Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Chat Shqip

Chati më i madh Shqipëtar Takohu.com

Futu në Chat !

• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

Jo më chit-chat në çdo temë

sic u shpreh dhe @Thea nuk eshte e vertetuar mosha e saj e sakte lidhur me kronologjin e ngjarjes.
pa dashur te shpall luft tani fea e krishterimit dhe prifterinjet kane nje hije dhe nje historik te hershem dhe te perditshem me abuzimet e femijeve nen petkun e nje mashtrimi fetar,mos ta harrojme kete.
Aisha vetë në hadith thotë që ishte duke luajtur me kukulla.
Po e shkepus kete nga pergjitja e @daniel00

Ndaj asaj teorie ka argumente pro edhe kundër
Pastaj nuk është më e pastër feja katolike dhe e di shumë mirë edhe ti
Aisha e thotë vetë tre herë në tre hadithe të ndryshme që isha 6 vjeç në fejesë e 9 vjeç në martesë. Kurse njerëzit mundohen sot që 9 të interpretohet 18. Është një dëshirë e tyre por jo fakt. Argumentet me moshë madhorë kanë dalë vitet e fundit. Më parë askush nuk i vinte në dyshim hadithet mbi moshën.

Sahih Bukhari 5.234

Profeti m’u afrua kur isha një vajzë gjashtë vjeçare. Ne shkuam në Medina dhe qëndruam tek shtëpia e Bani-al-Harith bin Khazraj. Pastaj u sëmura dhe më ranë flokët.

Më vonë ( 3 vjet ) flokët m’u rritën përsëri dhe mamaja ime Um Ruman, erdhi tek unë, kur una isha duke luajtur në kolovajse me disa nga shoqet e mia. Ajo më thiri dhe unë shkova tek ajo, pa e ditur se ç’donte nga unë. Ajo më kapi prej dore dhe më bëri të qëndroja tek dera e shtëpisë. Mua më ishte marrë fryma, dhe kur frymëmarrja u normalizua, ajo mori pak ujë dhe përkoi fytyrën dhe kokën me të. Pastaj më futi në shtëpi. Në shtëpi pashë disa gra Ansari që thanë, “Urime, bekimet e Allah-ut dhe mbarësi.” Pastaj ajo më besoi mua me to dhe ato më përgatitën (për martesë). Pa pritur Apostulli Allahut erdhi tek unë në mesditë dhe mamaja ime më dorëzoi tek ai, në atë kohë unë isha nëntë vjeçe.

Burimi anglisht https://hadithcollection.com/sahihb...bukhari-volume-005-book-058-hadith-number-234

Aisha e thotë vetë tre herë në tre hadithe të ndryshme që isha 6 vjeç në fejesë e 9 vjeç në martesë. Kurse njerëzit mundohen sot që 9 të interpretohet 18. Është një dëshirë e tyre por jo fakt. Argumentet me moshë madhorë kanë dalë vitet e fundit. Më parë askush nuk i vinte në dyshim hadithet mbi moshën.

Sahih Bukhari 5.234

Profeti m’u afrua kur isha një vajzë gjashtë vjeçare. Ne shkuam në Medina dhe qëndruam tek shtëpia e Bani-al-Harith bin Khazraj. Pastaj u sëmura dhe më ranë flokët.

Më vonë ( 3 vjet ) flokët m’u rritën përsëri dhe mamaja ime Um Ruman, erdhi tek unë, kur una isha duke luajtur në kolovajse me disa nga shoqet e mia. Ajo më thiri dhe unë shkova tek ajo, pa e ditur se ç’donte nga unë. Ajo më kapi prej dore dhe më bëri të qëndroja tek dera e shtëpisë. Mua më ishte marrë fryma, dhe kur frymëmarrja u normalizua, ajo mori pak ujë dhe përkoi fytyrën dhe kokën me të. Pastaj më futi në shtëpi. Në shtëpi pashë disa gra Ansari që thanë, “Urime, bekimet e Allah-ut dhe mbarësi.” Pastaj ajo më besoi mua me to dhe ato më përgatitën (për martesë). Pa pritur Apostulli Allahut erdhi tek unë në mesditë dhe mamaja ime më dorëzoi tek ai, në atë kohë unë isha nëntë vjeçe.

Burimi anglisht https://hadithcollection.com/sahihb...bukhari-volume-005-book-058-hadith-number-234
Lexo Kuranin dhe kupton me shume

sa her jan manipuli nga vete njerezit kto dy tekste te shenjta , ju qofshi
hajt e gjejeni te verteten tani , smbaron kurre se secili ka verionin e vete

Lexo Kuranin dhe kupton me shume
Në kuran nuk flitet për moshën e Aishes.
Por shih çfarë flitet në Kuran dhe si mund të ma shpjegosh këtë ?

Kurani Surja 33 el Ahzab

51 O Profet! Ne të kemi lejuar gratë e tua të cilave ua ke dhënë dhuratën e martesës, si dhe ato që i zotëron ti, pra ato që Allahu t’i ka falur si pre të luftës, po kështu, bijat e xhaxhallarëve të tu, bijat e hallave të tua, bijat e dajave të tu, bijat e tezeve të tua, të cilat mërguan bashkë me ty, dhe grua besimtare nëse ajo dëshiron t’i dhurojë veten Profetit (dhe) nëse Profeti vendos të martohet me të; kjo është vetëm për ty, jo për besimtarët. Ne e dimë se çfarë kemi obliguar për ta në lidhje me gratë e tyre dhe me ato që ata zotërojnë si pre të luftës, që ti të mos kesh ndonjë ngushtim (duke menduar për ta). Allahu është shumë Falës, shumë Mëshirëbërës.

