Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Chat Shqip

Chati më i madh Shqipëtar Takohu.com

Futu në Chat !

• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

Edukaten me te mire nga e mere njeriu,?

Karakteri i nje personi formohet deri ne moshen 7 vjece.
mund ta perpunosh deri ne moshen 15 vjece dhe kaq ???.
Por nqs nga mosha 0-7 vjec prinderit arrin ta edukojn dhe ti japin nje kultur te fort e nje besim te fort atehere ai do kete nje kultur dhe karkater te mire ?
Ketu ka nje familje me dy djem dhe babai ishte nje pijanec ordiner dhe njeri nga djemte mbaroi studimet dhe hapi nje biznes ndersa tjetri u be nje pijanec ordiner.
Ketu shoh une ndryshimin se njeriu duhet te jetë vetë pa të bëhet.
A nuk u rriten te dy nga kjo familje?
Pastaj ka perceptime te ndryshme besoj une,
Nese me lejon te komentoj, se ishte dhe perceptimi jot!

Ketu ka nje familje me dy djem dhe babai ishte nje pijanec ordiner dhe njeri nga djemte mbaroi studimet dhe hapi nje biznes ndersa tjetri u be nje pijanec ordiner.
Kjo eshte nje histori e bere nga njerzit per te motivuar njerzit nuk ja lidhje kjo me jeten reale !

Karakteri i nje personi formohet deri ne moshen 7 vjece.
mund ta perpunosh deri ne moshen 15 vjece dhe kaq ???.
Por nqs nga mosha 0-7 vjec prinderit arrin ta edukojn dhe ti japin nje kultur te fort e nje besim te fort atehere ai do kete nje kultur dhe karkater te mire ?
Po pra me at qe the ti baza familja taman pa shtu as I gja ma shum

E drejt ajo e femijes qe der ne 7 vjec.
Pastaj hyn rrethanat.
Dhe nuk esht per nje person tek tuk, por jan marre kampione ne shum shtete te botes ne baz te kulturave te ndryshme e rezultati ka qen i njejte.

Eshte nje histori qe e kam pare ketu, por megjithate ok!
Eshte si tip barsaleti dhe e persorin per motivim ! E ta them sepse bej seminare te ndryshe dhe e perdorin shpesh kete.
pastaj nuk flasim per 2-3% te njerzve qe kan probleme. Mund te jet familje perfekte por nje femi mund te behet veases serjal a ku ta di une. Per dicka qe mund te kete perjetuar nga nje shok ose ne shkoll.

Ka shum di edhe un qe babai I ka braktis duke bredh mbas budalliqeve e jan rrit vetem me nenen dy cuna e ato po sot kan mbaru shkoll I jan familjar taman

Familja,shkolla shoqëria
Gjithçka luan rol të rëndësishëm por rolin kryesor e ka familja,prindërit.
O me se jam dakord ne pergjithesi?
Ndersa ne vecanti them e jam e bindur, se e ka vete njeriu ne dore?

O me se jam dakord ne pergjithesi?
Ndersa ne vecanti them e jam e bindur, se e ka vete njeriu ne dore?
Qe nje njeri te vendos vete duhet te kete qe karakter e nje personalitet !
Dhe keto dy fjera i formon deri ne moshen 7 vjec ! Dhe rolin mryesor se si do e formoj ky njeri e ka familja

Qe nje njeri te vendos vete duhet te kete qe karakter e nje personalitet !
Dhe keto dy fjera i formon deri ne moshen 7 vjec ! Dhe rolin mryesor se si do e formoj ky njeri e ka familja
Ok!
Por ndodh dhe ndryshe, flas ne baze te atyre qe kam pare ketu ku jam rritur une.
Ku prinderit me shume se gjithcka tjeter vetem punojne!

"Fëmija asht pasqyr e prindërit."
E nisa me ktë
Fëmija edukaten 90% e merr nga familja, poor si.
Fëmijët jan emituesit tanë, mësojnē nga ne.
Çdo sjellje ton e marrin të mirqen, t'pranushme për shoqërinë.
Duke qen se jan shumë t'vegjul ato nuk din çfar asht e/pa pranueshme.

Pra nëse fëmija shikon nji prind që ngre zêrin, përdor gjuhë jo të mirë, pi, apo kthet shumë vonë gjitha këto i mēson nga familja si sjellje krejt normale.
Nëse nëna ngre zërin kur u flet fëmijëve atë edukat, po u jep.
Pra po i tregon se edhe ti ngreje zërin.
Kshu e mēson fëmija.

