Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.
Unë besoj atë çfarë mëson Bibla! Është e vërtetë që e liga ka fuqi të bëjë vepra dhe të ketë pushtet, por kjo ndodh me njerëzit që i kanë dhënë besim atyre ritualeve apo bestytnive.
Fuqia demoniake për të bërë vepra është e kufizuar nga Fuqia e Zotit që është absolute! Ndaj bestytnive u qëndroj larg se e bazojnë pushtetin e tyre mbi demonë e jo mbi Zotin. Zoti në Bibël nuk është kapriçoz që çfarë bën sot nuk bën nesër dhe të jetë i paqëndrueshëm në gjërat që bën.
Zoti kurrë nuk del kundër Natyrës së Tij që është i dashur, një Atë i përkujdesur për fëmijët e tij për të cilët jep gjithçka! Pa kursyer u plotëson gjithçka që u nevojitet.
Si mendon ti për këtë që thashë?
Dituria vjen nga Fjala e Zotit , besimi vjen nga leximiAjo që thoni është një shprehje e fortë e besimit dhe vlerave tuaja fetare. Zoti është i përshkruar si i pafund, i gjithfuqishëm dhe i dashur, i cili ka pushtet mbi gjithçka dhe është i qëndrueshëm në veprimet dhe qëllimet e Tij. Besimi që Zoti nuk është kapriçoz dhe se ai është gjithmonë i dashur dhe përkujdesës për njerëzit, është një mesazh i fortë shprehur në Bibël, që ofron ngushëllim dhe shpresë për besimtarët.Gjithashtu, është e rëndësishme të theksohet se në shumë pjesë të Biblës flitet për fuqinë e së keqes dhe demonëve, por gjithmonë nënvizohet se kjo fuqi është e kufizuar dhe nuk mund të bëjë asgjë pa lejen e Zotit. Besimi në fuqinë e Zotit për të udhëhequr dhe mbrojtur besimtarët është një temë e rëndësishme që shpreh siguri dhe besim.Mendimi yt reflekton një qëndrim të thellë dhe të qëndrueshëm ndaj besimit dhe vlerave që të mbështesin në jetën e përditshme
Si mund të ruajmë një balancë mes besimit të fortë dhe shmangies së frikës nga e keqja?
Mendoj se është një mënyrë e bukur për të parë marrëdhënien me Zotin si një burim i pandërprerë drite dhe shprese pavarësisht tundimeve që na rrethojnëDituria vjen nga Fjala e Zotit , besimi vjen nga leximi
Ja disa vargje që flitet për ato që thashë më lart
Jakobit 1
16 Vëllezërit e mi të dashur, mos u mashtroni!
17 Çdo e mirë që na është dhënë dhe çdo dhuratë e përsosur vjen nga lart dhe zbret nga Ati i dritës qiellore. Perëndia nuk ndryshon dhe nuk lë hije ndryshimi.
18 Prej vullnetit të tij na dha jetë me anë të fjalës të së vërtetës, që ne të jemi fryti i parë i krijesave të tij.
Vargjet janë shpresëdhënëse në mënyrë që ne të lutemi dhe të ndjekim Zërin e Atit tonë të dashur e jo zërin e tundimit e të bestytnisë që na bën të dyshojmë tek Ai
13 Askush, kur tundohet, të mos thotë: «Jam tunduar nga Perëndia». Perëndia nuk tundohet nga e keqja dhe nuk tundon askënd.
14 Secili tundohet nga lakmia e vet, që e josh dhe e mashtron.
15 Kur lakmia mbarset, pjell mëkatin, ndërsa mëkati që kryhet sjell vdekjen.
Pra asnjëri nuk mund të vërë përgjegjësinë tek Zoti për zgjedhjet e tij të këqija sepse Zoti pikërisht nuk do në asnjë rast që ne të zgjedhim të keqen.
Si mendon ti ?
Po unë nuk i druhem gjykimit të njerëzve se mundohem të jem gjykatës i rreptë i vetes por siç të kam thënë, do të kisha ndërruar degën e studimit, por prapë unë nuk e di ku mund të isha, kush mund të isha po ta kisha bërë diçka të tillë. Ndaj nuk mund të jem i prerë se çdo vendim sjell pasoja por me art klasik e letërsi nuk u bë kush i pasur kështu që çfarëdo që bëj nuk dua të vdes shpirtërisht.Mendoj se është një mënyrë e bukur për të parë marrëdhënien me Zotin si një burim i pandërprerë drite dhe shprese pavarësisht tundimeve që na rrethojnë
Çfarë do të bëje ndryshe në jetën tënde nëse do të dije që askush nuk të gjykon?
Po, ndonjëherë është e vështirë të gjej fjalët për të shprehur plotësisht ndjenjat që përjetoj sepse disa emocione janë kaq të thella dhe të ndërlikuara sa që shpesh ndihem e pafuqishme për ti përkufizuar. Ka raste kur ndjenjat janë aq të forta ose intime sa fjalët nuk mund ti kap plotësishtPo unë nuk i druhem gjykimit të njerëzve se mundohem të jem gjykatës i rreptë i vetes por siç të kam thënë, do të kisha ndërruar degën e studimit, por prapë unë nuk e di ku mund të isha, kush mund të isha po ta kisha bërë diçka të tillë. Ndaj nuk mund të jem i prerë se çdo vendim sjell pasoja por me art klasik e letërsi nuk u bë kush i pasur kështu që çfarëdo që bëj nuk dua të vdes shpirtërisht.
A ndjehesh ndonjëherë se të mungojnë fjalët për të mbajtur gjithë ndjenjat që përjeton ?
You can control a structure that you can use to use your theme wide or narrow.
You can control the layout of the forum list in a grid or ordinary listing style structure.
You can control the structure where you can open/close images in the grid forum list.
You can get rid of the crowded view in the forum by closing the sidebar.
You can make it more useful and easier to access by pinning the sidebar.
You can use the radius at the corners of the blocks according to your taste by closing/opening it.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.