- Regjistruar më
- Gusht 8, 2020
- Mesazhe
- 68,244
- Pëlqime
- 37,907
Para pak kohësh, në hyrje të një palestër, ishte vendosur një poster me një foto të një vajze me trup “spektakolar”, dhe mbi të shkruhej:
“𝐊ë𝐭ë 𝐯𝐞𝐫ë, 𝐝𝐨 𝐭ë 𝐝𝐮𝐚𝐬𝐡 𝐭ë 𝐣𝐞𝐬𝐡 𝐬𝐢𝐫𝐞𝐧ë 𝐚𝐩𝐨 𝐛𝐚𝐥𝐞𝐧ë?”
Thuhet se një grua, pamja e së cilës mbeti e panjohur, iu përgjigj kësaj pyetjeje në këtë mënyrë:
Të nderuar zotërinj,
balenat janë gjithmonë të rrethuara nga miq – delfinë, foka dhe njerëz kureshtarë.
Kanë një jetë seksuale shumë aktive dhe i rrisin të vegjlit e tyre me shumë dashuri.
Argëtohen pafund me delfinët dhe hanë karkaleca deti pa hesap.
Noton gjithë ditën dhe udhëtojnë në vende magjike si Patagonia, Deti i Barencit apo koralet e Polinezisë.
Këndojnë në mënyrë të mahnitshme – aq sa ndonjëherë njerëzit u nxjerrin edhe albume muzikore.
Janë krijesa të mrekullueshme dhe shumë të dashura – të gjithë i admirojnë dhe i mbrojnë.
Sirenat?
Nuk ekzistojnë.
Por edhe po të ekzistonin, ndoshta do prisnin rradhën te psikologu për shkak të ndonjë krize identiteti: a janë gra apo peshq?
Nuk do kishin jetë seksuale, nuk mund të bënin fëmijë.
Do ishin të bukura, ndoshta… por të vetmuara dhe të trishtueshme.
Për më tepër… kush do donte pranë vetes një vajzë që mban erë peshk?
Pa asnjë dyshim – unë preferoj të jem një balenë.
𝙉ë 𝙣𝙟ë 𝙠𝙤𝙝ë 𝙠𝙪𝙧 𝙢𝙚𝙙𝙞𝙖𝙩 𝙣𝙖 𝙢𝙗𝙪𝙨𝙝𝙞𝙣 𝙢𝙚𝙣𝙙𝙟𝙚𝙣 𝙨𝙚 𝙫𝙚𝙩ë𝙢 𝙜𝙧𝙖𝙩ë 𝙚 𝙙𝙤𝙗ë𝙩𝙖 𝙟𝙖𝙣ë 𝙩ë 𝙗𝙪𝙠𝙪𝙧𝙖, 𝙪𝙣ë 𝙥𝙧𝙚𝙛𝙚𝙧𝙤𝙟 𝙩ë 𝙝𝙖 𝙖𝙠𝙪𝙡𝙡𝙤𝙧𝙚 𝙢𝙚 𝙛ë𝙢𝙞𝙟ë𝙩 𝙚 𝙢𝙞, 𝙩ë 𝙙𝙖𝙧𝙠𝙤𝙟 𝙢𝙚 𝙗𝙪𝙧𝙧𝙞𝙣, 𝙩ë 𝙝𝙖, 𝙩ë 𝙥𝙞 𝙙𝙝𝙚 𝙩ë 𝙦𝙚𝙨𝙝 𝙢𝙚 𝙨𝙝𝙤𝙦𝙚𝙩.
𝙉𝙚, 𝙜𝙧𝙖𝙩ë, 𝙨𝙝𝙩𝙤𝙟𝙢ë 𝙣ë 𝙥𝙚𝙨𝙝ë 𝙨𝙚𝙥𝙨𝙚 𝙢𝙗𝙡𝙚𝙙𝙝𝙞𝙢 𝙠𝙖𝙦 𝙨𝙝𝙪𝙢ë 𝙙𝙞𝙟𝙚 𝙚 𝙢𝙚𝙣ç𝙪𝙧𝙞, 𝙨𝙖𝙦ë 𝙣𝙪𝙠 𝙣𝙖 𝙣𝙭ë 𝙢ë 𝙫𝙚𝙩ë𝙢 𝙣ë 𝙠𝙤𝙠ë – 𝙖𝙟𝙤 𝙙𝙚𝙧𝙙𝙝𝙚𝙩 𝙚𝙙𝙝𝙚 𝙣ë 𝙩𝙧𝙪𝙥𝙞𝙣 𝙩𝙤𝙣ë.
𝙉𝙚 𝙣𝙪𝙠 𝙟𝙚𝙢𝙞 𝙩ë 𝙨𝙝ë𝙣𝙙𝙤𝙨𝙝𝙖 – 𝙟𝙚𝙢𝙞 𝙟𝙖𝙨𝙝𝙩ë𝙯𝙖𝙠𝙤𝙣𝙞𝙨𝙝𝙩 𝙩ë 𝙠𝙪𝙡𝙩𝙪𝙧𝙪𝙖𝙧𝙖.
