Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Chat Shqip

Chati më i madh Shqipëtar Takohu.com

Futu në Chat !

• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

"Ska vdek njeri nga puna"

Prej moshes 19 vjeçare kam punu dhe jam paguar ndersa ktu ne Zvicer ka sistem te ndryshem nuk eshte si te na ne Mk ose Shqiperi dhe Kosov

Puna e pare ka qen sapo bera 17 vjec ne pushimet verore tek puna e prinderve, pastaj kam vazhdu njeher me e pa pune.
Puna te ben indipendet nga ana ekonamike, te ndihesh i vlersuar dhe i knaqur me vetveten qe arrin tja dalesh mban ecc ecc...

Ok ke te drejt ja pergj per pjesen e dyte.
ka lozur nje rol themelor puna ime e pare.
universitetin e kam mbaruar per tjeter gje dhe punoj nje profesion qe nuk ka lidhje me cka kam perfunduar “si shumica ne shqiperi”. Puna qe beja ka ndimur qe bej kete pune qe bej sot. Per mua cdo i ri kur eshte ne shkoll duhet te punoj kamarjer pasi eshte puna qe te ndimon ne max per te rritur afetsit komunikative. Do isha shume pro qe edhe femijet e mij te punonin dhe tja dinin vleren punes.
Jam plotesisht dakort qe femijeve u ben mire te punojne,tu dhembin cik kembet dhe kurrizi,por eshte dhe pak thike me dy presa.
Roli prindit ne kte faze eshte thelbesor.
Ne kte moment kam nje te afermin tim 17 vjec,qe po i sjell sh prb familjes si perdorues droge.
Dhe nje nga arsyet qe shof une nga jashte prb, se cdo shpi i di vete hallet e veta,eshte fakti qe ky djali mbante ne xhep cdo lek qe fitonte nga nje pune qe bente.
Kur une fillova ato prb e adoleshences,si duhani, alkoli,vajtja vone ne shpi etj, ime eme ja vinte fajin punes dhe faktit qe une isha "mesuar me lek neper duar", dhe pse rrogen e dorezoja ne shpi.

17 vjec kam punu e derisa hapa punen time kam nderru nja 10 pune.
Pas moshes 14-15 vjec mendoj qe eshte mire per cdo femije qe te filloj te kuptoj sesi nxirret leku e te mesohet me kulturen e punes.

@HIM bere shume mire qe hape nje teme te tille,, askush nuk vdes nga puna,normal qe jo perkundrazi ai qe punon i jep vlera vetes se tije dhe kontribut familjes ne shume raste. Per mua ka qene nevoja te punoja qe e vogel dhe kjo me jep krenari 2 fish sepse nga puna mesova te vlersoj dhe mos te shperdoroj ate qe dikush e fiton me shume djers dhe mund. Jam shume pro ides se punesimit te femijeve pavarsisht nese eshte nevoja ekonomike apo jo,? Padiskutim qe ju vlen per te kuptuar funksionon e mbijeteses dhe luftes per mbijetes.

Jam plotesisht dakort qe femijeve u ben mire te punojne,tu dhembin cik kembet dhe kurrizi,por eshte dhe pak thike me dy presa.
Roli prindit ne kte faze eshte thelbesor.
Ne kte moment kam nje te afermin tim 17 vjec,qe po i sjell sh prb familjes si perdorues droge.
Dhe nje nga arsyet qe shof une nga jashte prb, se cdo shpi i di vete hallet e veta,eshte fakti qe ky djali mbante ne xhep cdo lek qe fitonte nga nje pune qe bente.
Kur une fillova ato prb e adoleshences,si duhani, alkoli,vajtja vone ne shpi etj, ime eme ja vinte fajin punes dhe faktit qe une isha "mesuar me lek neper duar", dhe pse rrogen e dorezoja ne shpi.
Ne kete pik mendoj une qe ndikon shume shoqeria. Sig qe duhet monitoruar femija ne ate mosh sidomos tani ne keto koh qe po jetojm.

