Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Chat Shqip

Chati më i madh Shqipëtar Takohu.com

Futu në Chat !

• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

Në Indi një 9 vjeçare përdhunohet, vritet dhe më pas digjet nga 4 persona.

Ndërsa unë mendoj se ndoshta nuk përdhunohen dhe nuk vriten gratë dhe vajzat në të gjithë Arabinë por në disa vende po..
Dhe nuk janë të gjithë hoxhallarët dhe priftërinjtë përdhunues por disa po, dhe vetëm sepse janë hoxhallarë apo priftërinjë nuk dmth se të gjithë janë njerëz të mirë..
Madje ka edhe doktorë, policë dhe mësuesë që kanë përdhunuar vajza dhe gra por kjo nuk dmth se krejt doktorët, policët dhe mësuesit janë përdhunues.. Dhe unë nuk e thash se të gjithë njerëzit janë njësojë..
Nuk mendoj as se të gjithë Arabët janë përdhunues dhe vrasës..
Edhe në vendet shqiptare ka disa raste që vriten dhe përdhunohen vajza të vogla dhe të rritura por kjo nuk dmth se të gjithë shqiptarët janë përdhunues dhe vrasës.. Edhe në Evropë janë përdhunuar dhe vrarë gra dhe vajza por atje përdhunuesi i tyre ose vrasësi ka përfunduar në burg dhe jo si në disa vende të tjera që përdhunuesit dhe vrasësit enden të lirë.

Jam shumë dakord me ty pêr çdo fjalë që ke thënë. ?

Menyra si e the ishte shume pergjithesuese dhe i binte pikerisht te mendoje se andej behet nami dhe me sa duket "mbrohen" nga kleriket perkatesisht fetare muslymane ...nga ajo qe shprehe ti keshtu i binte.
Te siguroj se kudo ne bote sot por jo vetem sot, edhe ne ato vende qe permende ti perdhunimi dhe cdo lloj dhune denohet rende.
Shoqeria indiane ka disa dekada qe ka nje problem te madh me akte te tilla dhune. Jane bere shume te shpeshta dhe jane nga me te llahtarshmet. Edhe pse ne fakt duken shume sepse ata jane dhe nje popull imadh prej nje miliard banoresh domosdo qe duken shume raste. Por nese maten raste per numer banoresh ndoshta nuk jane aq shume. Gjithsesi ky fenomen prek cdo lloj kategorie njerezish, te cdo lloj shtrese dhe cdo lloj feje. Keshtu qe kur e cileson apo i jep ngjyra fetare duhet te tregohesh e kujdesshme. Nuk ka lidhje me asnje fe, asnje fe nuk e mbron perdhunimin, asnje shoqeri, asnje kulture, asnje moral.
Ky lloj abuzimi e dhune eshte thjesht nje fenomen njerezor, as me pak as me shume dhe pa asnje dallim fetar, kulturor, rracor etj.

E shoh qe ke njefare indinjimi te madh ndaj asaj qe quhen sot te drejtat e grave, mbrojtja e tyre, barazia e tyre...por me duket se me teper po ben "lufte" kunder kulturave dhe feve te tjera se sa te merresh me prob ne vetvete. Me duket se me shume se sa te njohesh peroblemin ti e paragjykon ate. I jep me shume ngjyrim negativ se sa eshte e se sa duhet.

Duhet te informohesh me mire me me pare, nuk eshte nje artikull i tille qe te tregon vertete realitetin ne vende te caktuara, qofshin arabe, indiane, afrikane e ku di une.

Menyra si e the ishte shume pergjithesuese dhe i binte pikerisht te mendoje se andej behet nami dhe me sa duket "mbrohen" nga kleriket perkatesisht fetare muslymane ...nga ajo qe shprehe ti keshtu i binte.
Te siguroj se kudo ne bote sot por jo vetem sot, edhe ne ato vende qe permende ti perdhunimi dhe cdo lloj dhune denohet rende.
Shoqeria indiane ka disa dekada qe ka nje problem te madh me akte te tilla dhune. Jane bere shume te shpeshta dhe jane nga me te llahtarshmet. Edhe pse ne fakt duken shume sepse ata jane dhe nje popull imadh prej nje miliard banoresh domosdo qe duken shume raste. Por nese maten raste per numer banoresh ndoshta nuk jane aq shume. Gjithsesi ky fenomen prek cdo lloj kategorie njerezish, te cdo lloj shtrese dhe cdo lloj feje. Keshtu qe kur e cileson apo i jep ngjyra fetare duhet te tregohesh e kujdesshme. Nuk ka lidhje me asnje fe, asnje fe nuk e mbron perdhunimin, asnje shoqeri, asnje kulture, asnje moral.
Ky lloj abuzimi e dhune eshte thjesht nje fenomen njerezor, as me pak as me shume dhe pa asnje dallim fetar, kulturor, rracor etj.

E shoh qe ke njefare indinjimi te madh ndaj asaj qe quhen sot te drejtat e grave, mbrojtja e tyre, barazia e tyre...por me duket se me teper po ben "lufte" kunder kulturave dhe feve te tjera se sa te merresh me prob ne vetvete. Me duket se me shume se sa te njohesh peroblemin ti e paragjykon ate. I jep me shume ngjyrim negativ se sa eshte e se sa duhet.

Duhet te informohesh me mire me me pare, nuk eshte nje artikull i tille qe te tregon vertete realitetin ne vende te caktuara, qofshin arabe, indiane, afrikane e ku di une.
bravo be

Jane akte proteste ndaj dhunes ndaj gruas.
Ske info ?
Ahaa okej e kuptova ?
Screenshot_20210812-230748_Opera.jpg
Por unë personalisht sjam dakord me këtë foto.. Nuk bëhen kështu protestat feministe.
Sjam dakord të shkruash në trup dhe në pankarta "rape me".
Ti si mendon, a je dakord ose jo?
Për feminizmin çfarë mendon?
Por sipas meje kjo nuk është feminizëm..
Ti mundesh të jesh dakord dhe e respektoj mendimin tënd edhe pse unë kam mendim ndryshe..
Ti je pro ose kundër?

Ahaa okej e kuptova ?
View attachment 112574
Por unë personalisht sjam dakord me këtë foto.. Nuk bëhen kështu protestat feministe.
Sjam dakord të shkruash në trup dhe në pankarta "rape me".
Ti si mendon, a je dakord ose jo?
Për feminizmin çfarë mendon?
Por sipas meje kjo nuk është feminizëm..
Ti mundesh të jesh dakord dhe e respektoj mendimin tënd edhe pse unë kam mendim ndryshe..
Ti je pro ose kundër?

Une mendoj qe njerezit jane te gjithe te barabarte, pa dallime gjinore, krahinore, racore.

Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

• Wide/Narrow view

You can control a structure that you can use to use your theme wide or narrow.

Grid view forum list

You can control the layout of the forum list in a grid or ordinary listing style structure.

Picture grid mode

You can control the structure where you can open/close images in the grid forum list.

Close sidebar

You can get rid of the crowded view in the forum by closing the sidebar.

Fixed sidebar

You can make it more useful and easier to access by pinning the sidebar.

Close radius

You can use the radius at the corners of the blocks according to your taste by closing/opening it.

• Choose the color combination that reflects your taste
    Background images
    Color gradient backgrounds
Back