Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Chat Shqip

Chati më i madh Shqipëtar Takohu.com

Futu në Chat !

• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

Kë do zgjidhnit, të dashurin/ën apo familjen?

Do ta braktisnit familjen për dashurinë?

• Nese do te ishte e nevojshme, po

Votimi: 1 4.8%
  • Jo, kurre

Votimi: 13 61.9%
  • Vetem nese familja nuk do ta respektonte personin qe kam zgjedhur

Votimi: 2 9.5%
  • Ne rast se familja do te me vendoste perpara kesaj zgjedhjeje

Votimi: 5 23.8%

• Gjithsej votues
    21
Arsyeja esht qe jam prind dhe e di qe femijen sic e do prindi se do askush.
Burri grua dhe gruaja burr gjen kur te doje.
Prinder jo me.
O Marsi une jam dakort me ty po do te jap nje shembull.Ke emisioni Arbanes kane dale shume raste te vajzave qe jane perzene nga familjet pse jane martuar me ate qe ska dashur familja.
Nderkohe vajza del aty thote qe jam e lumtur etj etj.
Si ka mundesi qe kjo familje se pranon qe e ka pasur gabim po vazhdon 10-15 pa pranuar vajzen e vet??Nqs familja ime se kupton qe une vendos vete per jeten time dhe jam pergjegjes per veprimet qe bej,ca kuptimi ka te quhet familje??
Me familjen ste lidh vetem gjaku.

I keni cuar bisedat ne extrem!
Gjithçka eshte e mundur dhe e pamundur?
@Marsi une nuk do doja kurre qe per hir te gjysherve babi dhe mami im te ndahen!
Pyetja eshte kur njihen dhe jo me femije?
@HIM gjithmone ka probleme,por dhe nje djale 30 vjec qe nuk mbane dot veten dhe ska as shtepi e asgje, do mbaje familjen, e pamundur?
Kete e shoh tek vellai im, 26 vjec dhe punon e ka kursimet e veta?
Mirmengjesi ? all ?

O Marsi une jam dakort me ty po do te jap nje shembull.Ke emisioni Arbanes kane dale shume raste te vajzave qe jane perzene nga familjet pse jane martuar me ate qe ska dashur familja.
Nderkohe vajza del aty thote qe jam e lumtur etj etj.
Si ka mundesi qe kjo familje se pranon qe e ka pasur gabim po vazhdon 10-15 pa pranuar vajzen e vet??Nqs familja ime se kupton qe une vendos vete per jeten time dhe jam pergjegjes per veprimet qe bej,ca kuptimi ka te quhet familje??
Me familjen ste lidh vetem gjaku.
Prindi do gjithmon te miren dhe lumturine e femijes.
Ata lloj nuk mund ti quaj prinder.
E kemi dhe ne nje nga fisi i babit qe e rrembeu nusen ato vite sepse s donte i ati ksaj.
Perderisa kta u martuan u ben dhe me femij e po plaken bashk.
Budallalleku i mbeti babait te saj.
Megjithate un prap sdo ta lija familjen.
Sido qe te ish puna.
Un di qe perpara se te martohesha,im ate esht interesu jasht mase per tim shoq e kam biseduar me te si ta kisha shok.
Esht keshtu keshtu keshtu.
Je e sigurt qe do ta hedhesh ate hap?
Un thash po.
Ok tha sido qe te jete pune,ke mbeshtetjen time.
Prindi frikesohet per te ardhmen e femijes ndaj dhe kundershtojn ndonjehr.
Por duhet te ken me teper besim tek femijet qe kan rritur.

U
@Marsi une nuk do doja kurre qe per hir te gjysherve babi dhe mami im te ndahen!
@HIM gjithmone ka probleme,por dhe nje djale 30 vjec qe nuk mbane dot veten dhe ska as shtepi e asgje, do mbaje familjen, e pamundur?
Mirmengjesi ? all ?
Une nuk po hyj ne raste specifike se ka te ndryshme.
Mgjth dhe nese ti do nje djale qe smban dot veten, se pranoj dot qe familje jote te te mohoje si vajze.
Pastaj nje nene me dy femije,te thote burre gjej kur te dua,me duket cik e tepert.

