Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Chat Shqip

Chati më i madh Shqipëtar Takohu.com

Futu në Chat !

• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

Edukaten me te mire nga e mere njeriu,?

Edukata zanafillën e ka në familje, ku përforcohet rrugës nga shkolla( dituria dhe dija ) , puna dhe shoqëria që të rrethon...
Njerezit që takon në jetë të japin një lloj mësimi qoftë i mirë apo i keq...
Unë jam një njeri me edukatë por ndonjëherë bëhem kameleon..
Sillem në varësi të disa situatave që edhe pse nuk duhet e meritojnë!
Por kjo nuk më bën të paedukatë.

Nuk jam dakort me k’te … megjithate ne Albania I ndrydhin femijet kshuqe per andej edhe qendron ne nje fare menyre …..por bien ne kontradite duke qene qe edhe 60-70% e familjeve andej kane prb ne familje ne pergjithesi.

Shkolla dhe edukimi eshte ajo qe te formon edukaten dhe te balancon .. te hap Dyert e jetes dhe se ardhmes ….. familja te meson ca gjera te vogla primare dhe natyrale.
Mendimi yt dhe sigurisht e respektoj.
Flasim për familje t'shëndetshme, familje model.
Familja ta mëson sjelljen qoft e mirë apo e keqe, siq e kam cituar.
Nëse unë si fmi shikoj që familja jeme flet me respekt ndaj njani tjetrit kshu kam me u sjell dhe unë.
Sa i përket shkollës , shkolla nuk ta jep edukaten as që bahet fjalë, ajo na jep formim për nji profesion t'caktum pra na rrit profesionlisht..
Nuk ka t'baj me "ndrydhjen" e fëmijës pra ne po flasim për fëmijërin moshen ku fmija e mson edukaten.
Qoft dhe 2 vjeç.
Tana i merr n'familje.
Po ta jap nji rast sh t'frsket.
Nji fëmij tek grupi imm, sh herë thot "idoit" fëmijvë tjer, dhe kur i them unë nuk duhet ta thuash sepse nuk asht fjalë që duhet me than, pra asht jo e mirë.
Edhe ai thot po, sepse babi jem e thot.
Babi jem më thot mua kshu.

"Ik mar idiot" fëmija asht 5 vjeç, ai as që e din se ça kuptimi ka , thjesht e thot se e ka msu nga familja.
Thot që jam njeri keq, që unë nuk baj asigja, që jam "korb" "qyq" që duhet me ngre zanin se mami jem ktë ban!
Se mami jem asht shtrig dhe që e ban me thika!
E di që nuk duhet me i than gjitha kto se asht shkelje etike pooor tykenese t'dhant tjera t'fmis nuk jan.
Po tregoj se sa ndikim ka familja tek fmit.

nga vetja normal
se ska nan qe te thot shko vraje dhunoje psh ni femer
ska bab qe thot shko mbyte kta kta e hyn kalbu ne burg
Nuk ka normale, poor kur fmija e shikon babin duke pëdor dhun , dhunes ka mw u ba, me att frym rritet .
Se mendon se ka drejtë, duke par dhe prindin si dhunes.
I qendroj ktij mendim, se fmija asht emituesi ma i mir i joni.

Nuk ka normale, poor kur fmija e shikon babin duke pëdor dhun , dhunes ka mw u ba, me att frym rritet .
Se mendon se ka drejtë, duke par dhe prindin si dhunes.
I qendroj ktij mendim, se fmija asht emituesi ma i mir i joni.
po jo maj syn qa jan tu ba fmija dit sodit dmth krejt prind qashtu jan a
un njoh ni familje nan e bab jan tmerri botes ama dy fmit e tyne jan shembull
un per veti nuk menoj se asni prind ka qef me pa fmin ashtu si po bajn tashti

