70 me 30
Po e nis me këtë shprehje nga Dale Carnegie.
"Dashuroni dhe lëreni të jetoj"
Jam 70% bashkëjtes dhe 30%martes.
Një fir8m nuk e shton dashurin as nuk e pakëson. Dashuria nuk varet nga ato që ne nënshkruajm, dhe nuk të jep siguri që do jeni gjithmonë bashkë qoft me apo pa firmë.
Cili është ndryshimi i martës me bashkëjetesen vetm firma asgjë më shumë, ndani gjdo gjë bashkë, përveçse ekonomis që nuk e ndani por investoni te dy bashkë, sepse ta ndash dhe ta investosh jan dy gjëra komplet të ndryshme.Ndarja i bie që vetm njëri sjell para në shtëpi dhe tjetri pret prej atij që punon ta ndaj me të.. investimi kur te dy punojnë dhe jan të pavarur ekonomiksht, por të varuar emoconalisht..
Kur unë them dua të jem e pavaruar, dua që nesër kur ta kem partnerin tim dhe i vetmi investim që marr nga ai të jetë dashuria, respekti, çiltërsia,sinqeriteti dhe besnikëria.
Nuk më pëlqejn traditat e shqiptarve se me patjetër duhet të bësh fejsesn ose martesën me dekomenta që të jetosh me atë, nëse ty të jep siguri një firm më vjen keq, apo firmen e duam që nesër nëse ndaheni tê keni të drejtë të keni nga pasuaria e partnerit, në fakt jo unë nuk e dua dhe s'do kisha dhe s'do kem nevoj pasi unë kam punar fort të kem ekonomin time dhe nuk kemi pse presim nga ai, edhr nêse do jet me dekomemta nuk do merrja as një qindark nga ai kurr!
Se kuptoj pse të bashkëjtosh në Shqipëri të shikojn shtrembër dhe të cilësojn si të "përdal"ama të jesh me dekomenta je e ndershme ,pse v ku është ndryshimi mos v firma i bênë ta duan partnerin më shumë, pse firma ti shton ty përgjist dhe angzhimet, pse nëse bashkjeton nuk ke ato përgjisi dhe përkushtim, më falni po kjo nuk është dashuri nêse pret që firma tê na japi përgjisin dhe pêrkushtimin..
Atë 30% e kam kur kalojm në një stad tjetër pra krijmi i familjes dhe aty normalisht duhet të ndryshojnë pak gjërat sepse është fëmija.