Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Chat Shqip

Chati më i madh Shqipëtar Takohu.com

Futu në Chat !

• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

Alergji ndaj fesë!

Nuk eshte e thene ta pershkroj njeriu rrugen e qumshtit pertej galaksise tone qe te bindim veten nese ka apo jo jete tjera, sepse ka plot prova ktu ku jemi per specie jashtoksore qe e vizitojne rregullisht token, pamvarsisht se mbahen sekrete. Pastaj librat e fese jane kontradiktor dhe ne emer te tyre jane bere masakra kundra njerzimit, thua valle ky eshte vullneti zotit? Ke degjuar besoj per periudhen e kryqezatave sa te tmerrshme kane qene.

Edhe dicka tjeter, njeriu i pare flitet qe eshte shfaq para 300 mije viteve, ndersa civilizim kemi rreth 6500 vjet, pse pikerisht mesazhet e zotit nepermjet profeteve u percollen para 1300 viteve per besimtaret mysliman me Kuranin dhe para 3000 viteve me biblen per ata katolik? Mos valle jane libra te krijuara nga njeriu per te kontrrollu masat (njerzit)? ?
Milton mendoj se i je futur nje teme qe kerkon dije apsolute mbi te,un nuk jam kompetente per te te dhen detaje apo per diskutim te atill,perpos aq sa te shpreha me lart,por dhe ti me aq sa lexoj nuk je i duhuri pasi kjo eshte nje teme delikate ku kerkon dhe nje korrektesi ne te shprehur pasi mund te marri ngjyrime te gabuara nga nje fjal e gabuar.

Kte se kuptova mire:

Ne kuptimin qe ato qe shkrujti profeti Muhamed ne 20 vjet, sepse e filloi 40 vjec dhe e mbaroi kuranin 60 vjec, m'korigjo nese jam gabim, mund t'kemi devijime te nje % te vogel te citateve te ndryshme nga dora njeriut shekuj me vone duke anashkaluar origjinalin.

Mkupton?

Ne kuptimin qe ato qe shkrujti profeti Muhamed ne 20 vjet, sepse e filloi 40 vjec dhe e mbaroi kuranin 60 vjec, m'korigjo nese jam gabim, mund t'kemi devijime te nje % te vogel te citateve te ndryshme nga dora njeriut shekuj me vone duke anashkaluar origjinalin.

Mkupton?
Une jam i krishtere po nese ka liber qe nuk ka pesuar ndryshim ai eshte Kurani.

Mkupton?
Tani @Kresha eshte Prezent Besoj qe ka ma shum me dhen se sa une

Milton mendoj se i je futur nje teme qe kerkon dije apsolute mbi te,un nuk jam kompetente per te te dhen detaje apo per diskutim te atill,perpos aq sa te shpreha me lart,por dhe ti me aq sa lexoj nuk je i duhuri pasi kjo eshte nje teme delikate ku kerkon dhe nje korrektesi ne te shprehur pasi mund te marri ngjyrime te gabuara nga nje fjal e gabuar.

Mignonne, apsolut nuk jane as vete hoxhallaret me prifterinjte, ca thote njeri nuk thote tjetri, shpeshhere njeri patkoit e tjetri gozhdes i bine. Kjo eshte teme diskutimi dhe nese nuk diskutojme dot sepse skemi njohuri te mjaftueshme dhe sjemi apsolut apo sepse eshte delikate mbylleni fare me mire si teme. Por une mendoj kur diskutimet jane konstruktive edhe pse mund t'kemi gabime ne menyren sa dime, si mendojme dhe si artikulojme, nuk besoj ka vend te lendohet njeri.

Njerzve beni nje pyetje te thjeshte?
A mendoni se jemi vetem ne gjithe kte univers me qindra miliarda galaksi? Nese t'thone "jo nuk jemi vetem" atehere feja bie poshte sepse librat e fese nuk njohin jetë tjera ne univers pervec jetes n'toke.

Une mendoj qe atje pertej galaksise tone mund te kete jete per dhjetera qindra ndoshta mijera specie tjera neper planete dhe galaksi te ndryshme.

Megjithate une i respektoj t'gjithe ata qe besojne ne fe, pa dallim. Ashu sic besoj une ne jetë pertej rruges sone te qumshtit ashu ka dhe tjere qe nuk besojne ne jetë tjera pervec njerzve ne toke.

