Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Chat Shqip

Chati më i madh Shqipëtar Takohu.com

Futu në Chat !

• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

A duhen penguar studentët e pavaksinuar të hyjnë në mësim?

A duhen penguar studentët e pavaksinuar të hyjnë në mësim? Po

• Gjithsej votues
    15
Mire ateher le te themi qe kemi dy koncepte te ndryshme mbi ate qe quhet "detyrim".

Epo atehere ngelet qe te na sqarosh konceptin e zgjedhjes se lire … sipas teje ? meqe ky na qenka detyrimi . ?

Ma te kuptoj shume drejt, priderit e mi ishin nder te paret qe u vaksinuan ne femijet nuk donin ne fakt sepse sic e dim te gjithe eshte akoma eksperimentale.
Por fakti qe un nuk mund te shkoja ne pun me u be problem nuk fliteshe per gje tjeter, plus tamponi cdo 2 dit ma shpifi.
Epo duke qen mosh madhore vedosa dhe e bera dhe pse prinderit ishin kunder, dmth 3 femij ne te 3 duke ber tampon.
Imagjino koston se sa lek duhen cdo 2 dite familjes ton!
Por jo te gjithe kan informacionet e duhura dhe justifikojn faktin e detyrimit, jo cdo shtet ka te njejtat ligje.

Pale kur ata qe kane bere vaksinen te vihen kunder te shikojne shtrember, te kerkojne llogari..etj etj se pse se ke bere ?
E behet fjale dhe per njerez te afert apo te njohur.
Jane cmendur njerezit po ndahen nga njeri tjetri e po krijohet dhe nje lloj tensioni social. Vetem ne itali po i degjoj keto se di si do jete ne vende te tjera.

Pale kur ata qe kane bere vaksinen te vihen kunder te shikojne shtrember, te kerkojne llogari..etj etj se pse se ke bere ?
E behet fjale dhe per njerez te afert apo te njohur.
Jane cmendur njerezit po ndahen nga njeri tjetri e po krijohet dhe nje lloj tensioni social. Vetem ne itali po i degjoj keto se di si do jete ne vende te tjera.

Nuk eshte c’menduri kur mendon qe Italia ishte edhe epiqendra e virusit ne Europe dhe e qanim nepermjet ekranit … por eshte me te ardhur keq qe sa shpejt harrojne njerezit kur dalin nga k’to situata dhe I mbizoteron injoranca .

Epo atehere ngelet qe te na sqarosh konceptin e zgjedhjes se lire … sipas teje ? meqe ky na qenka detyrimi . ?

Zgjedhja e lire eshte kur nuk ndahet me "vdekje" njera zgjedhje nga tjetra.
Nese une te them ose zgjidh vaksinen ose ik vdis pa pune, pa leke pa gje ....ku eshte mundesia e zgjedhjes ketu? Mes vdekjes dhe vaksines ke do zgjedhin njerezit?
Po nese une ste detyroj me dhune force fizike si thua ti, po te le pa pune e ne pike te hallit me familje me femije a nuk eshte dhune? Dhuna dhe detyrimi nuk eshte vetem fizike...eshte dhume psikollogjike, dhune ekonomike ...ka shtrengime te ndryshme qe te dhunojne dhe te detyrojne te besh nje zgjedhje te caktuar.

Zgjedhja e lire eshte kur nuk ndahet me "vdekje" njera zgjedhje nga tjetra.
Nese une te them ose zgjidh vaksinen ose ik vdis pa pune, pa leke pa gje ....ku eshte mundesia e zgjedhjes ketu? Mes vdekjes dhe vaksines ke do zgjedhin njerezit?
Po nese une ste detyroj me dhune force fizike si thua ti, po te le pa pune e ne pike te hallit me familje me femije a nuk eshte dhune? Dhuna dhe detyrimi nuk eshte vetem fizike...eshte dhume psikollogjike, dhune ekonomike ...ka shtrengime te ndryshme qe te dhunojne dhe te detyrojne te besh nje zgjedhje te caktuar.

Im sorry por sikur Po flasim me nje ne kopesht here . ?

Ne Albania gjysma jane te papune qe 30 vjet … dhe cudi qe nuk kemi as vdekje masive per k’te arsye qe debaton ti . ?

Nuk eshte c’menduri kur mendon qe Italia ishte edhe epiqendra e virusit ne Europe dhe e qanim nepermjet ekranit … por eshte me te ardhur keq qe sa shpejt harrojne njerezit kur dalin nga k’to situata dhe I mbizoteron injoranca .

