Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Chat Shqip

Chati më i madh Shqipëtar Takohu.com

Futu në Chat !

• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

Te jesh i vetem ne cdo beteje te jetes!

ILI14

Anetar i ri
ANETAR ✓
Regjistruar më
Gusht 18, 2018
Mesazhe
77
Pëlqime
107
Jeta eshte shum e cuditshme, disa i ben zoter te lumtur te saj ku kan gjithshka, e disa te tjere mjeran te saj ku luftojn thjesht per te jetuar e mos vdekur urie! Un jam 1 nga kto te cilet jetojn per gjerat me te vogla e me te domosdoshme! Besoj ne zot dhe e di qe kjo jete eshte nje sprove per te gjithe ku ne fund do fitojm te gjith te njejtin truall per te jetuar aty pergjithmon.
E tani dua tju flas pak per jeten time.
I lindur ne vitin 1988 nje fshat pak kilometra larg Tiranes ne nje varferi si te gjith ne ate kohe ku punonin per tu ushqyer. Me kujtohet qe isha nje fmi i lumtur e me padurim prisja te hyja ne shkollen Fillore te fshatit pasi me pelqente te mesoja te shkruaja te lexoja e te behesha nje person si ne filmat e animuar “te isha hero i njerezve dhe familjes time”. Hyra ne klas te pare e mesoja shum, isha nje nxenes i shkelqyer e per kete shkak mesuesi me donte shum.
Pas dy viteve qe gjithmon e mahnisja mesuesin me ecurin time ne mesime kerkon nje takim me babin tim, dhe i thote:- zotri, djali juaj eshte nje fmi inteligjent dhe nuk e meriton ti vazhdoj studimet ketu ne fshat ndaj duhet te gjesh mundsin e ta transferosh ne nje shkoll ne qytet pasi duhet te mesoj dhe lend te tjera si kompjuter apo anglisht qe ate kohe ne fshatrat e shqiperis nuk imagjinoheshin e nuk dinin cfar jan.
Kur u bera 9 vjec dhe hyja ne klasen e 4-tert babai per te miren time me transferoj ne nje shkoll qyteti ku flija dhe jetoja tek nje familje e madhe te cilet babai i kishte kusherinj.
Shkoja ne shkolle e mesoja shum por me mungonin vellezerit motrat e familja ime, me mungonin perkedheljet dhe dashuria e familjes pasi vetem 1 here ne pushimet verove I takoja pasi ateher nuk kishte makina qe te levizje. Per kete arsye u mbylla ne vetvete dhe u rrita si njeri I vetmuar ku dhe familja dalengadale filloj tme dukej sikur nuk ishte me imja.
Per asnje problem e per asgje nuk flisja me me njeri, thjesht gjeja nje vend ku te mos me shihte njeri e qaja deri sa te lirohesha pak nga nje lemsh i madh qe me zinte frymen.
Nuk dua te flas per vuajtjet apo per injorimin gjat ktyre viteve sepse do zgjatesha shum por mund te them qe ishin vite me te veshtira te jetes time.
E keshtu vitet kaluan e shkolla 8 vjecare mbaroj.
Konkurova ne nje shkoll profesionale Hoteleri- Turizem ku ishte nder shkollat e mesme me te mira ne ate kohe, e fitova konkursin pa problem dhe pse kishte dhe shum nderhyrje nga njerez te tjere te pasur per nje vend aty ne ate shkoll. Por ketu fillon dhe shkaterrimi total I imi. Kisha fituar nje burse ne konvikt pasi isha nxenes i mire por qe ajo burse nuk mu dha kurre pasi e mori dikush tjeter pasi keshtu funksiononin gjerat ateher me miq e me para.
Me duhej te paguaja konviktin cdo muaj, te haja kur kisha e te rrija pa ngren kur nuk kisha deri sa te duroja e me pas te shkoja si per mik tek ndonje kusheri i imi qe kisha ne tr thjesht per te ngren nje vakt buk. Ne konvikt me vendosen ne dhom me disa te vitit te 5 pasi nuk kishte vend ne dhoma te vitit te pare. Nga kjo gjendje, fillova te le oret e mesimit, te bie nga mesimet e te plotesoj numrin e mungesave aq sa ngela per vjesht ne nje lend por kur shkova per pushime verore e me pyes non si je pasi prisnin shum nga un gjithmon ju thoja shum mire pasi nuk hapesha dot me asnje, ne vjesht nuk shkova te paraqitesha e me pas Mësova qe kisha ngelur, vendosa te shkoj te familja ime dhe te tregoj te verteten e keshtu bera, por prita nje regagim shum te ftohte, babai sme fliste me ndersa Mami me hidhte ndonje fjal te tipit “ ah filani ka fmi se i imi .....”!
Ndihesha shum keq dhe nje njeri pa pik vlere, babai fliste me njerez qe un e degjoja, cuni i pare dhe i fundit jan shum te mire ndersa i mesit i cili isha un sme permendte kurr. Ndihesha shum keq e sdoja te jetoja me aty pasi te gjith me injoronin e flisnin keq edhe pse nuk i kisha bere kurr keq njeriu e nuk kisha ofenduar kurr njeri ne jeten time. E quaja veten Nikolla e zez e familjes time dhe vendosa te largohem sa me larg, dhe keshtu bera ika dhe Follova pun ne tr ne ndertim, e flija Po aty pasi punoja dhe naten roje se nuk kisha dhe ku te flija tjeter, qe prej asaj dite nuk me ka kerkuar me kush e as un nuk kam shkuar me pran familjes time, sot jam 30 vjec dhe kuptoj qe te gjitha endrrat e mija u prishen per faj timin, kuptoj qe kam nevoj per nje arsye per te jetuar por nuk gjej asgje, kuptoj qe kam nevoj te krijoj familjen time e te kem fmit e mi por e di qe nuk mund ti bej kurr te lumtur pasi nuk jam i afte as tju siguroj nje streh te sigurt mbi koke, dua ti jap fund jetes pasi nuk kam arsye te jetoj por zoti nuk e lejon nje gje te tille, shpresoj qe jeta te mbaroj sa me shpejt e te iki nga kjo bote pasi me duket vetja shum njeri i pavlere, kam humbur cdo deshir per te jetuar e cdo person qe shoh perball me duket shum me i mire sesa un e skam guxim te shoh ne sy askend!

