytetin tim shiten 100lek/kg). Ata moren 1kg fiq dhe ca gjera te tjera dhe u larguan. I them shitesit pse ua shet aq shtrenjt fiqte? Pergjigja e tij ishte he more se kane leke ata, punojne jashteshtetit! Nje keshille per ju qe vini per pushime, blini neper supermarkete gjerat, ne te kundert do t'ju "zhvasin". Ne Sarande nje birre ne bar kushton 800lek nderkohe qe ne market do ta merrni 80lek. Pushime te mbara...

Po dhe ne Tirane nje birre ne nje club sa shkon birra?
Nuk mund te kushtoje birra njesoj si ne market dhe ne clube apo dike ne plazhe.

Saper abuzimet me keto shitesit ambulant apo ku nuk mund te verifikohen cmimet paraprakisht eshte vertete problem....
K

Koheve te fundit Turistet ne Shqiperi jan ndjer ne Rrezik nga shum Faktor.

1) Vrasjet per Budalliqe ne sy te Turisteve
2) Ngritja e climeve
3) Mashtrimi i Lekeve: ( Euro ne Lek )
4) Hyrjet ne Appartamentet e Pushuesve nga Pronaretn ne munges te tyre
5) Vjedhjet dhe Kerrcenimet ndaj Pushusve
6) Po ashtu vjedhja me e madhe vjen nga POLICIA e shtetit, e kan kapur 1 Me 221/kmh tani te gjith duhet te gjobiten si une heren e kaluar.

Ndani mendimet tuaja lidhje me keto Probleme:
Si te jet kryetari do sillet fisi

Pershendetje @centos , te pergezoj per hapjen e kesaj teme. T'gjitha ato qe i ke cekur deri me tani, i lexova me vemendje, duke perfshire edhe replikat me anetaret e tjere. Une mund te them se dy gjera jane te verteta ketu:

1) Dashuria e shqiptareve te Kosoves ndaj vellezerve tjere, ne kete raste, ne Shqiperi
2) Mosrespektimi jo i pakte por i shumte dhe i shpeshte se fundi i turisteve, nga ana e shqiptareve te Shqiperise

Nuk e kuptoj se si mund te mohohen ankesat e teperta? Si mund te mohohet nje realitet i hidhur? Si mund te mohohen dhe te thuhet se jane te pakta keto raste, kur dihet se fundi qe Shqiperia ka humbur nje nr goxha te madh te turisteve nga Kosova, pikerisht per arsyet qe i ceku @centos dhe shume arsye tjera.

Nese dikush vjen dhe me thote mua si Prishtinali qe jam tash e mbi 130 vite familjarisht, se keshtu e keshtu jeni ju Prishtinalite? Une di si t'i pergjigjem. Cka eshte e vertete, nuk e mbroj, e as nuk i them se po i gjeneralizon gjerat, por mbylli gojen dhe me keqardhje e pranoj. Cdo vere ndegjon raste te tilla, lexon lajme te tilla.

Madje, nuk eshte vetem sezona verore qe e ceku dikush. Une mund te ju numeroj dhjetera raste edhe sezonave tjera, vetem pse e dinin se jam nga Kosova, me maltretonin, me shisnin me shtrenjet. Pizza ne Tirane qe kushtonte 5 euro ta zeme, ma shiti 10 euro. Ishte muaji Janar, 2019. Me vone, ne te njejtin lokal, te njejten pizza porosita me nje mik timin nga Tirana (tironc pra), pagova 5 euro. Aty e kuptova se ka njerez hajdut qe shfrytezojne rastin, si ta kuptojne se nuk je nga AL, por je kosovar a ku ta di une. Raste te tilla me kane ndodhur plot, por une nuk them se tgjithe jane keshtu, por as nuk dua ta ndegjoje dike duke me thene po i pergjitheson, sepse nuk eshte pergjithesim ky. Edhe nese eshte pakice, a nuk kemi te drejte te diskutojme? A duhet te heshtim? Mua me intereson, pse keto hile, pikerisht ndaj neve kosovareve?

