Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Chat Shqip

Chati më i madh Shqipëtar Takohu.com

Futu në Chat !

• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

Mos Rrespektimi i Turisteve ne Alb

Se kuptovae ate ce thash une:
Eshte e vertet se ne i rrespektojm me shum te huajt se sa njerz tan.
E kuptova un shum mir por ti a e kuptove se the respekti mes njeri tjetrit esht nen 0 kur un per ktu asnjerin se njof e per shum ktu ne forum kam respekt ne maksimum

Or mik se di a po shkruj shqip une a po lexon Anglisht ti ?
Po te them: Ne shqipetaret se ai brum jam e vet: Ne me shum duam te huajin se tonin je ne Rregull tani ?
O vlla ne sduam te huajt ne te huajt i duam se na sjellin lek ndersa shqiptaret si hudhim dot se jan taner me ke puno ti me shqiptar a me te hyj nqs puno me shqiptar ti asht se ta do zemra me punu me shqiptar nqs puno me te huj do te thot qe ti vet si do shqiptaret mos thuaj ma respekti mes njeri tjetrit nen 0 se je duke ofendu shumicen mos te them te gjith se ne ktu ne forum shumica nuk e njofim njani tjetrin edhe kemi respektin maksimal per njeri tjetrin

Po po por mos i ngaterro gjerat,
Ne e kemi tradite kte: Te duam me shum te huajin se tonin.
Ti e ke tradit se te une ku jam lind e rrit te huajin e kemi respektu ama tonin e kemi dasht
Ti ndoshta e do te huajn

Fiks:

Vallahi ne Europe e skandinavi se di ku s’kam’ken ama si ke ne shqipetaret mos vlersimi e mos rrespektimi mes vete është nen 0
Pasi jeton ca kohe jashte duket ndryshimi.....dhe patrioti me i madh fillon uleret nga inati kur shikon sa keq jemi me ca gjera ne shqiperi...dhe pse mua me duket sikur nuk do heq dore kurr...

Ti e ke tradit se te une ku jam lind e rrit te huajin e kemi respektu ama tonin e kemi dasht
Ti ndoshta e do te huajn
Eiha je ka e ngaterro ti debatin:
O shok s'po te merr ty kush me gisht, Por mos dashuria mes Shqipetareve s'eshte noi gje e re eshte tani e me DEKADA.
Pse ja vendos gishtin vetes se kuptoj ?

Pasi jeton ca kohe jashte duket ndryshimi.....dhe patrioti me i madh fillon uleret nga inati kur shikon sa keq jemi me ca gjera ne shqiperi...dhe pse mua me duket sikur nuk do heq dore kurr...
Kam shetit pothuajse gjith europen pothuajse gjith europen vetem ne ukrain skam e rumani skam qen akoma e ne asnje vend nuk kam pa respekt ma tmadh se ne vendin tim po si ti si qerosi ia fusni pordhes nshpull per me nxeh durt po mos folni kto budalliqe se esht turp

Eiha je ka e ngaterro ti debatin:
O shok s'po te merr ty kush me gisht, Por mos dashuria mes Shqipetareve s'eshte noi gje e re eshte tani e me DEKADA.
Pse ja vendos gishtin vetes se kuptoj ?
Per vete po flas e per shum vende te tjera ti mqs e do me shum te huajin se tende un se di un skam ca flas me shum

Kam shetit pothuajse gjith europen pothuajse gjith europen vetem ne ukrain skam e rumani skam qen akoma e ne asnje vend nuk kam pa respekt ma tmadh se ne vendin tim po si ti si qerosi ia fusni pordhes nshpull per me nxeh durt po mos folni kto budalliqe se esht turp
Vlla kam respekt per ty....ti jeton ktu ku jetoj dhe une...je zene ndonjehere me njeri per parkimin ktu ? Je zene ndonjehere ose me le ose sme le te kaloj? Sa te gatshem jan njerzit ketu per te sherbyer dhe ndihmuar ?! Mos flasim prralla kot...ne Shqiperi kan ndare dhe menute e restoranteve Shqipe/te huaj. Shezlinet,parkimin. E shume e shume te tjera mos tbej listen tani.
P.s-Une kam qendruar ne te gjithe eurpen pefshi dhe ato dy vende qe ske qene ti e shume te tjera

vAllah ac shum i du t'hujt sa ce ter jeten i kemi luftu te hujt e prap vazhdojme, ama jemi te njohur me tradite shqipetaret per mos dashje mes vete se moho kush kte gje
Une e mohoj vallahi ama po ta them ni gja jam kan vet i pesti fmij mami e babi bajn 7 jena kan nshpi me qera me 4 dhoma baba jem e nana jeme kan mar 2 familje njana familje a kan nana me 4 fmij e tjtra nan e bab me 4 fmij prap kena fjet ne 4 dhoma afersish 5 muaj sot ku jan une u kam shku edhe nshpi per respekt e sa kan mar vesh kush jam kan qajt mos thuj e kena tradit ti fol per veten tane ama une flas per vete. Teme edhe njerzt qe njoh a mir ti fol per veten tane e cka njef ti vet

Une e mohoj vallahi ama po ta them ni gja jam kan vet i pesti fmij mami e babi bajn 7 jena kan nshpi me qera me 4 dhoma baba jem e nana jeme kan mar 2 familje njana familje a kan nana me 4 fmij e tjtra nan e bab me 4 fmij prap kena fjet ne 4 dhoma afersish 5 muaj sot ku jan une u kam shku edhe nshpi per respekt e sa kan mar vesh kush jam kan qajt mos thuj e kena tradit ti fol per veten tane ama une flas per vete. Teme edhe njerzt qe njoh a mir ti fol per veten tane e cka njef ti vet
Po ama ti prap je ka ja drejton Gishtin vetes pa arsye.

