Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Chat Shqip

Chati më i madh Shqipëtar Takohu.com

Futu në Chat !

  • PËRSHËNDETJE VIZITOR!

    Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

Specialitet italian: Lazanje me kungullesha dhe djathë

  • Thread starter Thread starter ...
  • Data e fillimit Data e fillimit

...

Kontributor
Regjistruar më
Tetor 30, 2020
Mesazhe
48,386
Pëlqime
34,926

Specialitet italian: Lazanje me kungullesha dhe djathë​


s-780x439.jpg


Specialitet vërtet i shijshëm me kungullesha dhe tri lloje djathërash. Lazanja, të cilën të gjithë e preferojnë, shndërrohet në diçka të re, shije e këndshme!


Përbërësit:
– 600 g kungullesha
– 50 g gjalpë
– 1 lugë e vogël erëza,
– Piper i bardhë,
– 12 fletë lazanje
– Kripë,
– 100 g gorgonzolë,
– 50 g mocarellë,
– 15 g parmezan.
Për salcë beshameli:
– 50 g gjalpë,
– 50 g miell gruri të bluar egër,
– 1 l qumësht
– 1 lugë e vogël piper të bardhë,
– Kripë.

Përgatitja:

Kungulleshat lani dhe grini për së gjati në feta të holla. Skuqni në gjalpë, hidhni erëza dhe hiqeni nga zjarri.

Lazanjat zieni në ujë me kripë (2-3 minuta), në të cilën keni hedhur disa pika vaj që fletët të mos ngjiten, apo përdorni lazanje që nuk zihen.

Për salcë beshameli, në gjalpë ngadalë skuqni miellin. Gradualisht hidhni qumësht të ngrohtë duke e përzier vazhdimisht derisa të përftoni përbërje të dendur të lëmuar. Shtoni erëzat, hidhni piper dhe sipas nevojës hidhni kripë.

Në fund të enës rezistuese ndaj zjarrit (30 x 19 cm) hidhni pak beshamel, radhisni një radhë lazanje, mbi to shpërndajini beshamelin, kungulleshat, mocarellën e grirë në rende apo gorgonzolen e grirë.
Në to vini fletët e lazanjës dhe përsëriteni procedurën, ashtu që në fletën e fundit të lazanjes hidhni beshamelin, djathin e grirë në rende dhe parmezanin.

Piqni rreth 25 minuta në furrë të ngrohur në 220 gradë Celsius.


Telegrafi.
 
Editimi i fundit:
Ja shkruaje ti mire
Un ta nis n sicili e ta mbyll n xhenova?
Po t them vetem 1 gje tvogel. Beshamelin gabim. Plus piperin e bardh e ke zevendesu, sepse esht arre muskat quhet. Nejse, edhe kshu si e ke hedh esht e shijshme?
 
Un ta nis n sicili e ta mbyll n xhenova?
Po t them vetem 1 gje tvogel. Beshamelin gabim. Plus piperin e bardh e ke zevendesu, sepse esht arre muskat quhet. Nejse, edhe kshu si e ke hedh esht e shijshme?

Besameli behet ne dy menyra

Nje duke skuqur miellin me gjalpë

Dhe nje tjeter ne qumesht te ftohte e duke trazuar

Sa per arrat varet si i përdorin ...une personalisht nuk e di se u quante shqip arra mushkat ( flm qe ma the
 

Specialitet italian: Lazanje me kungullesha dhe djathë​


s-780x439.jpg


Specialitet vërtet i shijshëm me kungullesha dhe tri lloje djathërash. Lazanja, të cilën të gjithë e preferojnë, shndërrohet në diçka të re, shije e këndshme!


Përbërësit:
– 600 g kungullesha
– 50 g gjalpë
– 1 lugë e vogël erëza,
– Piper i bardhë,
– 12 fletë lazanje
– Kripë,
– 100 g gorgonzolë,
– 50 g mocarellë,
– 15 g parmezan.
Për salcë beshameli:
– 50 g gjalpë,
– 50 g miell gruri të bluar egër,
– 1 l qumësht
– 1 lugë e vogël piper të bardhë,
– Kripë.

Përgatitja:

Kungulleshat lani dhe grini për së gjati në feta të holla. Skuqni në gjalpë, hidhni erëza dhe hiqeni nga zjarri.

Lazanjat zieni në ujë me kripë (2-3 minuta), në të cilën keni hedhur disa pika vaj që fletët të mos ngjiten, apo përdorni lazanje që nuk zihen.

Për salcë beshameli, në gjalpë ngadalë skuqni miellin. Gradualisht hidhni qumësht të ngrohtë duke e përzier vazhdimisht derisa të përftoni përbërje të dendur të lëmuar. Shtoni erëzat, hidhni piper dhe sipas nevojës hidhni kripë.

Në fund të enës rezistuese ndaj zjarrit (30 x 19 cm) hidhni pak beshamel, radhisni një radhë lazanje, mbi to shpërndajini beshamelin, kungulleshat, mocarellën e grirë në rende apo gorgonzolen e grirë.
Në to vini fletët e lazanjës dhe përsëriteni procedurën, ashtu që në fletën e fundit të lazanjes hidhni beshamelin, djathin e grirë në rende dhe parmezanin.

Piqni rreth 25 minuta në furrë të ngrohur në 220 gradë Celsius.


Telegrafi.
Një alternativë mjaft e mirë për vegjetarët.
Duhet provuar, patjetër ?
Erëzat besoj janë arrëmyshk apo muskat ?‍♀️
 
Besameli behet ne dy menyra

Nje duke skuqur miellin me gjalpë

Dhe nje tjeter ne qumesht te ftohte e duke trazuar

Sa per arrat varet si i përdorin ...une personalisht nuk e di se u quante shqip arra mushkat ( flm qe ma the
Sta thash me tkeq?
Nejse. Dit te mbare
 
  • Përqafime
Reactions: ...
Kur jemi te beshameli, unë përdori kripë të trashë, apo të pa bluar pluhur. Pastaj nuk e pëlqej shijen e piperit të bardhë. Më duket disi me shije ndryshe.
 

Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

  • Wide/Narrow view

    You can control a structure that you can use to use your theme wide or narrow.

    Grid view forum list

    You can control the layout of the forum list in a grid or ordinary listing style structure.

    Picture grid mode

    You can control the structure where you can open/close images in the grid forum list.

    Close sidebar

    You can get rid of the crowded view in the forum by closing the sidebar.

    Fixed sidebar

    You can make it more useful and easier to access by pinning the sidebar.

    Close radius

    You can use the radius at the corners of the blocks according to your taste by closing/opening it.

  • Choose the color combination that reflects your taste
    Background images
    Color gradient backgrounds
Back