Pershendetje
@centos , te pergezoj per hapjen e kesaj teme. T'gjitha ato qe i ke cekur deri me tani, i lexova me vemendje, duke perfshire edhe replikat me anetaret e tjere. Une mund te them se dy gjera jane te verteta ketu:
1) Dashuria e shqiptareve te Kosoves ndaj vellezerve tjere, ne kete raste, ne Shqiperi
2) Mosrespektimi jo i pakte por i shumte dhe i shpeshte se fundi i turisteve, nga ana e shqiptareve te Shqiperise
Nuk e kuptoj se si mund te mohohen ankesat e teperta? Si mund te mohohet nje realitet i hidhur? Si mund te mohohen dhe te thuhet se jane te pakta keto raste, kur dihet se fundi qe Shqiperia ka humbur nje nr goxha te madh te turisteve nga Kosova, pikerisht per arsyet qe i ceku
@centos dhe shume arsye tjera.
Nese dikush vjen dhe me thote mua si Prishtinali qe jam tash e mbi 130 vite familjarisht, se keshtu e keshtu jeni ju Prishtinalite? Une di si t'i pergjigjem. Cka eshte e vertete, nuk e mbroj, e as nuk i them se po i gjeneralizon gjerat, por mbylli gojen dhe me keqardhje e pranoj. Cdo vere ndegjon raste te tilla, lexon lajme te tilla.
Madje, nuk eshte vetem sezona verore qe e ceku dikush. Une mund te ju numeroj dhjetera raste edhe sezonave tjera, vetem pse e dinin se jam nga Kosova, me maltretonin, me shisnin me shtrenjet. Pizza ne Tirane qe kushtonte 5 euro ta zeme, ma shiti 10 euro. Ishte muaji Janar, 2019. Me vone, ne te njejtin lokal, te njejten pizza porosita me nje mik timin nga Tirana (tironc pra), pagova 5 euro. Aty e kuptova se ka njerez hajdut qe shfrytezojne rastin, si ta kuptojne se nuk je nga AL, por je kosovar a ku ta di une. Raste te tilla me kane ndodhur plot, por une nuk them se tgjithe jane keshtu, por as nuk dua ta ndegjoje dike duke me thene po i pergjitheson, sepse nuk eshte pergjithesim ky. Edhe nese eshte pakice, a nuk kemi te drejte te diskutojme? A duhet te heshtim? Mua me intereson, pse keto hile, pikerisht ndaj neve kosovareve?
Shkojme te sezona e pushimeve verore. Une kam miq ne Durres. Sa here kam shkuar, qofte edhe per 3 dite, 5 dite apo nje jave, ska lidhje vet apo me familje, kurre skam qene i kenaqur. Edhe ne Shengjin poashtu, edhe ne velipoje gjithashtu. Te genjejne per kushte, i kam zene shume here duke kontrolluar dhomen,me arsyen se po e pastrojme. Cfare pastrimi na qenka duke hapur kuferat me rroba?
Dy apo tri here mkane vjedhur edhe te holla.
Ne plazhe, kur kam pasur dy tri here probleme me pronaret e cadrave, erdhi puna deri tek policia qe ti therras te nderhyjne per zgjedhjen e problemit, ne asnje moment nuk shpallej fajtor vendasi, cdohere me drejtohej polici me fjalen "Ju kosovaret...", e njeri madje "Ju race e poshter"...
Kisha deshmitare te gjithe per rreth qe deshmonin ate qe e thoja, ne fund dilte se ka te drejte vendasi, e kurre shqiptari i Kosoves.
Eshte per te ardhur keq se keto raste te mia e te
@centos-it jane qesharake ne krahasim me cka ndodhe tjeter e nuk e lexoni kurre ne forum.
Andaj, mos na thuani po i pergjithesoni gjerat, sepse nuk po e bejme nje gje te tille. Ky eshte nje realitet, qe po demton turizmin e Shqiperise. Shihi statistikat, ne plazhe te Ulqinit cdo 20 metra mund te kesh polic civil, mund te jete serb polic, por mban drejtesine (flas poashtu nga pervoja ime kur isha per here te fundit ne Ulcin).
Ne vend se te flasim per arsyet pse e kane sjelle deri ne kete pike turizmin, pse i gjithe ky mosrespekt, disa bejne rolin e avokatit ketu.
@centos , nkrah mki shokut, stlo vet