Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Chat Shqip

Chati më i madh Shqipëtar Takohu.com

Futu në Chat !

• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

Feja esht e rendesishme ne bashkimin e 2 personave?

• Thread starter Thread starter ...
  • Data e fillimit Data e fillimit

...

Kontributor
Regjistruar më
Tetor 30, 2020
Mesazhe
48,384
Pëlqime
34,911

Feja esht e rendesishme ne bashkimin e 2 personave?​

Mu duk nje teme interesante dhe mendova t'a hap .... sepse kam dëgjuar dhe pare raste qe dashurohen dy veta, por ne fund ndahen nga feja se nuk i kanë te njejta, njeri mysliman e tjetri katolik apo ortodoks ose nuk beson fare .....kaq e rendesishme eshte feja te njerezit sidomos ne jeten Shqiptare?

IMG_1633546682821.png
Ja te lexoj mendimin tuaj

Kujdes fjalorin dhe rrespektoni temen

Ather ndjes tingellon keq por un personalisht jam edukuar perher qe te lidhem me nje person te fes njejt andaj per mua kjo ka rendesij .

Ather ndjes tingellon keq por un personalisht jam edukuar perher qe te lidhem me nje person te fes njejt andaj per mua kjo ka rendesij .

Jo nuk tingellon keq .....por ne shumicën e rasteve ndjenjat jane ndjenja nuk llogarisin

Jo nuk tingellon keq .....por ne shumicën e rasteve ndjenjat jane ndjenja nuk llogarisin
Shum e vertet por un do te tregoj nga vetja ime ku ishim me qera ather ne ishim ne katin e 4 dhe kjo familja katolike shqiptar dhe ne kosov shum afer dhe ktu jetonin ne katin e 3 ne u rritem bashk dhe hynim dinim si familje kishin 3 djem njeri 1 vit para tjetri 1 vit mbrapa meje me mosh asnjeher ama asnjeher si kisha par me at sy qe mund ta kem nje sinpatij apo lidhje veq pse ishin Katholik.

• Pëlqej
Reactions: ...
Shum e vertet por un do te tregoj nga vetja ime ku ishim me qera ather ne ishim ne katin e 4 dhe kjo familja katolike shqiptar dhe ne kosov shum afer dhe ktu jetonin ne katin e 3 ne u rritem bashk dhe hynim dinim si familje kishin 3 djem njeri 1 vit para tjetri 1 vit mbrapa meje me mosh asnjeher ama asnjeher si kisha par me at sy qe mund ta kem nje sinpatij apo lidhje veq pse ishin Katholik.

Kuptoj ....besimi dhe idetë jane dicka e veçante

Për mua, jo.

Kush eshte besimtar i plote qe i ndjek te gjitha ritualet fetare te fese myslymane apo krishtere qe njihen nder dy fete me te fuqishme kJo ka nje ndikim te madh ne pergjesi.

Per mua personalisht jo.
Arsyeja sepse nuk mund ta gjykoj nje person kundrejt besimit te tij.
Do e quaja mekat.
Cdo kush eshte i lire te besoj kudo.
Dhe po te lexosh kuranin ose biblen asnjera nuk shfaq urrejtje kundrejt njera tjetres.
As ne nuk kemi pse e bejme kte.
Ky eshte thjesht menimi im
Por as personat qe ndikohen nga kjo pjese nuk do i gjykoja sepse fundja ngelet zgjedhja e tyre njesoj si dhe eshte zegjedhja ime e lartpermendur.

ne radhe te pare, kto jane tema delikate, dhe ne radhe te dyte shkruhet “eshte” dhe jo “esht” por meqe te pelqen gegnishtja mund te shkruash “asht”

ne radhe te dyte besimi asht dicka tejet personale

ne radhe te trete po ashtu edhe dashnia asht dicka tejet personale

po ashtu cdo gja qe buron nga ndjenja, besimi, shpirti dhe lidhjet me boten dogmatike asht tejet personale.