E lexova të gjithë historinë tënde.
Ndodh ndonjëherë që njeriu të lodhet dhe të ndjejë se nuk mundet më, se forcës, durimit , këmbënguljes dhe cdo ndjesie tjetër optimiste i ka ardhur fundi.
Por jam e sigurtë që gjërat e bukura do vijnë edhe për ty:)
dikur do te te thahen të gjithë lotët, besomë,
përveç atyre që do të derdhësh pa zë.
Uroj të gjesh lumturinë tënde.

Ps: mirë se vjen mes nesh.

Jeta eshte shum e cuditshme, disa i ben zoter te lumtur te saj ku kan gjithshka, e disa te tjere mjeran te saj ku luftojn thjesht per te jetuar e mos vdekur urie! Un jam 1 nga kto te cilet jetojn per gjerat me te vogla e me te domosdoshme! Besoj ne zot dhe e di qe kjo jete eshte nje sprove per te gjithe ku ne fund do fitojm te gjith te njejtin truall per te jetuar aty pergjithmon.
I lindur ne vitin 1988 nje fshat pak kilometra larg Tiranes ne nje varferi si te gjith ne ate kohe ku punonin per tu ushqyer. Me kujtohet qe isha nje fmi i lumtur e me padurim prisja te hyja ne shkollen Fillore te fshatit pasi me pelqente te mesoja te shkruaja te lexoja e te behesha nje person si ne filmat e animuar “te isha hero i njerezve dhe familjes time”. Hyra ne klas te pare e mesoja shum, isha nje nxenes i shkelqyer e per kete shkak mesuesi me donte shum.
Pas dy viteve qe gjithmon e mahnisja mesuesin me ecurin time ne mesime kerkon nje takim me babin tim, dhe i thote:- zotri, djali juaj eshte nje fmi inteligjent dhe nuk e meriton ti vazhdoj studimet ketu ne fshat ndaj duhet te gjesh mundsin e ta transferosh ne nje shkoll ne qytet pasi duhet te mesoj dhe lend te tjera si kompjuter apo anglisht qe ate kohe ne fshatrat e shqiperis nuk imagjinoheshin e nuk dinin cfar jan.
Kur u bera 9 vjec dhe hyja ne klasen e 4-tert babai per te miren time me transferoj ne nje shkoll qyteti ku flija dhe jetoja tek nje familje e madhe te cilet babai i kishte kusherinj.
Shkoja ne shkolle e mesoja shum por me mungonin vellezerit motrat e familja ime, me mungonin perkedheljet dhe dashuria e familjes pasi vetem 1 here ne pushimet verove I takoja pasi ateher nuk kishte makina qe te levizje. Per kete arsye u mbylla ne vetvete dhe u rrita si njeri I vetmuar ku dhe familja dalengadale filloj tme dukej sikur nuk ishte me imja.
Per asnje problem e per asgje nuk flisja me me njeri, thjesht gjeja nje vend ku te mos me shihte njeri e qaja deri sa te lirohesha pak nga nje lemsh i madh qe me zinte frymen.
Nuk dua te flas per vuajtjet apo per injorimin gjat ktyre viteve sepse do zgjatesha shum por mund te them qe ishin vite me te veshtira te jetes time.
Konkurova ne nje shkoll profesionale Hoteleri- Turizem ku ishte nder shkollat e mesme me te mira ne ate kohe, e fitova konkursin pa problem dhe pse kishte dhe shum nderhyrje nga njerez te tjere te pasur per nje vend aty ne ate shkoll. Por ketu fillon dhe shkaterrimi total I imi. Kisha fituar nje burse ne konvikt pasi isha nxenes i mire por qe ajo burse nuk mu dha kurre pasi e mori dikush tjeter pasi keshtu funksiononin gjerat ateher me miq e me para.