Prindi do gjithmon te miren dhe lumturine e femijes.
Ata lloj nuk mund ti quaj prinder.
E kemi dhe ne nje nga fisi i babit qe e rrembeu nusen ato vite sepse s donte i ati ksaj.
Perderisa kta u martuan u ben dhe me femij e po plaken bashk.
Budallalleku i mbeti babait te saj.
Megjithate un prap sdo ta lija familjen.
Sido qe te ish puna.
Un di qe perpara se te martohesha,im ate esht interesu jasht mase per tim shoq e kam biseduar me te si ta kisha shok.
Esht keshtu keshtu keshtu.
Je e sigurt qe do ta hedhesh ate hap?
Un thash po.
Ok tha sido qe te jete pune,ke mbeshtetjen time.
Prindi frikesohet per te ardhmen e femijes ndaj dhe kundershtojn ndonjehr.
Por duhet te ken me teper besim tek femijet qe kan rritur.
Pikerisht,prindi do gjithmone me te miren per femijen dhe ka te drejte e detyre ta keshilloje,po nuk mundet kurrsesi ta mohoje.
Une smund te heq dore nga ajo qe mendoj se eshte e duhura,sepse familja ime e do nusen çame per shembull.Apo kur behet ai mhb shkolles qe ta hap barkun fare.Pa e dit ca njerii eshte direkt "duhet te kete shkolle te larte."A thu ti prinderit tane te gjithe doktora shkencash,jo qe i kane rene kazmes e lopates neper ferma e kooperativa.

Më pëlqen shum tema pasi është një problem që akoma egzsiton fatkeqisht.
Fatmirsisht familja ime e di se nuk do më bënte të zgjidhja mes personit që dua dhe familjes pasi ato gjithmonë më kan thënë dhe i thonë që mjafton që ju të jeni mirë dhe të lumtur,nëse ti e do dhe nuk e kemi problem qoft katolik apo e kundērta pasi të gjithë njerz të zotit jemi..
Gjithashtu nuk jan shumë ndoshta se të jetosh me atë që do duhet të ndjeksh traditat e budalliqe kote.. E vetmja këshill që mama ime dhe babi ishte gjithmonë bëhu dikushi bëhu e zonja vetes dhe nuk.do.ja kesh nevojn askujt.
Unë kam shembullin tek një i afërm i imi që ishte me dikë tjeter dhe e fejuan me dikë tjeter poor i fejuari i asaj më falni por ishte aq budalla saqê ja ka thën nê sy se nuk të dua dhe nuk e kishte problem madje.dhe "vjherrit"ja ka.thënë se nuk e dua djalin tënd ..
Pastaj vendosi.të largohet me atë që do dhe pse familja nuk i kan folur për 8 vite tani flasin ??

Nënë e babë sgjen pa burrë e grua po.
Tipike e shqiptareve kjo..
Vetëm në Shqipëri ndodh ky fenomen pasi ne si popull jemi shumë të lidhur me familjen dhe për çdo gjë u marrim leje..
Më kujtohet vetja kur unë sapo kisha filluar të fitoja paksa" pavarsinë " u thoja prinderve
Po iki dhe jo ' a të iki"?
Dhe këtu fillonte debati, pse po thua po dal dhe a mund të dal...
Më pas u mësuan me apo pa pahir me mua...
Ajo çka dua të them është që ne vetë i mësojmë...
A ta marr këtë për burrë apo grua...?
Sigurisht që si përgjigje merr një JO rrufe...
Tjetra, mashkulli nuk e " braktis" familjen..dmth rrinë në një shtëpi ngusht e ngusht vetëm për hir të prinderve. E pse? Se se lënë ata që djali i tyre të shohë jetën me partneren që ka zgjedhur....
Tani, më thoni..çtë bëj unë?
Psh djali që dua , do jetë djalë i vetëm me prinder..ai si braktis ( kur them braktis e kam fjalën të fitojë pavarsinë e tij) dhe këtej më do mua dhe që unë si pranoj të jetoj në fshat apo bashkarisht me familjen e tij, ça të bëj?
Pra, ai vendoset para një zgjedhjeje...
Dhe zgjedhja e tij do ish fatale..i bie o unë o ata..
Dhe çfarë ndodh? Ndodh që për mos ta humbur, femra i bindet këtij mashkulli me motivin e fortë "dashuri"..
Po lumturia ku është në këtë mes?