Une them se feja e vertet duhet te jete URE me lidh njerzit, dhe jo me i nda ato.

Ndodh qe feja te rremben gjithcka, po ashtu ndodh qe edhe dashnia te rremben gjithcka ne te njejten plan jane, dhe ne te njejten plan duhet te konsiderohen, por njeriu duhet te jete unik ne qenien e tij i pavaruar i lire triumfator ndaj cdo lloj varesie. Ky asht ndryshimi.

Nuk dua te futem ne detaj dhe te listoj se si jane te ndertume fete edhe ne lidhje me martesat…se cfare parashikon njera apo tjetra dhe doktrinat qe mbeshtesin shkollat juridike kanonike apo sharia …ect

Realiteti asht kur njeriu humb lirine e tij te menduarit boten e tij shpirtnore ay ka humb cdo gja dhe asht nje arme ne doren e kujtdo qe don me e perdore.

Dashnia te premton “parajsen” toksore ndersa feja ate te botes se pertejme, ne fakt te dyja te premtojne dicka te madhe po ashtu ne thelb ndoshta nuk premtojne asgje, sepse nuk e dime. Cfare te premton asht lidhja jote me natyren dhe me cdo gja tjeter te ngjashme.

Prandaj, ne mendesine time kto jane akoma ceshtje te cilat duhet te respektohen por edhe ne te njejten kohe te anashkalohen me sportivitet e modesti.

Ect

Shume njerez i bien gjoksit per fene qe i perkasin. Feja eshte nje thjesht nje institucion ashtu sikurse shteti, familja...ushtria...ne fund te fundit te gjitha jane doktrina me karakter disiplinor. Dhe mbi te gjitha feja eshte shume personale. Je cfare je, je per veten tende. Asnje njeri nuk ka nevoje te degjoje sesa e mire eshte feja jote, madje e paraqitur dhe plan krahasimor me fene tende. Thjesht sepse nuk ka kuptim, nuk sjell asgje te mire apo harmonike.
Kur bie ne dashuri bie per arsye shume me te forta sesa feja. Bie ne dashuri me nje djale/vajze me vlerat e brendshme dhe me sigurine qe ky njeri te jep ne krahasim me te tjeret. Nqse ti kujton se ke rene ne dashuri, por nje element si feja e ndryshme te ben te kthesh mendje or just "turns u off"...ajo nuk ka qene kurre dashuri. Mund te kete qene thjesht nje deshire e jotja e deshperuar per t'u ndjere i dashuruar apo thjesht nje pretendim egoist i pabazuar.
Une nuk e kuptoj kur u beme ne shqiptaret kaq ekstremiste ne lidhje me fene kur per 50 vjet patem nje boshllek pothuajse total dhe shumica madje pranonin me koshience te plote se ishin ateiste.
Dhe gabimi me i madhhhhh, ai fatali, eshte kur pretendon qe pala tjeter te kthehet ne fene tende.
Pse? Cfare kuptimi ka kjo se une nuk e konceptoj dot fare?

Edhe per mua ma shumm rendesi ka njeriu

Luan rol sepse heret apo vone do tkete zenka sidomos ne rritjen dhe edukimin e femijeve, e shtona kesaj nese njeri apo dy çiftet jane qe e praktikojne fene.

Te jet me mend ne koke ai e zemer pa te tjerat rregullohen.

Heret a vone do shfaqen keqkuptimet sado qe te jete ne rregull njeriu.

Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

• Wide/Narrow view

You can control a structure that you can use to use your theme wide or narrow.

Grid view forum list

You can control the layout of the forum list in a grid or ordinary listing style structure.

Picture grid mode

You can control the structure where you can open/close images in the grid forum list.

Close sidebar

You can get rid of the crowded view in the forum by closing the sidebar.

Fixed sidebar

You can make it more useful and easier to access by pinning the sidebar.

Close radius

You can use the radius at the corners of the blocks according to your taste by closing/opening it.

• Choose the color combination that reflects your taste
    Background images
    Color gradient backgrounds
Back