Fakti se fete nuk japin informacione per dicka qe ti sot "MENDON" apo shkenca mendon se ekziston, nuk eshte kurre argument se fete e kane gabim. Shkenca cdo gje qe e thote, mund te jete nje hipoteze. Pra sot konsiderohet e drejt, pas 100 viteve mund te del se ka qene gabim. Por nese flasim nga kendi fetar Islam, besimit t'cilit i takoje, atehere deri me tani cdo gje qe eshte cekur ne Kur'anin Famelarte, nuk ka ra asnjehere n'kundershtim me shkencen.
Krijimi i universit vertet eshte krijim i madh, dhe mund t'kete miliona galaktika tjera, por ajo cka dihet dhe mesohet ne fene tone eshte se ne kete bote jane vetem dy lloj krijesash, e ato jane njerezit dhe xhinnet.

Dakort biem, por diku frymezohen. Ne Kuran me korigjoni nese jam gabim flitet dhe per qafirat qe duhen t'u priten kokat? Qafiret jane te pafet apo jo?

Je duke bombarduar me pyetje, dhe keto pyetje qe ben, jane tema ne vete, qe nuk kuptohen me nje pergjigje te shkurter. Me e drejta eshte te lexosh se pari Kur'anin ne teresi vet, ose kaptinen ne teresi, e pastaj te merresh me komentimin e asaj kaptine, ngase nuk mund te kuptohet nje ajet/citat i Kur'anit nese ti e pret apo e ndane nga konteksti, sepse nderlidhen citatet njera me tjetren.

E kuptoj...
Dhe une mendoj qe nga librat origjinal mund t'kemi devijime rruges nga dora njeriut qe ndoshta nuk percjellin 100 mesazhet e perendise ne librat aktual.

Kur'ani si liber i shenjte hyjnor, tash e 14 shekuj nuk ka asnje ndryshim, as te vetmen germe. Mund te flasim deri ne mjes me argumente.

Mkupton?

E ke gabim. Profeti Muhammed nuk dinte shkrim e as lexim, dhe mosha kur profetet kane pranuar mesazhin hyjnor, tek te gjithe ka qene mbi dyzet vjet, perveq Isaut a.s. apo Jezusit.
Kur'ani apo periudha e shpalljes se Kur'anit zgjati 23 vite, pra nga 40 kur kishte Muhammedi a.s. deri ne 63, jo sic thua ti.

Po pra, kto jane demonet dhe engjejt qe librat flasin pa fund. Une e kam fjalen per krijesa jashtokesore te tipit reptilian, anunnak, ufo etj
Sipas fese islame, Allahu eshte Zot i boteve. Pra ka bote qe per ne jan te pa njohura dhe as kemi per t'i njohur. Nje gje eshte e sigurt qe nese ka gjallesa fizike siç kerkon ti te dish, me siguri qe edhe ato adhurojne Zotin sipas urdheresave te tyre, si çdo gje tjeter ne univers.
Dakort biem, por diku frymezohen. Ne Kuran me korigjoni nese jam gabim flitet dhe per qafirat qe duhen t'u priten kokat? Qafiret jane te pafet apo jo?
I ke hyre nje teme te thelle qe do te duhen te pakte nja dy vite studime qe te kuptosh pergjigjen dhe te aludosh per to. Po ta them pa te keq kete. Ndaj edhe "thash" qe nuk eshte teme per forum.
Edhe nqs nuk ka devijime direkt ne libra ka interpretime te ndryshme ne kohe te ndryshme.
Ne nuk kemi te njejtat halle si para 3000 apo 2400 vjetesh.
Deri me tani nuk ka dal kush te vertetoje qe Kurani ka pesuar devijime. Sa per hallet, po te njejtat kan mbet, thjesht jan lehtesuar pak kushtet per nje pjese te njerezve. Sa per interpretimet, ne islam nuk lejohet kurrkush ta interpretoje Kuranin perpos dijetareve per te cilen eshte dhene deshmia se jan te atill. Se dalin ca kunguj rruges dhe flasin marrzira, ketu skemi ç'te bejm. Kur dalin te marr njerzit duhet te vene dhe pak trurin e vete ne pune e mos te presin çdo gje gati.