Une jam djale i ri e sdua ti di nese me ze covidi apo jo.
Mendoj se e kalova vete e sbera asnje vizite. Une per jeten time vendos vete.
Askush sme detyron mua te bej vaksine e te mbrohem nese une nuk dua.
Kush do e ben vete vaksinen dhe mbrohet per veten e vete. Ai qe ka frike ska pse te detyroje te tjeret por mjafton ta bej vete dhe eshte i mbrojtur. Te tjeret qe sduan kane marr persiper rrezikun me pergjegjesi te plote.
Ne fund te fundit mosvaksimi im nuk rrezikon te vaksinuarit. E nese keta te vaksinuar jane te mbrojtur ku eshte problemi ketu me te tjeret qe nuk duan?
E kupton sa absurde behet situata arrihet deri aty sa thone se duhet te vaksinohesh sepse nese nuk vaksinohesb rrezikon dhe te vaksinuarit. Ndersa ne te njejten kohe te vaksinuarit jane te mbrojtur pikerisht sepse per kete qellim vaksinohesh ??

Kupton ca loje pa.lidhje behet apo jo?

Im sorry por sikur Po flasim me nje ne kopesht here . ?

Ne Albania gjysma jane te papune qe 30 vjet … dhe cudi qe nuk kemi as vdekje masive per k’te arsye qe debaton ti . ?

Ne albania punojne me droge e me shume gjera po ju ne london apo ata ne itali si do ja bejne? Se spara punoni me keto gjera jeni te lidhur me sistemin ...keni jeten te lidhur me sistemin skeni ku shkoni.

@Poker ndjese I will come back 2our conversation later .. sa te mbaroj palestren.?

Nuk mbizoteron injoranca por fakti qe nje individ nuk mund te zgjidh cfar eshte me e mire per te.
Ok shteti thote nuk po te detyroj, por ka ber menyren dhe konstituzion dhe ligjet qe ti ndihesh ne nje kush te tille,.
Sic eshte ligji fundit nuk mund te punosh nese nuk je I vaksinuar.
Ti cfar e quan kete te lutem?

Ne albania punojne me droge e me shume gjera po ju ne london apo ata ne itali si do ja bejne? Se spara punoni me keto gjera jeni te lidhur me sistemin ...keni jeten te lidhur me sistemin skeni ku shkoni.

Ne k’tej shyqyr edukohemi dhe reduktojme friken/ paranojen/conspiracies . ?

I bejme qarte dallimet dmth . ?

Nuk mbizoteron injoranca por fakti qe nje individ nuk mund te zgjidh cfar eshte me e mire per te.
Ok shteti thote nuk po te detyroj, por ka ber menyren dhe konstituzion dhe ligjet qe ti ndihesh ne nje kush te tille,.
Sic eshte ligji fundit nuk mund te punosh nese nuk je I vaksinuar.
Ti cfar e quan kete te lutem?

Moj cupe zgjedhjen e ke te lire si ti qe nuk beson ne te … packa qe me sa lexova me lart ti e paske bere vaksinen dhe akoma vazhdon te argumentosh pa lidhje .. apo te kam keqkuptuar une ? Si une qe ne baze te studimeve dhe shkences nuk me frikeson fakti qe kam bere vaksinen dhe kjo eshte / Ishte zgjedhja e ime
E lire ne baze te informacionit dhe gjendjes qe gjindemi…. Pra zgjedhjen individuale nuk ta ka hequr njeri sepse edhe nje here vaksina nuk eshte me ligj/detyrim .

Ndersa zgjedhja e lire ne k’te argumentin tend qe krijon edhe konflikt me veten tende dhe me interesat e tua personale … ngelet tek shko ne Shtepi dhe Fli gjume , edhe kjo tek zgjedhjet e lira hyn … so u got an option e ndryshe eshte detyrimi.

Ps… Me k’to qe shkruan me krijon bindjen qe ti nuk e kupton konceptin dhe demet qe ka shkaktuar dhe shkakton ne Teresi ky virus ne pergjithesi , duke rrezikuar edhe jeten e te tjereve …pervecse interesave te tua personale and this is called “ Selfish “ .

Moj cupe zgjedhjen e ke te lire si ti qe nuk beson ne te … packa qe me sa lexova me lart ti e paske bere vaksinen dhe akoma vazhdon te argumentosh pa lidhje .. apo te kam keqkuptuar une ? Si une qe ne baze te studimeve dhe shkences nuk me frikeson fakti qe kam bere vaksinen dhe kjo eshte / Ishte zgjedhja e ime
E lire ne baze te informacionit dhe gjendjes qe gjindemi…. Pra zgjedhjen individuale nuk ta ka hequr njeri sepse edhe nje here vaksina nuk eshte me ligj/detyrim .

