Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Chat Shqip

Chati më i madh Shqipëtar Takohu.com

Futu në Chat !

  • PËRSHËNDETJE VIZITOR!

    Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

Magjirica

...

Kontributor
Regjistruar më
Tetor 30, 2020
Mesazhe
48,384
Pëlqime
34,923
lg.php

Magjirica​


D3b8117e 2068 462d B87d E9d441c6cb05

lg.php


Përbërësit
1 mëlçi qengji
2 qepë të mëdha
100 ml vaj ulliri
50 ml verë e bardhë
1 tufë qepë të njoma
1 tufë sallatë jeshile
1 tufë kopër
100 gr oriz
Kripë
Piper
Lëngun e 2 limonave
2 vezë


Përgatitja
Mëlçinë e lajmë mirë dhe e presim në copëza. Në vaj të bollshëm skuqim qepët e thata deri sa të fillojnë të shkëlqejnë. Më pas shtojmë mëlçitë. I lëmë të gatuhen dhe i shuajmë me verë. Sapo të avullojë alkoli, shtojmë qepën e njomë dhe koprën. I skuqin dhe shtojmë ujë që të ziejnë. Shtojmë orizin dhe sallatën jeshile dhe kur të jenë gatuar bëjmë gati lidhjen me limon. Ndajmë të bardhat nga të verdhat. Të bardhat i rrahim mirë. Shtojmë të verdhat dhe lëngun e limonit. Më pas shtojmë lëng nga supa te vezët për të bërë lidhjen. Masën ia shtojmë supës dhe e rregullojmë me kripë dhe piper.

(BalkanWeb)
 
lg.php

Magjirica​


D3b8117e 2068 462d B87d E9d441c6cb05

lg.php


Përbërësit
1 mëlçi qengji
2 qepë të mëdha
100 ml vaj ulliri
50 ml verë e bardhë
1 tufë qepë të njoma
1 tufë sallatë jeshile
1 tufë kopër
100 gr oriz
Kripë
Piper
Lëngun e 2 limonave
2 vezë


Përgatitja
Mëlçinë e lajmë mirë dhe e presim në copëza. Në vaj të bollshëm skuqim qepët e thata deri sa të fillojnë të shkëlqejnë. Më pas shtojmë mëlçitë. I lëmë të gatuhen dhe i shuajmë me verë. Sapo të avullojë alkoli, shtojmë qepën e njomë dhe koprën. I skuqin dhe shtojmë ujë që të ziejnë. Shtojmë orizin dhe sallatën jeshile dhe kur të jenë gatuar bëjmë gati lidhjen me limon. Ndajmë të bardhat nga të verdhat. Të bardhat i rrahim mirë. Shtojmë të verdhat dhe lëngun e limonit. Më pas shtojmë lëng nga supa te vezët për të bërë lidhjen. Masën ia shtojmë supës dhe e rregullojmë me kripë dhe piper.

(BalkanWeb)

E kam pas bere kete per krishtlindje ?? shume gjelle e shijshme
 
  • Turp
Reactions: ...
lg.php

Magjirica​


D3b8117e 2068 462d B87d E9d441c6cb05

lg.php


Përbërësit
1 mëlçi qengji
2 qepë të mëdha
100 ml vaj ulliri
50 ml verë e bardhë
1 tufë qepë të njoma
1 tufë sallatë jeshile
1 tufë kopër
100 gr oriz
Kripë
Piper
Lëngun e 2 limonave
2 vezë


Përgatitja
Mëlçinë e lajmë mirë dhe e presim në copëza. Në vaj të bollshëm skuqim qepët e thata deri sa të fillojnë të shkëlqejnë. Më pas shtojmë mëlçitë. I lëmë të gatuhen dhe i shuajmë me verë. Sapo të avullojë alkoli, shtojmë qepën e njomë dhe koprën. I skuqin dhe shtojmë ujë që të ziejnë. Shtojmë orizin dhe sallatën jeshile dhe kur të jenë gatuar bëjmë gati lidhjen me limon. Ndajmë të bardhat nga të verdhat. Të bardhat i rrahim mirë. Shtojmë të verdhat dhe lëngun e limonit. Më pas shtojmë lëng nga supa te vezët për të bërë lidhjen. Masën ia shtojmë supës dhe e rregullojmë me kripë dhe piper.

(BalkanWeb)
Kjo esht recet e vjeter jona, zones ersekes.
 
Ça emri? Si magjar..?
 
lg.php

Magjirica​


D3b8117e 2068 462d B87d E9d441c6cb05

lg.php


Përbërësit
1 mëlçi qengji
2 qepë të mëdha
100 ml vaj ulliri
50 ml verë e bardhë
1 tufë qepë të njoma
1 tufë sallatë jeshile
1 tufë kopër
100 gr oriz
Kripë
Piper
Lëngun e 2 limonave
2 vezë


Përgatitja
Mëlçinë e lajmë mirë dhe e presim në copëza. Në vaj të bollshëm skuqim qepët e thata deri sa të fillojnë të shkëlqejnë. Më pas shtojmë mëlçitë. I lëmë të gatuhen dhe i shuajmë me verë. Sapo të avullojë alkoli, shtojmë qepën e njomë dhe koprën. I skuqin dhe shtojmë ujë që të ziejnë. Shtojmë orizin dhe sallatën jeshile dhe kur të jenë gatuar bëjmë gati lidhjen me limon. Ndajmë të bardhat nga të verdhat. Të bardhat i rrahim mirë. Shtojmë të verdhat dhe lëngun e limonit. Më pas shtojmë lëng nga supa te vezët për të bërë lidhjen. Masën ia shtojmë supës dhe e rregullojmë me kripë dhe piper.

(BalkanWeb)
Dy pyetje profesionale :

1. Per sa persona eshte kjo receta ?
2. Sa uje ti hedh melçis per te zier pasi i kam skuqur ?

Ps. Me duket pa sens te harxhoj vere gatimi per sup.
Eshte me e thjesht se kaq receta.
 

Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

  • Wide/Narrow view

    You can control a structure that you can use to use your theme wide or narrow.

    Grid view forum list

    You can control the layout of the forum list in a grid or ordinary listing style structure.

    Picture grid mode

    You can control the structure where you can open/close images in the grid forum list.

    Close sidebar

    You can get rid of the crowded view in the forum by closing the sidebar.

    Fixed sidebar

    You can make it more useful and easier to access by pinning the sidebar.

    Close radius

    You can use the radius at the corners of the blocks according to your taste by closing/opening it.

  • Choose the color combination that reflects your taste
    Background images
    Color gradient backgrounds
Back