Mignonne, apsolut nuk jane as vete hoxhallaret me prifterinjte, ca thote njeri nuk thote tjetri, shpeshhere njeri patkoit e tjetri gozhdes i bine. Kjo eshte teme diskutimi dhe nese nuk diskutojme dot sepse skemi njohuri te mjaftueshme dhe sjemi apsolut apo sepse eshte delikate mbylleni fare me mire si teme. Por une mendoj kur diskutimet jane konstruktive edhe pse mund t'kemi gabime ne menyren sa dime, si mendojme dhe si artikulojme, nuk besoj ka vend te lendohet njeri.
Mos keqkupto fjalet e mija por merri si keshill me teper, antari qe ka hapur temen ka pasur dieni dhe fliste me kompetenca,po te perseris qe keto jan tema delikate te cilat kerkojn siguri ne te shprehur jo hamendesi per dicka qe mund te jete pertej asaj qe ne kemi dituri shkencore apo vizuale.
Disa tema mund ti lexosh dhe te marresh njohuri prej tyre pa i prekur ne brendesi ose duke pyetur @Kresha -n prsh i cili do te japi nje informacion me te detajuar dhe pa hamendesime.
Te uroj nje mbremje te qet.

Sipas fese islame, Allahu eshte Zot i boteve. Pra ka bote qe per ne jan te pa njohura dhe as kemi per t'i njohur. Nje gje eshte e sigurt qe nese ka gjallesa fizike siç kerkon ti te dish, me siguri qe edhe ato adhurojne Zotin sipas urdheresave te tyre, si çdo gje tjeter ne univers.

I ke hyre nje teme te thelle qe do te duhen te pakte nja dy vite studime qe te kuptosh pergjigjen dhe te aludosh per to. Po ta them pa te keq kete. Ndaj edhe "thash" qe nuk eshte teme per forum.

Deri me tani nuk ka dal kush te vertetoje qe Kurani ka pesuar devijime. Sa per hallet, po te njejtat kan mbet, thjesht jan lehtesuar pak kushtet per nje pjese te njerezve. Sa per interpretimet, ne islam nuk lejohet kurrkush ta interpretoje Kuranin perpos dijetareve per te cilen eshte dhene deshmia se jan te atill. Se dalin ca kunguj rruges dhe flasin marrzira, ketu skemi ç'te bejm. Kur dalin te marr njerzit duhet te vene dhe pak trurin e vete ne pune e mos te presin çdo gje gati.
Epo besimtari i thjesht ka lidhje direkte me ato kungujt qe dalin rruges.

Epo besimtari i thjesht ka lidhje direkte me ato kungujt qe dalin rruges.
Çdo xhami e ka nje drejtues. Kur kan diçka per te sqaruar, te pyesin imamin dhe jo çdo kungull qe u dell rruges. U doli llapa hoxhallareve neper shqiperi duke u sqaruar njerezve po te njejten gje. Kaq pak tru duhet ta ken.
Keq eshte kur kthehen xhematlinjt ne kunguj? Fillojn japin fetva dhe duan te bejn daube pa ditur se si. Mos t'i hym ketyre gjerave tani.

Mos keqkupto fjalet e mija por merri si keshill me teper, antari qe ka hapur temen ka pasur dieni dhe fliste me kompetenca,po te perseris qe keto jan tema delikate te cilat kerkojn siguri ne te shprehur jo hamendesi per dicka qe mund te jete pertej asaj qe ne kemi dituri shkencore apo vizuale.
Disa tema mund ti lexosh dhe te marresh njohuri prej tyre pa i prekur ne brendesi ose duke pyetur @Kresha -n prsh i cili do te japi nje informacion me te detajuar dhe pa hamendesime.
Te uroj nje mbremje te qet.

Une sfola me hamendesime, por nejse terhiqem. T'pakten mbylleni si teme dhe mbajeni si vitrine per lexuesit nese nuk kerkoni diskutime.

Mbremje te kendshme gjithashtu.

