Dicka , qe me tregoj dikush, né lot e siper mishi mu dridh, qaj ai qaj une!
Sa e poshter dhe e pa meshirshme, eshte jeta ndonjeher, historia e tij kish lidhje shum vite para.
Kur u njoh me dashurin e jetes se tij, shpirtin i falen njeri tjetrit dhe nje premtim, qe ende sot, rron né zemrat e tyre, sado larg!
E njoha Ela, né nje dark qe kishte organizuar shkolla, ishte aq e bukur, sa sme lente hapsir te shihja asnje tjeter. Syt sja stakoja dot , ju afrova duke u munduar ti merja, vemendjen, dhe kur e bera, sdoja me qe ajo vemendje ndaj meje te ikte!
U ulem te dy duke folur, per cdo gje qe na perkiste, Ela mu duk sikur skishte asnje perreth vec une e ajo.......
Buzeqeshte , aq embel sa me vodhi zemren, e shpirtin, i lam nr njeri tjetrit , duke len dhe nje vend takimi te njiheshim me mir!
Dolem, shum here, te dy u cmenda pas saj, e enderroja cdo nate , e cdo dit e kisha né krah, te pandashem!
Kaluan plot dy vite, i thash :
-Dua te vi tek prinderit e tu , te te kerkoj doren, jam i ri e vertet, por e di qe jeta do jet me e lehte me ty perkrah!
Heshti, e shtynte , jo sot , jo neser, kshu zgjati per shum muaj!
Né vitin e fundit te shkolles, me doli llotaria , i premtuam njeri tjetrit qe sapo dhe ajo te mbaronte, do vinte tek une ,e ika né fillim, flisnim perdit, sa me shum kalonte koha, telefonatat u rrallonin!
Derisa me erdhi , nje mesazh, qe me uli né gjunj !
I dashuri im ......
Me fal te lutem, por smundem me ta mbaj, se branda meje , renkon. Une kam 1 vit e fejuar me dike tjeter, dhe zemren e trupin ja kam falur atij, shum shpejt do martohemi, me fal!
Me fal e uroj, qe dhe ti te gjesh shpirtin tend binjak, por ajo sjam une.
Zemra me rrihte, ze skisha te ulerija, mbaja lotet, e murit me grusht i bija! Nuk ndjeja asgje, as dhimbje , me sa fuqi kisha e godisja, nuk flija, nuk haja, nuk doja driten e djellit ta shihja me me sy![emoji17]
Urrejtje provoja, si mundej ajo, te qendronte me duke tjeter , si mundej ajo te ma bente kete gje .... Sa pytje i kam ber vetes, sa pgj mundohesha ti jepja!
Koha kalonte, me sfola me te , sdoja as me sy ta shihja!
Me qelloj qe duhet te nisesha per né shqiperi, per prinderit e mi! Duke ecur neper lagje ,syt e saj i vej re , shtanga ela, si ate nat........ kishte né krah, vajzen e saj, ishte ber nene, ate femi qe do kisha dashur ta kishte pasur me mua, i afrohem e me buzeqesh, duke me pyetur si isha!
Cti thoja, qe ende per te mendoja, heshta mezi me doli nje :
-Mir ti?
-Mir dhe une!
Teksa e shihja vec nje pytje me vlonte né mendje,
-Pse?
-Si pse?
-Pse ai mesazh ?
Uli koken, dhe me nje ze te trembur mu pgj!
-Skisha rrug zgjidhje tjeter, ime me i kishte ber te gjitha, gjerat , smund te replikoja smund te beja asgje, babai im u be keq kur I thoja jo, me hoqen cdo gje , duke me mbyllur ne dhom, gjerash pgj ime u dha per po! Uli koken né lot e siper!
-Atehere dhe ti me doje, sic te doja une?
-Ende te dua , por tashme rruget jan ndar, une jeten time e kam krijuar, ti tenden!
E perqafova fort , e putha ne ball e u largova nga ajo dit se kam par me!