- Regjistruar më
- Mars 17, 2021
- Mesazhe
- 38,057
- Pëlqime
- 27,276
Një punëtor në një fabrikë peshku të ngrirë përjetoi një ngjarje që nuk do ta harronte kurrë. Gjatë turnit të tij, ai u bllokua aksidentalisht brenda frigoriferit industrial. I dëshpëruar, bërtiti për ndihmë, por turni kishte përfunduar dhe fabrika ishte plotësisht e boshatisur. Ndërsa i ftohti i pushtoi trupin, ai e kuptoi se fati i tij ishte i vulosur.
Kur çdo shpresë dukej e humbur, ndodhi diçka e papritur: dera u hap dhe roja e sigurisë e shpëtoi në momentin e fundit, duke e shpëtuar nga një vdekje e sigurt.
Të nesërmen, menaxheri, i tronditur nga ajo që kishte ndodhur, e pyeti rojen:
“Si e kuptove që ai ishte ende brenda dhe nuk kishte dalë bashkë me të tjerët?”
Roja u përgjigj me thjeshtësi, por me domethënie të thellë:
“Ndër të gjithë punëtorët, ai ishte i vetmi që më përshëndeste çdo ditë. Gjithmonë më buzëqeshte dhe më pyeste si isha. Atë natë, vura re mungesën e tij. Nuk e dëgjova zërin e tij dhe nuk e pashë buzëqeshjen e tij. Dija që diçka nuk shkonte, ndaj fillova ta kërkoja… dhe e gjeta.”
Një akt i vogël mirësie mund të bëjë diferencën midis jetës dhe vdekjes.

Kur çdo shpresë dukej e humbur, ndodhi diçka e papritur: dera u hap dhe roja e sigurisë e shpëtoi në momentin e fundit, duke e shpëtuar nga një vdekje e sigurt.
Të nesërmen, menaxheri, i tronditur nga ajo që kishte ndodhur, e pyeti rojen:
“Si e kuptove që ai ishte ende brenda dhe nuk kishte dalë bashkë me të tjerët?”
Roja u përgjigj me thjeshtësi, por me domethënie të thellë:
“Ndër të gjithë punëtorët, ai ishte i vetmi që më përshëndeste çdo ditë. Gjithmonë më buzëqeshte dhe më pyeste si isha. Atë natë, vura re mungesën e tij. Nuk e dëgjova zërin e tij dhe nuk e pashë buzëqeshjen e tij. Dija që diçka nuk shkonte, ndaj fillova ta kërkoja… dhe e gjeta.”
Një akt i vogël mirësie mund të bëjë diferencën midis jetës dhe vdekjes.