Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Chat Shqip

Chati më i madh Shqipëtar Takohu.com

Futu në Chat !

• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

Ngase varet jetëgjatësia e një çifti?

Duke mos patur eksperince personale , po marr shembull prinderit qe kan nje raport te shkelqyer dhe pas kaq shume viteve bashk!
1- komunikimi, jan shume te hapur ulen shpjegohen,ballafaqohen.
2- sinqeriteti mes njeri-tjetrit
3-toleranca dhe rrespekti per kohen qe kaloj si individi singolar. Dhe mbi te gjitha dashuira qe ato kan si nje cift ne vitet me te bukura?

Po diskutojme per 3 pika qe jane te pranueshme nga te gjithe. Nuk po menjanojme ato qe jane kundra apo kane mendime te tjera.
Une i dhash 3 pikat e mia, ti ke mendon se jane?
Po ta shofesh prgj e hapesit te temes mbas komentit tend te pare thote "nuk jane ato me kryesoret" prandaj e thashe...nejse.
1.Komunikimi
2.Toleranca
3.Respekti (kji perfshin nje mal me gjera)

Duke mos patur eksperince personale , po marr shembull prinderit qe kan nje raport te shkelqyer dhe pas kaq shume viteve bashk!
1- komunikimi, jan shume te hapur ulen shpjegohen,ballafaqohen.
2- sinqeriteti mes njeri-tjetrit
3-toleranca dhe rrespekti per kohen qe kaloj si individi singolar. Dhe mbi te gjitha dashuira qe ato kan si nje cift ne vitet me te bukura?

Jane te pranushme te 3-ja pikat. Ajo qe nuk pranoj eshte se mungon dashuria. Pa ate nje marredhenie bashkeshortore do behej e varur pas "kontratave te lidhura"
E kuptoj se me kalimin e viteve ndjenjat mund te shuhen per te dy gjinite, por mendoj se A-ja duhet te jete patjeter dashuria.

Jane te pranushme te 3-ja pikat. Ajo qe nuk pranoj eshte se mungon dashuria. Pa ate nje marredhenie bashkeshortore do behej e varur pas "kontratave te lidhura"
E kuptoj se me kalimin e viteve ndjenjat mund te shuhen per te dy gjinite, por mendoj se A-ja duhet te jete patjeter dashuria.
Ajo eshte baza mendoj, pastaj pjesa tjeter e componenteve fondamentale qe e kompletoj. Sepse nese nuk eshte ajo ashtuquajtra dashuri tjerat jan thjesht sic e ke specifikuar ti “kontrate”

Dashuria eshte koncept shume i gjere deri ne abstrakt (sipas mendimit tim gjithmone)
Ne rregull ci sta ajo qe thua ti qe eshte e komplukuar si ndjej , specie ne ditet e sotme ku predominon arroganza, superioriteti etj
Por nuk mund te quhet nje lidhje nje mardhenjie nese mugon lenda principale. Domethen sic e shikoj un, poi jemi te lire ta shohim agumetojm sic na duket me e drejt dhe ne baze te eksperincave qe dikush kalon ne jete.

Kjo është arsyeja që e krijova postin në formë konkurimi. Konkluzionet në fund. Mendoj se do ishte interesante të dimë se si e shikojnë të rinjtë një marrëdhënie afatgjatë, që në fund të fundit do vijë dita që të marrin një vendim, por më parë duhet të dinë se si ta ndërtojnë. Mësimi bëhet përpara, në luftë nuk shkohet për të mësuar por për të luftuar.

Po ç’konkurs !? ?

Kjo teme eshte e kahershme. Shume studime bejne pergjegjes kryesor mashkullin dhe inteligjencen e tij emocionale.

Une besoj ne ate qe thashe, kimine dhe intelektin reciprok te nje çifti. Dhe ”luajta shah” me keto 2 argumente e nuk i mposhta dot.

Studim te mbare ! :p

Kini besim tek vlerësimi im, pasi eksperienca ime personale prej 7 vjet dashuri dhe 23 vjet martesë me të njëjtin person, mendoj se e justifikon në një farë mënyre rolin tim si "arbitër" i paanshëm.

