Koheve te fundit Turistet ne Shqiperi jan ndjer ne Rrezik nga shum Faktor.
1) Vrasjet per Budalliqe ne sy te Turisteve
2) Ngritja e climeve
3) Mashtrimi i Lekeve: ( Euro ne Lek )
4) Hyrjet ne Appartamentet e Pushuesve nga Pronaretn ne munges te tyre
5) Vjedhjet dhe Kerrcenimet ndaj Pushusve
6) Po ashtu vjedhja me e madhe vjen nga POLICIA e shtetit, e kan kapur 1 Me 221/kmh tani te gjith duhet te gjobiten si une heren e kaluar.
Ndani mendimet tuaja lidhje me keto Probleme:
221 km/h ne nje rruge qe max eshte 110km/h!
Cfare ndodh ne France apo Zvicer nese te kapin me kete tejkalim shpejtesie?
Po qe rruget tona jane shtruar me te vdekur a e ke vene re? A e di pse ndodh kjo?
Saper turizmin ne Shqiperi ka shume per te diskutuar. Ky sektor eshte i ri pothuajse si cdo gje ne Shqiperi duke qene se kaloi nga nje ekonomi e mbyllur dhe e kontrolluar nga nje ekonomi tregu me sipermarrje te lire. Per kete arsye ne vendin tone nuk ka nje kulture e tradite turistike, e krahasuar bie fjala si vendet fqinje Greqia, Italia, Kroacia, Mali i Zi etj te cilat tashme mund te kene mbushur nje shekull me kete pervoje.
Gjithsesi sektori po rritet shume ne te gjitha aspektet , qofte te cilesia, profesionalizmi, kultura etj. Ke te drejte e hapsira sa te duash qe te besh kritika sepse ka ende shume per te bere e per te permiresuar.
Por rastet qe po permend ti nje pjese jane te llojit te vecante qe nuk perbjne problemet ne teresi te ketij sektori. Nje vjedhje ne nje dhome hoteli te siguroj qe eshte nje rast, apo nese ka ndodhur eshte dicka shume e rralle dhe sbesoj se eshte ndryshe nga vende te tjera.
Kriminaliteti, perplasjet me arme, apo vrasjet gjithashtu nuk jane problem i sektorit por jane problem i shoqerise tone. Per me teper keto raste jane ato qe e shqetesojne me pak turistin(pervec ati qe ndodhet personalisht ne vendgjarje). Ka vende me kriminalitet me te larte dhe turizmi lulezon gjithsesi.
Cmimet dhe dallaveret me kursin e kmbimit jane po ashtu nje problem por qe mund te evitohen shume kollaj ne ditet e sotme. Ke internet informohu per kursin para se te hysh ne Shqiperi. Shume turiste te huaj qe se kane idene informohen me.pare per monedhen vendase, kursin etj.
Cmimet mund te jene problem por ne cdo rast ti ke nje menu para me cmime, cmimet e prenotimit te dhomave dhe cdo gje qe perfshihet ne nje pakete, nese eshte shtrenjte zgjidh tjeter vend. Pergjithesisht cmimet dhr kostot i di para se te zgjedhesh dhe te paguash.
Ne ketu psh e dime sa kushton Durresi, Saranda, Vlora, Dhermiu, Jala etj. Dhe shkojme aty ku na ha xhepi....
Si jane cmimet ne Monaco? Se kam idene ndoshta jam gabim por jam i sigurt qe jane super te shtrenjta.
Edhe disa plazhe apo vende tursitike ne Shqiperi kane cmime me te larta se niveli mesatar pikerisht sepse mbahen si "Monaco" (nese mund ta quajme keshtu).