Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Chat Shqip

Chati më i madh Shqipëtar Takohu.com

Futu në Chat !

• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

Diferencimi gjinor

Noah

I am here !
Kontributor
Regjistruar më
Korrik 9, 2019
Mesazhe
32,793
Pëlqime
30,089
Edhe perse jemi ne koh moderne perseri kemi diferencime !
Ne shume gjera si meshkujt dhe femrat kan rene perseri dakort por ne heshtje.
Le te diskutojm dhe te vem ne dukje dhe cfar ju do te donit te ndryshonit tek keto gjera.

Psh ankesa ime eshte :
Perse ne meshkujt paguajm gjithmon hotelin ???.
pse ka akoma nga ato meshkuj qe nuk u a ndrrojn bebelinen femijes se vet.
perse ka nga ato femra qe thon duhet te punoj vetem burri per te mbajtur shtepin etj.
Ehaaaa qenkan te thella keto pune??

Ai qe te fton ne kafe pagun.
Rrall her nodh me pagu pala tjeter.
Do t thot qe ne e ftojm femren ne pagujm. ?

Ne ditet e sotme ka pak femra qe thone duhet me punu burri me majt shtepin, Por thon qe burri o shtylla shtepis gjo qe nuk nenkupton qe duhet ai i vetem te punoje, sot me se shumti femrat ne punesim jan rrit ndjeshem duke kthy kohen disa vite me para qe puna femres ne restorante lokale zyra apo etj ishte tabu sepse do e cilsonin si te perdale ngaqe ka kontakte me njerez, mentaliteti vjeter po zhduket dhe njerzit po ndergjegjsohen dita dites.
Fola fiks si inteligjent ce do qe sjam ?

Psh ankesa ime eshte :
Perse ne meshkujt paguajm gjithmon hotelin ???.
pse ka akoma nga ato meshkuj qe nuk u a ndrrojn bebelinen femijes se vet.
perse ka nga ato femra qe thon duhet te punoj vetem burri per te mbajtur shtepin etj.
Ja mendimi im ne kte ce ke shpreh ti:
1) Hotelin paguajm ne per te shit pordh gjasma
2) Bebeninen nuk e nderrojme sepse gjasma lusy jemi
3) Sepse ato femra qe thon ashtu duan nje Gomar ti hip ne shpin e ti grahi nga te do ajo
4) Qysh gjen gruja e burri sillen e rrethanat ne çift

Ja mendimi im ne kte ce ke shpreh ti:
1) Hotelin paguajm ne per te shit pordh gjasma
2) Bebeninen nuk e nderrojme sepse gjasma lusy jemi
3) Sepse ato femra qe thon ashtu duan nje Gomar ti hip ne shpin e ti grahi nga te do ajo
4) Qysh gjen gruja e burri sillen e rrethanat ne çift
Ore une thash disa doja me shume te dija ca mendojn gocat e cunat per dicka fix. Persh merakun me te madh une e kisha pse te paguajm ne meshkujt hotelin ?

Po ta tregova pse paguajm ne o Hamshor:
P.sh ti Kryehamshori i Tiranes, i ke renet mire dhe deshiron vetem ti te paguash ??
Ehhh vetem une nuk kam portokalle po jam me i sinqert sec duhet e ma marin per dobesi keto gocat e sotme ??

Kte punen e hôteliit skip jam femer me namuze ska shance me mu.?
E dyta per bebelinat e para pune ka shume meshkuj qe kujdesen per femijén me dashuri njelloj si e jema. Po kur punon femra si i behet ? Lol bref
Per ceshtjen e punes sa tme japi zoti takat jn skam nevoj per leket e partnerit bej hall vête . Pra deri sot jam me kurajoze dhe me e forte se nje burre.
me gjinin e kundert duhet te lidh ndjenja , zeksi etj po jo leku. Personin qe e don de sheh si objekt!
Sdu sa jam ne teme Po restin : beni pyetje e ju pergjigjem ! ?

Asnjëherë nuk do jemi të barabartë

Do doja shumë që femrat të mos i bullizojnë në timon..​

Do doja që femrës ti ofrohet një pozicion i lartë pune dhe ndërmarrjet apo kompanitë më të mëdha dhe të mos shihet me skepticizëm ( si e paaftë në rolin drejtues)​

Do doja që si burri dhe gruaja të asistonin në punët e shtëpisë dhe mbarëvajtjen e ekonomisë si dhe rritjen e fëmijëve..​

Do doja që nëpër dasma kur vjen ajo ftesa të mos jetë më ( nëna dhe djali) por djali dhe nusja çift të ftuar, nëse doni të respektoni dhe kryefamiljaren le të jetë ftesë më vete....​

Do doja që femrës jo vetëm ti ofrohet një rol shumë i rëndësishëm në shoqëri por edhe fjala e saj të dëgjohet dhe të ketë peshë po aq sa edhe e një mashkulli..​

Nuk dua asesi që femra të jetë e shtypur si në familje , nisur nga babai, vëllai, burri, djali, kolegu, shoku, miku..

Kte punen e hôteliit skip jam femer me namuze ska shance me mu.?
E dyta per bebelinat e para pune ka shume meshkuj qe kujdesen per femijén me dashuri njelloj si e jema. Po kur punon femra si i behet ? Lol bref
Per ceshtjen e punes sa tme japi zoti takat jn skam nevoj per leket e partnerit bej hall vête . Pra deri sot jam me kurajoze dhe me e forte se nje burre.
me gjinin e kundert duhet te lidh ndjenja , zeksi etj po jo leku. Personin qe e don de sheh si objekt!
Sdu sa jam ne teme Po restin : beni pyetje e ju pergjigjem ! ?
Pytja : ku e kishe doren tjeter nderkoh qe po shkruje me 1 dore dhe me syt gjys myll??

Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

• Wide/Narrow view

You can control a structure that you can use to use your theme wide or narrow.

Grid view forum list

You can control the layout of the forum list in a grid or ordinary listing style structure.

Picture grid mode

You can control the structure where you can open/close images in the grid forum list.

Close sidebar

You can get rid of the crowded view in the forum by closing the sidebar.

Fixed sidebar

You can make it more useful and easier to access by pinning the sidebar.

Close radius

You can use the radius at the corners of the blocks according to your taste by closing/opening it.

• Choose the color combination that reflects your taste
    Background images
    Color gradient backgrounds
Back