e cte keqe ka ti mesosh djalit se si te masturbohet ?? ti mesosh vjazes se cfar esht condomi , qe te ruhet nga smunjet apo ndonje kopil te vogel qe mund te ta sjelli neser ne shpi,,,
ti kujton se po nuk ja mesove ti, femija sdo e dij si ta bej ,,, o rob i mir kto lloj aktesh me femijen vec sa e lidhin mardhenien prinder-femij,
po ju jeni msu me ate "tutelen" ndaj prinderit dhe keni frik ta hapni gojen ,,, pash zotin se ju qe boni kshu, jeni shum ma sick dhe keq se liberalet.
Jam shumë dakord me ty por në fakt edukimi seksual nuk ka të bëj "me ta mësosh fëmijën se si të masturbohet sepse fëmija lind me aftësinë për të masturbuar, i vjen natyrshëm dhe masturbon"..
Fëmija e di se si të masturboj edhe pa e mësuar se si të masturboj..
Thjeshtë duhet ti tregosh fëmijësh se çfarë është masturbimi, se nuk është turp dhe se nuk ka asgjë të keqe të masturbosh, se nuk ngel shtatëzënë nëse masturbon, dhe se nuk ndodh asnjê deformim trupor nëse masturbon, se nuk të dobsohet shikimi nëse masturbon, duhet ti tregohet fëmijës se masturbimi nuk është i dëmshëm..
Duhet ti tregohet fëmijës edhe për seksin, se si ngel një grua shtatëzënë, si ta kuptosh nëse je shtatëzënë, si të mbrohesh nga shtatëzania e padëshiruar dhe nga smundjet seksualisht të transmetueshme..
Duhet ti tregohet fëmijës edhe për menstruacionet, sidomos vajzës..
Se çfarë janê menstruacionet, kur vijnë ato, pse vijnë ato..
Duhet ti tregohet fëmijës se nuk është turp nëse i ke menstruacionet, dhe se nuk është turp të flasësh në publik për menstruacionet.. As të përdorësh pecetë ose kupë menstruale dhe tampon. (Nëse nuk i tregon fëmijës se nuk menstruacionet nuk janë të turpshme mundet fëmija jot apo i imi ta bullizoj një fëmijë tjetër sepse i kanë ardhur menstruacionet, ose do bullizohet vajza jote apo e imja sepse i kanë ardhur menstruacionet dhe do ndihet në faj do mendoj se është faji i saj që ka menstruacione por nëse i tregon se menstruacionet nuk janë të turpshme atëherë ajo do ndihet më pak në faj ose fare, dhe ndoshta nuk do i interesojnë fare fjalët e bullizuesit).. Nëse nuk i tregon për menstruacionet vajzës atëherë kur do i vijnë pêr herë të parë menstruacionet ajo do e pêrjetoj keq, do ndihet në stres, në ankth, do mendoj se do vdesi, është smurë, do mendoj se ka ngelur shtatëzënë me veten duke masturbuar, do tmerrohet nga frika se "është shtatëzënê me veten" dhe ndoshta do bëj vetëvrasje sepse nuk do të lindi fëmijê në moshë të hershme, kur nê fakt nuk është fare shtatëzênê thjeshtë ajo mendon ashtu..
Nëse nuk i tregon për masturbimin, ndoshta ajo nuk e di se nuk ngelet shtatëzënê duke masturbuar por e din se nëse të vonohen menstruacionet dmth se je shtatëzënë (por në fakt menstruacionet nuk vonohen vetëm për shkak të shtatëzanisë)..
Dhe nëse njê ditë do i vonohen menstruacionet ajo do mendoj se ka ngelur shtatëzënë me veten duke masturbuar dhe do bëj vetëvrasje..
Gjithashtu fêmijês duhet ti tregohet se askush nuk ka tê drejtë ta preki nê vendet intime dhe askush nuk duhet ta shohi në vendet intime..
Gjithashtu edukimi seksual është shumë i rëndësishëm sepse fëmija yt apo i imi, njê ditë kur do rritet do martohet..
Dhe si do e martojmë një njeri kur ai/ajo nuk e di se çfarë është seksi, nuk e di se si lindin fëmijët..
Unë kam hasur një rast kur një vajzë ishte martuar por nuk donte të kryej marrdhënie seksuale me burrin sepse thoshte "unë nuk bëj këto kur*llëqe sepse nuk jam kur*ë"..
Dhe nuk e di disa njerëz pse e martojnë vajzën ose djalin kur ai nuk e di se çfarë është seksi..
Nëse djali/vajza nuk do të bëj seks pse e marton..
Një njeri mundet të jetë aseksual, pse e marton..
Një njeri mundet të jetë me aftësi të kufizuara dhe nuk është i aftë për seks pse e marton.. ?
?
Dhe nuk jam dakord me ty që e quajte fëmijên jashtë martese kopil, nuk është kopil, është fëmijë.