Vetëm në Shqipëri ndodh ky fenomen pasi ne si popull jemi shumë të lidhur me familjen dhe për çdo gjë u marrim leje..
Më kujtohet vetja kur unë sapo kisha filluar të fitoja paksa" pavarsinë " u thoja prinderve
Tjetra, mashkulli nuk e " braktis" familjen..dmth rrinë në një shtëpi ngusht e ngusht vetëm për hir të prinderve. E pse? Se se lënë ata që djali i tyre të shohë jetën me partneren që ka zgjedhur....
Psh djali që dua , do jetë djalë i vetëm me prinder..ai si braktis ( kur them braktis e kam fjalën të fitojë pavarsinë e tij) dhe këtej më do mua dhe që unë si pranoj të jetoj në fshat apo bashkarisht me familjen e tij, ça të bëj?
Dhe çfarë ndodh? Ndodh që për mos ta humbur, femra i bindet këtij mashkulli me motivin e fortë "dashuri"..
Zgjidhja ideale do ishte qe ti dhe djali te jetonit bashke,dhe kjo squhet fare braktisje.
Zgjidhja tjeter eshte qe prinderit e djalit te vijne te jetojne atje ku do jeni ju,ske pse te jesh ti e detyruar te jetosh ne fshat.

Mirmengjesi ? all ?
Ai thot familjen për dashurine.
Jo njohje,askush sdo braktiste ata qe i ben koken per nje te saponjohur.
Behet fjal per dike qe ti mendon te krijosh familjen tende.
Teper teper e veshtir mendoj.por prap familjen e vleresoj teper.

U

Une nuk po hyj ne raste specifike se ka te ndryshme.
Mgjth dhe nese ti do nje djale qe smban dot veten, se pranoj dot qe familje jote te te mohoje si vajze.
Pastaj nje nene me dy femije,te thote burre gjej kur te dua,me duket cik e tepert.
E vertete eshte!
Prindërit nuk duan kurre ta shohin femijen te vuaj ne njeren apo tjetren menyre.
Mamin une e kam malesore nga dibra e kam vuajt shume prej rreptesise se saj, sa askush nuk mund ta besoj!
Por babi gjithmone me thote zgjidh e bisedojme per te miren tende.
E kjo me mjafton?

Marsi mos thuaj familjen e vleresoj teper,thuaj prinderit.Sapo pranove qe do prishje familjen TENDE per prinderit.

Nuk di te jap shpjegim me shume,sepse sot eshte e veshtire te rrezikosh, pasi djemte jane te papergjegjshem e prinderit japin dhe jeten per neve?
Por them se cdo gje me mirekuptim mund te rregullohet?

Marsi mos thuaj familjen e vleresoj teper,thuaj prinderit.Sapo pranove qe do prishje familjen TENDE per prinderit.
Un e di qe sdo jet kurr nevoja per dicka te tille.
Per prinderit dhe tashme babai se ai me ka mbet.
Shyqyr deshti zoti dhe kam njeri te mir perkrah.
Kur behesh prind vendin e par e ze femija.
Sigurisht me par do mendoj te miren e femijes tim,me pas prinderit e ne fund veten.
Keshtu jam e keto mend kam.

Sigurisht qe po .!
Do te thoja qe thjesht vjen momenti dhe duhet te krijosh vete nje familje keshtu eshte cikli i jetes

Shum dakort jam me ty deri aty ku the nuk e lënë por unë mendoj se të jetuarit me prindrit e djalit nuk është se djali është i varur nga familja aq më teper kur ai mund të jetë djal i vetm..
Pasi ato e kan rritur dhe unë kurr sinqerisht nuk do i kërkoja që të jetonim në vete e kuptoj se ka shum benefite dhe ke më shum hapsir ..
Ato prindër kan rritur me vështirësi ndoshta dhe e njoh unë pas 25 viteve supuzojm dhe ti kërkoj ktë asnjhër..
Pastaj besoj se gjërat bëhen të qarta që në fillm.ose gjat kohës që jeni bashk..
Ti e dije se ai jeton në fshat pasi të gjithë e dim se qyteti të ofron shum më shum mundësi por jo gjithmon janë mundësit por nuk do të.thotë gjithmon pavarsi të jetuarit me prindërit e atij pasi pavarsi çuaj kur ti nuk kërkon nga ato.
Ndoshta dhe gabohem.por ky është mendimi im.

