Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Chat Shqip

Chati më i madh Shqipëtar Takohu.com

Futu në Chat !

• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

Cfarë është virtualizmi?

Mignonne

S.E.N.T.??
ANETAR ✓
Regjistruar më
Gusht 8, 2020
Mesazhe
58,906
Pëlqime
34,669
Duke marre shkas nga disa antare te cilet i lexova te shprehnin "indinjaten" e tyre lidhur me virtualitetin mendova te hap nje teme.
Si e mendoni ju virtualizmin?
Si jane marredheniet tona ne te?
Sa e lehte eshte menyra e te shprehurit ne te?
Cili eshte ndryshimi i tij nga realizmi?!!
Mirepres mendimet tuaja....

Une se kuptoj ndryshimin se jam njesoj ??

Nqs do me njohje ne jeten reale nuk do te deshiroje te me humbisje “si shok si mik etj”
Dhe nuk e them kot !
Te jesh super e bindur
Ndoshta ke te drejt,asnjeher nuk mund ta dish se cfare fshehet pas germave te kujtdo.
Ndoshta ne realitet ti e respekton me teper veten por dhe femrat qe jan perball teje,anjeher smund ta dim,ndoshta.?

Një botë paralele me realën.
Njerzit krijojnë një identitet të dytë pas një avatari, i cili gati në të gjitha rastet nuk përputhet me atë përson që është në mish e kocka.
Përsonalisht jam në virtualitet që 20 vjet..një forum të vetëm, deri një vit më parë, dhe nuk kam ndryshuar kurr as nickname as avatar, pasi për mua është një identitet virtual tashmë një me realën...?

Por kam parë e dëgjuar më këto vite kaq shumë idiotsira e maskaralliqe, thashetheme të pafundme saqë në të vërtetë po më shpifet ç'do min e më tej.
Dikur internet ishte privilegj i një kategorie njerëzish me nivel, sot e kanë në xhep çdo kush që merr frymë..,?

Njerzit krijojnë një identitet të dytë pas një avatari, i cili gati në të gjitha rastet nuk përputhet me atë përson që është në mish e kocka.
Përsonalisht jam në virtualitet që 20 vjet..një forum të vetëm, deri një vit më parë, dhe nuk kam ndryshuar kurr as nickname as avatar, pasi për mua është një identitet virtual tashmë një me realën...?

Por kam parë e dëgjuar më këto vite kaq shumë idiotsira e maskaralliqe, thashetheme të pafundme saqë në të vërtetë po më shpifet ç'do min e më tej.
Dikur internet ishte privilegj i një kategorie njerëzish me nivel, sot e kanë në xhep çdo kush që merr frymë..,?
Duke u bazuar te eksperienca jote prej 20 vitesh,sa e lehte eshte qe dikush me me pak eksperienc se ti te arrij te ndikoj me "idiotsira dhe thashetheme" dhe te "prishi" mendimin apo rehatin e "Zeusit"?

Shum dakort shoku! Ti ke vite un skam aq vite ne chate apo forume, por pjesa e àvatarit nickame e tjetat jam shum dakort me ty.

Duke u bazuar te eksperienca jote prej 20 vitesh,sa e lehte eshte qe dikush me me pak eksperienc se ti te arrij te ndikoj me "idiotsira dhe thashetheme" dhe te "prishi" mendimin apo rehatin e "Zeusit"?
Çfarë nuk kuptove ?
Besoj u shpreha.
Dikur njerzit shkëmbenin info, ide, jepnin dhe merrnin nga njeri tjetri.
Ku koncentrohet shoqëria virtuale sot?
Pikësëpari në aparencë. Pastaj në llafe intriga e çdo poshtërsie tjetër që i shko ndërmend robit.
Detajet e tjera përjetohen çdo ditë përpara syve të secilit ?

Çfarë nuk kuptove ?
Besoj u shpreha.
Pikësëpari në aparencë. Pastaj në llafe intriga e çdo poshtërsie tjetër që i shko ndërmend robit.
Edhe sot shkembejne, por jo ide ose mendime por dallavere thashetheme tha ky tha ai.

Çfarë nuk kuptove ?
Besoj u shpreha.
Po ti cfare nuk kuptove te pyetja ime?
Ishte shume e qarte,ti mbart nje eksperienc virtuale kaq vjecare mbi "supe" si eshte e mundur qe dorzimi virtual mos te vi nga vet deshira jote por te vi nga idiotsirat virtuale. Nejse e mora pergjigjen ?

