Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Chat Shqip

Chati më i madh Shqipëtar Takohu.com

Futu në Chat !

• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

Cila është femra më e vështirë për ta bërë për vete?

Është e vërtetë! Për mua më shumë se arsimi është bota shpirtërore siç e thashë. Besimi në Zot. Asaj femre mund t'i besoj. Që ka frikë nga Zoti për gjithçka që bën. Kurse njerëzit ateistë më duken shumë të lëkundur kur thonë që nuk ka principe morale, që vijmë nga majmuni e jemi kafshë e që bëjnë filozofi me të mirën e të keqen dhe i fshijnë kufinjtë sa nuk dallohet më ku fillon e mira e ku fillon e keqja. Nuk janë të prerë!
Këtyre njerëzve unë zgjedh të mos i besoj.

Mjafton të shohësh çfarë ka njeriu më të shtrenjtë në zemër, për të kuptuar se me kë ke të bësh. Ky është parimi im për të njohur njerëzit, sipas thesarit të zemrës.

Ana intelektuale zhvillohet kur të dojë femra, por ndikon në mënyrë që të kesh një dialog të thellë dhe të kuptueshëm. Një njeri që ka studjuar shkencat humane është më tepër në gjendje që të kuptojë botën shpirtërore mendoj unë. Nuk e them si kusht por si një domosdoshmëri sepse mendoj që njerëzit duhet të jenë sa më të sinqertë në mënyrë që mos të ndihen të vetmuar në lidhje e të mos zhgënjehen nga zhvillimi mendor i femrës që kanë në krahë sepse atëherë nuk do ta donin atë veç për bukuri.
Për mua, morali dhe vlerat nuk varen vetëm nga feja, por edhe nga ndërgjegjja dhe zgjedhjet personale. Ka njerëz besimtarë me moral të lartë dhe po ashtu, ka njerëz që nuk janë fetarë, por jetojnë me ndershmëri dhe integritet. Në fund të fundit, rëndësi ka si jeton dhe si trajton të tjerët

Për mua, morali dhe vlerat nuk varen vetëm nga feja, por edhe nga ndërgjegjja dhe zgjedhjet personale. Ka njerëz besimtarë me moral të lartë dhe po ashtu, ka njerëz që nuk janë fetarë, por jetojnë me ndershmëri dhe integritet. Në fund të fundit, rëndësi ka si jeton dhe si trajton të tjerët
Sigurisht ka, por unë nuk di si t'i dalloj ata që nuk janë besimtarë se a janë të sinqertë apo hiqen si të moralshëm.
Sigurisht edhe tek besimtarët ka jashtëzakonisht shumë hipokrizi e ndaj përpiqem të shoh çfarë kanë më të çmuar, sepse besoj që janë sipas thesarit të zemrës, sipas asaj që vlerësojnë më shumë.
Në rastin e një të krishteri është Zoti.

Sigurisht ka, por unë nuk di si t'i dalloj ata që nuk janë besimtarë se a janë të sinqertë apo hiqen si të moralshëm.
Sigurisht edhe tek besimtarët ka jashtëzakonisht shumë hipokrizi e ndaj përpiqem të shoh çfarë kanë më të çmuar, sepse besoj që janë sipas thesarit të zemrës, sipas asaj që vlerësojnë më shumë.
Në rastin e një të krishteri është Zoti.
Pse e lidh çdo gjë me fenë??

Pse e lidh çdo gjë me fenë??
Po unë jam me mangësi nga vetja, mund të lëndoj e të zhgënjej aq sa mos ta njoh e mos ta dua veten, kurse besimi në Zot sjell pranimin e vetes veç në pastërti shpirtërore, më mban mos të bëhem i keq për askënd dhe të jem i qëndrueshëm në atë që jam. Kjo është mënyra që kam vendosur ekuilibrin tim.
Besoj që gjykimi i Zotit është i pagabueshëm e unë jam i gabueshëm. Kërkoj gjithmonë urtësi nga Zoti sipas Fjalës së tij, Biblës, për çdo fjalë që unë them e për çdo gjë që unë bëj.