Ndersa zgjedhja e lire ne k’te argumentin tend qe krijon edhe konflikt me veten tende dhe me interesat e tua personale … ngelet tek shko ne Shtepi dhe Fli gjume , edhe kjo tek zgjedhjet e lira hyn … so u got an option e ndryshe eshte detyrimi.

Ps… Me k’to qe shkruan me krijon bindjen qe ti nuk e kupton konceptin dhe demet qe ka shkaktuar dhe shkakton ne Teresi ky virus ne pergjithesi , duke rrezikuar edhe jeten e te tjereve …pervecse interesave te tua personale and this is called “ Selfish “ .
Per mua detyrim eshte perderisa un nuk kisha alternativ o duhet ta beja ose te beja tampon cdo 48h.
Dhe nuk ishte assolutamente zgjidhja me e mire se dhe tamponet perpos coston e vet por dhe po na plasin damaret e syve.
Nejse e konceptojm ndryshe, ndoshta UK i ka me te lehta rregullat se ketu.

Per mua detyrim eshte perderisa un nuk kisha alternativ o duhet ta beja ose te beja tampon cdo 48h.
Dhe nuk ishte assolutamente zgjidhja me e mire se dhe tamponet perpos coston e vet por dhe po na plasin damaret e syve.
Nejse e konceptojm ndryshe, ndoshta UK i ka me te lehta rregullat se ketu.

Edhe nje here alternativat po I shkruan edhe ti vete me doren tende …. Pra paske pasur plot zgjedhje te lira , por qe te paska vene perposhte xhepi dhe interesi i jot personal dhe k’tij nuk i thote njeri kollaj jo … jo . ?

Edhe Ne Uk nuk eshte me detyrim vaksina … ndersa instuticionet Kane vene rregullat e tyre sepse nuk marrin dot pergjegjesi e te rrezikojne jeten e te tjereve dhe as nuk jane ne gjendje qe te japin garanci…. Pra edhe tek puna e ime , na kane paralajmeruar qe nese nuk je i/e vaksinuar stay at home … sepse nuk mund te rrezikojme jeten e te tjereve ….por ka edhe pune mbare qe nuk kerkojne vaksina .

Ps… Perderisa u vaksinuan pa asnje prb prinderit dhe gjysherit tane … ne as qe duhet qe te shqetesohemi dhe duhet qe te bejme detyren tone ndaj tyre …. Qofte Edhe nese sakrifikojme shendetin tone , apo ( zgjedhjen tone te lire )….per to .

Edhe nje here alternativat po I shkruan edhe ti vete me doren tende …. Pra paske pasur plot zgjedhje te lira , por qe te paska vene perposhte xhepi dhe interesi i jot personal dhe k’tij nuk i thote njeri kollaj jo … jo . ?

Edhe Ne Uk nuk eshte me detyrim vaksina … ndersa instuticionet Kane vene rregullat e tyre sepse nuk marrin dot pergjegjesi e te rrezikojne jeten e te tjereve dhe as nuk jane ne gjendje qe te japin garanci…. Pra edhe tek puna e ime , na kane paralajmeruar qe nese nuk je i/e vaksinuar stay at home … sepse nuk mund te rrezikojme jeten e te tjereve ….por ka edhe pune mbare qe nuk kerkojne vaksina .

Ps… Perderisa u vaksinuan pa asnje prb prinderit dhe gjysherit tane … ne as qe duhet qe te shqetesohemi dhe duhet qe te bejme detyren tone ndaj tyre …. Qofte Edhe nese sakrifikojme shendetin tone , apo ( zgjedhjen tone te lire )….per to .
O Zana ne shqip po flasim e vesh spo merremi.
Ateher po te marr nje shembull kot giusto per te qen me te qarta.
Ateher zejm ekonomikisht ja dal te bej tampone cdo 2 dite, por nje famije e perber nga 4 antar qe te gjithe duhen vaksinuar qe frekuentojn ambiente qe e kan te detyrushme vaksinen ose tamponin.
Rroga ketu ku jetoj un per nje puntor te thjesht arrin diku tek 1.400€, imagjino tamponi rapido kushton 15€ kjo familje i duhen 60€ cdo 2 dite!
Si thua ti Zana nuk ndihet i detyruar ky te bej vaksinen ose te ler punen te izolet ne shtepi mos te siguroj dot te ardhurat e familjes ose te lej rrogen ne tampone.
Se duke qen sado te informuar te jemi askush nuk di cfar ka fut ne sistemin imunitar te tij!
Sepse per afia ketu ne Italia don 5 vjet te quaj te vlefshme nje vaksin, kurse kjo nuk ka asnje vit e gjysme qe ka dal.
Pra ne jemi kavie te sistemit dhe kundrejt deshires tone kemi ber te ashtuquajturen vaksine.