Shkojme te sezona e pushimeve verore. Une kam miq ne Durres. Sa here kam shkuar, qofte edhe per 3 dite, 5 dite apo nje jave, ska lidhje vet apo me familje, kurre skam qene i kenaqur. Edhe ne Shengjin poashtu, edhe ne velipoje gjithashtu. Te genjejne per kushte, i kam zene shume here duke kontrolluar dhomen,me arsyen se po e pastrojme. Cfare pastrimi na qenka duke hapur kuferat me rroba?
Dy apo tri here mkane vjedhur edhe te holla.

Ne plazhe, kur kam pasur dy tri here probleme me pronaret e cadrave, erdhi puna deri tek policia qe ti therras te nderhyjne per zgjedhjen e problemit, ne asnje moment nuk shpallej fajtor vendasi, cdohere me drejtohej polici me fjalen "Ju kosovaret...", e njeri madje "Ju race e poshter"...

Kisha deshmitare te gjithe per rreth qe deshmonin ate qe e thoja, ne fund dilte se ka te drejte vendasi, e kurre shqiptari i Kosoves.

Eshte per te ardhur keq se keto raste te mia e te @centos-it jane qesharake ne krahasim me cka ndodhe tjeter e nuk e lexoni kurre ne forum.

Andaj, mos na thuani po i pergjithesoni gjerat, sepse nuk po e bejme nje gje te tille. Ky eshte nje realitet, qe po demton turizmin e Shqiperise. Shihi statistikat, ne plazhe te Ulqinit cdo 20 metra mund te kesh polic civil, mund te jete serb polic, por mban drejtesine (flas poashtu nga pervoja ime kur isha per here te fundit ne Ulcin).

Ne vend se te flasim per arsyet pse e kane sjelle deri ne kete pike turizmin, pse i gjithe ky mosrespekt, disa bejne rolin e avokatit ketu.

@centos , nkrah mki shokut, stlo vet ;)

Pershendetje @centos , te pergezoj per hapjen e kesaj teme. T'gjitha ato qe i ke cekur deri me tani, i lexova me vemendje, duke perfshire edhe replikat me anetaret e tjere. Une mund te them se dy gjera jane te verteta ketu:

1) Dashuria e shqiptareve te Kosoves ndaj vellezerve tjere, ne kete raste, ne Shqiperi
2) Mosrespektimi jo i pakte por i shumte dhe i shpeshte se fundi i turisteve, nga ana e shqiptareve te Shqiperise

Nuk e kuptoj se si mund te mohohen ankesat e teperta? Si mund te mohohet nje realitet i hidhur? Si mund te mohohen dhe te thuhet se jane te pakta keto raste, kur dihet se fundi qe Shqiperia ka humbur nje nr goxha te madh te turisteve nga Kosova, pikerisht per arsyet qe i ceku @centos dhe shume arsye tjera.

Nese dikush vjen dhe me thote mua si Prishtinali qe jam tash e mbi 130 vite familjarisht, se keshtu e keshtu jeni ju Prishtinalite? Une di si t'i pergjigjem. Cka eshte e vertete, nuk e mbroj, e as nuk i them se po i gjeneralizon gjerat, por mbylli gojen dhe me keqardhje e pranoj. Cdo vere ndegjon raste te tilla, lexon lajme te tilla.

Madje, nuk eshte vetem sezona verore qe e ceku dikush. Une mund te ju numeroj dhjetera raste edhe sezonave tjera, vetem pse e dinin se jam nga Kosova, me maltretonin, me shisnin me shtrenjet. Pizza ne Tirane qe kushtonte 5 euro ta zeme, ma shiti 10 euro. Ishte muaji Janar, 2019. Me vone, ne te njejtin lokal, te njejten pizza porosita me nje mik timin nga Tirana (tironc pra), pagova 5 euro. Aty e kuptova se ka njerez hajdut qe shfrytezojne rastin, si ta kuptojne se nuk je nga AL, por je kosovar a ku ta di une. Raste te tilla me kane ndodhur plot, por une nuk them se tgjithe jane keshtu, por as nuk dua ta ndegjoje dike duke me thene po i pergjitheson, sepse nuk eshte pergjithesim ky. Edhe nese eshte pakice, a nuk kemi te drejte te diskutojme? A duhet te heshtim? Mua me intereson, pse keto hile, pikerisht ndaj neve kosovareve?