I bie qe askush mos ti flas femijeve drr sa te shkoi ne shkoll
Te bejn ca te den
Remuje, thyejne, shajne, mos pergjigjen, etj
**** te flasin edhe sic flasin te rriturit.
E pastaj e marim vesh mir sa e rrun ai per shkollen e msusit kur t shkoi n shkoll?‍♂️
Ne kopesht?

po jo maj syn qa jan tu ba fmija dit sodit dmth krejt prind qashtu jan a
un njoh ni familje nan e bab jan tmerri botes ama dy fmit e tyne jan shembull
un per veti nuk menoj se asni prind ka qef me pa fmin ashtu si po bajn tashti
Mirë.
Prandaj krijimi i familjes asht nji hap shumë i randsishem, duhet me ken gati në çdo aspekt.
Se sh e thjesht asht me kriju familje pooor sa gati janë, sa t'përgaditun si prind, nëse ne i flasim fmive me ton, dhe keq, kena me i ba fmi, t'rupshem, me vetbesim t'ult e shumë tjera..
Fmi qê nuk kan me mujt me fol në shoqni, shkoll etj.
Ka me pas vështirs shumë
Nēse prind i thot fëmijs, apo dhe familjarve më fal, faleminderit etj , mendon se fmija nuk i përdor??!
I bie qe askush mos ti flas femijeve drr sa te shkoi ne shkoll
Te bejn ca te den
Remuje, thyejne, shajne, mos pergjigjen, etj
**** te flasin edhe sic flasin te rriturit.
E pastaj e marim vesh mir sa e rrun ai per shkollen e msusit kur t shkoi n shkoll?‍♂️
Nuk asht nevoja me i fol , poor ti sillu mirë, vet si prind, banu model për to.
Thuj më fal, dhe faleminderit,banu ti model pêr to tregoj ti duke ndjek sjelljen tande.
?

Celsi kyc familja
Nese celsi kyc eshte familja dhe mbeshtetja e marre prej saj dhe formimi eshte i rregullt ateher vazhdimsija duhet te jete ne te njejtat nivele.

Dua te them nese nje familje eshte munduar teper per me te miren per femijet e saj ateher femijet duhet tja shperblejn mundin duke marre me te miren e mundshme,si mendon ti?

Modelet e sjelljes fitohen ne moshe te hershme! Qe atehere kur ne mendojme : he se eshte i vogel ska gje! Jo, disiplina fillon qe ne moshen 1 vjecare dhe kjo fjale nuk nenkupton “rregulla” strikte por me rutinen. Ngrenia, cfare dhe kur! Oraret e gjumit, kur luajme dhe pastrojme bashke vendin e lojes, kur ndosim pak e fshijme etj etj duke u rritur e duke shpjeguar me shume rreth shoqerise, miqesise, sjelljes ne shkolle, respektimi i hapesires personale te cdokujt etj!
Kam nje artikull shume interesant ne lidhje me kete teme qe do ta postoj ne ditet ne vazhdim:)

Nese celsi kyc eshte familja dhe mbeshtetja e marre prej saj dhe formimi eshte i rregullt ateher vazhdimsija duhet te jete ne te njejtat nivele.

Dua te them nese nje familje eshte munduar teper per me te miren per femijet e saj ateher femijet duhet tja shperblejn mundin duke marre me te miren e mundshme,si mendon ti?
Ehem😅

Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

• Wide/Narrow view

You can control a structure that you can use to use your theme wide or narrow.

Grid view forum list

You can control the layout of the forum list in a grid or ordinary listing style structure.

Picture grid mode

You can control the structure where you can open/close images in the grid forum list.

Close sidebar

You can get rid of the crowded view in the forum by closing the sidebar.

Fixed sidebar

You can make it more useful and easier to access by pinning the sidebar.

Close radius

You can use the radius at the corners of the blocks according to your taste by closing/opening it.

• Choose the color combination that reflects your taste
    Background images
    Color gradient backgrounds
Back