O Zana ne shqip po flasim e vesh spo merremi.
Ateher po te marr nje shembull kot giusto per te qen me te qarta.
Ateher zejm ekonomikisht ja dal te bej tampone cdo 2 dite, por nje famije e perber nga 4 antar qe te gjithe duhen vaksinuar qe frekuentojn ambiente qe e kan te detyrushme vaksinen ose tamponin.
Rroga ketu ku jetoj un per nje puntor te thjesht arrin diku tek 1.400€, imagjino tamponi rapido kushton 15€ kjo familje i duhen 60€ cdo 2 dite!
Si thua ti Zana nuk ndihet i detyruar ky te bej vaksinen ose te ler punen te izolet ne shtepi mos te siguroj dot te ardhurat e familjes ose te lej rrogen ne tampone.
Se duke qen sado te informuar te jemi askush nuk di cfar ka fut ne sistemin imunitar te tij!
Sepse per afia ketu ne Italia don 5 vjet te quaj te vlefshme nje vaksin, kurse kjo nuk ka asnje vit e gjysme qe ka dal.
Pra ne jemi kavie te sistemit dhe kundrejt deshires tone kemi ber te ashtuquajturen vaksine.

Pikerisht nga k’to budalleqe dhe justifikime qe nxirrni une mendoj qe do te Ishte me mire dhe me e drejte qe vaksina te behej me detyrim … sa ishim ne gjendje urgjente dhe te rende njerezit thonin qe Vetem te shpetojme koken dhe te dali nje vaksine sa me shpejt … ja doli vaksina dhe akoma nuk ju gjindet hesapi njerezve… edhe nje here per c’fare argumenton pa lidhje kur vaksinen e paske bere dhe je shendoshe e mire ?

Ps… Po per pluhurin dhe k’to ushqimet kalbesira qe i han c’do dite .. a shqetesohesh Valle kaq sa shqetesohesh per nje vaksine pa lidhje ku per 6 muaj te iken nga sistemi ?

Lexova komentet e juaja…..?

te gjithe ju keni te drejte pavarsisht kendveshtrimit…..

nderkohe me vijne ne menje batuta, histori, legjenda, mitologji, teologji, shkrime dhe

Histori…

qe njerzimi ne disa forma i ka perjetu kto fenomene (zbrit se te vrava hyp se te vrava) ne forma te ndryshme jo vetem nepermjet viruseve…

nje nder qellimet e ktij virusi ne shkalle botnore asht qe ju te merreni se kush ka te drejte …. jo Lena jo Prena …ne darke te dyja kishin shku ne krevat ??

nderkohe ….

qe ju polemizoni, zihi, frangjente te ndryshme (pa deshe me fol per konspiracion) kane perfitime Miliarda Dollare..

Une kam humb besimin te cdo lloj gjallese ne rruzullin toksore pervec atyre njerezve qe me japin dashni …

Them ishalla vijne kto anunaket …??

Ke shume te drejte ....duhen te jene te gjithe te vaksinuar sepse eshte Shpetim per te gjithe ...flas nga eksperienca ime qe kam kaluar covid ....dhe jo aq lehte
meriton te lexohet midis rreshtashtave ? per vaksinen them ?????????

Kto shkrime (foto) jane te skalitme ne gur se kush do te jete dhe si do jete e ardhmja e botes….dmth jane 10 rregullt qe si duhet te jete njerzimi,
Rregulli i pare me mbajt njerzimin nen 500 milion banore….

Kto qe shikojme e lexojne poshte e nalt ne rrjet jane tamam “e lagu se lagu”

4106B4E8-B734-4F67-B206-556C95128C6A.jpeg

Si mund t'i thuash jetes jo?!

Attachments

• Screenshot_20211025-094554_Chrome.jpg
    Screenshot_20211025-094554_Chrome.jpg
    167.1 KB · Shikuar: 3

Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

• Wide/Narrow view

You can control a structure that you can use to use your theme wide or narrow.

Grid view forum list

You can control the layout of the forum list in a grid or ordinary listing style structure.

Picture grid mode

You can control the structure where you can open/close images in the grid forum list.

Close sidebar

You can get rid of the crowded view in the forum by closing the sidebar.

Fixed sidebar

You can make it more useful and easier to access by pinning the sidebar.

Close radius

You can use the radius at the corners of the blocks according to your taste by closing/opening it.

• Choose the color combination that reflects your taste
    Background images
    Color gradient backgrounds
Back