Shkojme te sezona e pushimeve verore. Une kam miq ne Durres. Sa here kam shkuar, qofte edhe per 3 dite, 5 dite apo nje jave, ska lidhje vet apo me familje, kurre skam qene i kenaqur. Edhe ne Shengjin poashtu, edhe ne velipoje gjithashtu. Te genjejne per kushte, i kam zene shume here duke kontrolluar dhomen,me arsyen se po e pastrojme. Cfare pastrimi na qenka duke hapur kuferat me rroba?

Ne plazhe, kur kam pasur dy tri here probleme me pronaret e cadrave, erdhi puna deri tek policia qe ti therras te nderhyjne per zgjedhjen e problemit, ne asnje moment nuk shpallej fajtor vendasi, cdohere me drejtohej polici me fjalen "Ju kosovaret...", e njeri madje "Ju race e poshter"...

Kisha deshmitare te gjithe per rreth qe deshmonin ate qe e thoja, ne fund dilte se ka te drejte vendasi, e kurre shqiptari i Kosoves.

Eshte per te ardhur keq se keto raste te mia e te @centos-it jane qesharake ne krahasim me cka ndodhe tjeter e nuk e lexoni kurre ne forum.

Andaj, mos na thuani po i pergjithesoni gjerat, sepse nuk po e bejme nje gje te tille. Ky eshte nje realitet, qe po demton turizmin e Shqiperise. Shihi statistikat, ne plazhe te Ulqinit cdo 20 metra mund te kesh polic civil, mund te jete serb polic, por mban drejtesine (flas poashtu nga pervoja ime kur isha per here te fundit ne Ulcin).

Ne vend se te flasim per arsyet pse e kane sjelle deri ne kete pike turizmin, pse i gjithe ky mosrespekt, disa bejne rolin e avokatit ketu.

?????

Nuk ka lidhke per krahe vlla..por eshte nje realitet i hidhur..dhe mua si i Shqiperise qe jam me vret kur degjoj keto gjera aq me teper me ju te Kosoves. Gjithsesi kjo nuk duhet te jet as me pushuesit e Serbise dhe pse i kemi inat...sepse ne fund te fundit pushuesi eshte pushues nuk vjen per politike...shteti duhet te punoj me shume me cmimet...tja u kpusi koken kush abuzon me cmimet...dhe ta heqi pretextin "he se tre muaj ne vit punojme" Duhet te punojn me zgjuarsi dhe tmendojne per plane afatgjata..jo vetem tja u fusim ktyre sot e lere vitin tjeter vijn te tjere...sepse turizmi behet me keshilla dhe sugjerime. Une per vete jam lodhur se informuar te huajt qe tvijn ne Shqiperi. Duhet ta kemi qellim ne vetevete qe te krijojm reputacion te mire...sepse gjithe bukurit natyrore do mbeten ti shijojm vetem ne brenda kufirit po u vazhdua keshtu.
P.s-sorry per gabimet ne shkrim skam nerva ti rregulloj

Vlla i dashur,
Une sot nuk kisha per qellim e as nuk vizova as kend ose gjeneralizova.
Nga fillimi i temes e ne mbarim nuk ka gjeneralizim por ka vetem Shprehje te ideve te ndryshme.

Disa i morren per vete disa u shprehen ne Realitet, prandaj une kam dashur qe ky vend te jet vend i debatit e jo i Diktatures.

Është fatekeqesisht nje realitet ce ndodh jo Rrall her por shpesh here jo vetem me ne te Kosoves por me te gjith.

Puna e cmimit nuk mund te jet si per mu si per ( FILANIN ) une dhe ai kemi dialkt ndryshe:
Per ate ja cmimet si per te gjith sepse ai është vendas dhe ndryshon pikepamja Jetesore
Ndersa une vi nga ks ose nga mk ose nga it dhe momentin ce i thua miredita ndryshon situata.

221 km/h ne nje rruge qe max eshte 110km/h!
Cfare ndodh ne France apo Zvicer nese te kapin me kete tejkalim shpejtesie?
Po qe rruget tona jane shtruar me te vdekur a e ke vene re? A e di pse ndodh kjo?

