Njerzve beni nje pyetje te thjeshte?
A mendoni se jemi vetem ne gjithe kte univers me qindra miliarda galaksi? Nese t'thone "jo nuk jemi vetem" atehere feja bie poshte sepse librat e fese nuk njohin jetë tjera ne univers pervec jetes n'toke.
Une mendoj qe atje pertej galaksise tone mund te kete jete per dhjetera qindra ndoshta mijera specie tjera neper planete dhe galaksi te ndryshme.
Megjithate une i respektoj t'gjithe ata qe besojne ne fe, pa dallim. Ashu sic besoj une ne jetë pertej rruges sone te qumshtit ashu ka dhe tjere qe nuk besojne ne jetë tjera pervec njerzve ne toke.
Fakti se fete nuk japin informacione per dicka qe ti sot "MENDON" apo shkenca mendon se ekziston, nuk eshte kurre argument se fete e kane gabim. Shkenca cdo gje qe e thote, mund te jete nje hipoteze. Pra sot konsiderohet e drejt, pas 100 viteve mund te del se ka qene gabim. Por nese flasim nga kendi fetar Islam, besimit t'cilit i takoje, atehere deri me tani cdo gje qe eshte cekur ne Kur'anin Famelarte, nuk ka ra asnjehere n'kundershtim me shkencen.
Krijimi i universit vertet eshte krijim i madh, dhe mund t'kete miliona galaktika tjera, por ajo cka dihet dhe mesohet ne fene tone eshte se ne kete bote jane vetem dy lloj krijesash, e ato jane njerezit dhe xhinnet.
Dakort biem, por diku frymezohen. Ne Kuran me korigjoni nese jam gabim flitet dhe per qafirat qe duhen t'u priten kokat? Qafiret jane te pafet apo jo?
Je duke bombarduar me pyetje, dhe keto pyetje qe ben, jane tema ne vete, qe nuk kuptohen me nje pergjigje te shkurter. Me e drejta eshte te lexosh se pari Kur'anin ne teresi vet, ose kaptinen ne teresi, e pastaj te merresh me komentimin e asaj kaptine, ngase nuk mund te kuptohet nje ajet/citat i Kur'anit nese ti e pret apo e ndane nga konteksti, sepse nderlidhen citatet njera me tjetren.
E kuptoj...
Dhe une mendoj qe nga librat origjinal mund t'kemi devijime rruges nga dora njeriut qe ndoshta nuk percjellin 100 mesazhet e perendise ne librat aktual.
Kur'ani si liber i shenjte hyjnor, tash e 14 shekuj nuk ka asnje ndryshim, as te vetmen germe. Mund te flasim deri ne mjes me argumente.
Ne kuptimin qe ato qe shkrujti profeti Muhamed ne 20 vjet, sepse e filloi 40 vjec dhe e mbaroi kuranin 60 vjec, m'korigjo nese jam gabim, mund t'kemi devijime te nje % te vogel te citateve te ndryshme nga dora njeriut shekuj me vone duke anashkaluar origjinalin.
Mkupton?
E ke gabim. Profeti Muhammed nuk dinte shkrim e as lexim, dhe mosha kur profetet kane pranuar mesazhin hyjnor, tek te gjithe ka qene mbi dyzet vjet, perveq Isaut a.s. apo Jezusit.
Kur'ani apo periudha e shpalljes se Kur'anit zgjati 23 vite, pra nga 40 kur kishte Muhammedi a.s. deri ne 63, jo sic thua ti.