Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Chat Shqip

Chati më i madh Shqipëtar Takohu.com

Futu në Chat !

  • PËRSHËNDETJE VIZITOR!

    Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

Receta te ndryshme per byreke

Byrek i njelmët në mënyrën turke: Pitja e njohur me djathë në formë zarfi​


zarf-boregi-yemekcom-780x439.jpg


Nje recetë që mund të gatuhet nga të gjithë, shumë e shijshme dhe pa shpenzime
Përbërësit:

▪ 4 petë
Për shtojcë:

▪ 250 g djathë
▪ 4 degë majdanoz
Për lyerje të petëve:
▪ 2 vezë
▪ 2lugë qumësht
▪ 2 lugë kos
▪ 1 gotë vaj
Për lyerje të pites:

▪ Të verdhët e vezës
▪ Susam
▪ Kumin të zi

hazir-yufkayla-zarf-boregi-nasil-yapilir-citir-citir-zarf-boregi-tarifi-1634308422.jpg


Përgatitja:
Në një enë përzieni vezët, qumështin, kosin dhe vajin.

Hapeni një petë dhe lyeni me këtë përzierje. Në të qitni petën tjetër dhe lyeni.
Qitni nga dy anë të kundërta (por të mbeten formë katrore) dhe lyeni me masën e vezëve dhe të vajit.
Në mes në çdo 4 qoshe qitni shtojcë djathi, pastaj qoshet mbështillni që të përftohet forma e zarfit.
Tepsinë e përgatitur dhe të lyer, lyeni me të verdhët e vezës dhe qitni susam dhe kumin.
Piqeni në furrë në 180 gradë.

Ju bëftë mirë, – transmeton Telegrafi
 

Byreku më i shijshëm me qumësht të ëmbël​


90f4d5c7 Dc4e 4cb4 B019 Fe6c152e1390


Përbërësit:
500 gr petë për byrek
5 vezë
150 gr gjalpë
1 kanaçe qumësht të kondesuar të ëmbël
Sheqer pluhur
Kanellë

Përgatitja:
Petët i hapim një e nga një dhe i spërkasim me gjalpin e shkrirë. I mbledhim në formë pale dhe i vendosim në tavë. I pjekim në 180 gradë deri sa të marrin ngjyrë të artë.

Rrahim vezët me qumështin e kondesuar dhe e shtojmë tek petët. E tundim tavën mirë dhe e fusim për 20 minuta akoma në 180 gradë.

E nxjerrim nga furra dhe e lëmë të ftohet. Më pas e spërkasim me sheqer pluhur dhe kanellë.

lg.php
 

Dredhanik me presh!​




  • Receta e brumit
  • 400 gr miell
  • 1 vezë
  • 1 filxhan kafe vaj misri
  • kripë
  • ujë të vakët sa të mari
  • Zem brumin, me miell, vezë, vaj, ujë të vakët, kripë, dhe e lemë të pushojë pak minuta.
  • Përgatitja e gjellës
  • 1 kg presh
  • 1 gotë uji me qumesht
  • 100 gr djathë të bardhë
  • 1 lugë gjelle miell
  • vaj ulliri, kripë

  • Pasi i kemi larë preshët, i grijmë imët, dhe i skuqim në një tigan me vaj ulliri, i hedhim 1 gotë ujë, i mbulojmë me kapak derisa të zjejnë plotësisht. Në një enë, perzjejmë djathin e thërrmuar me qumështin dhe 1 lugë miell, dhe e hedhim tek preshët, kur të ajkoset e heqim nga zjarri.

  • Fillojmë e ndajmë brumin në kulaçka, të cilat i hapim sa pëllëmba e dorës (4-5 kulaçka për ç’do petë) i lyejmë me pak vaj, i vendosim mbi njera-tjetrën, dhe i tërhollim njëherësh. E hapim petën, dhe me lugë hedhim gjellën e pergatitur, duke e hapur në të gjithë siperfaqen, pastaj e mbledhim rrole, dhe e vendosim rrethore në mes të tepsisë. Kështu veprojmë, derisa ti mbarojmë të gjitha petët. E pjekim në furrë në 200 grd, për afro 30 – 40 minuta. Ju bëftë mirë!
 
Byreku i Dembeles ?

Kete byrek keshtu e them sepse eshte e thjeshte dhe e shpejtë

IMG_20221216_191321.jpg

Perberesit:
1. Nje pako pete
2. 4 djathera te ndryshem ( sipas deshires) 800 gr
3. Pana 500gr
4. Dy veze
5. Sode uje

Pergatitja :

IMG_20221216_182313.jpg

  • Ne nje tas perziejme djatherat .....
  • Pastaj ne nje pete hedhim pak djath ....dhe e mbyllim peten si tub
IMG_20221216_182540.jpg
IMG_20221216_182624.jpg

* E veme ne tepsi ....
IMG_20221216_182703.jpg

* Keshtu vazhdojme me te gjith petet

* Ne nje tas rrahim panen me vete dhe e hedhim mbi pete
IMG_20221216_183711.jpg

* Pastaj hedhim soden leng dhe e fusim ne furre ne 180 grade per 30 minuta afersisht
IMG_20221216_183740.jpg


E ja fundi ......

IMG_20221216_191321.jpg
 
Byreku i Dembeles ?

Kete byrek keshtu e them sepse eshte e thjeshte dhe e shpejtë

View attachment 161582

Perberesit:
1. Nje pako pete
2. 4 djathera te ndryshem ( sipas deshires) 800 gr
3. Pana 500gr
4. Dy veze
5. Sode uje

Pergatitja :

View attachment 161583

  • Ne nje tas perziejme djatherat .....
  • Pastaj ne nje pete hedhim pak djath ....dhe e mbyllim peten si tub
View attachment 161584
View attachment 161585

* E veme ne tepsi ....
View attachment 161586

* Keshtu vazhdojme me te gjith petet

* Ne nje tas rrahim panen me vete dhe e hedhim mbi pete
View attachment 161589

* Pastaj hedhim soden leng dhe e fusim ne furre ne 180 grade per 30 minuta afersisht
View attachment 161590


E ja fundi ......

View attachment 161591
Te lumshin duart
 

Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

  • Wide/Narrow view

    You can control a structure that you can use to use your theme wide or narrow.

    Grid view forum list

    You can control the layout of the forum list in a grid or ordinary listing style structure.

    Picture grid mode

    You can control the structure where you can open/close images in the grid forum list.

    Close sidebar

    You can get rid of the crowded view in the forum by closing the sidebar.

    Fixed sidebar

    You can make it more useful and easier to access by pinning the sidebar.

    Close radius

    You can use the radius at the corners of the blocks according to your taste by closing/opening it.

  • Choose the color combination that reflects your taste
    Background images
    Color gradient backgrounds
Back