Gurabija me çokollatë të shkrirë
Përbërësit
250 gr gjalpë
2 filxhana sheqer pluhur
2 luge te gjelles kakao
2 te bardha te vezes
1 vanilje
1 luge te gjelles Pluhur pjekje
PËRBËRËSIT E BRENDSHËM
1 gote fëstek i bluar
1 gote te çajit sheqer pluhur
1 vezë
1 luge te gjellës qumësht
Përbërësit
250 gr gjalpë
2 filxhana sheqer pluhur
2 luge te gjelles kakao
2 te bardha te vezes
1 vanilje
1 luge te gjelles Pluhur pjekje
PËRBËRËSIT E BRENDSHËM
1 gote fëstek i bluar
1 gote te çajit sheqer pluhur
1 vezë
1 luge te gjellës qumësht
Hapat
1 | Përveç miellit, përbërësit e glazurës i hedhim në një ene dhe përfitojmë një brumë që nuk ngjitet në duar. |
2 | Ndërsa miellin ia shtojmë me kujdes, dale nga dale. |
3 | Përbërësit e brendshëm i përziejmë në një enë, nga glazura marrim një pjese ne dore dhe e shtypim. |
4 | Nga përbërësit e brendshëm e marrim një luge dhe e mbyllim duke ia jap formën e rrumbullaket. |
5 | I rendisim në tepsi për pjekje në temperaturë 170 grade celsius për 30 minuta. |
6 | Pas pjekjes përmbi i hedhim çokollatë të shkrire. |