Çdo xhami e ka nje drejtues. Kur kan diçka per te sqaruar, te pyesin imamin dhe jo çdo kungull qe u dell rruges. U doli llapa hoxhallareve neper shqiperi duke u sqaruar njerezve po te njejten gje. Kaq pak tru duhet ta ken.
Keq eshte kur kthehen xhematlinjt ne kunguj? Fillojn japin fetva dhe duan te bejn daube pa ditur se si. Mos t'i hym ketyre gjerave tani.
Shiko se kjo u kanalizua e gjitha drejt Islamit dhe skam shume deshire ta vazhdoj si diskutim.
Mgjth rrjetet sociale jane plot me lloj lloj imami qe flet cudira, qe percan njerezit etj etj.
Mgjth the dicka te bukur cik me siper ti, zoti i dalloi njerezit nga inteligjenca, aftesia per te menduar.
Duhet vene cik truri ne pune.

Shiko se kjo u kanalizua e gjitha drejt Islamit dhe skam shume deshire ta vazhdoj si diskutim.
Mgjth rrjetet sociale jane plot me lloj lloj imami qe flet cudira, qe percan njerezit etj etj.
Mgjth the dicka te bukur cik me siper ti, zoti i dalloi njerezit nga inteligjenca, aftesia per te menduar.
Duhet vene cik truri ne pune.
Nuk ishte ky qellimi por duke qen se nuk eshte se kam njohuri shume per fete e tjera, ceka vetem fene islame, ate qe di.

Shok! Desha te te bej nje pyetje qe nuk ka lidhje me kete koment tendin por me nje kuriozitet timin, gjithmone nese e di nje pergjigje. Kam degjuar nga disa te njohur qe jane konvertuar(thellesisht) ne Islam, qe nuk e festojne Vitin E Ri. Me ka ardh zor me i pyt. Tani jo se ka naj gje te keqe se secili e di vete cfare feste feston. Po une jam kurioz pse nuk e festojne Vitin e Ri, ka ndonje shpjegim? Flm

Shok! Desha te te bej nje pyetje qe nuk ka lidhje me kete koment tendin por me nje kuriozitet timin, gjithmone nese e di nje pergjigje. Kam degjuar nga disa te njohur qe jane konvertuar(thellesisht) ne Islam, qe nuk e festojne Vitin E Ri. Me ka ardh zor me i pyt. Tani jo se ka naj gje te keqe se secili e di vete cfare feste feston. Po une jam kurioz pse nuk e festojne Vitin e Ri, ka ndonje shpjegim? Flm
Po te jap une dy arsye qe ka dhene njeri nga kto kungujt qe permendi Sociali:

1 - Sepse muslimanet me demek duhet te ecin me kalendarin henor
2 - Sepse eshte feste "e atyne"

Me se mire din ta jap pergjigjen nje imam qe ka mbaruar shkollen per çeshtje fetare.

Do pak shpjegim te gjate.
Vetem dy festa lejohen ne islam, Bajram i madh dhe Bajram i vogel te cilat i perkushtohen adhurimit ndaj Zotit, Allahut.
Festat ne pergjithesi lidhen me rite pagane, festime dhe adhurime. Ne islam lejohet te adhurohet vetem Zoti dhe askush e asgje tjeter. Simbolika e vitit te ri eshte qe te sjell dhe te furnizoje me te mira per vitin e ardhshem. Pra shpresat varen te viti i ri. Sipas islamit, vetem Zoti eshte Furnizues dhe vetem te Zoti duhen mbajtur shpresat. Ne nje fare menyre, ketu behet "idhujtari" edhe pse eshte vetem si koncept gje qe eshte rreptesisht e ndaluar ne islam sepse idhujtaria te nxjerr nga feja. Çdo gje qe ka lidhje me paganizmin apo origjine ne paganizem eshte e ndaluar ne fete monoteiste, pra si ne krishterim ashtu edhe ne judaizem.
Mund t'i pyesesh edhe te njohurit e tu ose mund t'ia drejtosh si pyetje hoxhallareve psh. pas faljes se dites se xhuma pasi bejn dhe pyetje pergjigje pas faljes. Pyeti çfare te duash sepse nuk ka pyetje fyese nese do te dish diçka edhe nqs jan pyetje rreth gjerave intime. Jan cekur te gjitha fushat ne islam.

Po te jap une dy arsye qe ka dhene njeri nga kto kungujt qe permendi Sociali:

1 - Sepse muslimanet me demek duhet te ecin me kalendarin henor
2 - Sepse eshte feste "e atyne"
E keqkuptove kete punen e kungujve me duket?

