- Regjistruar më
- Gusht 8, 2020
- Mesazhe
- 58,762
- Pëlqime
- 34,609
Dituria gjithmon eshte vlersuar si çelsi i lumturis,njohurit tona arrin kulminacionin dhe i pervetsojm ato duke i konvertuar ne dije fal formimit ton ne baze familje,shkollimi,pervoje,shoqerie,rrethi,ambjenti dhe kudo.
Disa citime te perkufizimit te dijes.....
-Dituria e vërtetë, si çdo gjë tjetër me vlerë, nuk fitohet me lehtësi. Duhet të punohet, studiohet, mendohet, dhe më shumë se të gjitha, duhet të lutet për të." - Tomas Arnold
-Tërë diturinë që kam secili mund të e përvetësojë, por zemra ime është vetëm e imja. – Gëte
-Injoranca e tij ishte e mrekullueshme sikur dituria e tij. – Artur Konan Doili
-Natyra e mire është më e vlefshme se dituria, më shumë se paraja, më shumë se nderi, për personin që e posedon. – Henri Vard Biçër
-Dituria nuk ka vlerë përveç nëse e fut në praktikë. – Anton Çehov
-Dituria njerëzore është prind i dyshimit. – Fluke Greville
-Dituria është burimi më demokratik i fuqisë. – Alvin Tofler
-E gjithë dituria jonë na sjell më afër injorancës sonë. – T. S. Eliot
-Dituria rritet në mënyrë eksponenciale. Sa më shumë që dimë, është më e madhe aftësia jonë për të mësuar dhe më shpejtë zgjerojmë bazën e diturisë sonë. – Dan Braun
-Shumë dituri nuk bën për vendime të thjeshta. – Frank Herbert
-Sa më pak që dimë, më i gjatë sqarimi. – Brajan Herbert
-Informacioni është llaç që edhe ngritë dhe shkatërron perandoritë. – Tobsha Lërner
-Çfarë njeriu nuk kupton, ai nuk e posedon. – Gëte
-E gjithë dituria dhemb. – Kasandra Kler
Disa citime te perkufizimit te dijes.....
-Dituria e vërtetë, si çdo gjë tjetër me vlerë, nuk fitohet me lehtësi. Duhet të punohet, studiohet, mendohet, dhe më shumë se të gjitha, duhet të lutet për të." - Tomas Arnold
-Tërë diturinë që kam secili mund të e përvetësojë, por zemra ime është vetëm e imja. – Gëte
-Injoranca e tij ishte e mrekullueshme sikur dituria e tij. – Artur Konan Doili
-Natyra e mire është më e vlefshme se dituria, më shumë se paraja, më shumë se nderi, për personin që e posedon. – Henri Vard Biçër
-Dituria nuk ka vlerë përveç nëse e fut në praktikë. – Anton Çehov
-Dituria njerëzore është prind i dyshimit. – Fluke Greville
-Dituria është burimi më demokratik i fuqisë. – Alvin Tofler
-E gjithë dituria jonë na sjell më afër injorancës sonë. – T. S. Eliot
-Dituria rritet në mënyrë eksponenciale. Sa më shumë që dimë, është më e madhe aftësia jonë për të mësuar dhe më shpejtë zgjerojmë bazën e diturisë sonë. – Dan Braun
-Shumë dituri nuk bën për vendime të thjeshta. – Frank Herbert
-Sa më pak që dimë, më i gjatë sqarimi. – Brajan Herbert
-Informacioni është llaç që edhe ngritë dhe shkatërron perandoritë. – Tobsha Lërner
-Çfarë njeriu nuk kupton, ai nuk e posedon. – Gëte
-E gjithë dituria dhemb. – Kasandra Kler