Nuk jam dakort me k’te … megjithate ne Albania I ndrydhin femijet kshuqe per andej edhe qendron ne nje fare menyre …..por bien ne kontradite duke qene qe edhe 60-70% e familjeve andej kane prb ne familje ne pergjithesi.
Shkolla dhe edukimi eshte ajo qe te formon edukaten dhe te balancon .. te hap Dyert e jetes dhe se ardhmes ….. familja te meson ca gjera te vogla primare dhe natyrale.
Mendimi yt dhe sigurisht e respektoj.
Flasim për familje t'shëndetshme, familje model.
Familja ta mëson sjelljen qoft e mirë apo e keqe, siq e kam cituar.
Nëse unë si fmi shikoj që familja jeme flet me respekt ndaj njani tjetrit kshu kam me u sjell dhe unë.
Sa i përket shkollës , shkolla nuk ta jep edukaten as që bahet fjalë, ajo na jep formim për nji profesion t'caktum pra na rrit profesionlisht..
Nuk ka t'baj me "ndrydhjen" e fëmijës pra ne po flasim për fëmijërin moshen ku fmija e mson edukaten.
Qoft dhe 2 vjeç.
Tana i merr n'familje.
Po ta jap nji rast sh t'frsket.
Nji fëmij tek grupi imm, sh herë thot "idoit" fëmijvë tjer, dhe kur i them unë nuk duhet ta thuash sepse nuk asht fjalë që duhet me than, pra asht jo e mirë.
Edhe ai thot po, sepse babi jem e thot.
Babi jem më thot mua kshu.
"Ik mar idiot" fëmija asht 5 vjeç, ai as që e din se ça kuptimi ka , thjesht e thot se e ka msu nga familja.
Thot që jam njeri keq, që unë nuk baj asigja, që jam "korb" "qyq" që duhet me ngre zanin se mami jem ktë ban!
Se mami jem asht shtrig dhe që e ban me thika!
E di që nuk duhet me i than gjitha kto se asht shkelje etike pooor tykenese t'dhant tjera t'fmis nuk jan.
Po tregoj se sa ndikim ka familja tek fmit.