- Regjistruar më
- Maj 12, 2022
- Mesazhe
- 464
- Pëlqime
- 250
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.
Nuk eshte mire te behet krahesime te tilla,sepse kam dhe une nje "pse" per fen islame aman do merziten shumica
Nuk ka gjë, nuk merremi me përqeshje të besimit të tjetrit por me respekt dhe me edukatë, me dashamirësiNuk eshte mire te behet krahesime te tilla,sepse kam dhe une nje "pse" per fen islame aman do merziten shumica
Flm flm shumë
Pse profeti Muhamed u martua me Aishen kur ajo ishte vetem 6 vjece? A nuk quhet kjo nje gje jo e moralshme sot? Madje denohet sot. Prandaj dhe andej nga iraku e siria ndodhe me ligje martesa e burrave 60 e ca kusur vjec me 8 vjece vajza,perderisa e ka ber nje njeri i shenjt pse mos ta bejn e ataNuk ka gjë, nuk merremi me përqeshje të besimit të tjetrit por me respekt dhe me edukatë, me dashamirësi![]()
U Fejua kur ishte 53 me vajzën e një shoku të tij, Aishën 6 vjeçare dhe konsumoi martesën kur Aisha mbushi 9 vjeç.Pse profeti Muhamed u martua me Aishen kur ajo ishte vetem 6 vjece? A nuk quhet kjo nje gje jo e moralshme sot? Madje denohet sot. Prandaj dhe andej nga iraku e siria ndodhe me ligje martesa e burrave 60 e ca kusur vjec me 8 vjece vajza,perderisa e ka ber nje njeri i shenjt pse mos ta bejn e ata
E si mundet keshtu nje profet? Nejse une nuk gjykoj se tek e fundit kush jam une por thjesht kjo gje me duket e shemtuar.U Fejua kur ishte 53 me vajzën e një shoku të tij, Aishën 6 vjeçare dhe konsumoi martesën kur Aisha mbushi 9 vjeç.
Kjo sipas haditheve sahih, të besueshme të fesë islame.
Thjesht po bëja ca saktësime se për mua kjo gjë është e paimagjinueshme. Për mua janë gjithmonë mëkate poligamia, edhe kur e kanë kryer njerëz të zgjedhur nga Zoti apo mbretër në Dhiatën e Vjetër, asnjëherë nuk ka qenë vullneti i Zotit për poligaminë. Zoti krijoi një Adam për një Evë.
Aq më shumë martesa me të mitura apo martesa me kushërira që në islam lejohet dhe e përshkruar edhe në Kuran.
Ndërgjegjia është ligji i shkruar i Zotit në zemrat e njerëzve. Secili të besojë sipas ndërgjegjies së tij. Unë jam lindur në familje me traditë myslimane dhe vetë zgjodha të besoj krishtërimin sipas ndërgjegjies sime dhe kundër të gjithëve që kam farefis.E si mundet keshtu nje profet? Nejse une nuk gjykoj se tek e fundit kush jam une por thjesht kjo gje me duket e shemtuar.
E si mundet keshtu nje profet? Nejse une nuk gjykoj se tek e fundit kush jam une por thjesht kjo gje me duket e shemtuar.
Rracist!
Po vetë studjuesit e fesë islame, ulemat, çfarë thonë ?Zoti e di më së miri
Megjithatë, disa studiues modernë argumentojnë se mosha e saj mund të ketë qenë më e madhe, bazuar në analiza historike dhe kronologjike të ngjarjeve. Ata sugjerojnë se ajo mund të ketë qenë në adoleshencë ose rreth 18 vjeç në kohën e martesës.
kur kam qef me u zhdap me nanjo do hy ktu te kacafytem me tyPo ku je se na thave syte
Sben robi keshtu![]()
Mezi do pres te kap prej fytikur kam qef me u zhdap me nanjo do hy ktu te kacafytem me ty![]()
Po e di qe ne shqiperi akoma keshtu eshte dhe dihet qe nuk eshte gje e mire,por une them pse dicka e shenjt e lejon keteZoti e di më së miri
Megjithatë, disa studiues modernë argumentojnë se mosha e saj mund të ketë qenë më e madhe, bazuar në analiza historike dhe kronologjike të ngjarjeve. Ata sugjerojnë se ajo mund të ketë qenë në adoleshencë ose rreth 18 vjeç në kohën e martesës.
Mos harrojmë se edhe në Shqipëri fejesat ndodhnin që në djep.
nuk eshte krahasim dhe nuk e shprehur prej meje bebusheNuk eshte mire te behet krahesime te tilla,sepse kam dhe une nje "pse" per fen islame aman do merziten shumica
Fejesa është një lloj premtimi por nuk është konsumim i martesës. Të premtosh është tjetër gjë me kryerjen e akteve. Nuk është e njëjta gjë.Mos harrojmë se edhe në Shqipëri fejesat ndodhnin që në djep.
Ndaj asaj teorie ka argumente pro edhe kundërFejesa është një lloj premtimi por nuk është konsumim i martesës. Të premtosh është tjetër gjë me kryerjen e akteve. Nuk është e njëjta gjë.
Islami është produkt i një njeriu të vetëm. Muhamedit. Kush e kontrollonte Muhamedin. Kush e kritikonte atë ? Kush e vinte para përgjegjësisë se akteve që kryente ? Askush .Po e di qe ne shqiperi akoma keshtu eshte dhe dihet qe nuk eshte gje e mire,por une them pse dicka e shenjt e lejon kete
sic u shpreh dhe @Thea nuk eshte e vertetuar mosha e saj e sakte lidhur me kronologjin e ngjarjes.Pse profeti Muhamed u martua me Aishen kur ajo ishte vetem 6 vjece? A nuk quhet kjo nje gje jo e moralshme sot? Madje denohet sot. Prandaj dhe andej nga iraku e siria ndodhe me ligje martesa e burrave 60 e ca kusur vjec me 8 vjece vajza,perderisa e ka ber nje njeri i shenjt pse mos ta bejn e ata
You can control a structure that you can use to use your theme wide or narrow.
You can control the layout of the forum list in a grid or ordinary listing style structure.
You can control the structure where you can open/close images in the grid forum list.
You can get rid of the crowded view in the forum by closing the sidebar.
You can make it more useful and easier to access by pinning the sidebar.
You can use the radius at the corners of the blocks according to your taste by closing/opening it.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.