Poor si mëson dhe si rritet fëmija me frymen e punës, duke qen se ka fëmij që "pa i thën dikush " le t'themi rriten me ktë dëshiren për punë..

Atëhrë kur dy prindërit flasin për punën, dashurin, tolerancen; mirësjelljen jo vetm me fjalē por dhe me sjellje fëmija i merr.
Kur ka prindër model, ka dhe fëmij model!
?
Shoqëria ndikon pak , poor ndaj asht sh e rēndsishme që me kriju uren e komunikimit që në fëmijëri.

nga vetja normal
se ska nan qe te thot shko vraje dhunoje psh ni femer
ska bab qe thot shko mbyte kta kta e hyn kalbu ne burg

Ateher... e ndikuar nga shkrimet tuaja 100% jam dakort me @Ablla Njeriu eshte si te jet i formuar vete,luan nje rol familja por jo kryesorin.
@Noah Nuk e di cfare studimi ke bere,? Por brenda atij studimi duhet te ishin dhe rastet e personave te cilet kan pasur nje familje te rrenuar dhe kan dale femijet me studime dhe ekselent ne cdo aspekt ne jete.
Dhe eshte edhe opsioni tjeter i dy prinderve perfekt te cilet kan femije me edukaten 0 dhe problematike ne ekstrem.
Dikur ne vogelin time kam hasur nje rast te nje cifti qe ishin te dy me probleme serioze dhe rrinin vetem neper kosha por kishin nje vajze ekselente ne cdo aspekt, apo raste te tjera sic u permend dhe me larte familje te shkaterruara per shkak te pijes dhe femijet e vuajtur qe mundohen te jen e kunderta e ikones se keqe te paraqitur ne familje.
Formimi personal dhe pervoja ne rritje ben gjithmon te mundur krijimin e nje edukate sa me te mire ( mendoj un)

"Fëmija asht pasqyr e prindërit."
E nisa me ktë
Fëmija edukaten 90% e merr nga familja, poor si.
Fëmijët jan emituesit tanë, mësojnē nga ne.
Çdo sjellje ton e marrin të mirqen, t'pranushme për shoqërinë.
Duke qen se jan shumë t'vegjul ato nuk din çfar asht e/pa pranueshme.

Pra nëse fëmija shikon nji prind që ngre zêrin, përdor gjuhë jo të mirë, pi, apo kthet shumë vonë gjitha këto i mēson nga familja si sjellje krejt normale.
Nëse nëna ngre zërin kur u flet fëmijëve atë edukat, po u jep.
Pra po i tregon se edhe ti ngreje zërin.
Kshu e mēson fëmija.

Poor si mëson dhe si rritet fëmija me frymen e punës, duke qen se ka fëmij që "pa i thën dikush " le t'themi rriten me ktë dëshiren për punë..

Atëhrë kur dy prindërit flasin për punën, dashurin, tolerancen; mirësjelljen jo vetm me fjalē por dhe me sjellje fëmija i merr.
Kur ka prindër model, ka dhe fëmij model!
?
Shoqëria ndikon pak , poor ndaj asht sh e rēndsishme që me kriju uren e komunikimit që në fëmijëri.

Nuk jam dakort me k’te … megjithate ne Albania I ndrydhin femijet kshuqe per andej edhe qendron ne nje fare menyre …..por bien ne kontradite duke qene qe edhe 60-70% e familjeve andej kane prb ne familje ne pergjithesi.

Shkolla dhe edukimi eshte ajo qe te formon edukaten dhe te balancon .. te hap Dyert e jetes dhe se ardhmes ….. familja te meson ca gjera te vogla primare dhe natyrale.

Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

• Wide/Narrow view

You can control a structure that you can use to use your theme wide or narrow.

Grid view forum list

You can control the layout of the forum list in a grid or ordinary listing style structure.

Picture grid mode

You can control the structure where you can open/close images in the grid forum list.

Close sidebar

You can get rid of the crowded view in the forum by closing the sidebar.

Fixed sidebar

You can make it more useful and easier to access by pinning the sidebar.

Close radius

You can use the radius at the corners of the blocks according to your taste by closing/opening it.

• Choose the color combination that reflects your taste
    Background images
    Color gradient backgrounds
Back