Ky nuk eshte argument se ne jemi te ndryshem si individ. Ne menyre empirike eksperienca e dikujt mund te vleje por nuk mund te jete reference e as krahasim per dike tjeter.

Po ç’konkurs !? ?

Kjo teme eshte e kahershme. Shume studime bejne pergjegjes kryesor mashkullin dhe inteligjencen e tij emocionale.

Une besoj ne ate qe thashe, kimine dhe intelektin reciprok te nje çifti. Dhe ”luajta shah” me keto 2 argumente e nuk i mposhta dot.

Studim te mbare ! :p

Ky nuk eshte argument se ne jemi te ndryshem si individ. Ne menyre empirike eksperienca e dikujt mund te vleje por nuk mund te jete reference e as krahasim per dike tjeter.
Kete e kam lexuar dhe un qe eshte kategoria juaj pergjegjese, por thash mes vetes e vetes prit njeher se ndoshta do dukesh jerm ???

@HIM Do duhet te ndjesh per personin ne fjale, ndyshe nuk do ecte lidhja.
Ecen vlla ecen,nder shekuj jane bere lidhje qe skane pasur fare te benin me dashurine por me interesa te tjera.A do i quajme lidhje apo kontrara??
I quajme si te duam,por kane qene jetegjata.(edhe ne ditet qe jetojme)

Ecen vlla ecen,nder shekuj jane bere lidhje qe skane pasur fare te benin me dashurine por me interesa te tjera.A do i quajme lidhje apo kontrara??
I quajme si te duam,por kane qene jetegjata.(edhe ne ditet qe jetojme)
Jetegjata sepse kane qene kontrata te lidhura me interesat. Me pak fjale te imponuara dhe jo te mira. Sepse ka qene nje sakrificë qe ka ndrydhur e frustruar me shume ne brendesi, personat ne fjale

Arsyet janë të shumta, por tre janë më kryesoret dhe renditja e tyre duhet të respektohet nëse doni ta përjetësoni dashurinë tuaj.

1. -
  2. -
  3. -

Jepni tre përgjigje dhe renditini ato sipas rëndësisë që ju mendoni se janë në shërbim të dashurisë.
Unë do lexoj të gjitha mesazhet dhe do lajkoj përgjigjet më të mira. Kini besim tek vlerësimi im, pasi eksperienca ime personale prej 7 vjet dashuri dhe 23 vjet martesë me të njëjtin person, mendoj se e justifikon në një farë mënyre rolin tim si "arbitër" i paanshëm.

Mbas një muaji, ose edhe më përpara, nëse askush nuk ka dhëne përgjigjen e saktë, unë do ju jap përgjigjen time dhe argumentet e që e mbështesin atë.

Ndërkohë dikush mund të më bëjë ndonjë pyetje. Unë do u përgjigjem vetëm pyetjeve që do i konsideroj serioze, për të tjerat mos ti ngelet hatri askujt.

