Unë nuk e kam ofenduar fare Islamin. Madje Islamin nuk e pêrmenda fare.. Thjeshtë thash se në Arabi gratë i mbulojne me zort dhe jam kundêr që të mbulohen me zort. Nëse lexon librat e shkrimtares amerikane Jean Sasson ose Një mijê diej vezullues të Khaled Hosseinit do e kuptosh se nê Arabi i mbulojnè me zort. Jo në të gjitha vendet e Arabisë, por ka vende që mbulohen vajzat dhe gratë me zort.
Nêse lexon edhe librin Sikur tê isha djalê tê Haki Stêrmillit do e kuptosh se më parë edhe nê Shqipêri i kanê mbuluar vajzat me Zort. Dijen prej tek "Sikur tê isha djalê" e kanë mbuluar me zort sapo i kanê ardhur menstruacionet e para.
Per cilen Dije e ke fjalen?!!
Nqs thu pwr librin e Haki Stermillit.
Autori nxerr ne pah jeten e nji Dijes.
Ku ne fakt Dija e ka shkru ne form ditari. Dija tregon realietin ne jeten e përditshme të një familjeje të zakonshme shqiptare, ku ndihet edhe prapambetja e theksuar shoqërore, edhe pozita e e gruas ne familje.
Une se di per cilin liber e ke fjalen por nqs flasim per te njetin liber .
Dija nuk e mbulojne me zor biles nuk permndet mbulesa hiq shumeee pak ne pak fragmente.
Se Dija jeton ne nji familja ku fjala e babit ishte ligj edhe te shpia e burrit duhet ti bindej atij.
Se ky libri tregon fatin e femne.
Ajo ndryshe prej tjerave i del kunder menyres sw jetes.
E ligjeve patriarkale fillon e ik në shkoll me lexon per te zgjeruar kulturen nepemjet librave, me protesren për të mos u mbuluar me ferexhe e nuk mbulohet.
Ajo bjen ne dashuri me Shpwndin edhe madje krijojne dicka bashke e babi vet del kunder se den me martu me nji tjeter qe ka sh pozit edhe pse asht sh i madh.
E njwrka qe e keqtrajton.
Etj
Duhet ta kesh ngaterru me librin tjeter.
Une jam Malala.