Dhe sa herë që shoh format e mia në pasqyrë, i them vetes:
“Sa e zgjuar që je!”
– Isabelle Boisvert

“𝐊ë𝐭ë 𝐯𝐞𝐫ë, 𝐝𝐨 𝐭ë 𝐝𝐮𝐚𝐬𝐡 𝐭ë 𝐣𝐞𝐬𝐡 𝐬𝐢𝐫𝐞𝐧ë 𝐚𝐩𝐨 𝐛𝐚𝐥𝐞𝐧ë?”
Thuhet se një grua, pamja e së cilës mbeti e panjohur, iu përgjigj kësaj pyetjeje në këtë mënyrë:
Të nderuar zotërinj,
balenat janë gjithmonë të rrethuara nga miq – delfinë, foka dhe njerëz kureshtarë.
Kanë një jetë seksuale shumë aktive dhe i rrisin të vegjlit e tyre me shumë dashuri.
Argëtohen pafund me delfinët dhe hanë karkaleca deti pa hesap.
Noton gjithë ditën dhe udhëtojnë në vende magjike si Patagonia, Deti i Barencit apo koralet e Polinezisë.
Këndojnë në mënyrë të mahnitshme – aq sa ndonjëherë njerëzit u nxjerrin edhe albume muzikore.
Janë krijesa të mrekullueshme dhe shumë të dashura – të gjithë i admirojnë dhe i mbrojnë.
Sirenat?
Nuk ekzistojnë.
Por edhe po të ekzistonin, ndoshta do prisnin rradhën te psikologu për shkak të ndonjë krize identiteti: a janë gra apo peshq?
Nuk do kishin jetë seksuale, nuk mund të bënin fëmijë.
Do ishin të bukura, ndoshta… por të vetmuara dhe të trishtueshme.
Për më tepër… kush do donte pranë vetes një vajzë që mban erë peshk?
Pa asnjë dyshim – unë preferoj të jem një balenë.
𝙉ë 𝙣𝙟ë 𝙠𝙤𝙝ë 𝙠𝙪𝙧 𝙢𝙚𝙙𝙞𝙖𝙩 𝙣𝙖 𝙢𝙗𝙪𝙨𝙝𝙞𝙣 𝙢𝙚𝙣𝙙𝙟𝙚𝙣 𝙨𝙚 𝙫𝙚𝙩ë𝙢 𝙜𝙧𝙖𝙩ë 𝙚 𝙙𝙤𝙗ë𝙩𝙖 𝙟𝙖𝙣ë 𝙩ë 𝙗𝙪𝙠𝙪𝙧𝙖, 𝙪𝙣ë 𝙥𝙧𝙚𝙛𝙚𝙧𝙤𝙟 𝙩ë 𝙝𝙖 𝙖𝙠𝙪𝙡𝙡𝙤𝙧𝙚 𝙢𝙚 𝙛ë𝙢𝙞𝙟ë𝙩 𝙚 𝙢𝙞, 𝙩ë 𝙙𝙖𝙧𝙠𝙤𝙟 𝙢𝙚 𝙗𝙪𝙧𝙧𝙞𝙣, 𝙩ë 𝙝𝙖, 𝙩ë 𝙥𝙞 𝙙𝙝𝙚 𝙩ë 𝙦𝙚𝙨𝙝 𝙢𝙚 𝙨𝙝𝙤𝙦𝙚𝙩.
𝙉𝙚, 𝙜𝙧𝙖𝙩ë, 𝙨𝙝𝙩𝙤𝙟𝙢ë 𝙣ë 𝙥𝙚𝙨𝙝ë 𝙨𝙚𝙥𝙨𝙚 𝙢𝙗𝙡𝙚𝙙𝙝𝙞𝙢 𝙠𝙖𝙦 𝙨𝙝𝙪𝙢ë 𝙙𝙞𝙟𝙚 𝙚 𝙢𝙚𝙣ç𝙪𝙧𝙞, 𝙨𝙖𝙦ë 𝙣𝙪𝙠 𝙣𝙖 𝙣𝙭ë 𝙢ë 𝙫𝙚𝙩ë𝙢 𝙣ë 𝙠𝙤𝙠ë – 𝙖𝙟𝙤 𝙙𝙚𝙧𝙙𝙝𝙚𝙩 𝙚𝙙𝙝𝙚 𝙣ë 𝙩𝙧𝙪𝙥𝙞𝙣 𝙩𝙤𝙣ë.
𝙉𝙚 𝙣𝙪𝙠 𝙟𝙚𝙢𝙞 𝙩ë 𝙨𝙝ë𝙣𝙙𝙤𝙨𝙝𝙖 – 𝙟𝙚𝙢𝙞 𝙟𝙖𝙨𝙝𝙩ë𝙯𝙖𝙠𝙤𝙣𝙞𝙨𝙝𝙩 𝙩ë 𝙠𝙪𝙡𝙩𝙪𝙧𝙪𝙖𝙧𝙖.
Dhe sa herë që shoh format e mia në pasqyrë, i them vetes:
“Sa e zgjuar që je!”

– Isabelle Boisvert