Saper turizmin ne Shqiperi ka shume per te diskutuar. Ky sektor eshte i ri pothuajse si cdo gje ne Shqiperi duke qene se kaloi nga nje ekonomi e mbyllur dhe e kontrolluar nga nje ekonomi tregu me sipermarrje te lire. Per kete arsye ne vendin tone nuk ka nje kulture e tradite turistike, e krahasuar bie fjala si vendet fqinje Greqia, Italia, Kroacia, Mali i Zi etj te cilat tashme mund te kene mbushur nje shekull me kete pervoje.
Gjithsesi sektori po rritet shume ne te gjitha aspektet , qofte te cilesia, profesionalizmi, kultura etj. Ke te drejte e hapsira sa te duash qe te besh kritika sepse ka ende shume per te bere e per te permiresuar.
Por rastet qe po permend ti nje pjese jane te llojit te vecante qe nuk perbjne problemet ne teresi te ketij sektori. Nje vjedhje ne nje dhome hoteli te siguroj qe eshte nje rast, apo nese ka ndodhur eshte dicka shume e rralle dhe sbesoj se eshte ndryshe nga vende te tjera.
Kriminaliteti, perplasjet me arme, apo vrasjet gjithashtu nuk jane problem i sektorit por jane problem i shoqerise tone. Per me teper keto raste jane ato qe e shqetesojne me pak turistin(pervec ati qe ndodhet personalisht ne vendgjarje). Ka vende me kriminalitet me te larte dhe turizmi lulezon gjithsesi.

Cmimet dhe dallaveret me kursin e kmbimit jane po ashtu nje problem por qe mund te evitohen shume kollaj ne ditet e sotme. Ke internet informohu per kursin para se te hysh ne Shqiperi. Shume turiste te huaj qe se kane idene informohen me.pare per monedhen vendase, kursin etj.
Cmimet mund te jene problem por ne cdo rast ti ke nje menu para me cmime, cmimet e prenotimit te dhomave dhe cdo gje qe perfshihet ne nje pakete, nese eshte shtrenjte zgjidh tjeter vend. Pergjithesisht cmimet dhr kostot i di para se te zgjedhesh dhe te paguash.
Ne ketu psh e dime sa kushton Durresi, Saranda, Vlora, Dhermiu, Jala etj. Dhe shkojme aty ku na ha xhepi....

Si jane cmimet ne Monaco? Se kam idene ndoshta jam gabim por jam i sigurt qe jane super te shtrenjta.
Edhe disa plazhe apo vende tursitike ne Shqiperi kane cmime me te larta se niveli mesatar pikerisht sepse mbahen si "Monaco" (nese mund ta quajme keshtu).
Ndjes per vonesen:

Eh pra ky është fragmenti Kryesor, kan kap 2 Shofer me 221/kmh dhe tani te gjith Kosovaret shahen e ofendohen ky pra është ai gabimi dhe është shqetesuse per ne.
Pse nuk folet kurr rasti i ati ce u mbajt 1 muaj ne burg dhe ju konfiskua Llamburgini ne Morine? Sepse nje debilè Prokurore ka marre pensionin dhe s’merret kush me rastin.

Ne duhet te mesohemi ti pranojm realitetet jo te hudhim akuza e akuza mbi te tjeret.

Thenje: MBROJTJA ME E MIRE ESHTE SULMI

Ne si pooull duhet te mesojme te rrespektojme Realitetin tone ce na rretho, perderi sa nuk e kem akseptu kte skemi avancu gje me jeten

Ndjes per vonesen:

Eh pra ky është fragmenti Kryesor, kan kap 2 Shofer me 221/kmh dhe tani te gjith Kosovaret shahen e ofendohen ky pra është ai gabimi dhe është shqetesuse per ne.
Pse nuk folet kurr rasti i ati ce u mbajt 1 muaj ne burg dhe ju konfiskua Llamburgini ne Morine? Sepse nje debilè Prokurore ka marre pensionin dhe s’merret kush me rastin.

Ne duhet te mesohemi ti pranojm realitetet jo te hudhim akuza e akuza mbi te tjeret.

Thenje: MBROJTJA ME E MIRE ESHTE SULMI

Ne si pooull duhet te mesojme te rrespektojme Realitetin tone ce na rretho, perderi sa nuk e kem akseptu kte skemi avancu gje me jeten

Nuk po mbrohem por vete shpejtesia e larte e tregon qe ka qene jashte normave.

