I quajtur “Papa” i kuzhinës franceze, Bocuse ndihmoi të tronditë botën e ushqimit në vitet 1970 me revolucionin “Nouvelle Cuisine” dhe krijoi idenë e kuzhinierit të famshëm.
‘Monsieur Paul ishte Franca. Papa i kuzhinës na ka lënë,” shkroi ministri i brendshëm Gerard Collomb, duke njoftuar vdekjen e kuzhinierit pas një beteje të gjatë me sëmundjen e Parkinsonit.
“Ai ishte një nga figurat më të mëdha të gastronomisë franceze, gjenerali Çarls de Gaulle i kuzhinës”, tha kritizieni francez i ushqimit Francois Simon, duke e krahasuar atë me shpëtimin e kohës së luftës në Francë dhe me udhëheqësin mbizotërues të pasluftës.
Kuzhinieri mjeshtër që kishte një grua dhe dy të dashura, vdiq në restorantin e tij./lajmifundit.al
Burimi:http://www.dailymail.co.uk/news/article-5291965/Pope-French-cooking-Paul-Bocuse-dies-aged-91.html