Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Chat Shqip

Chati më i madh Shqipëtar Takohu.com

Futu në Chat !

• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

Cila është femra më e vështirë për ta bërë për vete?

Askush nuk mund të krijojë brenda teje diçka nëse nuk është reflektimi personal. As brenda meje, përsëri jemi ne që zgjedhim se çfarë të mbajmë e çfarë të heqim tek vetja.
Bota shpirtërore është një vepër që kërkon shumë mund e vuajtje por në fund do të marrë formën e asaj që jemi, me gjithë pasiguritë dhe ndonjëherë me humbjen e rrugës.
Edhe unë kam patur zakonet dhe modelin e sjelljes që në familje dhe prindërit e mi kanë qenë të jashtëzakonshëm e deri në shenjtëri për mua, për këtë u jam mirënjohës gjithmonë.
E kuptoj se reflektimi personal është thelbësor për zhvillimin shpirtëror, por mendoj se ne shpesh nuk mund të shmangim ndikimet e jashtme, si shoqëria, rrethanat apo edhe familja, që formojnë sjelljet dhe zgjedhjet tona. Pavarësisht se kemi mundësinë të zgjedhim se çfarë të mbajmë dhe çfarë të heqim, ato zgjedhje shpesh vijnë pas një periudhe të gjatë pasigurie dhe ndikimi të jashtëm, të cilat mund të bëjnë që rruga jonë të duket më e paqartë

E kuptoj se reflektimi personal është thelbësor për zhvillimin shpirtëror, por mendoj se ne shpesh nuk mund të shmangim ndikimet e jashtme, si shoqëria, rrethanat apo edhe familja, që formojnë sjelljet dhe zgjedhjet tona. Pavarësisht se kemi mundësinë të zgjedhim se çfarë të mbajmë dhe çfarë të heqim, ato zgjedhje shpesh vijnë pas një periudhe të gjatë pasigurie dhe ndikimi të jashtëm, të cilat mund të bëjnë që rruga jonë të duket më e paqartë
pin raki ti?

Bie dakord me gjithçka që shprehe përveç frazës së fundit kur thua që ca gjëra janë të lindura e të pandryshueshme, kurse unë besoj që ka shpresë për këdo që ka zell të ndryshojë. Po flasim për njerëz normalë jo për të dënuar në burgje. Po edhe sikur të shihnim të burgosurit, meshkujt janë shumë më tepër të prirur drejt dhunës e vrasjeve sesa gratë. Popullsia e dënuar mashkullore është shumëfish nëse e krahason me atë femërore. I pashë shifrat tani, janë 21 meshkuj në burg për 1 femër.
Çfarë do të thotë kjo?
Kjo do te thote vetem qe ne shume fusha gjinite jane te ndryshme, por jo se femrat jane me te mira. Ti more nje shembull te keq, kurse une mund te te sjell shume shembuj te mire ku meshkujt kryesojne ne raport 20 me 1, por nuk po i sjell, per te mos hapur debate gjinore. Natyra (ose zoti) e di pse i ka bere keshtu. Nuk mund te themi se nje gjini eshte me e mire se tjetra, se s'ka kuptim, po mund te themi qe jane te ndryshme dhe plotesojne njera tjetren.

Per ndryshimin... ka vese si cigarja, alkooli, droga etj qe njerezit mund ta dine se jane te demshme, por s'i lene dot, se jane bere te varur prej tyre dhe s'e kane forcen per t'i lene. Kjo eshte ceshtje vullneti dhe eshte e ndryshueshme.

Per karakterin... ka njerez qe jane nevrike per shembull, s'e kontrollojne dot veten. Sado te perpiqen te permbahen, vjen nje moment ku gjaku u hipen ne koke dhe shperthejne. Keshtu jane te lindur ata dhe kjo ane e karakterit nuk me duket e ndryshueshme. Por ata nuk mendojne qe jane gabim. Ata mendojne se kane te drejte dhe reagimet e tyre jane te justifikuara, domethene perpiqen per mire dhe vene drejtesine ne vend. Kjo eshte ceshtje truri.

Per ndergjegjen... edhe ata qe bejne krime, vjedhje etj. nuk mendojne se bejne keq. Ata mendojne qe bota eshte e padrejte dhe vendosin drejtesi me menyren e tyre, i quajne zotesi dhe zgjuarsi keto menyra. Keshtu e kuptojne boten dhe jeten ata dhe kjo eshte ceshtje mendjeje. Mendja dhe inteligjenca jane te lindura, te trasheguara dhe ka shume pak hapesire qe keto te permiresohen dhe ndryshojne gjate jetes, prandaj them qe disa ane te karakterit (kupto mendjes) jane te pandryshueshme.

Paskeni fol shumee por jam e mendimit qe ska as femer te veshtire as mashkull te veshtire ..

Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

• Wide/Narrow view

You can control a structure that you can use to use your theme wide or narrow.

Grid view forum list

You can control the layout of the forum list in a grid or ordinary listing style structure.

Picture grid mode

You can control the structure where you can open/close images in the grid forum list.

Close sidebar

You can get rid of the crowded view in the forum by closing the sidebar.

Fixed sidebar

You can make it more useful and easier to access by pinning the sidebar.

Close radius

You can use the radius at the corners of the blocks according to your taste by closing/opening it.

• Choose the color combination that reflects your taste
    Background images
    Color gradient backgrounds
Back