Prokurore gjyqtare polic e cdo funksionar shteti ne shqiperi jane super te korruptuar e bejne cudira qe si degjon askund ne toke.
Nese me thua se ajo gjobe eshte vendosur padrejtesisht sepse automjeti ka qene brenda normave ateher te jap re drejte.
Nese me thua se pervec asaj gjobe jane marr masa te tjera te teperta dhe te pabaza ne ligj atehet te jap te drejte dhe te besoj shume kollaj sepse ketu mund te ndodh cdo gje.

Ne cdo rast nje gje mund ta them me siguri se kjo gje nuk u ndodh kosovareve ne vecanti sepse ka dicka kunder tyre. Por cdokujt qe nuk eshte vendas, nuk ka njohje te sistemit dhe te realitetit ketu. Vendasit smund te bien viktima sepse njohin shume mire cmimet e nje pice apo cfaredo qofte.

Kam qene ne djeni se keto gjera ndodhnin nuk eshte se skemi degjuar. Por per here te pare po i degjoj direkt nga juve qe i keni hequr ne kurriz e me sa duket gjendja qenka me e keqe nga sa mendohet.
Po me vjen keq ne fakt e uroj qe te permiresohet sa me shpejte se do krijojne pakenaqesi qe do te jete shume veshtire te rekuperohet.

Nuk po mbrohem por vete shpejtesia e larte e tregon qe ka qene jashte normave.

Prokurore gjyqtare polic e cdo funksionar shteti ne shqiperi jane super te korruptuar e bejne cudira qe si degjon askund ne toke.
Nese me thua se ajo gjobe eshte vendosur padrejtesisht sepse automjeti ka qene brenda normave ateher te jap re drejte.
Nese me thua se pervec asaj gjobe jane marr masa te tjera te teperta dhe te pabaza ne ligj atehet te jap te drejte dhe te besoj shume kollaj sepse ketu mund te ndodh cdo gje.
Ktyre duhej te ju vinte gjoba e me te larta e kan me plote merite.
Ne cdo rast nje gje mund ta them me siguri se kjo gje nuk u ndodh kosovareve ne vecanti sepse ka dicka kunder tyre. Por cdokujt qe nuk eshte vendas, nuk ka njohje te sistemit dhe te realitetit ketu. Vendasit smund te bien viktima sepse njohin shume mire cmimet e nje pice apo cfaredo qofte.
Është fatekeqesisht alarmante k’jo ce ndodh sepse mese shumti Pushues ka Kosovar dmth tregun e bregdetit e bejm ne ne 80% mund te them.
Kam qene ne djeni se keto gjera ndodhnin nuk eshte se skemi degjuar. Por per here te pare po i degjoj direkt nga juve qe i keni hequr ne kurriz e me sa duket gjendja qenka me e keqe nga sa mendohet.
Po me vjen keq ne fakt e uroj qe te permiresohet sa me shpejte se do krijojne pakenaqesi qe do te jete shume veshtire te rekuperohet.
K’jo sinfikon ce skemi shtet funksional, une isha duke i lexu disa komente te disave ketu ce mbroheshin pa arsye.
Ne nuk po bejm akuza te pa baza po shprehim pa knaqesit: puna e cmimeve ndodh e ke ne ndoshta por ke ju ne Shqiperi është e tmerrshme.

Une ne disa raste e permenda ce ne nuk kemi dashuri mes vete, me kundershtuan por gabim:

Pse?
Kryeministri Juaj po ai Legén i cili harroi gjakun e deshmoreve ne kte rast e babin tim e 52/ anetar te Familjes time, Ftoi ate serbin ne Festivalin e Birra Korça dhe shum artist Shqipetar e Kosovar u dolen ne Krah Kosovareve:

Ai legéni t’jeter Ballist Morina per te cilin kam dergu me fakture i kam mbi 2600€ HARAM I QOFSHIN sa ishte ne burgje per Gjestin ce e ka ber ne Beograd: dje thot është normale te bashkojm forcat Me vllezrit Serb.

Kto pra jan disa gjera qe kan te bej me turizmin e me vllaznim bashkimin e me Atedhe dashurine e me Rrespektin Familjar e me shum gjera t’jera.