Koheve te fundit Turistet ne Shqiperi jan ndjer ne Rrezik nga shum Faktor.

1) Vrasjet per Budalliqe ne sy te Turisteve
2) Ngritja e climeve
3) Mashtrimi i Lekeve: ( Euro ne Lek )
4) Hyrjet ne Appartamentet e Pushuesve nga Pronaretn ne munges te tyre
5) Vjedhjet dhe Kerrcenimet ndaj Pushusve
6) Po ashtu vjedhja me e madhe vjen nga POLICIA e shtetit, e kan kapur 1 Me 221/kmh tani te gjith duhet te gjobiten si une heren e kaluar.

Ndani mendimet tuaja lidhje me keto Probleme:

221 km/h ne nje rruge qe max eshte 110km/h!
Cfare ndodh ne France apo Zvicer nese te kapin me kete tejkalim shpejtesie?
Po qe rruget tona jane shtruar me te vdekur a e ke vene re? A e di pse ndodh kjo?

Saper turizmin ne Shqiperi ka shume per te diskutuar. Ky sektor eshte i ri pothuajse si cdo gje ne Shqiperi duke qene se kaloi nga nje ekonomi e mbyllur dhe e kontrolluar nga nje ekonomi tregu me sipermarrje te lire. Per kete arsye ne vendin tone nuk ka nje kulture e tradite turistike, e krahasuar bie fjala si vendet fqinje Greqia, Italia, Kroacia, Mali i Zi etj te cilat tashme mund te kene mbushur nje shekull me kete pervoje.
Gjithsesi sektori po rritet shume ne te gjitha aspektet , qofte te cilesia, profesionalizmi, kultura etj. Ke te drejte e hapsira sa te duash qe te besh kritika sepse ka ende shume per te bere e per te permiresuar.
Por rastet qe po permend ti nje pjese jane te llojit te vecante qe nuk perbjne problemet ne teresi te ketij sektori. Nje vjedhje ne nje dhome hoteli te siguroj qe eshte nje rast, apo nese ka ndodhur eshte dicka shume e rralle dhe sbesoj se eshte ndryshe nga vende te tjera.
Kriminaliteti, perplasjet me arme, apo vrasjet gjithashtu nuk jane problem i sektorit por jane problem i shoqerise tone. Per me teper keto raste jane ato qe e shqetesojne me pak turistin(pervec ati qe ndodhet personalisht ne vendgjarje). Ka vende me kriminalitet me te larte dhe turizmi lulezon gjithsesi.

Cmimet dhe dallaveret me kursin e kmbimit jane po ashtu nje problem por qe mund te evitohen shume kollaj ne ditet e sotme. Ke internet informohu per kursin para se te hysh ne Shqiperi. Shume turiste te huaj qe se kane idene informohen me.pare per monedhen vendase, kursin etj.
Cmimet mund te jene problem por ne cdo rast ti ke nje menu para me cmime, cmimet e prenotimit te dhomave dhe cdo gje qe perfshihet ne nje pakete, nese eshte shtrenjte zgjidh tjeter vend. Pergjithesisht cmimet dhr kostot i di para se te zgjedhesh dhe te paguash.
Ne ketu psh e dime sa kushton Durresi, Saranda, Vlora, Dhermiu, Jala etj. Dhe shkojme aty ku na ha xhepi....

Si jane cmimet ne Monaco? Se kam idene ndoshta jam gabim por jam i sigurt qe jane super te shtrenjta.
Edhe disa plazhe apo vende tursitike ne Shqiperi kane cmime me te larta se niveli mesatar pikerisht sepse mbahen si "Monaco" (nese mund ta quajme keshtu).

Nje rast ndalova ne nje kioske anash rruges per te bler nje shishe uje. Aty vjen edhe nje makine me targa zvicerane, ishin Shqiptar te Kosoves. Pane ca fiq, u pelqyen dhe pyeten per çmimin. Shitesi u tha 5€, une u habita nga çmimi i "kripur"(Ne qytetin tim shiten 100lek/kg). Ata moren 1kg fiq dhe ca gjera te tjera dhe u larguan. I them shitesit pse ua shet aq shtrenjt fiqte? Pergjigja e tij ishte he more se kane leke ata, punojne jashteshtetit! Nje keshille per ju qe vini per pushime, blini neper supermarkete gjerat, ne te kundert do t'ju "zhvasin". Ne Sarande nje birre ne bar kushton 800lek nderkohe qe ne market do ta merrni 80lek. Pushime te mbara...

Postime të reja

Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

• Wide/Narrow view

You can control a structure that you can use to use your theme wide or narrow.

Grid view forum list

You can control the layout of the forum list in a grid or ordinary listing style structure.

Picture grid mode

You can control the structure where you can open/close images in the grid forum list.

Close sidebar

You can get rid of the crowded view in the forum by closing the sidebar.

Fixed sidebar

You can make it more useful and easier to access by pinning the sidebar.

Close radius

You can use the radius at the corners of the blocks according to your taste by closing/opening it.

• Choose the color combination that reflects your taste
    Background images
    Color gradient backgrounds
Back