Disa mir qe flasin po zdin se ca flasin.

Mos flisni dhe bazoheni nga ato qe jan anti islam ose duan ti gjejne difekte fese Islame sepse kot do lodheni sikur tkeni jete deri diten e gjykimit sepse si fe osht e persosur, ama ate cka e devijon personi sosht pergjegjese feja sepse ska njeri te persosur.
Lexoj qe thon feja osht politike, politika ste thot mbaj normat e jetes si njeri i devotshem dhe ste largon nga rruga e keqe.

Mund te flasim me dit me net me muaj e vite sepse feja ska nevoje per diskutime por jan njerzit qe shpikin te tilla gjona.

Po e bartë këtu atë çfarë ka thënë z. @NOUR në lidhje me fetë në një temë tjetër, dhe kush ka gatishmëri për diskutim se pse disa njerëz janë alergjikë ndaj feve në përgjithësi. Është kjo nga përvojat e hidhura, apo nga mos kuptimi i drejtë e mesazheve fetare? Sepse të krahasohet feja me drogë më e paktë që mund të them është brutale, dhe më beso kur po të them se po përpiqem të zgjedh fjalë sa më të buta.

Pse mendon se fetë janë më të dëmshme se droga? By the way se cili lloj i drogës se ka shumë...
Vllai po kerkon me ngul gozhd ne ron.
Shqiptari ka shum Fe.
Shqiptarine!
Mikun!
Dijen e Tolerancen!
Krishtin e Muhamedin!
Luftrat e pavarsine!
Etj etj
Mere nga Muhamedanet(Frasherit) e shprehjet e Jezuiteve. I shquari nder to Fishta.
Pra, mallkue njai bir Shqyptari,
qi këtë gjuhë të Perëndis’,
trashigim, që na la i Pari,
trashigim s’ia len ai fmis;

Kshu qe, zoti esht NJE!
Fete jan me qindra.
Ne qe shkrujt ktu ne main jemi Shqiptar.
E jo Shqiptar fjakprishur sic tha plaku i motshem(Ismail Qemali)
Mos ngaterrojm ceshtjen me thelbin!
Flasim nje gjuh e si gjuh qe ka shum kuptime e nrm interpretime, hera, heres ddhe mund te keqinterprerohet.

Vllai po kerkon me ngul gozhd ne ron.
Shqiptari ka shum Fe.
Shqiptarine!
Mikun!
Dijen e Tolerancen!
Krishtin e Muhamedin!
Luftrat e pavarsine!
Etj etj
Mere nga Muhamedanet(Frasherit) e shprehjet e Jezuiteve. I shquari nder to Fishta.
Pra, mallkue njai bir Shqyptari,
qi këtë gjuhë të Perëndis’,
trashigim, që na la i Pari,
trashigim s’ia len ai fmis;

Kshu qe, zoti esht NJE!
Fete jan me qindra.
Ne qe shkrujt ktu ne main jemi Shqiptar.
E jo Shqiptar fjakprishur sic tha plaku i motshem(Ismail Qemali)
Mos ngaterrojm ceshtjen me thelbin!
Flasim nje gjuh e si gjuh qe ka shum kuptime e nrm interpretime, hera, heres ddhe mund te keqinterprerohet.
Pepso un e di qe 1 fe kam fen Myslimone, dhe nenshtetsi shqiptare.
Se tjet sic thu ti cdo popull fene e vet atehere rrush e kumulla muhabeti.
Ene kosova thot atehere qe feja ime o kosova serbi feja ime o serbia
Jan disa gjona pa sens.
Ja ka fut cik porlles ai qe e ka thon
Se funja funit 1 cop poet ka qen ?

Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

• Wide/Narrow view

You can control a structure that you can use to use your theme wide or narrow.

Grid view forum list

You can control the layout of the forum list in a grid or ordinary listing style structure.

Picture grid mode

You can control the structure where you can open/close images in the grid forum list.

Close sidebar

You can get rid of the crowded view in the forum by closing the sidebar.

Fixed sidebar

You can make it more useful and easier to access by pinning the sidebar.

Close radius

You can use the radius at the corners of the blocks according to your taste by closing/opening it.

• Choose the color combination that reflects your taste
    Background images
    Color gradient backgrounds
Back