Ktyre duhej te ju vinte gjoba e me te larta e kan me plote merite.

Është fatekeqesisht alarmante k’jo ce ndodh sepse mese shumti Pushues ka Kosovar dmth tregun e bregdetit e bejm ne ne 80% mund te them.

K’jo sinfikon ce skemi shtet funksional, une isha duke i lexu disa komente te disave ketu ce mbroheshin pa arsye.
Ne nuk po bejm akuza te pa baza po shprehim pa knaqesit: puna e cmimeve ndodh e ke ne ndoshta por ke ju ne Shqiperi është e tmerrshme.

Une ne disa raste e permenda ce ne nuk kemi dashuri mes vete, me kundershtuan por gabim:

Pse?
Kryeministri Juaj po ai Legén i cili harroi gjakun e deshmoreve ne kte rast e babin tim e 52/ anetar te Familjes time, Ftoi ate serbin ne Festivalin e Birra Korça dhe shum artist Shqipetar e Kosovar u dolen ne Krah Kosovareve:

Ai legéni t’jeter Ballist Morina per te cilin kam dergu me fakture i kam mbi 2600€ HARAM I QOFSHIN sa ishte ne burgje per Gjestin ce e ka ber ne Beograd: dje thot është normale te bashkojm forcat Me vllezrit Serb.

Kto pra jan disa gjera qe kan te bej me turizmin e me vllaznim bashkimin e me Atedhe dashurine e me Rrespektin Familjar e me shum gjera t’jera.

Problemet qe kemi si ne brenda perbrenda shqiperise ne vetevete dhe me ju qe jeni jashte kufijeve te shteti Shqipetar eshte ne thelb munges e kultures, pervojes, korrupsioni, mosfunksionim i shtetit etj etj
Jane keto qe ne vend qe te na afrojne me duket ndonjehere se na largojne.
Politika nuk shkon ne interesa kombetare por ne interesa dhe preferenca vetiake, partiake etj.

Ftesa e kengetarit serb mendoj se eshte nje nga gjerat me te panevojshme qe eshte krijuar deri me sot. Po ndan opinionin si ne Shqiperi dhe ne Kosove. Kur fare mire mund te evitohen keto gjera duke mos ftuar njerez te cilet dihet se krijojne debate, e se shkelet ne ndjeshmerine e vellezerve tane.
Por cte besh ne malin e padrejtesive qe jane bere e behen kjo eshte me e vogla ne fakt.

Ne skemi dashuri mes njeri tjetrit kete e kam ditur dhe e kam thene me kohe. Ne jemi shume krahinor, bejme diskriminime nga me te ndryshmet. Ketu deri dje bertisnin maloku maloku duke krijuar diskriminim. Ndersa tani kane filluar bertasin kosovari kosovari thua se plazhet tona ishin te pastra...e i kemi mirembajtir ndonjehere. Thua se ne kemi kulturen e mbajtjes paster te plazheve dhe menaxhimit te mbeturinave, kulturen e sherbimit dhe te biznesit.

Une te thash qe turizmi ketu ka vend per te kritikuar sate duash sepse akoma skemi ate kulture e nivel turizmi por keto qe listove ti me duken ato me pak te rendesishmet.
Po te dish s ecbehet me hotelet me "5 yje" do vesh duart ne koke ?

Po te dish s ecbehet me hotelet me "5 yje" do vesh duart ne koke ?
Pse ka te tilla ne bregdet !?

Biznesi i turizmit eshte ne nivele amatoreske, keto 3 vitet e fundit eshte bere mode investimi ne hoteleri.
Mire amatoreske por ne nivele ordinere, biznese familjare, vajza administron pagesat, gruaja pastrimin, burri mirembajtjen, kane edhe 2-3 katunare nga Mallakastra, edhe bejne hotel me 4 yje.

Po ka dhe hotele luxury, 200€/nata- e siper, me 5* + , ku pastrohet leku i droges , ku pushon vec shoqnia e pronarit , biles ta bien berberin nga Tirana per sherbim cilesor ?

Me pak fjale eshte ceshtje kulture, ska thene kot populli ”katunar zemer gur, qytetar nuk behesh kurre” , ne jug hoteleria behet nga katunaret!