@HIM bere shume mire qe hape nje teme te tille,, askush nuk vdes nga puna,normal qe jo perkundrazi ai qe punon i jep vlera vetes se tije dhe kontribut familjes ne shume raste. Per mua ka qene nevoja te punoja qe e vogel dhe kjo me jep krenari 2 fish sepse nga puna mesova te vlersoj dhe mos te shperdoroj ate qe dikush e fiton me shume djers dhe mund. Jam shume pro ides se punesimit te femijeve pavarsisht nese eshte nevoja ekonomike apo jo,? Padiskutim qe ju vlen per te kuptuar funksionon e mbijeteses dhe luftes per mbijetes.
Ty puna tka bere mashallah ?

Me beso qe me shume marshalla me ka bere nga brenda sesa nga jashte.??
Sado serioze te jete tema,une kam qef tbej dhe noi batute se ne fund per kte jam ktu.
Respekte vajze ✌

Sado serioze te jete tema,une kam qef tbej dhe noi batute se ne fund per kte jam ktu.
Respekte vajze ✌
Dhe un njesoj si ty,,,✌✌
Bej ndonje batut tani,,se na ktheve shume mbrapa.

Unë kisha gati çdo gjë nga familja derisa erdhi një moment që ndihesha krejt e padobishme për shpenzimet që bëja pa pasur të ardhura vet. Kështu fillova punë tek biznesi familjar, më pas sapo përfundova bachelor hyra në punë si asistente avokate. Sot jam këtu , mendoj kam pas fat. Kam punuar gjithmonë me njerëz të njohur. E adhuroj punën që bëj. ? dhe pse lexoj shum e shum çështje edhe rri netë pa gjum ndonjëherë

Unë kisha gati çdo gjë nga familja derisa erdhi një moment që ndihesha krejt e padobishme për shpenzimet që bëja pa pasur të ardhura vet. Kështu fillova punë tek biznesi familjar, më pas sapo përfundova bachelor hyra në punë si asistente avokate. Sot jam këtu , mendoj kam pas fat. Kam punuar gjithmonë me njerëz të njohur. E adhuroj punën që bëj. ? dhe pse lexoj shum e shum çështje edhe rri netë pa gjum ndonjëherë
Me nickun qe ke duhet te ishe "I dont work,i"m a princess" ?

Me nickun qe ke duhet te ishe "I dont work,i"m a princess" ?
Dhe në paraqitje ngjaj mëndjemadhe askush nuk beson se jam një vajzë punëtore veç ata që më njohin dhe më kanë në punë :)

S’ka vdek njeri nga Puna:

Duke filluar nga vetja, kam fillu punen qysh ne 13/vjet pasi qe babin na vran gjat Luftes se Kosoves ne qeshor te 98, u detyrova te nderprisja c’do gje si nga shkolla si nga familja e te merrja rruget e Mergimit.
Kam lar pjatat ne nje restaurant ne Schaffhausen ne Zvicerr ku isha si skllav i nje Turku pasi qe isha pa dokumenta. Dhe me puna nuk me është ndalur kurr duke perfshi dhe week-end’et.

Tani faleminderoj t madhin Allah qe ma ka mundesu me nderru kahje dhe sot me 6 Kompani Familjare jemi mire, por Puna nuk me ka mbyte vetem qe me ka ngrite e skam vdekur ende !

Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

• Wide/Narrow view

You can control a structure that you can use to use your theme wide or narrow.

Grid view forum list

You can control the layout of the forum list in a grid or ordinary listing style structure.

Picture grid mode

You can control the structure where you can open/close images in the grid forum list.

Close sidebar

You can get rid of the crowded view in the forum by closing the sidebar.

Fixed sidebar

You can make it more useful and easier to access by pinning the sidebar.

Close radius

You can use the radius at the corners of the blocks according to your taste by closing/opening it.

• Choose the color combination that reflects your taste
    Background images
    Color gradient backgrounds
Back