Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Chat Shqip

Chati më i madh Shqipëtar Takohu.com

Futu në Chat !

• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

T'jesh apo t'mos jesh Mason?

• Thread starter Thread starter Zio
  • Data e fillimit Data e fillimit

Zio

Spo di me ardh n'veti, a tvi te ti..
Limited
Regjistruar më
Mars 20, 2021
Mesazhe
26
Pëlqime
85
Shpresoj qe ne kete teme te marrin pjes shum prej jush.

Kujdes!
Ne kete teme merren dhe jepen informacione shum te rendesishme per shoqerin!

Ju faleminderit per pjesmarrjen ne kete teme. Ju lutem te jeni me serjoz dhe pershtatjuni temes.

Kerkoj qe te diskutohet & te arkivohet informacioni (per ne & lexuesit e ardhshem) dhe jo barcaleta apo topmodela.

Ju faleminderit per pjesmarrjen ne kete teme. Ju lutem te jeni me serjoz dhe pershtatjuni temes.

Kerkoj qe te diskutohet & te arkivohet informacioni (per ne & lexuesit e ardhshem) dhe jo barcaleta apo topmodela.
Cfare di ti per Masonerine psh?!?

te

kam bere nje pyetje ? a keni mundesin me ju pergjigje???

Tja hy ijer mlapra nai masoni ne jens lagja rw dyrres prerje autentike sdu me qen as me mire as me keq ?

• Pëlqej
Reactions: Zio
Masonët apo Masonët e Lirë janë një grup njerëzish me qëllime të përbashkëta që veprojnë sipas disa rregullave të përcaktuara dhe të nxjerra nga natyra njerëzore. Qëllimi i tyre është krijimi i kushteve në planet si për një vend jetese më të mirë sipas nevojave të paraqitura nga vetë shumica e njerëzimit. Ata besojnë në zot dhe e adhurojnë atë duke bërë rituale si pirja e gjakut të dhisë, ritual ky të cilin mund ta bëjnë vetëm masonët e shkallës së 30-të e me sipër.

Nëse do të pyesnim një mason përsa i përket përkufizmit për masonerinë ai do t'u pergjigjej se " Masoneria është një sistem parimesh morale, i fshehur në alegori dhe i ilustruar me simbole.

Masonëria e Lirë i pati rrënjët tek esnafet e muratoreve të Europës dhe prandaj ishte një organizatë burrash. Disa qindra vjet më parë ca thonë që në 1703 u themelua një degë e grave e quajtur Ylli Lindor. Masonet janë konsideruar ndryshe si "hallkë" e konspiracionit. Gjithashtu mendohet se grupi i Masoneve ka konflikte me Iluminatet ose jan kundërshtar me Iluminatet dhe Komisionin Trepalesh

Masonët apo Masonët e Lirë janë një grup njerëzish me qëllime të përbashkëta që veprojnë sipas disa rregullave të përcaktuara dhe të nxjerra nga natyra njerëzore. Qëllimi i tyre është krijimi i kushteve në planet si për një vend jetese më të mirë sipas nevojave të paraqitura nga vetë shumica e njerëzimit. Ata besojnë në zot dhe e adhurojnë atë duke bërë rituale si pirja e gjakut të dhisë, ritual ky të cilin mund ta bëjnë vetëm masonët e shkallës së 30-të e me sipër.

Nëse do të pyesnim një mason përsa i përket përkufizmit për masonerinë ai do t'u pergjigjej se " Masoneria është një sistem parimesh morale, i fshehur në alegori dhe i ilustruar me simbole.

Masonëria e Lirë i pati rrënjët tek esnafet e muratoreve të Europës dhe prandaj ishte një organizatë burrash. Disa qindra vjet më parë ca thonë që në 1703 u themelua një degë e grave e quajtur Ylli Lindor. Masonet janë konsideruar ndryshe si "hallkë" e konspiracionit. Gjithashtu mendohet se grupi i Masoneve ka konflikte me Iluminatet ose jan kundërshtar me Iluminatet dhe Komisionin Trepalesh
Figz si ne sempre siamo noi ?

te

kam bere nje pyetje ? a keni mundesin me ju pergjigje???

Jo nuk jam.

Prgj dhe pytjet nuk duhet te Jen gjithmon personale, se nuk do arrijm dot te krijojn informacionin e duhur.

Argumentoni dhe diskutoni me idet qe keni, dhe mos postoni materiale nga web e tjera.

Po kerkoj te krijojm sbashku nje materia pak unik.

Jo nuk jam.

Prgj dhe pytjet nuk duhet te Jen gjithmon personale, se nuk do arrijm dot te krijojn informacionin e duhur.

Argumentoni dhe diskutoni me idet qe keni, dhe mos postoni materiale nga web e tjera.

Po kerkoj te krijojm sbashku nje materia pak unik.
shume dakort nuk thashe qe informacione shpika une! por kur hapet nje teme me nje pyetje duhet dhe dicka me teper specifike per te dhen pak me shume diapazon njerzve jo cdo njeri e di cfare jan masonet! ndaj do ta sygjeroja te jepja pak me shume info mbi kete teme qe dhe dikush qe nuk e di tr ket nje ide per cfare behet fjale !pa keqkupitm flm @Zio jo nuk jam Mason ?

Nuk esht e vertet kjo qe the ktu.

Masoneria prej kohesh funksiono si instrument i Hebrejve, e kshu me rradh.

Nje shpirt i pastert nuk pajtohet kurrsesi me festa apo gezime te gjakosura.

Nuk esht e vertet kjo qe the ktu.

Masoneria prej kohesh funksiono si instrument i Hebrejve, e kshu me rradh.

Nje shpirt i pastert nuk pajtohet kurrsesi me festa apo gezime te gjakosura.
cila nga pjeset qe te permend aty nuk eshte e vertet?
qe duhet te japesh nje info pak me te zgjeruar kur hapet nje teme me nje pyetje konkrete?
apo qe jo cdo njeri e di cfare do te thot Mason apo cfare jan masonet?

• Pëlqej
Reactions: Zio

Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

• Wide/Narrow view

You can control a structure that you can use to use your theme wide or narrow.

Grid view forum list

You can control the layout of the forum list in a grid or ordinary listing style structure.

Picture grid mode

You can control the structure where you can open/close images in the grid forum list.

Close sidebar

You can get rid of the crowded view in the forum by closing the sidebar.

Fixed sidebar

You can make it more useful and easier to access by pinning the sidebar.

Close radius

You can use the radius at the corners of the blocks according to your taste by closing/opening it.

• Choose the color combination that reflects your taste
    Background images
    Color gradient backgrounds
Back