Cfare ben ne keto raste ti chill?
Sa i shmang?
Un keto raste si kam sepse sme interesojn hic si muhabete dhe ja boj te qarte x apo y qe sme interesojn te dij asgje nga keto muhabete, dallaverey dhe thashethemet spo them jan t gjith se kte duhey me e cilesu nuk jan te perfshim te gjith, por nje pjese shum e madhe po ne pergjithesi!
Eshte me njerez ka njerez qe i pelqejn kto gjona, ka dhe nga ato qe sdun fare ti degjojn kto gjona.

Unë e kam shprehur tek ditari dhe po e sjell copy paste.

E di çpo më bën përshtypje nëpër virtual?
Ndonjëherë shumëçka e ndonjëherë asgjë..
Kur ti regjistrohesh në fillim, nëse je i/e re në këto ujëra të " pista" e ke ngrënë, nëse i njeh chatet, je i zoti/zonja t'ia dalësh..
Ndihesh i paragjykuar e në të njëjtën kohë paragjykon...
Ke dy rrugë: ose të durosh mbi kurriz çdo pengesë që has ose duhet të dorëzohesh e t'ja mbathësh në kohë( nëse ndodh kjo e fundit të ka pa zoti, sapo ke shpëtuar nga një Ves)..
Ti i beson dikujt diçka, dhe kjo diçkaja është shpërndarë në një grup individësh ( brënda ose jashtë formatit), je qendër e thashethemeve, e sulmeve, kunjave, intrigave, mllefeve, ironive, intrigave
Dashur pa dashur je pjesë e klaneve, o je lider i një grupi ose je armik i popullit " forumor" nëse nuk i përshtatesh dialogut të masës..
I vetmi avantazh si individ në këtë botë " fantazmash" është krijimi i personazhit tënd. Nëse ti si frymor, arrin të krijosh një personazh pa maska, ke të njëjtën linjë që ditën e parë, oa u viktimizuar, atëhere je i sukseshëm.
Ka dhe nga ata/o , që për të rënë në sy, shesin shpirtin djallit e shpikin lloj lloj historishë, vetëm për një LIKE..
Karakteret që ti i has nëpër forume, nuk të ka ndodhur ti hasësh as në përditshmërinë që e jeton.
Ti mërzitesh se dikush tha diçka për ty, i merr të mirëqena dhe i fut vetes një stres, por harron që në fund të ditës, janë anonimë, nuk të lidh asgjë me asnjë..
Për të mos folur për rastet e rralla, që ti mund të kesh simpati dhe krijon miqësi përtej këtyre gërmave..
Thjesht një trampolinë e cila herë të duket mediokre e herë jetike.
Kam.vënë re që, sa më të gjata orët e frekuentimit aq më keq është..
Nuk ke çfarë jep më nga vetja, nuk ka më asgjë interesante dhe i thua vetes " në djall" nuk do logoj më.
Mu lodhën sytë, me po të njëjtat përgjigje dhe individë..
Për aq kohë sa ti je ekzistues e përdorues aq kohë do ketë histori e për ty..këto gërma do jenë dokumenta të skalitur përjetësisht këtu.
E në momentin që ti pasi je larguar, vendos të rikthehesh sërish, je po me të njëjtat ngjarje dhe individë.

Un keto raste si kam sepse sme interesojn hic si muhabete dhe ja boj te qarte x apo y qe sme interesojn te dij asgje nga keto muhabete, dallaverey dhe thashethemet spo them jan t gjith se kte duhey me e cilesu nuk jan te perfshim te gjith, por nje pjese shum e madhe po ne pergjithesi!
Eshte me njerez ka njerez qe i pelqejn kto gjona, ka dhe nga ato qe sdun fare ti degjojn kto gjona.
Faleminderit per pergjigjen.

Çfarë nuk kuptove ?
Besoj u shpreha.
Sot përdoret për qëllime maniakizmi.

Unë e kam shprehur tek ditari dhe po e sjell copy paste.

