Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Chat Shqip

Chati më i madh Shqipëtar Takohu.com

Futu në Chat !

• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

Pse të mos sjellësh fëmijë në ekzistencë ?

Lucida Sidera

Anetar i ri
ANETAR ✓
Regjistruar më
Dhjetor 6, 2024
Mesazhe
176
Pëlqime
135
Në këtë temë do argumentoj pse mos të sillet fëmijë në ekzistencë, disa prej jush do jenë kundëra, disa pro dhe disa në dyshim. E rëndësishme është ta diskutojmë.

Mendimi personal:
Frika më e madhe e qenieve njerëzore është frika nga e panjohura. Si rrjedhoj do të ishte normale që të ekzistoj dhe frika për sjelljen në jetë të një fëmijë tek disa njerëz.
Njeriu thotë Frojdi ka si qëllim që të rris kënaqësin dhe të ul dhimbjen, kështu ai do jet duke kërkuar më tepër kënaqësi për të shmangur dhembjen e vet. Tani, duke qenë se fëmija është qenie njerëzore, ai do kërkoj kënaqësi, këtë kënaqësi ai mund ta marr nëpërmjet muzikës, luksit, artit, shpejtësis me makinë, drogës, alkoolit, seksit apo dhe masturbimit. Prindërit kanë shumë pak kontroll në jetën e fëmijëve të tyre, ata nuk mund të jen të sigurt nëse fëmija pas një kohe të caktuar do ndjek shembujt e duhur apo ato të këqija. Megjithë përpjekjet që prindi mund të bëj, ai do e ketë të pamundur të kontrolloj vendimet e fëmijës së vet, si rrjedhoj fëmija do bëj sipas qejfit. Pse mos të lindim fëmijë ? Të shmangësh vuajtjen dhe shqetësimin për jetën e fëmijës meqënse kurrë nuk mund ta dish se çdo ndodh me atë fëmijë, pasi ai do jet në ndjekje të kënaqësis dhe si rrjedhoj do i bëj dëm të tjerëve duke vjedhur, duke vrarë, duke bërë sherre, duke shkelur ligjet, duke shkuar në diskoteka ku ka lloj lloj rrugeçrish. Pra; sjellja në jetë e një fëmijë të sjell shqetësime e për disa vuajtje (sidomos kur ai do të jet i pavarur, dhe mendon se ka në kontroll jetën e tij). Disa do thonë; fëmijën e mëson vet ti. Epo, kur bëhet tridhjetë ai do mendoj që është i zoti i vetes, nuk ka më rregulla prindërore që e ndalojnë atë, dhe kështu që do eksploroj e ndoshta tek gjërat e gabuara.

Diskutim të këndshëm !

Un pervete kam ardhur ne kte bote per te zbukuru njerzimin kshuqe per ata qe duan nje te ardhur te mire te bukur ja ku mkeni

Nuk kam asnje argument pse te mos sjellesh nje jete ne ekzistence. Ne te kunderten, nuk do dija ku te ndaloj.

Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

• Wide/Narrow view

You can control a structure that you can use to use your theme wide or narrow.

Grid view forum list

You can control the layout of the forum list in a grid or ordinary listing style structure.

Picture grid mode

You can control the structure where you can open/close images in the grid forum list.

Close sidebar

You can get rid of the crowded view in the forum by closing the sidebar.

Fixed sidebar

You can make it more useful and easier to access by pinning the sidebar.

Close radius

You can use the radius at the corners of the blocks according to your taste by closing/opening it.

• Choose the color combination that reflects your taste
    Background images
    Color gradient backgrounds
Back