Me duhej te paguaja konviktin cdo muaj, te haja kur kisha e te rrija pa ngren kur nuk kisha deri sa te duroja e me pas te shkoja si per mik tek ndonje kusheri i imi qe kisha ne tr thjesht per te ngren nje vakt buk. Ne konvikt me vendosen ne dhom me disa te vitit te 5 pasi nuk kishte vend ne dhoma te vitit te pare. Nga kjo gjendje, fillova te le oret e mesimit, te bie nga mesimet e te plotesoj numrin e mungesave aq sa ngela per vjesht ne nje lend por kur shkova per pushime verore e me pyes non si je pasi prisnin shum nga un gjithmon ju thoja shum mire pasi nuk hapesha dot me asnje, ne vjesht nuk shkova te paraqitesha e me pas Mësova qe kisha ngelur, vendosa te shkoj te familja ime dhe te tregoj te verteten e keshtu bera, por prita nje regagim shum te ftohte, babai sme fliste me ndersa Mami me hidhte ndonje fjal te tipit “ ah filani ka fmi se i imi .....”!
Ndihesha shum keq dhe nje njeri pa pik vlere, babai fliste me njerez qe un e degjoja, cuni i pare dhe i fundit jan shum te mire ndersa i mesit i cili isha un sme permendte kurr. Ndihesha shum keq e sdoja te jetoja me aty pasi te gjith me injoronin e flisnin keq edhe pse nuk i kisha bere kurr keq njeriu e nuk kisha ofenduar kurr njeri ne jeten time. E quaja veten Nikolla e zez e familjes time dhe vendosa te largohem sa me larg, dhe keshtu bera ika dhe Follova pun ne tr ne ndertim, e flija Po aty pasi punoja dhe naten roje se nuk kisha dhe ku te flija tjeter, qe prej asaj dite nuk me ka kerkuar me kush e as un nuk kam shkuar me pran familjes time, sot jam 30 vjec dhe kuptoj qe te gjitha endrrat e mija u prishen per faj timin, kuptoj qe kam nevoj per nje arsye per te jetuar por nuk gjej asgje, kuptoj qe kam nevoj te krijoj familjen time e te kem fmit e mi por e di qe nuk mund ti bej kurr te lumtur pasi nuk jam i afte as tju siguroj nje streh te sigurt mbi koke, dua ti jap fund jetes pasi nuk kam arsye te jetoj por zoti nuk e lejon nje gje te tille, shpresoj qe jeta te mbaroj sa me shpejt e te iki nga kjo bote pasi me duket vetja shum njeri i pavlere, kam humbur cdo deshir per te jetuar e cdo person qe shoh perball me duket shum me i mire sesa un e skam guxim te shoh ne sy askend!
Ke ardhur fiks ne vendin e ringjalljes shpirterore dhe fizike!!

E lexova historine tende me shume vemendje dhe me vjen vertet keq.
Por mos i humb shpresat sepse shpresa hubet e fundit nuk je i vetmi ka shume e shume te tjere por mblidh forcat dhe. Bohu largpes.
Do vij dhe dita jote dhe familja jote do te te kuptoje.
Ajo qe dua te them eshte:
Durim vec durim respekte.......