Shum dakort jam me ty deri aty ku the nuk e lënë por unë mendoj se të jetuarit me prindrit e djalit nuk është se djali është i varur nga familja aq më teper kur ai mund të jetë djal i vetm..
Pasi ato e kan rritur dhe unë kurr sinqerisht nuk do i kërkoja që të jetonim në vete e kuptoj se ka shum benefite dhe ke më shum hapsir ..
Ato prindër kan rritur me vështirësi ndoshta dhe e njoh unë pas 25 viteve supuzojm dhe ti kërkoj ktë asnjhër..
Pastaj besoj se gjërat bëhen të qarta që në fillm.ose gjat kohës që jeni bashk..
Ti e dije se ai jeton në fshat pasi të gjithë e dim se qyteti të ofron shum më shum mundësi por jo gjithmon janë mundësit por nuk do të.thotë gjithmon pavarsi të jetuarit me prindërit e atij pasi pavarsi çuaj kur ti nuk kërkon nga ato.
Ndoshta dhe gabohem.por ky është mendimi im.
Po nqs do jesh ti vajz e vetme thu vall do vij ai te jetoj me prinderit e ty?

Un e di qe sdo jet kurr nevoja per dicka te tille.
Per prinderit dhe tashme babai se ai me ka mbet.
Shyqyr deshti zoti dhe kam njeri te mir perkrah.
Kur behesh prind vendin e par e ze femija.
Sigurisht me par do mendoj te miren e femijes tim,me pas prinderit e ne fund veten.
Keshtu jam e keto mend kam.
Ok ok une skam asgje kundra ksaj.
Ajo qe doja te thoja qe na komenti pare,eshte se familjet tona vazhdojne te kene shume probleme sidomos me paragjykimet.Une i flas tim eti per nje vajze ai mthote "kush re,goca atij bixhozxhiut?"
Po cke re se un do marr gocen jo baben ??‍♂️
Njera e ka te emen parukiere dhe per parukieret ska opinion te mire,njera e ka bane pijanec apo bixhozxhi,njera eshte fe tjeter,njera eshte nga nje fshat apo qytet qe sna pelqen,njera ska shkolle te larte.Duhet me prit te vdesin prinderit qe te martohesh ???

Ajo qe doja te thoja qe na komenti pare,eshte se familjet tona vazhdojne te kene shume probleme sidomos me paragjykimet.Une i flas tim eti per nje vajze ai mthote "kush re,goca atij bixhozxhiut?"
Njera e ka te emen parukiere dhe per parukieret ska opinion te mire,njera e ka bane pijanec apo bixhozxhi,njera eshte fe tjeter,njera eshte nga nje fshat apo qytet qe sna pelqen,njera ska shkolle te larte.Duhet me prit te vdesin prinderit qe te martohesh ???
Po i gjen nuse babit ?

E di,ndikohen nga opinioni me teper.
Pak me lart the qe nese ti do ishe djal i vetem dhe do jetoje me prinderit ne fshat dhe e dashura do te te kerkonte qe te jetoni vetem ne qytet ti nuk do ti lije prinderit pas ?

Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

• Wide/Narrow view

You can control a structure that you can use to use your theme wide or narrow.

Grid view forum list

You can control the layout of the forum list in a grid or ordinary listing style structure.

Picture grid mode

You can control the structure where you can open/close images in the grid forum list.

Close sidebar

You can get rid of the crowded view in the forum by closing the sidebar.

Fixed sidebar

You can make it more useful and easier to access by pinning the sidebar.

Close radius

You can use the radius at the corners of the blocks according to your taste by closing/opening it.

• Choose the color combination that reflects your taste
    Background images
    Color gradient backgrounds
Back