Mire e ke besoni ke te doni
un vete mendoj qe kta myslot pershembull , kan qef vajzat e vogla dhe e kan manipulu tekstin sikur ajo goca ishte e vogel lol
apo kristianet kan vra gjith ato njerez per ti mbajt te shtypur ne besim me zor dhe jan justifikuar duke ndryshu tekstin sipas qefit
manipulim gjithmone eshte bere me njerezimin , e ata vazhdojne e manipulohen dhe sot e ksaj dite se se dine te verteten qe eshte ndryshuar aq shume me mijra vjet...

Në kuran nuk flitet për moshën e Aishes.
Por shih çfarë flitet në Kuran dhe si mund të ma shpjegosh këtë ?

Kurani Surja 33 el Ahzab

51 O Profet! Ne të kemi lejuar gratë e tua të cilave ua ke dhënë dhuratën e martesës, si dhe ato që i zotëron ti, pra ato që Allahu t’i ka falur si pre të luftës, po kështu, bijat e xhaxhallarëve të tu, bijat e hallave të tua, bijat e dajave të tu, bijat e tezeve të tua, të cilat mërguan bashkë me ty, dhe grua besimtare nëse ajo dëshiron t’i dhurojë veten Profetit (dhe) nëse Profeti vendos të martohet me të; kjo është vetëm për ty, jo për besimtarët. Ne e dimë se çfarë kemi obliguar për ta në lidhje me gratë e tyre dhe me ato që ata zotërojnë si pre të luftës, që ti të mos kesh ndonjë ngushtim (duke menduar për ta). Allahu është shumë Falës, shumë Mëshirëbërës.
Nuk jam e kualifikuar për të shpjeguar Kuranin, ka dijetarë për këtë

Nuk jam e kualifikuar për të shpjeguar Kuranin, ka dijetarë për këtë
Unë kuptoj që poligamia është mëkat i rëndë para Zotit për këdo. Është tradhëti dhe shkatërrim i familjes ashtu siç e ka krijuar Zoti, me dashuri.

un vete mendoj qe kta myslot pershembull , kan qef vajzat e vogla dhe e kan manipulu tekstin sikur ajo goca ishte e vogel lol
apo kristianet kan vra gjith ato njerez per ti mbajt te shtypur ne besim me zor dhe jan justifikuar duke ndryshu tekstin sipas qefit
manipulim gjithmone eshte bere me njerezimin , e ata vazhdojne e manipulohen dhe sot e ksaj dite se se dine te verteten qe eshte ndryshuar aq shume me mijra vjet...
Eh sikur mos te ishte djegur bibloteka e aleksandris shumicen e pseve do ja kishim gjetur pergjigjen

Po nuk ka vargje të Biblës që flasin për të vrarë njerëz e për t'i mbajtur të shtypur në besim me zor. Nëse ti di, më cito ndonjë.

Këto janë vepra të fetarëve katolikë por edhe ortodoksë që kanë kryer krime dhe të krishterët sot i dënojnë.

Po nuk ka vargje të Biblës që flasin për të vrarë njerëz e për t'i mbajtur të shtypur në besim me zor. Nëse ti di, më cito ndonjë.

Këto janë vepra të fetarëve katolikë por edhe ortodoksë që kanë kryer krime dhe të krishterët sot i dënojnë.
E ka per kryqezatat

E ka per kryqezatat
Kryqëzatat kanë qenë për të mbrojtur Izraelin nga shkatërrimi i pushtuesve arabë. Shiko historinë e kryqëzatave dhe do vëresh që ishin për të mbrojtur e jo për të sulmuar arabët. Arabët ishin ata që sulmonin.

Kryqëzatat kanë qenë për të mbrojtur Izraelin nga shkatërrimi i pushtuesve arabë. Shiko historinë e kryqëzatave dhe do vëresh që ishin për të mbrojtur e jo për të sulmuar arabët. Arabët ishin ata që sulmonin.
Edhe hebrenj e krishter kan vrar

e pra , pse duhet te vriten njerezit per pune besimi ... kjo me ben cudi

e pra , pse duhet te vriten njerezit per pune besimi ... kjo me ben cudi
Per mbrotje nga ata qe sulmonin po hebrenjt e krishteret pse them e une.
Gjithsesi na duhet nje teolog ketu per ti folur kto tema me kaq volum,pavarsisht te gjithave une e ndjej qe i perkas fes krishtere sepse aty gjej paqe

Per mbrotje nga ata qe sulmonin po hebrenjt e krishteret pse them e une.
Gjithsesi na duhet nje teolog ketu per ti folur kto tema me kaq volum,pavarsisht te gjithave une e ndjej qe i perkas fes krishtere sepse aty gjej paqe
nese te gjithe do besonin vertete do kishte respekt e harmoni per te gjithe .

Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

• Wide/Narrow view

You can control a structure that you can use to use your theme wide or narrow.

Grid view forum list

You can control the layout of the forum list in a grid or ordinary listing style structure.

Picture grid mode

You can control the structure where you can open/close images in the grid forum list.

Close sidebar

You can get rid of the crowded view in the forum by closing the sidebar.

Fixed sidebar

You can make it more useful and easier to access by pinning the sidebar.

Close radius

You can use the radius at the corners of the blocks according to your taste by closing/opening it.

• Choose the color combination that reflects your taste
    Background images
    Color gradient backgrounds
Back