Po unë jam me mangësi nga vetja, mund të lëndoj e të zhgënjej aq sa mos ta njoh e mos ta dua veten, kurse besimi në Zot sjell pranimin e vetes veç në pastërti shpirtërore, më mban mos të bëhem i keq për askënd dhe të jem i qëndrueshëm në atë që jam. Kjo është mënyra që kam vendosur ekuilibrin tim.
Besoj që gjykimi i Zotit është i pagabueshëm e unë jam i gabueshëm. Kërkoj gjithmonë urtësi nga Zoti sipas Fjalës së tij, Biblës, për çdo fjalë që them e për çdo gjë që bëj.
Unë mendoj se jeta mund të shihet edhe përmes prizmit të arsyes, shkencës, kulturës apo përvojave personale, pa e lidhur gjithçka drejtpërdrejt me fenë

Unë mendoj se jeta mund të shihet edhe përmes prizmit të arsyes, shkencës, kulturës apo përvojave personale, pa e lidhur gjithçka drejtpërdrejt me fenë
Sigurisht! Besoj se është rast pas rasti, sipas njeriut, konkretisht unë i besoj vlerave të tua dhe mënyrën si e shikon jetën. Qëllimet e tua, fjalët e sjellja jote më janë dukur të sinqerta e të pastra, pa kontradikta e pa hipokrizi e ndaj të kam vlerësuar shumë, e jo më kot për të të bërë qefin se lajka nuk i them askujt.

Sigurisht! Besoj se është sipas njeriut, konkretisht unë i besoj vlerësimit tënd dhe mënyrën si e shikon jetën. Qëllimet e tua, fjalët e sjellja jote më janë dukur të sinqerta e të pastra, pa kontradikta e pa hipokrizi e ndaj të kam vlerësuar shumë, e jo më kot për të të bërë qefin se lajka nuk i them askujt.
Mendoj që je bazua edhe tek besimi, siç e ke cituar një herë

Mendoj që je bazua edhe tek besimi, siç e ke cituar një herë
Po mirë edhe besimi të ka dhënë shumë, ti vetë e ke thënë që ke pasur formim si besimtare katolike. Unë besoj se veç për mirë ka ndikuar.

Po mirë edhe besimi të ka dhënë shumë, ti vetë e ke thënë që ke pasur formim si besimtare katolike. Unë besoj se për mirë ka ndikuar

Jo aq shumë
Mendoj që edhe përvoja, arsimi, familja dhe reflektimi personal më kanë ndihmuar të ndërtoj botëkuptimin tim. Unë besoj se vlerat e një njeriu mund të formohen nga shumë faktorë, dhe ndonjëherë ato ndërthuren me njëra-tjetrën

Jo aq shumë
Mendoj që edhe përvoja, arsimi, familja dhe reflektimi personal më kanë ndihmuar të ndërtoj botëkuptimin tim. Unë besoj se vlerat e një njeriu mund të formohen nga shumë faktorë, dhe ndonjëherë ato ndërthuren me njëra-tjetrën
Askush nuk mund të krijojë brenda teje diçka nëse nuk është reflektimi personal. As brenda meje, përsëri jemi ne që zgjedhim se çfarë të mbajmë e çfarë të heqim tek vetja.
Bota shpirtërore është një vepër që kërkon shumë mund e vuajtje por në fund do të marrë formën e asaj që jemi, me gjithë pasiguritë dhe ndonjëherë me humbjen e rrugës.
Edhe unë kam patur zakonet dhe modelin e sjelljes që në familje dhe prindërit e mi kanë qenë të jashtëzakonshëm e deri në shenjtëri për mua, për këtë u jam mirënjohës gjithmonë.

Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

• Wide/Narrow view

You can control a structure that you can use to use your theme wide or narrow.

Grid view forum list

You can control the layout of the forum list in a grid or ordinary listing style structure.

Picture grid mode

You can control the structure where you can open/close images in the grid forum list.

Close sidebar

You can get rid of the crowded view in the forum by closing the sidebar.

Fixed sidebar

You can make it more useful and easier to access by pinning the sidebar.

Close radius

You can use the radius at the corners of the blocks according to your taste by closing/opening it.

• Choose the color combination that reflects your taste
    Background images
    Color gradient backgrounds
Back