E lexova të gjithë historinë tënde.
Ndodh ndonjëherë që njeriu të lodhet dhe të ndjejë se nuk mundet më, se forcës, durimit , këmbënguljes dhe cdo ndjesie tjetër optimiste i ka ardhur fundi.
Por jam e sigurtë që gjërat e bukura do vijnë edhe për ty:)
dikur do te te thahen të gjithë lotët, besomë,
përveç atyre që do të derdhësh pa zë.
Uroj të gjesh lumturinë tënde.

Ps: mirë se vjen mes nesh.
Jo nuk do vij kurre asgje e bukur ne jeten time, vitet me te bukura iken e tani Po shoh vertet qe Vitet Po ikin e jeta fillon ne te njejtin ritem, pastaj jam shum shum pessimist e kjo me debeson, kam nevoj vetem per perkrahje fjaleh vetem per nje arsye per te jetuar pasi: punoj shum e nuk e di per cfar punoj e me pas parat qe fitoj thjesht i harxhoj ne kafe apo gjera pa vlere pasi nuk cfar te bej tjeter

Por mos i humb shpresat sepse shpresa hubet e fundit nuk je i vetmi ka shume e shume te tjere por mblidh forcat dhe. Bohu largpes.
Durim vec durim respekte.......[/QUO
Durim vec durim respekte.......
Faleminderit, ne fakt tani punoj ne nje vend ne evrop dhe kam krijuar disa te ardhura te mire por me duhet te ktijoj nje familje pasi me duhet te kem nje arsye per tu kthyer ne darke ne shtepi pas pune e me duhet te krijoj nje arsye perse punoj dhe jetoj se vetem keshtu mund te eci prepara

Jo e ke gabim
Vendosi nje qellim vetes e boje perpara. Kur ke punen pse te mos krijosh nje familje tenden,pse demoralizohesh kaq shume mendon se do i besh dem dikujt?
Jo aspak vetem vetes tende. Krijo familje behu prind,baba, ai baba qe ti se pate. Ha mer inat me veten boj perpara. Nga kush pret qe te rregullosh jeten tende? Nga ti vet keshtu qe po se rregullove jeten tende sot po spate besim ne vetvete. Mos prit te rregullohesh e te krijosh familjen temde nje dit. Je ti dhe vetem ti ai qe mund ta. Besh kete.
Respekt

Zori te dhente durim ne gjithe kete histori!
Do thoja vetem dicka: Ti vertet kerkon te krijosh familjen tende dhe mir ben, por kur te jesh vet prind do kuptosh sesa te kan dashur prinderit e tu! Nganjeher ata sdine te shprehen sic duhet apo dhe ne si femije ti kuptojme sic duhet por nje gje te siguroj qe asnje prind ne bote sdo donte qe te shikonte femijen e tij keq ... Ata duan qe ne te behemi dikushi ne kte jete pa iu perkulur askujt...
Kerkoi prinderit e tu para se te jete teper vone!:)

e lexova historin tende..te them me vjen keq ? joo .aspak sme vjen .se nuk je per tu misheruar perkundrazi perderisa ke guxim te tregosh gabimet..perderisa ke jeten shendetin kembe e duar puno..mos bjer ne merzitje..cdo gje ka nje rruge pervec vdekjes...jepi ti kurajo vetes mos prit te thojne te tjeret qe ti do ja dalesh..po thuj falemunderit o zot qe jam mire me shendet me kembe e duar dhe punoo sa me shume e krijo jeten tende.. ti do ja dalesh besome vec ki besim te vetja..

e lexova historin tende..te them me vjen keq ? joo .aspak sme vjen .se nuk je per tu misheruar perkundrazi perderisa ke guxim te tregosh gabimet..perderisa ke jeten shendetin kembe e duar puno..mos bjer ne merzitje..cdo gje ka nje rruge pervec vdekjes...jepi ti kurajo vetes mos prit te thojne te tjeret qe ti do ja dalesh..po thuj falemunderit o zot qe jam mire me shendet me kembe e duar dhe punoo sa me shume e krijo jeten tende.. ti do ja dalesh besome vec ki besim te vetja..
Jo gjithshka eshte para e shendeti, sic thash paran e kam deri Diku nuk jam me i varfer sepse punoj jasht shqiperie, gjithshka eshte malli kur te digjet shpirti