Ju uroj argëtim

Skerdilaid
(për ndonjë kurioz fotografia ime është e vërtetë, ajo është bërë kur mbusha 18 vjeç)
Me gjithe respektin per eksperiencen tuaj jetesore dhe vitet mbi shpatulla por me duhet te sqaroj/kuptoj dicka.
Ketu keni ardhur te impononi mendimet tuaja apo ti shkembeni ato me ne?
E para: thua nese nuk me jepni pergjigjen e sakte per nje muaj atehere do jua jap une. Njerezit kane perceptime,ide, botekuptime te ndryshme ne varesi te rruges qe kane shkelur ne jeten e tyre. Marredheniet midis qenieve njerezore kane ne esence te tyre ndjenjat. Edhe ndjenjat perjetohen ne menyra te ndryshme nga njerez te ndryshem. Nuk jane matematike qe ju te percaktoni pergjigjen e sakte apo te konsideroni pergjigjet e te tjereve si te gabuara. Ne nuk jemi "studente" dhe ju "profesori" qe te gjykoni dhe vleresoni pergjigjet tona, saktesine ose jo te tyren.
Tema eshte e korrekte, e kendeshme per diskutim shoqeror dhe e vleresoj qe juve e keni hapur. Ama nuk mund ti vendosni korniza te tilla ne momentin qe e servirni per diskutim.
Sa i takon eksperiences suaj, edhe pse e gjate ( une ju uroj shendet e mbaresi ne vazhdim ne familjen tuaj) perseri nuk mjafton per te percaktuar "pergjigjen e duhur" sepse ne fund te dites eshte thjeshte ajo qe ju keni kaluar, ajo qe ka qene e mire per ju, por nuk do te thote qe eshte per te gjithe.
Sa i takon temes se hyrjes ne Evrope mendoj se kur te japesh nje mendim per te qene, duhet minimalisht nje baze njohurish dhe dijesh per te kuptuar se cfare eshte Bashkimi Evropian, cili ka qene synimi ne fillimin e krijimit te tij, cfare fiton Shqiperia nese anetaresohet, cfare humb ajo, cfare perfitojne qytetaret, a shtohen ose jo mundesite w tyre etc etc. Njerezit flasin shume per Evropen por shume prej tyre nuk e kane te qarte se cfare benefitesh ose cfare kostosh sjelle ajo ekonomikisht, politikisht, nga ana sociale etj.
Per me teper eshte bere nje teme tejet e propaganduar nga shfaqet politike dhe mediatike te vendit, aq sa publikut ne mase iu duket e merziteshme. Dhe ndoshta edhe per kete fakt ska pasur impaktin e duhur as ne forum.
Bota eshte e bukur sepse eshte diverse , e larshmishme dhe me shume mundesi zgjedhje.
Paqe.

Duke verejt qe dekadat e fundit familja ne shkalle vendi ka pesuar nje lekundje,ku kete fenomen e shohim qe dyer prokurorish e gjyqtaresh ngelen plot,mendoj se ne nje fare forme familja shqiptare po gjendet perballe nje krize.
Arsyet jane tjera ku s'po i hyjme asaj tani.

Nuk di recetat e secilit,por mendoj qe duhet gjetur e shpikur ai celsi kopil gjate udhes se viteve,se perndryshe betejat jan fatale.

Dhuron respekt -por jo gjithmone meritohet.
Dhuron dashuri-por diku tjeter ka gjet me shume dashuri.

I jep.prioritet bisedave te hapura duke kerkuar te njejten gje-por nuk i pelqen me te flase haptazi.

Sipas shijes sime jetegjatesia varet nga kontributi i te dyve duke mos lene hapesire qe te vritet ajo qe na pelqen te dyve,por duke u perpjek ti gjej me shume ato elemente e t'u shtoj dozen . :)

Kam.pare çifte qe njera pale jepte respekt -e perballe kishin nje neveri totale ,qe thoja me vete
si eshte e mundur qe rrijne bashke?

Besoj se do kuptohet nga shumica ç'ka kam shkruar
se une vete me veshtiresi e kuptova. :P

kur jan vjerrat ne paqe cifti jeton per bukuri kur ziren vjerrat sikur zihen hienat hahaha

@Opium edhe se urrej ti jap t drejt e xshkrujti mir.
Sipas meje:
Te jesh njerzor me partnerin dmth mos t mungojn gjerat njerzore dmth respekti, presenza, dashurija, komunikimi...etj..
Kultura familjare
Objektiv jete t ngjashem

Ja dhe 1 version ?

1-dhuna psikologjike
2-frika nga pala tjeter
3-opinioni ...

Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

• Wide/Narrow view

You can control a structure that you can use to use your theme wide or narrow.

Grid view forum list

You can control the layout of the forum list in a grid or ordinary listing style structure.

Picture grid mode

You can control the structure where you can open/close images in the grid forum list.

Close sidebar

You can get rid of the crowded view in the forum by closing the sidebar.

Fixed sidebar

You can make it more useful and easier to access by pinning the sidebar.

Close radius

You can use the radius at the corners of the blocks according to your taste by closing/opening it.

• Choose the color combination that reflects your taste
    Background images
    Color gradient backgrounds
Back