- Regjistruar më
- Mars 17, 2021
- Mesazhe
- 39,031
- Pëlqime
- 27,667
Kur ujku deshi t’ia mësonte të birit mësimet e jetës dhe artin e të jetuarit, e mori me vete te një tufë delesh. I tha:
Mësimi i këtij tregimi:
Rreziku më i madh nuk vjen gjithmonë nga armiku i dukshëm, por nga ai që sillet si mik, flet si ne, duket si ne, por në të vërtetë nuk është prej nesh.
Dhembjet më të mëdha shpesh i kemi përjetuar jo nga të huajt, por nga ata që i kemi menduar më të afërm.

Pastaj i tregoi bariun dhe i tha me zë serioz:“Mishi i këtyre është i shijshëm.”
Sa po foli, i vogli pa një qen pranë deleve dhe e pyeti:“Por ki kujdes nga ky njeri, sepse shkopi i tij dhemb shumë. Mos iu afro!”
Babai e shikoi dhe i tha:“Baba, ky më ngjan me ne. A është i joni?”
---“Jo biri im! Ik sa ta shohësh këtë lloj! Sepse gjithë vuajtjet dhe plagët që kemi pasur në jetë, na i kanë shkaktuar ata që na ngjajnë por nuk janë të tanët!”
Mësimi i këtij tregimi:
Rreziku më i madh nuk vjen gjithmonë nga armiku i dukshëm, por nga ai që sillet si mik, flet si ne, duket si ne, por në të vërtetë nuk është prej nesh.
Dhembjet më të mëdha shpesh i kemi përjetuar jo nga të huajt, por nga ata që i kemi menduar më të afërm.