U ula nga ana e fajtorëve vetëm se nuk kishte ngelur më vend tjetër ku të rrije.
E megjithatë, askush nuk ishte në vendin që i takonte.
Prej aty pashë kllounët të ulur në vendin e mbretit, mendjemadhësia e ulur në vendin e përulësisë dhe ndjeshmëria e ulur në vend të çfarëdoshëm.
Njerëzit e ndieshëm ishin të kënaqur që zinin atë vend, shpresonin se do të ndienin shumë më pak ose të mos ndienin asgjë. Për të mos ndierë më shpirtin e drobitur, zemrën që rrihte si e çmendur dhe mendjen që torturohej për ato gjëra që të tjerët as që i vinin re.
Njerëzit e pandieshëm hiqeshin si të ndjeshëm megjithëse nuk e njihnin thellësinë që jep dhimbja.
Të gjithë rrinim të ulur duke pritur, të gjithë e dinin se zinin vende që nuk përkonin me të vërtetën.
Oratorët flisnin megjithëse nuk njihnin domethënien e fjalëve që thonin.
Kush kapej pas formës e pas yçklave e mbante veten si njeri të lirë, megjithëse qëndronte brenda kafazit të përfytyrimeve dhe paragjykimeve, i rrënjosur në anën që kishte marrë.
Kush donte dikë, thoshte se nuk dashuronte, nga frika se humbte dashurinë dhe ai që nuk donte njeri, betohej për dashurinë e përjetshme.
Kush tradhëtonte mohonte dhe nga ana tjetër kthehej duke vazhduar të ulërasë.
Sepse tradhëtarët dhe gënjeshtarët sa më shumë ulërasin aq më shumë duan të kenë të drejtë.
Heshtja është e njerëzve të fortë.
Uleshin hipokritët në vendin e njerëzve të sinqertë dhe me dorën në kraharor betoheshin sa nga njëra anë në tjetrën, duke tjerrur realitetin, ndërsa të sinqertët të ulur mes hipokritëve çmendeshin nga vërtetësia dhe me sy të çakërdisur luteshin për mëshirë.
Atëherë mori fjalën Ndërgjegjia:
"Vendi që zë është brenda zemrës tënde, aty gjeje veten, pranohu dhe çfarëdo vendi të të japin të tjerët, gjej qetësinë.
E nuk ka rëndësi kush do të jesh për të tjerët, por kush do të jesh për veten."
Vetëm ti e di vlerën e zemrës tënde, ta trajtosh për atë që i takon dhe për përjetimin shpirtëror të saj."
Ata që ishin pa ndërgjegje qëndruan në këmbë, sepse gjetën difekte tek çdo vend e nuk kishin më ku të uleshin.
Badalamenti