Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Chat Shqip

Chati më i madh Shqipëtar Takohu.com

Futu në Chat !

• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

Jo më chit-chat në çdo temë

Nuk ka gjë, nuk merremi me përqeshje të besimit të tjetrit por me respekt dhe me edukatë, me dashamirësi 🤗
Pse profeti Muhamed u martua me Aishen kur ajo ishte vetem 6 vjece? A nuk quhet kjo nje gje jo e moralshme sot? Madje denohet sot. Prandaj dhe andej nga iraku e siria ndodhe me ligje martesa e burrave 60 e ca kusur vjec me 8 vjece vajza,perderisa e ka ber nje njeri i shenjt pse mos ta bejn e ata

Pse profeti Muhamed u martua me Aishen kur ajo ishte vetem 6 vjece? A nuk quhet kjo nje gje jo e moralshme sot? Madje denohet sot. Prandaj dhe andej nga iraku e siria ndodhe me ligje martesa e burrave 60 e ca kusur vjec me 8 vjece vajza,perderisa e ka ber nje njeri i shenjt pse mos ta bejn e ata
U Fejua kur ishte 53 me vajzën e një shoku të tij, Aishën 6 vjeçare dhe konsumoi martesën kur Aisha mbushi 9 vjeç.
Kjo sipas haditheve sahih, të besueshme të fesë islame.
Thjesht po bëja ca saktësime se për mua kjo gjë është e paimagjinueshme. Për mua janë gjithmonë mëkate poligamia, edhe kur e kanë kryer njerëz të zgjedhur nga Zoti apo mbretër në Dhiatën e Vjetër, asnjëherë nuk ka qenë vullneti i Zotit për poligaminë. Zoti krijoi një Adam për një Evë.
Aq më shumë martesa me të mitura apo martesa me kushërira që në islam lejohet dhe e përshkruar edhe në Kuran.

U Fejua kur ishte 53 me vajzën e një shoku të tij, Aishën 6 vjeçare dhe konsumoi martesën kur Aisha mbushi 9 vjeç.
Kjo sipas haditheve sahih, të besueshme të fesë islame.
Thjesht po bëja ca saktësime se për mua kjo gjë është e paimagjinueshme. Për mua janë gjithmonë mëkate poligamia, edhe kur e kanë kryer njerëz të zgjedhur nga Zoti apo mbretër në Dhiatën e Vjetër, asnjëherë nuk ka qenë vullneti i Zotit për poligaminë. Zoti krijoi një Adam për një Evë.
Aq më shumë martesa me të mitura apo martesa me kushërira që në islam lejohet dhe e përshkruar edhe në Kuran.
E si mundet keshtu nje profet? Nejse une nuk gjykoj se tek e fundit kush jam une por thjesht kjo gje me duket e shemtuar.

E si mundet keshtu nje profet? Nejse une nuk gjykoj se tek e fundit kush jam une por thjesht kjo gje me duket e shemtuar.
Ndërgjegjia është ligji i shkruar i Zotit në zemrat e njerëzve. Secili të besojë sipas ndërgjegjies së tij. Unë jam lindur në familje me traditë myslimane dhe vetë zgjodha të besoj krishtërimin sipas ndërgjegjies sime dhe kundër të gjithëve që kam farefis.

Zoti e di më së miri
Megjithatë, disa studiues modernë argumentojnë se mosha e saj mund të ketë qenë më e madhe, bazuar në analiza historike dhe kronologjike të ngjarjeve. Ata sugjerojnë se ajo mund të ketë qenë në adoleshencë ose rreth 18 vjeç në kohën e martesës.

Mos harrojmë se edhe në Shqipëri fejesat ndodhnin që në djep.

Zoti e di më së miri
Megjithatë, disa studiues modernë argumentojnë se mosha e saj mund të ketë qenë më e madhe, bazuar në analiza historike dhe kronologjike të ngjarjeve. Ata sugjerojnë se ajo mund të ketë qenë në adoleshencë ose rreth 18 vjeç në kohën e martesës.
Po vetë studjuesit e fesë islame, ulemat, çfarë thonë ?
Ulemat dhe kudo në shkollat fetare në botën arabe e pranojnë si të vërtetë moshën e vogël të saj. Këta ulema/dijetarë të fesë mundohen të legalizojnë martesën me vajza 9 vjeçare edhe sot.
Versioni 18 vjeçar serviret në perëndim në mënyrë që ato që kanë ndodhur të jenë më të pranueshme.
Aisha vetë në hadith thotë që ishte duke luajtur me kukulla.
Ndaj është edhe tradita në ato vende arabe të martohen me vajza shumë të vogla.

Zoti e di më së miri

Po e di qe ne shqiperi akoma keshtu eshte dhe dihet qe nuk eshte gje e mire,por une them pse dicka e shenjt e lejon kete

Nuk eshte mire te behet krahesime te tilla,sepse kam dhe une nje "pse" per fen islame aman do merziten shumica
nuk eshte krahasim dhe nuk e shprehur prej meje bebushe
sigurisht qe ketu gjithsecili ka te drejten apsolute qe te konsumoj biseda mbi njohurit e veta dhe te "mbroj"ideologjin e vete dhe argumentoj gjithcka mbi to.

Fejesa është një lloj premtimi por nuk është konsumim i martesës. Të premtosh është tjetër gjë me kryerjen e akteve. Nuk është e njëjta gjë.

Fejesa është një lloj premtimi por nuk është konsumim i martesës. Të premtosh është tjetër gjë me kryerjen e akteve. Nuk është e njëjta gjë.
Ndaj asaj teorie ka argumente pro edhe kundër
Pastaj nuk është më e pastër feja katolike dhe e di shumë mirë edhe ti, nga persekutimet fetare te gjyqet e inkuizicionit

Po e di qe ne shqiperi akoma keshtu eshte dhe dihet qe nuk eshte gje e mire,por une them pse dicka e shenjt e lejon kete
Islami është produkt i një njeriu të vetëm. Muhamedit. Kush e kontrollonte Muhamedin. Kush e kritikonte atë ? Kush e vinte para përgjegjësisë se akteve që kryente ? Askush .

Ndaj besimi i krishterë është produkt i qindra njerëzve që Zoti përdori për të shkruar Biblën në 1500 vjet distancë kohore që nga fillimi e deri në mbarim të saj. Nuk ishte në dorën e një njeriu të vetëm kurrë.

sic u shpreh dhe @Thea nuk eshte e vertetuar mosha e saj e sakte lidhur me kronologjin e ngjarjes.
pa dashur te shpall luft tani fea e krishterimit dhe prifterinjet kane nje hije dhe nje historik te hershem dhe te perditshem me abuzimet e femijeve nen petkun e nje mashtrimi fetar,mos ta harrojme kete.

Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

• Wide/Narrow view

You can control a structure that you can use to use your theme wide or narrow.

Grid view forum list

You can control the layout of the forum list in a grid or ordinary listing style structure.

Picture grid mode

You can control the structure where you can open/close images in the grid forum list.

Close sidebar

You can get rid of the crowded view in the forum by closing the sidebar.

Fixed sidebar

You can make it more useful and easier to access by pinning the sidebar.

Close radius

You can use the radius at the corners of the blocks according to your taste by closing/opening it.

• Choose the color combination that reflects your taste
    Background images
    Color gradient backgrounds
Back