Zori te dhente durim ne gjithe kete histori!
Do thoja vetem dicka: Ti vertet kerkon te krijosh familjen tende dhe mir ben, por kur te jesh vet prind do kuptosh sesa te kan dashur prinderit e tu! Nganjeher ata sdine te shprehen sic duhet apo dhe ne si femije ti kuptojme sic duhet por nje gje te siguroj qe asnje prind ne bote sdo donte qe te shikonte femijen e tij keq ... Ata duan qe ne te behemi dikushi ne kte jete pa iu perkulur askujt...
Kerkoi prinderit e tu para se te jete teper vone!:)
E di qe me duan por nga njeher krenaria e tepert shkatrron gjithshka

Ehh mor mik te paska lodh gurbeti...nuk thone kot qe eshte i rende,nuk i kendohen kot shum kenge gurbetçarit...nuk eshte e veshtire pse punon sepse punohet edhe ne shqiperi por eshte i veshtire se vetmia te lodh,malli te tret,mbeshtetja te mungon,ngrohtesi nuk gjen,psikoologjia mundet te te demtohet... Qenke bere per nje darke me familjen,ik se vec nga aty mund tja nisesh edhe nje her jetes me i fresket,me i fort,me optimist... veshtiresite e hallet? Ka njerez me veshtiresi e halle me te medhaja se ti dhe po bejne me mire se ti...e ti pse jo??? Sepse perton...

Po tregohem e drejtperdrejt nuk e lexova historine tende,por po bazohem nga titulli.
Po them një fraze që e perdor shpesh.
Kemi lindur vetem dhe do vdesim vetem,të tjeret jane kalimtare ;);)
Luani ecen vetem,dhe hienat ne tufe.
Te gjith ne që jemi ktu kemi kaluar momente te trishta ne jet,edhe pse nuk ii shprehim shpirti yne e di se çfarë ka hequr.

• Pëlqej
Reactions: Iva
Gjera te komplikuara k’to por sigurisht qe pergjegjesia bien mbi prinderit e tu ne nje fare forme edhe perse ne ate kohe kane menduar qe po bejne me te miren per ty ... se fundja fundit ne femijeri fillOn e formohet edhe personi, eshte e qarte nga shkrimi I jot qe ne ato caste te mungonte familja dhe kishe shume nevoje per to .

Eshte nje kafshate shume e veshtire kur ke nje familje por per arsye te ndryshme Nuk I ke
Prane , ose I ke prane e Nuk te ofrojne ate qe duhet ( P.O. flas per ne femijeri) ndryshe nga ato femije qe nuk i kane fare .

Ndersa per pjesen e rebelimit ne nje Moshe adoleshente eshte mese normale per shume moshatare te tu , kshuqe mos e merr shume personalisht .

Tani ndalojme tek pjesa e fundit e cila eshte edhe shume shqetesuese pasi ne k’te faze konsiderohesh edhe ne nje Moshe te rritur/pjekur Dhe me te mire te jetes tende ...e k’tu eshte edhe momenti qe duhesh te besh paqe me veten tende dhe ato qe te rrethojne ty , per te marre perpara nje hap me shume rendesi e per ti hapur edhe rrugen e se ardhmes vetes tende ... eshte e nevojshme qe te konsultohesh rregulliSht edhe me nje psikolog pasi e ke te nevojshme duke konsideruar te kaluaren tende ... dhe me kaq them qe si perfundim do ta kuptosh qe te jesh vetem ne c’do beteje te jetes , Nuk do te thote me domosdo qe ke DESHTUAR apo je DESHTAK.

Cfare ju ze me keto artikuj 10 faqe.hapni ndonje teme nje rrjesht dhe nje shpjegim 5 fjali.
Ps : ka ndonje qe i lexon keto artikuj ?

Postime të reja

Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

• Wide/Narrow view

You can control a structure that you can use to use your theme wide or narrow.

Grid view forum list

You can control the layout of the forum list in a grid or ordinary listing style structure.

Picture grid mode

You can control the structure where you can open/close images in the grid forum list.

Close sidebar

You can get rid of the crowded view in the forum by closing the sidebar.

Fixed sidebar

You can make it more useful and easier to access by pinning the sidebar.

Close radius

You can use the radius at the corners of the blocks according to your taste by closing/opening it.

• Choose the color combination that reflects your taste
    Background images
    Color gradient backgrounds
Back