Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Chat Shqip

Chati më i madh Shqipëtar Takohu.com

Futu në Chat !

• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

Femra ne rilindje

daniel00

Anetar i ri
ANETAR ✓
Regjistruar më
Dhjetor 9, 2024
Mesazhe
613
Pëlqime
316
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Fabio Volo

Më shumë se perëndimet , më shumë se fluturimi i nje zogu , gjëja më e mrekullueshme është rilindja e një femre . Kur ringrihet në këmbë pas katastrofës , pas rënies . Që një njeri thotë : mbaroi . Jo , nuk ka mbaruar kurrë për një femër . Nje femër ringrihet gjithmonë , edhe kur nuk ka besim , edhe kur nuk do .

Nuk flas vetëm për dhimbjet e mëdha , për ato plagë si mina anti-mashkull që të bën vdekja apo sëmundja . Flas per ty , qe kjo periudhë nuk mbaron më , qe po luan ekzistencën në një punë të vështirë , që çdo mëngjes është një provim , më keq se në shkollë . Ty , gjykatësja e palëkundur e vetvetes , që nga mënyra se si mendja jote do të të shohë, do të vendosësh nëse je ne lartësine e duhur apo nëse duhet te dënosh veten . Kështu çdo ditë ,dhe ky ritual nuk mbaron kurrë . Dhe je ti që e bën të zgjasë .

Ose flas për ty , që ke frikë edhe te njihesh , me një mashkull ; që je e terrorizuar se nje histori të lë pa frymë , që nuk flirton me askënd sepse ke tmerrin që dikush do te hyjë në jetën tënde . Më keq akoma : nëse do të mbetesh e mpleksur në këtë mes, ti , më pas vuan si qeni .
Je e lodhur : është gjithmonë dikush me të cilin duhet të justifikohesh , qe do të të ndryshojë , ose që duhet ta ndryshosh ti atë , qe ta mbash shtrenguar .
Kështu je duke kultivuar vetminë brenda shtëpisë . E megjithatë shet mend , ja thua vetes edhe kur flet me të tjerat : “ Une jam mirë keshtu . Jam mirë keshtu , jam më mirë kështu ”. Dhe qielli ulet çdo herë edhe një pëllëmbë më shumë .

Apo me atë djalë që shkove të jetosh , përjetove Vit të Ri e Krishtlindje . Në ate mashkull që hodhe brenda shpirtin dhe ka kaluar shumë kohe , dhe hodhe aq shume nga shpirti , sa një ditë fillon të kërkosh brenda pasqyrës sepse nuk di më se në cilën je shndërruar .

Sido që të ketë shkuar , tani je këtu dhe e di që ka qene nje moment që ke parë poshtë dhe kishe këmbët nën beton . Kudo që te ishe , ndiheshe ngushtë : në historinë tënde , në punën tënde , në vetminë tënde . Dhe ka qenë krize , e ke qarë .

Zot sa qani ! Keni një burim uji në stomak . Ke qarë ndërsa ecje në një rrugë të mbushur plot , në stacionin e metrosë . Ashtu , papritur . Nuk mund ta mbaje . Apo atë natën që ke marrë makinën dhe ke ngarë për orë të tëra , që errësira të t’i thante faqet ? E më pas ke gërmuar , ke folur , sa shumë flisni , vajza ! Lot dhe fjalë . Për të kuptuar , për të nxjerrë jashtë një rrënjë të gjatë gjashtë metra qe t’i japë një kuptim dhimbjes tënde . “ Përse bëj kështu ? Si përsëris gjithmonë të njëjtën skemë ? A mos jam vallë e çmendur ?” E kane pyetur veten të tëra .

Dhe pastaj shkon poshtë me eskavator brenda historisë tënde ,me dy , me katër duar , e dalin në sipërfaqe mijëra pjesëza . Nje pazëll i pazgjidhshëm . Ja , këtu fillon gjithçka . A nuk e dije ? Prej asaj kurajoje të madhe që të duhet për ta parë veten kështu , e shpërbërë në mijëra lule , që do të rifillosh . Sepse një femër rifillon megjithatë , ka brenda një instikt që do ta zvarrisë gjithmonë përpara . Do të të duhet një strategji , do të duhet te shpikësh një formë te re për veten tënde të re .

Sepse të takoi që ta njohësh veten nga e para , t’i prezantohesh asaj . Nuk mund të jesh me ajo e mëparshmja . Ajo e para eskavatorit . A nuk të entuziazmon ? Do të të magjepsë ngadalë .
Të dashurohesh sërish me veten , ose ta bësh për herë të parë , ashtu si një makinë me benzinë . Niset ngadalë , duhet të këmbëngulësh . Por kur ecën , ecën me shpejtësi . Është një aventurë të rindërtosh veten . Më e madhja . Nuk ka rëndësi se nga nis , nëse nga shtëpia , nga ngjyra e tendave apo nga prerja e flokëve .

Ju kam adhuruar gjithmonë , femra në rilindje , për këtë mënyrë të mrekullueshme për t’i thërritur botës : “jam e re” me një fund me lule apo me një kaçurrelë bjonde . Sepse të gjithë duhet të kuptojnë dhe të shohin : “Kujdes: kantieri është i hapur , jemi duke punuar edhe për ju . Por mbi të gjitha për veten tone”.
Më shumë se agimet , më shumë se dielli , nje femër në rilindje është mrekullia më e madhe . Për ate që e takon dhe për veten e saj . Është pranvera në nëntor . Atëherë kur nuk e pret aspak .

Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

• Wide/Narrow view

You can control a structure that you can use to use your theme wide or narrow.

Grid view forum list

You can control the layout of the forum list in a grid or ordinary listing style structure.

Picture grid mode

You can control the structure where you can open/close images in the grid forum list.

Close sidebar

You can get rid of the crowded view in the forum by closing the sidebar.

Fixed sidebar

You can make it more useful and easier to access by pinning the sidebar.

Close radius

You can use the radius at the corners of the blocks according to your taste by closing/opening it.

• Choose the color combination that reflects your taste
    Background images
    Color gradient backgrounds
Back