Pastaj ju vjen keq, kur shteti jep koncesione toka e plazhe, i rafshon ndertimet pa leje, etj.

1 dite do behet turizmi elitar edhe ne Shqiperi, sapo ta marrin ne dore biznesmenet Turq, Arab, Rus, etj, sepse ata ja dine vleren!

Centos ta kishe cu plaken ketu https://greencoast.al/ , se atje ku shkoi pagoi 50-60€ nata, ngeli edhe e zhgenjyer, ose ne Pogradec ku sherbimi eshte shume here me lart!

Pse ka te tilla ne bregdet !?

Biznesi i turizmit eshte ne nivele amatoreske, keto 3 vitet e fundit eshte bere mode investimi ne hoteleri.
Mire amatoreske por ne nivele ordinere, biznese familjare, vajza administron pagesat, gruaja pastrimin, burri mirembajtjen, kane edhe 2-3 katunare nga Mallakastra, edhe bejne hotel me 4 yje.

Po ka dhe hotele luxury, 200€/nata- e siper, me 5* + , ku pastrohet leku i droges , ku pushon vec shoqnia e pronarit , biles ta bien berberin nga Tirana per sherbim cilesor ?

Me pak fjale eshte ceshtje kulture, ska thene kot populli ”katunar zemer gur, qytetar nuk behesh kurre” , ne jug hoteleria behet nga katunaret!

Pastaj ju vjen keq, kur shteti jep koncesione toka e plazhe, i rafshon ndertimet pa leje, etj.

1 dite do behet turizmi elitar edhe ne Shqiperi, sapo ta marrin ne dore biznesmenet Turq, Arab, Rus, etj, sepse ata ja dine vleren!

Centos ta kishe cu plaken ketu https://greencoast.al/ , se atje ku shkoi pagoi 50-60€ nata, ngeli edhe e zhgenjyer, ose ne Pogradec ku sherbimi eshte shume here me lart!

Ka disa qe nuk e di si i kane marre, mendoj se thjesht u ngjisin yje vete se ndryshe skane ku ti gjejne ato yje.
Ka te tille me tre, kater e pese yje qe psh bejne hotel gjigand e nuk kane parkim....
Apo skane shezlon te mjaftueshem te pishina, nr i pushueseve me nr e shezloneve jane me diference shume te madhe.
Ka qe kane dhe yjet por nuk kane nje recepsionist qe di te pakten gjuhen angleze ne nivel shume te mire.
Investojne qimet e kokes ne ndertese por kursejne ne staf, te paguar pak, jo profesional, te pakualifikuar, as bazen e miresjelljes....
Recensionet qe u publikuan para pak kohesh per keto hotele ishin skandaloze. Klientet e huaj ne faqet e tyre(booking etj) nuk ishin kursyer...

Po cte themi shpresojme te behet me mire.

Nje nuk kuptova une ktu..
Pse e kthyet sikur jemi ne nje lufte kosove shqiperi...

Lerini kto budalliqe..
Kudo ka vjedhje kudo ka grabitje ne cdo vend ne cdo shtet..
Eshte turp gjerat te banalizohen kshu.

Kosova dhe shqiperia jane nje zemer.
Une them @centos mbylle me mire kte debat.

Une kur vi sme respekton kush
Thon erdhi greçka ?
Po ku din shqiptari te respektoj mo aman.
Mos me rrifni te verteten thash un?

Une kur vi sme respekton kush
Thon erdhi greçka ?
Po ku din shqiptari te respektoj mo aman.
Mos me rrifni te verteten thash un?
Per pjesen e paragjykimit ndaj komuniteti grek ke te drejte.
Kjo eshte diçka qe ndodh rendomte

Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

• Wide/Narrow view

You can control a structure that you can use to use your theme wide or narrow.

Grid view forum list

You can control the layout of the forum list in a grid or ordinary listing style structure.

Picture grid mode

You can control the structure where you can open/close images in the grid forum list.

Close sidebar

You can get rid of the crowded view in the forum by closing the sidebar.

Fixed sidebar

You can make it more useful and easier to access by pinning the sidebar.

Close radius

You can use the radius at the corners of the blocks according to your taste by closing/opening it.

• Choose the color combination that reflects your taste
    Background images
    Color gradient backgrounds
Back