E di çpo më bën përshtypje nëpër virtual?
Ndonjëherë shumëçka e ndonjëherë asgjë..
Kur ti regjistrohesh në fillim, nëse je i/e re në këto ujëra të " pista" e ke ngrënë, nëse i njeh chatet, je i zoti/zonja t'ia dalësh..
Ndihesh i paragjykuar e në të njëjtën kohë paragjykon...
Ke dy rrugë: ose të durosh mbi kurriz çdo pengesë që has ose duhet të dorëzohesh e t'ja mbathësh në kohë( nëse ndodh kjo e fundit të ka pa zoti, sapo ke shpëtuar nga një Ves)..
Ti i beson dikujt diçka, dhe kjo diçkaja është shpërndarë në një grup individësh ( brënda ose jashtë formatit), je qendër e thashethemeve, e sulmeve, kunjave, intrigave, mllefeve, ironive, intrigave
Dashur pa dashur je pjesë e klaneve, o je lider i një grupi ose je armik i popullit " forumor" nëse nuk i përshtatesh dialogut të masës..
I vetmi avantazh si individ në këtë botë " fantazmash" është krijimi i personazhit tënd. Nëse ti si frymor, arrin të krijosh një personazh pa maska, ke të njëjtën linjë që ditën e parë, oa u viktimizuar, atëhere je i sukseshëm.
Ka dhe nga ata/o , që për të rënë në sy, shesin shpirtin djallit e shpikin lloj lloj historishë, vetëm për një LIKE..
Karakteret që ti i has nëpër forume, nuk të ka ndodhur ti hasësh as në përditshmërinë që e jeton.
Ti mërzitesh se dikush tha diçka për ty, i merr të mirëqena dhe i fut vetes një stres, por harron që në fund të ditës, janë anonimë, nuk të lidh asgjë me asnjë..
Për të mos folur për rastet e rralla, që ti mund të kesh simpati dhe krijon miqësi përtej këtyre gërmave..
Thjesht një trampolinë e cila herë të duket mediokre e herë jetike.
Kam.vënë re që, sa më të gjata orët e frekuentimit aq më keq është..
Nuk ke çfarë jep më nga vetja, nuk ka më asgjë interesante dhe i thua vetes " në djall" nuk do logoj më.
Mu lodhën sytë, me po të njëjtat përgjigje dhe individë..
Për aq kohë sa ti je ekzistues e përdorues aq kohë do ketë histori e për ty..këto gërma do jenë dokumenta të skalitur përjetësisht këtu.
E në momentin që ti pasi je larguar, vendos të rikthehesh sërish, je po me të njëjtat ngjarje dhe individë.
Ne fakt arsyeja e hapjes se kesaj teme,ishte ky postim i joti
Lexova shume fjal te "vrazhda" brenda tekstit tend.
Ishte si...shpirti jot kerkon te lirohet dhe largohet nga forumi/et por e ka te pamundur.
Perse nuk largohesh dot? ??

Ne fakt arsyeja e hapjes se kesaj teme,ishte ky postim i joti
Lexova shume fjal te "vrazhda" brenda tekstit tend.
Ishte si...shpirti jot kerkon te lirohet dhe largohet nga forumi/et por e ka te pamundur.
Perse nuk largohesh dot? ??
Le të themi që është ky vesi im.

Ps: kur vijnë fazat e shkëputjes nuk ka gjë që të mban on 24 h por vjen dhe i prsh ata që ke ndarë përditshmërinë tënde. Ke lënë shpirtin këtu dhe vjen për inertësi...

Po ti cfare nuk kuptove te pyetja ime?
Ishte shume e qarte,ti mbart nje eksperienc virtuale kaq vjecare mbi "supe" si eshte e mundur qe dorzimi virtual mos te vi nga vet deshira jote por te vi nga idiotsirat virtuale. Nejse e mora pergjigjen ?
Absolutisht jo. Nuk do t'a braktisja kurrë një platformë virtuale. Ndaj dhe i rri besnik asajë platforme të vetëm që përmenda më sipër. Sepse në atë stilin tim të komunikacionit me njerëz virtual, është pikërisht esenca e mesazhit që unë përcjellë në disa tema me karaktere të ndryshme.
Unë e përdor atë forum si një libër virtual. Për vetëm time pikësëpari, pastaj gjejë një knaqësi kur dikush e ndanë me mua atë mesazh që unë përcjellë.
Por, thua ti pse kaq pesimist dhe po dorëzohesh lshu.?!?

Tani sapo lexova një temë mbi Umberto eko. Filozof me famë botërore ?
Dhe po të sjell një thënje, që më vjen keq që nuk po e përkthej në shqip.
Dhe që lidhet përfekt me temën tënde @Mignonne ?

“I social media danno diritto di parola a legioni di imbecilli che prima parlavano solo al bar dopo un bicchiere di vino, senza danneggiare la collettività. Venivano subito messi a tacere, mentre ora hanno lo stesso diritto di parola di un Premio Nobel. È l’invasione degli imbecilli“.

Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

• Wide/Narrow view

You can control a structure that you can use to use your theme wide or narrow.

Grid view forum list

You can control the layout of the forum list in a grid or ordinary listing style structure.

Picture grid mode

You can control the structure where you can open/close images in the grid forum list.

Close sidebar

You can get rid of the crowded view in the forum by closing the sidebar.

Fixed sidebar

You can make it more useful and easier to access by pinning the sidebar.

Close radius

You can use the radius at the corners of the blocks according to your taste by closing/opening it.

• Choose the color combination that reflects your taste
    Background images
    Color gradient backgrounds
Back